kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
inspektorica javert

#126 Re: kad sam bio mali

Post by inspektorica javert »

piupiu wrote:
inspektorica javert wrote:..skakali smo s kišobranima s prizemnih balkona..kad smo ih sve polomili, prešli na kese iz granapa,to nam bio padobran :D jednom tresnula od zemlju kad je kesa pukla i ugrizla se za jezik, pa našla neki zavoj da to kao zamotam dok mama nije vidjela :lol:
:lol: :lol: :lol:

Docaraj nam kako je izgledao zavijeni jezik, :D :lol: .
nimalo lijep osjećaj :-? em ti se usta osuše za 5 sekundi jer ih ne možeš zatvoriti, em se zavoj zalijepio pa nema sile da tek tako skineš,pa ti još puna usta onih končića kasnije + batine od mame kad je vidjela šta radimo :D
piupiu

#127 Re: kad sam bio mali

Post by piupiu »

felipe kajetano wrote:.......nedeljnih "Dozvolite da se obratimo" i partizanskih filmova :-D ...koliko sam puta oplakao ovu scenu http://www.youtube.com/watch?v=7UFvspkwFQo :( ....pa nakon toga cijelo naselje odzvanja od galame Markoooo hos ta-ta...teta Rasema mozel Nermin izaci napolje :D ...onda cjelodnevno igranje ta-ta, sve dok sestra kaze da mama zove Boska Buhu na rucak :D ...to su bili nashi kanteri :)
Jaooo ... :D

A, ja sam plakala na "Vlak u snijegu", kad se Draga razboli ... ali ... kad se male ruke sloze ... :D

Obuca9

#128 Re: kad sam bio mali

Post by Obuca9 »

Ma.Le.Na wrote:Kad sam bila mala pjesma o Zeki i potocicu mi je bila toliko tuzna ...i svaki put bi lila suze na kraju...da mi je tata morao izmisliti novi sretniji kraj..
Isti problem :D
haubica_i_to_teshka

#129 Re: kad sam bio mali

Post by haubica_i_to_teshka »

Bio "cudno" dijete, osobenjak , u svom "filmu", volio drushtvo starijih :oops:

Nisam znao reci kamen nego bagen, kazu reci k,k, kamen, ja k,k... bagen. Dzaba sve bilo :D

Jednom teta koja me cuvala nakon shto me je odvela u wc, pred gostima pitala (valjda da ispadne fina, shta li ) :JesI li oprao rukice ?
A shto ja da perem :? kad si GA ti cuvala. :? :-D poslije toga nije dugo ostala kod nas
sokkia

#130 Re: kad sam bio mali

Post by sokkia »

-Prvi dan u školi sam samo gledao gdje je rupa u koju propadaju loši đaci.

Dugo,dugo sam zamišljao da na dnu mora postoji neki otvor kroz koji istiće voda koja se ulijeva u more putem rijeka jer sam i tad znao da se sve rijeke ulijevaju u more pa prema tome ta voda mora nekamo da i otiće.
Irm@

#131 Re: kad sam bio mali

Post by Irm@ »

:lol: :lol: :lol: :sax: :sax: :sax:
sjedim na poslu i placem od smijeha hvala vam gdje culi i ne culi :-D :D
a ja se rijetko mogu sjetiti stvari kad sa bila mala.. ali znam sljedece..
nikad nisam sisala barbike niti im otkidala ruke i noge kao druge djevojcice..i dan danas imam sve barbike zive i zdrave :D
sankala sam se rodicom na pofalicima i udarile smo u kontejnere te smo tako s kontejnerima klizile do glavne ceste i zaustavile sabracaj naveliko :-D
u ratu je dajdza meni i bratu donio po cokoladu, u istoj kesi sa cigarama..meni je nekako palo na pamet da necu cokoladu jer smrdi na cigare, pa su mi pokazali da ima omot, pa i celofan pa mi i obrisali..helem ja cokoladu nisam pojela a danas ne mogu ni dotaknuti kutiju cigara..
ugl..sjetit cu se jos to ce mi biti radni zadatak danas na poslu :-D :D
spreca

#132 Re: kad sam bio mali

Post by spreca »

kad sam bio mali Umjesto
-Puna piksla marmelade ja sam govorio ..vec znate sta :lol:
kurty

#133 Re: kad sam bio mali

Post by kurty »

da nastavim...

