Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

cyprus

#101 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka

Post by cyprus »

AlfaKentaur wrote:Ima li sta jadnije i bijednije nego kad se balija zamasti krmetinom...
Obično me trolovi ne tangiraju toliko, ali ovaj mi baš nanosi žestok srklet... Znam da je tako uspio u svojoj namjeri, al šta ću... Ima li nade za skori ban? :sad:
animals

#102 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka

Post by animals »

amiliana wrote:
animals wrote:Boze kakvi bolida nema ovdje..ali , prvo mjesto dijele kentaur i asmilana..
zivjela zelena trava :-)
Po cemu ?

Kazem ne volim ne jedem to, i sta sad trebamo uzdizati ove sto su osvojili prvo mjesto u jedenju cvaraka jer ima i onih sto jedu pacove i zohare i nisu nista bolji od ovih daj ba. :run:
Zaboli me sta ko jede svako sebi bira ono sto mu najbolje odgovara ja to ne jedem niti namjeravam.
Niko ti i ne namece da jedes..ali grozno,masno, nezdravo..
to su tvoji biseri :-)
AlfaKentaur

#103 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka

Post by AlfaKentaur »

It_is_a_Leclerc wrote: Dakle, meso svinjetine nema nikakve toksine.
Svinja je strvinar. Metabolizam strvinara je znatno drugaciji nego metabolizam kod biljojeda. Varenje hrane kod svinje traje 4 sata a kod biljojeda 24 sata. Jesti meso strvinara nikako ne moze biti zdravo za ljudski organizam. Ako se jede svinja onda nema razloga ne jesti ni bilo koju drugu zivotinju.
Umalo popisivac

#104 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka

Post by Umalo popisivac »

AlfaKentaur wrote:
Umalo popisivac wrote:
haha, ova ti je dobra. :D Znaci u tebe vjera je nesto kao pijaca, bez alkohola ne mogu, bez svinjetine mogu, pa je onda u redu da se opijam, al pojesti par cvaraka je no - no. :D Mene je bas to bunilo, jer ako cemo s nekog vjerskog, a i cisto logicnog aspekta valjda je veci grijeh opijanje i alkohol nego jedenje svinjetine.

Da je svinjetina nezdrava je glupost. Naravno, je nezdravo ako samo jedes cvarke, slaninu, krvavice i ostale masne stvari. Medjutim kvalitetna svinjaska sunka ima masti kao i pileca ili pureca prsa, a okus je jednostavno nezamjenjiv. Prsut, kulen itd. itd. A zdravije je eto jesti one pilece parizere i hrenovke gdje ima vise samljevene kosti, kljuna, noktiju i cega sve ne nego pileceg mesa. :D

Ko hoce da jeden nek jede, ko nece - nece i to je to.
Ako uradis jedno lose djelo to ti nije opravdanje da uradis i drugo. To kao odrasla i zrela osoba bi trebao znati.

Svinja je strvinar. A metabolizam i varenje hrane kod strvinara su potpuno drugaciji nego kod biljojeda.
Ne opravdava, ali reci ti meni, sto uciniti bilo koje lose djelo? Sto onda uopce piti? I ne samo s aspekta zdravlja, vec alkohol vodi i do nasilja, tuca, ubojstava, prometnih i cega sve ne. Po meni je daleko bezazlenije tanko prsuta i zaliti dobrim vinom (ili sokom bar :D ).

Pa ustanovili smo da je i kokos, pa sta, ne vidim da nekom nesto smeta jedenje piletine i pilica koji se hrane cime sve ne. To za varenje nema veze s vezom. I da duzina varenja utjece na bilo sta osnovno je kako se za zivotinju brine.
homega

#105 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka

Post by homega »

L u c i f e r wrote: Po čemu se ova dvojica razlikuju od mase koja se u Sarajevu napije za Bajram?
Meza ih čini različitim :D
parangal_

#106 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka

Post by parangal_ »

