juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
radostan dan

#426 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

mića orlović

Image

dunja lango

Image
radostan dan

#427 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

oliver mlakar i helga vlahović

Image
kakavdanakneiskustvu

#428 Re: juga 1950.-1990.

Post by kakavdanakneiskustvu »

pokojni mića,pokojna helga
radostan dan

#429 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

jbg... :(

aj da pomenem i ovo dvoje dok su još živi, kad već bistrim po tv parovima...

:shock: :shock:

mislio na milenu dravić i dragana nikolića, kad naletih na helgu i miću u istom kadru -obraz uz obraz-.

ehhh...
vazi

#430 Re: juga 1950.-1990.

Post by vazi »

@radostandan :thumbup:

to su bili tv voditelji...

nego ja zaboravila kako se psotavlja yt, koji link se kopira :?
stiv33

#431 Re: juga 1950.-1990.

Post by stiv33 »

kakavdanakneiskustvu wrote:pokojni mića,pokojna helga
nisam ni znao da je mića umro :o
kakavdanakneiskustvu

#432 Re: juga 1950.-1990.

stiv33 wrote:

prije 3-4 godine čini mi se
stiv33

#433 Re: juga 1950.-1990.

Post by stiv33 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
stiv33 wrote:

prije 3-4 godine čini mi se
čuo sam da je i minimaks umro, ajme kako se zvala ona emisija, vodio ju je sa minjom subotom :? :roll:
radostan dan

#434 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

minja je vodio muzički tobogan, a minimax je na radiju ima jako slušanu emisiju tup-tup...
ne sjećam se da su ikad radili zajedno.

ovima sam se ja divio i upijao svaku riječ, oba- superteškaši...

Image

Image
stiv33

#435 Re: juga 1950.-1990.

Post by stiv33 »

ama nisam na to mislio nego na ovo

http://www.youtube.com/watch?v=127McWNR1Aw

:D
NeenaSa

#436 Re: juga 1950.-1990.

Post by NeenaSa »

Ova godina je i obiljezavanje (sto)godisnjica.

Nedavno ju vidih na nekom kanalu gdje asocira i na Sarajevo.
Nekako je ostala u zapecku pored velicanstvenih -Torvill & Dean.
kakavdanakneiskustvu

#437 Re: juga 1950.-1990.

radostan dan wrote:minja je vodio muzički tobogan, a minimax je na radiju ima jako slušanu emisiju tup-tup...
ne sjećam se da su ikad radili zajedno.

ovima sam se ja divio i upijao svaku riječ, oba- superteškaši...

Image

Image

ovaj prvi ko da mi je poznat,ko su teškaši?
bpsang

#438 Re: juga 1950.-1990.

Post by bpsang »

stiv33 wrote:ama nisam na to mislio nego na ovo

http://www.youtube.com/watch?v=127McWNR1Aw

:D
radostan dan

#439 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

superteškaši u svojim profesijama, dragan babić i željko malnar...
stakasa

#440 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

radostan dan wrote:

Uopste nisam prepozno Zeljka Malnara.
Kasnije sam se sjetio da sam gledo jednu emisiju sa Draganom Babicem ali tek tamo negdje dvije hiljaditih.
kakavdanakneiskustvu

#441 Re: juga 1950.-1990.

radostan dan wrote:

babić,to onaj pisac što je preselio iz zagreba u beograd?
fakat

#442 Re: juga 1950.-1990.

Post by fakat »

Pred Novu godinu su se po ulicama pojavljivali preprodavci koji su na stolovima na rasklapanje nudili cestitke i ukrase za jelke, a “ispod stola” petarde. Tada je svakome od prijatelja i rodbine valjalo napisati cestitku i poslati je postom.

Vasar – jednom godisnje u Skenderiji se odrzavao Vasar/Sajam koji je trajao par dana i gdje se prodavalo sve od igle do lokomotive. Cijene su valjda bile povoljne pa je bila uvijek velika guzva. I drugi gradovi su imali svoje sajmove, a cuven je bio zagrebacki.

Beogradski FEST je bio najveci jugoslovenski filmski festival, poput SFF, ne znam da li se uopste i dalje odrzava jer nikada nakon rata nisam vise cuo za njega.

Podgorica se zvala Titograd, Novi Travnik Pucarevo, Ploce Kardeljevo (cini mi se).

Zdravstvena knjizica je morala biti ovjerena a teske staklene pepeljare su bile redovan inventar svakog i radnog i kafanskog stola.
kakavdanakneiskustvu

#443 Re: juga 1950.-1990.

fakat wrote:Pred Novu godinu su se po ulicama pojavljivali preprodavci koji su na stolovima na rasklapanje nudili cestitke i ukrase za jelke, a “ispod stola” petarde. Tada je svakome od prijatelja i rodbine valjalo napisati cestitku i poslati je postom.

Vasar – jednom godisnje u Skenderiji se odrzavao Vasar/Sajam koji je trajao par dana i gdje se prodavalo sve od igle do lokomotive. Cijene su valjda bile povoljne pa je bila uvijek velika guzva. I drugi gradovi su imali svoje sajmove, a cuven je bio zagrebacki.

