juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kakavdanakneiskustvu

#8126 Re: juga 1950.-1990.

Post by kakavdanakneiskustvu »

radostan dan wrote:ojjjj...
navika mi je da čitam zadnjeupisani post, pa onda u vis, ove starije.
i tek vidjeh...fudaro, jebem ti sitno žito, čuj mufid memija... :lol: :lol: :lol: :lol:

nije bolan mufid nego zoran kapetanović, onaj što je vodio indirekt...

valjda je marko markovic vodio indirekt,kakav zoran kapetanovic
stakasa

#8127 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

kakavdanakneiskustvu wrote:
stakasa wrote: Sta ti je smjesno u vezi s Mufid Memijom? Prica je naravno izmisljena, Mufid sigurno nije prenosio atletske mitinge
Fora sa Bubkom je da se je svjetski rekord na mitinzima posebno placao, ako me sjecanje ne vara u protuvrijednosti kile zlata. I onda je on to na taj nacin tempirao. Bio je potpuno dominantan, uopste nije imao takmaca, takmicio se je sam protiv sebe. Od sest metara pa nadalje tj uvise je kalkuliso i rekorde obarao po tada aktuelnim mitinzima gdje je u nagradnom fondu bila posebna premija za obaranje svjetskog rekorda

bio je onaj jedan francuz,donekle ga je cini mi se u bubkinim pocecima mogao pratiti
Jeste ali sam mislio na ovaj period kada je dizao rekorde za po centimetar. Sjecam li se pogresno ovoga za kilo zlata za svjetski rekord? Da nije u Cirihu tako bilo?
kakavdanakneiskustvu

#8128 Re: juga 1950.-1990.

radostan dan wrote:i kao što je to već napomenuto, bogotac...

:lol: :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#8129 Re: juga 1950.-1990.

muha_sa wrote:
Fudo387 wrote:Ja se sjecam, bio nekakav atletski miting, i sad onaj komentator, mescini mufid memija, veli, ljudi sada se sprema da skoci jedini vlasnik video rekordera u citavom sovjetskom savezu. Onaj ludi sergej bubka, frajer zgrade preskako s motkom, zapici se i sve preskoci, nadju ga tamo nedje iza stadiona visi na drvetu. Bio lud ko struja.

kakav mufid memija,nije on sport prenosio
možda je mislio na Smiljka Šagolja :lol:

aha,sigurnio na njega
kakavdanakneiskustvu

#8130 Re: juga 1950.-1990.

stakasa wrote:
stakasa wrote: Sta ti je smjesno u vezi s Mufid Memijom? Prica je naravno izmisljena, Mufid sigurno nije prenosio atletske mitinge
Fora sa Bubkom je da se je svjetski rekord na mitinzima posebno placao, ako me sjecanje ne vara u protuvrijednosti kile zlata. I onda je on to na taj nacin tempirao. Bio je potpuno dominantan, uopste nije imao takmaca, takmicio se je sam protiv sebe. Od sest metara pa nadalje tj uvise je kalkuliso i rekorde obarao po tada aktuelnim mitinzima gdje je u nagradnom fondu bila posebna premija za obaranje svjetskog rekorda

bio je onaj jedan francuz,donekle ga je cini mi se u bubkinim pocecima mogao pratiti
Jeste ali sam mislio na ovaj period kada je dizao rekorde za po centimetar. Sjecam li se pogresno ovoga za kilo zlata za svjetski rekord? Da nije u Cirihu tako bilo?

ne bih znao,nesto mi to puno za ta vremena,mislim kila zlata
Drosera capensis

#8131 Re: juga 1950.-1990.