AlfaKentaur wrote:
parangal_ wrote:svinjetinu jedu nijemci, italijani, amerikanci, englezi, francuzi, kinezi, japanci, koreanci, etiopjani, argentinci, holanđani.... zapravo svi osim vjernika jevreja i muslimana. u italiji je pršuta najveća delicija, u holandiji se svinje uzgajaju posebnom tehnikom tako da samo jedu organske žirove.

valjda je u odgoju vjerskih fanatika svinja predstavljena kao izmet, čisto da im se u podsvjeti ogadi i sama pomisao a jedu vrhunsko delikatesnu hranu ali i ljudi koji to jedu tj. čitav svijet osim njih i jevreja.
Samo zato sto zapadni svijet jede krmetinu to ne znaci da je ta navika dobra i zdrava. Ako zelimo naprijed u progres onda se moramo otarasiti oponasanja nekoga samo zato sto to nesto dolazi sa zapada. Progres se moze postici i promovisuci svoje vrijednosti. Jedna od nasih muslimanskh vrijednosti je da ne jedemo meso strvinara. Na zapadu ne peru guzicu nego se samo obrisu papirom, je li i mi trebamo poceti tako postupati da bi bili moderni? Je.o zdrvlje i higijenu bitno je biti "moderan" i oponasati zapadnjake.

Dakle po tebi su oni koji ne jedu krmetinu vjerski fanatici? A oni koji su "normalni" i "moderni" obavezno jedu krmetinu?

Je li smatras da ne valja to sto muslimani ne jedu svinjetinu jer je to meso zabranjeno vjerom iz razloga sto je svinja strvinar?
jel ti jedes baklavu? e pa onda si primitivac neviđeni jer je nauka davno dokazala da je secer nezdrav. idi naprijed, ostavi ta govna.

isto vrijedi i za pitu i cevape, nezdravo smece.
Last edited by parangal_ on 16/12/2014 22:07, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#107 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

cyprus wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
cyprus wrote:Da odgovorim iako pitanja nisu meni upućena, čisto da trol više nema manevarskog prostora za silovanje moždanih ćelija:

1. Naravno da je sasvim uredu i normalno da neko ne želi jesti svinjetinu, bilo iz vjerskih, bilo iz nekih drugih razloga... To je svačije pravo i nikome ne smije biti osporeno...

2. Činjenica je i da svinjsko meso nije baš najzdravije, ali i mnogo toga što ljudi konzumiraju nije zdravo, pa svejedno to čine...

3. Također je sasvim uredu ako neko želi jesti svinjetinu, bez obzira na upozorenja iz vjerskih i zdravstvenih krugova... To je svačije pravo i nikome ne smije biti osporeno...

4. Naravno da svinjetinu ne jede širi krug ljudi, ne samo vjerski fanatici... ali samo vjerski fanatici, beskrajno bezobrazni i oholi ljudi te moralna đubrad osporavaju drugim ljudima njihovo pravo da jedu šta žele...
Slažem se sa svim što si napisao pogotovo sa vjerskim fanaticima koji agresivnim metodama žele ljudima zabraniti ovo ili ono. Pažljivo sam pročitao članak i pogledao video uredak i ono što je meni zasmetalo nije to što Emir i ovaj drugi jedu čvarke, jeo sam ih i ja, problem je što učestvuju na jednoj takvoj bizarnoj "manifestaciji" i atmosferi koja mene podsjeća neodoljivo na nešto fanatično i to u gradu u kojem su počinjena zvjerstva nad Bošnjacima.
Dobro, a kako ti zamišljaš da bi trebala izgledati interakcija Bošnjaka i Srba u gradovima kao što je Prijedor? A ova manifestacija koju ti stavljaš pod navodnike, ne bih rekao da je po karakteru išta bizarnija od bilo koje druge manifestacije ruralnijeg tipa u Bosni i Hercegovini...
Kako je izgledala do sada i bez ove "manifestacije"? Kako izgleda interakcija ljudi I. Sarajeva i Sarajeva? I korida u Čevljanovićima dođe k'o odlazak u Boljšoj teatar u Moskvi u poređenju sa ovim šundom i poniženjem. Pogledaj na snimku lika sa lijeve strane u šubari, samo još fali kokarda da upotpuni atmosferu.
Pjanic15