Beogradski FEST je bio najveci jugoslovenski filmski festival, poput SFF, ne znam da li se uopste i dalje odrzava jer nikada nakon rata nisam vise cuo za njega.

Podgorica se zvala Titograd, Novi Travnik Pucarevo, Ploce Kardeljevo (cini mi se).

Zdravstvena knjizica je morala biti ovjerena a teske staklene pepeljare su bile redovan inventar svakog i radnog i kafanskog stola.

FEST je i dalje aktuelan
stiv33

#444 Re: juga 1950.-1990.

Post by stiv33 »

radostan dan wrote:

jok, to je bio goran babić

http://hr.wikipedia.org/wiki/Goran_Babi%C4%87
vazi

#445 Re: juga 1950.-1990.

Post by vazi »

fakat wrote:Pred Novu godinu su se po ulicama pojavljivali preprodavci koji su na stolovima na rasklapanje nudili cestitke i ukrase za jelke, a “ispod stola” petarde. Tada je svakome od prijatelja i rodbine valjalo napisati cestitku i poslati je postom.

meni su prskalice bile prava carolija, kako sam ih samo cuvala i stedila :D je li se ono moglo da izgori do pola pa prekines i ostavis za poslje , ne sjecam se vise tacno , mozda sam ja to samo prizeljkivala :lol:
fakat

#446 Re: juga 1950.-1990.

Post by fakat »

vazi wrote:

meni su prskalice bile prava carolija, kako sam ih samo cuvala i stedila :D je li se ono moglo da izgori do pola pa prekines i ostavis za poslje , ne sjecam se vise tacno , mozda sam ja to samo prizeljkivala :lol:
ah, kako sam prskalice zaboravio...da, mislim da su mogle izgoriti do pola.
radostan dan

#447 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

ne...
Dragan Babić je bio jedan je od najboljih novinara RTS-a. Bio je autor i voditelj TV emisija kao što su "Dvogled", jedne od prvih emisija uživo posvećene filmu, "Kino-oko", "Umeće življenja" ... Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Dragan Babić je rođen 3. septembra 1937. u Kruševcu, gde je završio osnovnu školu. Gimnaziju je završio u Beogradu, a potom apsolvirao engleski jezik i književnost. Najpre se pojavio u književnoj javnosti, pričama u NIN-u, a potom je pisao u književnom časopisu "Delo".

U njegov literarni opus spadaju i knjige "Putovanje na kraj jezika", "Ti možda misliš drugačije" i dokumentarni roman "Kao mehur od sapunice".

Autor je nekih od najboljih televizijskih emisija i serija, među koje spada i neponovljivi Dvogled s početka njegove televizijske karijere, koji je bio namenjen deci i emitovan je u više ciklusa.

Njegova uspešna televizijska ostvarenja su i Kino-oko, To sam ja, Umjeće življenja, Kraj epohe, U senci, Nacionalna geografija...

Njegovi intervjui na televiziji predstavljali su poseban događaj - razgovarao je sa Džonom Hjustonom, Lijem Strazbergom, Glendom Džekson, Šeli Vinters, Ingmarom Bergmanom, Erlandom Jozefsonom, Liv Ulman...

Bio je prvi novinar iz nekadašnje Jugoslavije koji je dobio poziv da radi na Bi-Bi-Siju, ali je umesto ponuđenih pet godina ostao samo pola godine i vratio se, jer se susreo sa administracijom kojoj nije bio vičan, pošto ga je zanimao autorski, a ne činovnički posao.

Nikada nije bio član nijedne partije.

Ceo radni vek je proveo u Televiziji Beograd, gde je najpre otišao na prinudni odmor, a tokom bombardovanja 1999. godine dobio je otkaz i otišao u penziju, navodi se u Babićevoj biografiji koju je 2005. godine objavio NIN.

Njegove emisije, koje su izmenile dinamiku socijalnog života i ostavljale snažan odjek u javnosti, ostaće zauvek standardi u našem novinarstvu.
kakavdanakneiskustvu

#448 Re: juga 1950.-1990.

radostan dan wrote:

jok, to je bio goran babić

http://hr.wikipedia.org/wiki/Goran_Babi%C4%87[/quote]

jbg,znam da je babić
animals

#449 Re: juga 1950.-1990.

Post by animals »

vazi wrote:je li neko mahao malim zastavicama na drvenim drzacima i cekao plavi voz :D

Image

Nisam voz, ali jesam mercedesa :D i nosio sam saveznu stafetu..samo me bilo strah da ne padnem :D
animals

#450 Re: juga 1950.-1990.

Post by animals »

Sjecam se kad je Tito prolazio u crnom mercedesu..i ja uvijek pokusavam da ga vidim kroz ona tamna stakla, i nisam nikada..a moj prijatelj ga uvijek vidio kako mase rukom, samo ja nisam..kasnije sam skontao da je lagao..
Locked