Post by Drosera capensis »

bedanec i kekec :D

Image
radostan dan

#8132 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

i tek vidjeh...fudaro, jebem ti sitno žito, čuj mufid memija... :lol: :lol: :lol: :lol:

jeS ti ono bješe hrvat?
kakavdanakneiskustvu

#8133 Re: juga 1950.-1990.

radostan dan wrote:

jeS ti ono bješe hrvat?
sve ti znaš
stakasa

#8134 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

radostan dan wrote:

jeS ti ono bješe hrvat?
Prije ili kasnije se u ljudima probude prizemni nacionalni porivi i diskusije se zavrse kako se zavrse. Nije te stid forumskog staza, da ne kazem necega drugog (odnosi se na radosnog)
stakasa

#8135 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

radostan dan wrote:

jeS ti ono bješe hrvat?
sve ti znaš
Fudo se je pitao sta je Toza Veselinovic prenosio, ne mogu sada da nadem taj post. Odgovor je, naravno - Super Bowl
radostan dan

#8136 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

sve ti znaš
ama, u minusu ste sa šalom, pošalicom, ironijom i sekundicom sarkazma... :)
kakavdanakneiskustvu

#8137 Re: juga 1950.-1990.

pa nisam ja nista ti ni rekao,zar si mislio da sam kao ljut nešto?
stakasa

#8138 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

kakavdanakneiskustvu wrote:pa nisam ja nista ti ni rekao,zar si mislio da sam kao ljut nešto?
Diskusija je zapocela od toga da se nije mogla uociti razlika izmedu Mladena Delica i Todora Veselinovica, poslje toga ne mozes ocekivati ista ozbiljno
radostan dan

#8139 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

kakavdanakneiskustvu wrote:pa nisam ja nista ti ni rekao,zar si mislio da sam kao ljut nešto?
nisam htio da mislim...
cijenim te, a koga cijenim, kod njega ne volim da ostavljam pogrešan utisak. zato sam napisao dodatno objašnjenje. :thumbup:
radostan dan

#8140 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

htio sam nastaviti sa vladankom, ali mi je pažnju privuklo nešto drugo -

to je ta muška igra, a ne ona prevara od ragbija što je fudu prodaju po amerikama...
kakavdanakneiskustvu

#8141 Re: juga 1950.-1990.

stakasa wrote:
radostan dan wrote:

jeS ti ono bješe hrvat?
sve ti znaš
Fudo se je pitao sta je Toza Veselinovic prenosio, ne mogu sada da nadem taj post. Odgovor je, naravno - Super Bowl[/quote]

todora je spomenuo u kontekstu da se sjeca mufida i onog ludnica,sta je ovo i spomenuo todora,a znamo svi da je to bio mladen delic
kakavdanakneiskustvu

#8142 Re: juga 1950.-1990.

radostan dan wrote:
nisam htio da mislim...
cijenim te, a koga cijenim, kod njega ne volim da ostavljam pogrešan utisak. zato sam napisao dodatno objašnjenje. :thumbup:
:thumbup:
stakasa

#8143 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

radostan dan wrote:htio sam nastaviti sa vladankom, ali mi je pažnju privuklo nešto drugo -

to je ta muška igra, a ne ona prevara od ragbija što je fudu prodaju po amerikama...
Sjecas li se radosni kad sudija opuca glavom Zeljinog igraca? Neka 88-a, nije mu se svidila odluka, agresivno nastupio, previse se primako - fis celom u nos. Ko lezi ne bjezi
seln

#8144 Re: juga 1950.-1990.

Post by seln »

radostan dan wrote:htio sam nastaviti sa vladankom, ali mi je pažnju privuklo nešto drugo -

Ah... home, sweet home :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#8145 Re: juga 1950.-1990.

Post by Tomahawk11 »

Sudija najjači, ovi kuhaju, on stoji i šiba žute kartone ko da se ništa ne dešava :lol:
drndalo

#8146 Re: juga 1950.-1990.

Post by drndalo »

stakasa wrote:

Ja koliko pratim atletiku, to sa zlatom je pocelo sa Zlatnom ligom kasnih 90-ih godina...

Svi veliki mitinzi su uvijek imali nagrade za oborene rekorde, posebno svjetske, ali oni nisu bili kila tozla...

Ne znam o kojim se sumama radilo, pretpostavljam nesto petocifrenog ranga u $, tipa 15.000-30.000-45.000...