-Najmladje dijete koje je okuisalo na mojoj dzamiji... Sa 6 godina ucio ezan i to sa munare
-Do 91 (znaci do 6. godine) isao na svaki vakat u dzamiju... Prvo sam s dedom isao i onda kad je dedo umro nasatvio jos dvije godine sam... Mislio sam da kad stavim onu bijelu kapicu za dzamije da sam sve uradio... Kad je ljeto imao sam neko korito pred kucom i kupao se u njemu, i par puta sam kad vidim da dedo krene u dzamiju iskakao iz korita i u kupacim isao u dzamiju..Kapica je bila na glavi i cudio sam se sto me ruze moji , a ja imam kapicu naglavi :? :? :?
-91 sam dobio ultimatum "ili cu ici u dzamiju normalno ili necu nikako"... Zasto - zato sto sam se kao stare dede ponasao... Stanem na vratnicu i cekam nekog dzematliju koji je krenuo na namaz i kad dodje do mene onda ja s njim nastavim i ide ono "o Muhareme, kako si ti danas... hocemol u petak prije dzume na kaHvu pa skupa u dzamiju..." i nije to bio najveci problem nego sam poceo da hodam poguren sa rukama na ledjima... tako stariji obicno hodaju...
-pocetkom 92godine izbacen iz Mekteba (inace dzamija mi je do kuce odmah-3 metra vazdusne linije), jer sam hodzi rekao "hodja jebem ti hodzincu dok je curom bila kad ces mene u vecu grupu"... Krivo mi bilo sto sam od 3. godine pa do 7. ucio sufaru i dodjem do zadnjeg harfa, i onda sljedece godine opet iz pocetka...
- 92 poceo rat u nekad mislim krajem 92. ili pocetkom 93. neko rece da su arkanovci dosli do Ine... Bio jedan u podrumu koji je imao 19 godina i curu u Varesu i pokupio svu djecu i u Vares odvukao.. nas 15tak sigurno... U Varesu bili u jednoj zgradi u kojoj je s jedne strane stana prizemlje a s druge 5ti sprat :lol: i rekao nam "ko bude pricao bacit ce nas s prozora, al na visocijoj strani" (mislim da sam se od tada poceo bojati visine)... Elem, jednu noc tu prespavali i ujutro otac i majka dosli po mene i seku jer su rekli "da je bolje da svi skupa budemo"... Par dana poslije sva djeca se vratila i dosao i ovaj sto nas je htjeo bacati... prvu noc poslije toga on zaspao a ja cekao... i dok je spavao uzeo sam neki komad slaufa i puko ga po zubalu... i dan danas ima jakiju od mene
-93' mi je otac nekako iz Zenice donjeo loptu... Fudbal pravi od 20maraka :lol: :lol: :lol: i bio sam 3 sata glavni u raji... Zasto tri sata... Nakon tri sata igranja lopta je otisla na cesta, kamion naisao i brobusio je... cijelo drustvo je do kraja rata mrzilo kamione... gdje god je bio parkiran radili smo diverzije...gurali jabuke u auspuh, ako prozor ostane otvoren grozdje smo cjedili mu na sjediste...
-94 bio u Visokom kod tetke i rekli da na jednom brdu sora snajper... ja i jos jedan napravili zmajeve i otisli na to brdo (frka je bila sto su zmajevi bili haman tezi od nas)...elem, snajper je zapucao na nas (i dan danas sam ubjedjen da je snajperista namjerno gadjao pored nas) i jadan je metak probusio mog zmaja... Elem, ko scene iz kojekakvih filmova..uzimam ja zmaja stavljam prstice na rupu i kao prste onda mirisem i s prezirom gledam prema brdu sa kojeg je pucao i zamisljam da sam ispod mene pise velikim slovima OSVETA JE BLIZU :lol: :lol: :lol: (ono kao u filmovima)
-kad je rat zavrsio sretan sam bio jer mi je mama cijeli rat govorila "kad prestane rat moci ces ici gdje god pozelis samo da mi se javis"...i ja jedan dan napisem na papir "odo ja s biciklom tetki u Visoko"... Ja sam nekako do podlugova dosao kad su me stigli i bio sam presretan jer sam se bio vec umorio... Izlaze oni iz auta, a ja njima "bas na vakat ste dosli"... Kasnije sam se naljutio na mamu jer mi je zvizla samarcinu na javnom mjestu :lol: i mislio sam dugo vremena da je lazov jer je obecala da mogu ici gdje god pozelim 8-) :lol:
- bio neki koji se s nama igrao i odjednom mu babo kupio auto i ona nece da se druzi s nama...Imao nekog S-paketa koji je imao (nama je on rekao) preko 500 konja :lol: :lol: :lol: ...Nama krivo sto nece lopte s nama i probusimo mu gumu... Elem kad nas je zaganjao jedan je rekao "Ajdine ti si kriv" i kako me haman stigao ja sam potukao na nesta i pao na razbijenu flasu...i dan danas imam jakiju fino na koljenu... Posto su svi rekli da me on potkacio, onda je frka bila hocul ja dovesti rodjake da ga prebiju... A ja sam mu rekao "od sada me ti branis, a ja necu reci da si me ti potkacio"...i dan danas imam pice od njega kad ga sretnem :D