#108 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka

Post by Pjanic15 »

AlfaKentaur wrote:
Pjanic15 wrote: Čovječe, pitaj bilo kojeg seljaka, pa i onog koji drži svinje, šta je prljavije/uhljupnije, svinja ili kokoš. :)
I jedna i druga zivotinja je strvinar.
Svinja ce pojesti svoje mrtvo mladunce.
Varenje hrane kod svinje traje 4 sata a kod biljojeda 24 sata. To ti najbolje govori koliko je meso svinje prljavo i zatrovano raznim toksinima. Nema razlike izmedju svinje i pacova. U svakom slucaju to meso nije nesto sto je pametno stavljati u ljudski organizam.
Ne provaljuj se, nema nijedan seljak koji će ti reći da je svinja prljavija od kokoške, koja je ubjedljivo najprljavija živina i jede apsolutno sve na šta naiđe i ne drži do ikakve čistoće. Gluposti koje lupetaš za to da jedu mladunče, valjaju se po blatu, a ustvari radi čišćenja i hlađenja kao npr. nosorozi itd., nevjerovatno koliko neko može biti ignorantan samo što se kosi sa načelima njegove vjere. Za tvoju informaciju, svinje su među najčišćim životinjama ako se ispravno postupa.
http://www.hobbyfarms.com/livestock-and ... ction.aspx

When managed properly, pigs are hardy, healthy animals.

Myth—Pigs are dirty.

Fact—Pigs are actually one of the cleanest farm animals if given adequate space. They will sleep one area and defecate in another. It’s only when temperatures get too warm that they try to cool off by selecting a wet, muddy spot to lay in.
homega

#109 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka

Post by homega »

cyprus wrote:
AlfaKentaur wrote:Ima li sta jadnije i bijednije nego kad se balija zamasti krmetinom...
Obično me trolovi ne tangiraju toliko, ali ovaj mi baš nanosi žestok srklet... Znam da je tako uspio u svojoj namjeri, al šta ću... Ima li nade za skori ban? :sad:
@Čmoljo je na čvarcima, kad se vrati, dvaput podrigne, zaspaće i zaboraviti... :D
AlfaKentaur

#110 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka

Post by AlfaKentaur »

Umalo popisivac wrote: svinja je cista zivotinja i zdrava za jesti

To za varenje ne znam, ali ne vidim kakve to veze uopce ima.
Svinja cista zivotinja? Kako moz biti cista zivotinja kojoj je omiljeni hobi valjanje u blatu i njuskanje po smeću? Za razliku od svinje, koze su istinski ciste i hrane se samo cistom travom i lišćem (brste).

E u tome i jeste tvoj problem, sto ne znaš.

Itekako ima veze. Nije isto jesti meso strvinara i biljojeda. Nije isto jesti meso zivotinje koja provari hranu za 4 sata i zivotinje koja vari hranu 24 sata. Ako moze svinja onda moze i pacov.
radostan dan

#111 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka

Post by radostan dan »

AlfaKentaur wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:jeo sam ih i ja
Nisi morao jarane, nisi morao.
Ima u tome nesto toliko samoponizavajuce i samodegradirajuce da je rijecima neopisivo.
Ima li sta jadnije i bijednije nego kad se balija zamasti krmetinom...

Treba drzati do sebe i svog dostojastva.
dobro si mu brate rekO...svaka čast. :thumbup:
i mene si otrijeznio.
ne idem u crkvu, osim ako me neko ne zovne na svadbu, a tamo blejim u guzice udatih teta i planiram kako da ih štipnem.
grijeh je to veliki...odoh se išibaT kandžijom, da se pročistim.
Muhamed Đakmić

#112 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka

Post by Muhamed Đakmić »

Temu ključamo i molio bih da ubuduće ne otvarate ovakve. Biće malo čišćenja ovih što spominju ''balije'' i ''krmetinu''. U tuđe tanjire prestati zavirivati, kamo sreće da su najveći problemi ove države i ovih naroda u nezdravoj ishrani.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» AlfaKentaur

7 dana
Locked