I manji isto, ali sigurno dobro manje...
Banksy

#8147 Re: juga 1950.-1990.

Post by Banksy »

seln wrote:
radostan dan wrote: to je ta muška igra, a ne ona prevara od ragbija što je fudu prodaju po amerikama...
Ah... home, sweet home :D
:lol:
dječak sa šibicama

#8148 Re: juga 1950.-1990.

Post by dječak sa šibicama »

Ilija Guzina, Mufid Memija i Smiljko Sagolj, udarne pesnice "politicke redakcije" Televizije Sarajevo, bili zaduzeni da promicu propagandu o uspjesima samoupravnog socijalizma. Ne sjecam se ja bas tih dana jer sam bio klinac ali po pricama, i starim snimcima.

Sa tim da su sva trojica vec krajem osamdesetih poceli raditi i kriticke priloge o tadasnjem rezimu, intervjui sa razocaranim socijalistickim junacima, prilozi o bogacenju i bahatom ponasanju nekih funkcionera, ali pretpostavljam da su to bili pioniri danasnjeg novinarstva, odnosno odstrel nepodobnih politicara a sve po nalogu "odozgo".

Inace vremenom mi se vracaju naslovi novina koje je moja baka citala, iako nije srbijanka voljela je citati Borbu i Expres Politiku, imam tih novina sacuvanih po tavanu njene kuce pozutjelo sve ali eto zanimalo me. Kao dijete, privlacili su me posprdne karikature na racun Branka Mikulica kojeg su crtali kao sivog vuka (posto je bio lider SIV-a ili Saveznog Izvrsnog Vijeca ilitiga vlade Jugoslavije) a kasnije su i Markovica sprdali i podmetali mu klecku. Koliko je iz danasnje perspektive jasnije kako je vec tada osamdeset i neke velikosrpska carsija rusila Jugoslaviju odnosno njima nepodobne kadrove. Pa onda cujes price kako su Pozderci spasavali Abdica grabeci lovu iz raznoraznih fondova poput PIO fonda, da namire one mjenice.

Sta li bi tek znali o svemu tome, da je tada postojala slobodna stampa i mediji. Mislim, slobodni, koliko su oni slobodni pitanje je. Svaki pise sta mu gazda/finansijer kaze, ali tada je jedini gazda bila drzava odnosno Partija.
dječak sa šibicama

#8149 Re: juga 1950.-1990.

Post by dječak sa šibicama »

Sindrom Hatunic ili igrac zadatka, jako popularna uloga u ex YU fudbalu, igrac koji je zaduzen da najboljem igracu protivnika polomi obje, a moze i samo jednu nogu.

Sjecam se jednog slucaja, ide utakmica Hajduk Zvezda, niko od novinara ne govori o rezultatu, igri, ocekivanoj raspodjeli bodova, svi rapsredaju o tome hoce li Sliskovicu neko polomiti noge i zasto nece.
Ommadawn

#8150 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

Banksy wrote:
spreca wrote:stvarno su zene bile lijepe i nekako zenstvenije.....a sad ih imas kamaru takvih dok dobro ne pogledas neznas staje upakovano tamo :oops: :lol: :lol:
i sve iste, što je najtužnije.

ljepota puno ovisi o raspoloženju, pogledu i izrazu lica. smijeh i vedrina crtaju svoje, prepoznatljive bore, kao što to čine i depresija, nepovjerenje, zabrinutost, tuga koje crtaju svoje, a koje danas uglavnom vidimo na ulicama bosne.

pogledaj našu omladinu rođenu ili odraslu u americi, recimo, i našu ovdje. isti geni, familije, sve, a dva svijeta, nebo i zemlja.
Nemojte ljudi, molim vas najozbiljnije, lijepih zena ima svugdje i uvijek.

Eh jedino mrzim kod ovih zenskih u zadnje vrijeme: silikonske sise, napucene usne, botox i one nacrtane obrve. Cim takvu vidim :run:
Locked