nastavit ce se... mozda sljedeci put budem pisao dozivljaje iz ratnog stacionara gdje sam najveci dio rata proveo
vesna555

#134 Re: kad sam bio mali

Post by vesna555 »

ultima_palabra wrote:Ja sam volio zaustavljati pokretne stepenice pritiskom na dugme i onda se ispariti :D Jednom sam ukrao mali eurokrem iz prodavnice samo da vidim kakav je osjećaj ukrasti nešto :oops:
Ja sam ukrala komšiji kukuruz i onda me pekla savjest i odnijela mu na vrata i izvinula se, a tata me otad zove kukuruščić, a ja njega tikvica jer kad je bio mali bacao je tikve niz voćnjak i gledao kako se razbiju od cestu i kad bi dido dotrčao, on bi se pravio da ganja te huligane koji bacaju tikve i uvijek je vikao:"Ćaća, sad mi umakoše" :lol: :lol:
inspektorica javert

#135 Re: kad sam bio mali

u prvom osnovne sam se upiškila jer nisam smjela pitati učiteljicu da izađam u wc, i kad su mi se djeca počela smijati slagala da sam slučajno sjela na mokru spužvu :D naravno da mi niko nije povjerovao :roll:
ultima_palabra

#136 Re: kad sam bio mali

Post by ultima_palabra »

inspektorica javert wrote:u prvom osnovne sam se upiškila jer nisam smjela pitati učiteljicu da izađam u wc, i kad su mi se djeca počela smijati slagala da sam slučajno sjela na mokru spužvu :D naravno da mi niko nije povjerovao :roll:
Ja sam pobjegao kući prve sedmice u školi jer mi niko nije rekao da postoji WC i u školi :D
inspektorica javert

#137 Re: kad sam bio mali

ultima_palabra wrote:
inspektorica javert wrote:u prvom osnovne sam se upiškila jer nisam smjela pitati učiteljicu da izađam u wc, i kad su mi se djeca počela smijati slagala da sam slučajno sjela na mokru spužvu :D naravno da mi niko nije povjerovao :roll:
Ja sam pobjegao kući prve sedmice u školi jer mi niko nije rekao da postoji WC i u školi :D
disident :lol:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#138 Re: kad sam bio mali

Post by Admir_1984 »

Kad sam bio mali favorizirao sam bajke hans kristian andersena u odnosu na one brace grim :D

Kad sam bio mali vjerovao sam da moze narasti rep ak se pije kafa
ultima_palabra

#139 Re: kad sam bio mali

Post by ultima_palabra »

inspektorica javert wrote:
ultima_palabra wrote:
disident :lol:
Kasnije se potvrdilo da se po jutru dan poznaje 8-)
saga

#140 Re: kad sam bio mali

Post by saga »

Najveca zanimacija u ratu (dok nisam krenula u skolu) mi je bilo citanje telefonskog imenika :oops:
Dugo vremena mi je cilj zivota bio zagrliti i poljubiti brata... nije mi dao. Uspjela sam prije par mjeseci na njegovom vjencanju :oops:
U zelji da ostvarim ovo gornje, sam cijelu osnovnu radila bratu zadace (iako je bio 2 razreda iznad mene). Skontala sam u neka doba, da mi svejedno nece dat i da me iskoristava, al sam nastavila radit... meni to zanimljivo bilo... :|
sheilak

#141 Re: kad sam bio mali

Post by sheilak »

Sjecam se spustanja sa starijim djevojkama niz Vrbas na gumi od tocka (velikoj crnoj) od Novoselije do Gradskog mosta, a onda mokri i u kupacim (tada su mi trebale samo gace jer sam bila bas mala :D ) cekanje prijevoza za nazad. Vozaci vise nisu postavljali nikakva pitanja, samo su govorili da ce se "mala prehladiti" (tj, ja). :-D

Neko je spomenuo poni bicikl. Ja sam dobila nekakav sivi, na njemu sam i ucila voziti, ali kako je bicikl bio veci od mene, redovno sam se zabijala u jedan cvijetnjak pored kuce. Kasnije sam ga super uredila, dodala macije oci i sl. I nisam ga htjela baciti cak ni kada sam dobila novi mali mountain bike, kojeg sam nedugo zatim morala ostaviti. :( Ipak, sivi poni ni dan danas :( ne mogu prezaliti.

