TDK-90 wrote: Ja i moja raja smo tamanili i onaj zamrznuti slag od 200 ml , sad jel bio UPI ili Kras
slag
kupi stara da stavi kasikicu u kafu
TDK-90 wrote: Ja i moja raja smo tamanili i onaj zamrznuti slag od 200 ml , sad jel bio UPI ili Kras
Jasta suMoto keks, Domacica, Jadro keks, Kiki i Bronhi, Bajadera, Zivotinjsko carstvo, Kras expres, oni su i danas konkurentni na zapadnom trzistu cak.
munchmellow...jeza u ledja wrote:Sarabon cokolada, ili Jahorinka.![]()
Najgora fabrika cokolade. Najgore sto sam tamo imao priliku ici, kao malo razgledas i kupis po veleprodajnim cijenama.
Ne sjecam se jesu li oni pravili i Mikado cokoladu? hmm
KRAS je bio king, realno, za 90% cokolada i bombona, kuraca palaca, uz par iznimaka - bananice Soko Stark, Crvenkin MunchMellow, kao i JafaCakes, a poslije Agrokomercov Tops, Lasta Capljina je mescini imala dobre biskvite sa smokvom, i mescini da je Sloboda Osijek imala neki dobar keks(?). (Znam da mi je uvijek bilo sega, na kutiji pise Sloboda-Osijek, isto ko da se igrala utakmica)
Ali najbolji sladoledi definitivno Pekabela.
Nisi u pravu.Jahorinka nije bila čokolada nego šećerna tabla.tako je pisalo na njoj,Odlično se sjećam.Jedno od mojih većih razočarenja.Čim sam je otvorio nekakva blijeda,kontam prošao joj rok.Ukus - niđe veze.Ali su imali vrhunske bananice,rahat lokume i pred rat su počeli praviti čokoladice od kivija,nešto kao maksovi.jeza u ledja wrote:Sarabon cokolada, ili Jahorinka.![]()
Najgora fabrika cokolade. Najgore sto sam tamo imao priliku ici, kao malo razgledas i kupis po veleprodajnim cijenama.
KRAS je bio king, realno, za 90% cokolada i bombona, kuraca palaca, uz par iznimaka - bananice Soko Stark, Crvenkin MunchMellow, kao i JafaCakes, a poslije Agrokomercov Tops, Lasta Capljina je mescini imala dobre biskvite sa smokvom, i mescini da je Sloboda Osijek imala neki dobar keks(?). (Znam da mi je uvijek bilo sega, na kutiji pise Sloboda-Osijek, isto ko da se igrala utakmica)
Jok, nego si stariji pa ti se secer ne trazi kao nekada i zbog toga ti je sve slatko i preslatko. Ja cokoladu ili nesto slatko pojedem jednom mjesecno a nekad tamanioOmmadawn wrote:jeza u ledja wrote:Sarabon cokolada, ili Jahorinka.![]()
Ali najbolji sladoledi definitivno Pekabela.![]()
![]()
![]()
Ali danas kad probam Kras-cokolade, nekako mi se cini da su pune secera.
Pa dobro, sta god da je bila bila je bljak.PM72 wrote:Nisi u pravu.Jahorinka nije bila čokolada nego šećerna tabla.tako je pisalo na njoj,Odlično se sjećam.Jedno od mojih većih razočarenja.Čim sam je otvorio nekakva blijeda,kontam prošao joj rok.Ukus - niđe veze.Ali su imali vrhunske bananice,rahat lokume i pred rat su počeli praviti čokoladice od kivija,nešto kao maksovi.jeza u ledja wrote:Sarabon cokolada, ili Jahorinka.![]()
Kraš jeste bio klasa za sve.Nije loš bio ni Kandit a Euroblok iz Takova sam pravo volio a sad je bezukusan.Jafa keks je bio i ostao vrh a dobro se sjećam i kremipana što su pravili makedonci.Za Čapljinu ne bih ni znao da nije bilo keksa...Srbijanske čokolade su mi vazda bile ružne,počev od onih crvenkinih pa do nekih iz Soko štarka...
Ma iste i danas, ja neki dan 20 komada spuco.uglavnomja wrote:zivotinjsko carstvo kras, i dan danas ih praviponekad me zelja uhvati pa smlatim par komada
![]()
mislim da se nisu puno promijenile
mada mi je runolist bio najbolji
Fudo387 wrote:Ma iste i danas, ja neki dan 20 komada spuco.uglavnomja wrote:zivotinjsko carstvo kras, i dan danas ih praviponekad me zelja uhvati pa smlatim par komada
![]()
Pa to i radim, uzmem paket i ozeziuglavnomja wrote:Fudo387 wrote:Ma iste i danas, ja neki dan 20 komada spuco.uglavnomja wrote:zivotinjsko carstvo kras, i dan danas ih praviponekad me zelja uhvati pa smlatim par komada
![]()
joj crni fudo ... 20 komada![]()
finoo ti nafataj jedan paket cokoladica kad podjes 'ticom preko okeana pa glodji![]()

kaze gugl jedna cokoladica 75 gr, znaci 20 komada 15 dekaFudo387 wrote:Pa to i radim, uzmem paket i ozeziuglavnomja wrote:Fudo387 wrote: Ma iste i danas, ja neki dan 20 komada spuco.
joj crni fudo ... 20 komada![]()
finoo ti nafataj jedan paket cokoladica kad podjes 'ticom preko okeana pa glodji![]()
, al one su stvarno malesne, 20 komada je ko jedna normalna cokolada.
Hebe vas matematikaFudo387 wrote:Pa dobro, tu je to.
?uglavnomja wrote:
kaze gugl jedna cokoladica 75 gr, znaci 20 komada 15 deka[