Inace, cini mi se da smo mi svi jos uvijek oni isti "mali". :-D :)
Last edited by sheilak on 08/01/2014 11:10, edited 1 time in total.
inspektorica javert

#142 Re: kad sam bio mali

:thumbup:

bmx i dan danas čuvam... jednom mi se suknjica zaplela u lanac i spala :oops: a drugi put sam probala fol: voziti bez ruku..i uspjelo mi do prvog kontejnera koji sam ulubila a razbila koljena...materi rekla da sam pala niz stepenice..da zna da sam se glupirala još bih i dodatne batine popila :D
sokkia

#143 Re: kad sam bio mali

Post by sokkia »

E sad sam bio nešto veći.I kao takav sam ćitao sve stripove do kojih sam mogao doći.Naravno da sam imitirao sve što sam mogao pa sam tako krao barut (otac mi je bio lovac) koji sam postavljo na razne konsrukcije koje "sam rušio"Onda jedan dan pošto sam maznuo malo više baruta odlući da napravim nešto veču "diverziju"Napravim od daščica,letvica i juš koječega kučicu u koju sam prethodno več postavio barut kojim ču je dići u vazduh.Pošto sam sve poprilićno dobro zatvorio morao sam da virim kroz rupicu kako bi zapalio barut.I uspio sam ga zapalit ali pošto mi je nos bio tik uz "zid"kuće tako da kad je barut buknuo spržio mi je i obrve i kosu i cjelo lice.Možda sam tad nekome izgledao smiješan ali meni nije nimalo bilo do smjeha jer me je itekako boljelo a morao sam i roditeljima objasnit kako sam to zaradio. :twisted: :twisted: :twisted:
because_of_you

#144 Re: kad sam bio mali

Post by because_of_you »

Svaka čast za temu :thumbup:

Kad sam bila mala, bila sam uvjerena da u grlu ima lift koji vozi ono što sažvačemo u stomak :-) :D , i onda ode jedan zalogaj, čekam dok se lift vrati, pa gutam drugi...

Kad sam bila mala vjerovala sam da je na nebu neko jezero, more, uglavnom neka lijepa obala, i da gore budu mrtvi i da im je pravo lijepo. Uživala sam gledati vedro nebo i kontala da je i moj babo gore negdje.

Kad sam bila mala Rabbi jessir mi je bila sura :lol: , tako da sam klanjala sa najkraćim surama, Rabbi jessir i Inna eatajna, eventualno nekad i Vel asr :D A to se tiče Inna eatajna, imala sam svoj dodatak, ne znam odakle, ali na kraju pored "Huve-l-ebter" ja sam dodavala i Allahu ekber, nešto mi se rimovalo pravo :-) :D

Kad sam bila mala nisam znala reći gosti, nego je uvijek bilo kosti. Dolaze nam kosti danas :D :-) Svašta baš...
Static-X

#145 Re: kad sam bio mali

Post by Static-X »

:lol:
hana_montana

#146 Re: kad sam bio mali

Post by hana_montana »

Topla voda wrote:ja sam konto da su bubasvabe iz njemacke

a buba rus naravno iz rusije :D
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#147 Re: kad sam bio mali

Post by Priorat »

Kada sam bio mali dobio sam dva hrcka.
Nazvao sam ih Jedan i Dva.
Kada je Jedan crko I dalje sam imao Dva !!! :D
AS_sa

#148 Re: kad sam bio mali

Post by AS_sa »

Priorat wrote:Kada sam bio mali dobio sam dva hrcka.
Nazvao sam ih Jedan i Dva.
Kada je Jedan crko I dalje sam imao Dva !!! :D
:lol: :lol:
respo

#149 Re: kad sam bio mali

Post by respo »

kad bi vam rekao dijete u meni bi automatski nestalo
zato ostavljam te "tajne" za sebe
maxim2000

#150 Re: kad sam bio mali

Post by maxim2000 »

Kad sam bio mali bili su popularni keceri Hulk Hogan i kompanija i ja moj najbolji prijatelj smo se igrali kecera i on je meni slomio ruku. I ja sam sav u suzuma otisao kuci i onda u hitnu.
Post Reply