JBT wrote:"pa to ti je jotovanje jarane kad jedno slovo prelazi u drugo
valjda zbog mekoce izgovora nisam bas siguran ali tako nesto
provjeri..."
-A ja mislio da se radi o palatelizaciji. Bas sam papak.
"nisam prepotentan kad kazem da sam od tita pametniji jer on i nije nesto pametan , da mi je da budem pametniji od nekoga ko je mnogo pametan a tito to nije, a bolji sam radnik od njega u to se smijem zaklet !
ne znam koji je taj bradonja ja bih tita prebacio tamo gdje je rodjen nek i pociva u groblju!-mezarju, nek pociva ko i ostali svijet, sta je on bolji da bude izdvojen? nista!"
-Nemas ti pojma. Ima kod nas jedna izreka: "Umislilo govno da je srce."
Nemoj da te ovo vrijedja, to je cisto figurativno. Kao i sve izreke.
Nego, da li si ti cuo za pojam institucije? Recimo, kraljevi u europskim zemljama su ljudi kao i svi drugi, ali su kraljevi i time su institucije te drzave. Naslov kralja su dobili nasljednim putem. Tito je bio institucija. I nije je naslijedio. Sam ju je zaradio. Zato, ako ne mozes doseci taj nivo onda se poklopi i tishu, jer se u suprotnom provaljujes, a jos uz to ako se pojavi neki psiholog na forumu moze ti jos kakvu, nedajboze, ruznu dijagnozu priljepit pa te ni svi srbijanski mitovi i legende nece oprat.
Inace, licnost koju sam spomenuo trenutno sjedi u Haag-u a svojevremeno je hodao oko Dedinja i nosao glogovo kolac i dolazio je u skupstinu Srbije naoruzan. Jako naprednih ideja, zavisno iz kojeg ugla gledas.
Znas li sad o kome se radi?
e dobro bolan rekosam da nisambassiguran il jotovanje il palatalizacija ne znam vec nemogu jasve pamtit.
a jel prrva il drugapalatalizacija...

( araspitat cuse da li si u pravu)
znam da se u monarhjamakruna nasledjuje.
ma sta mi velicas broza jel ko mu je dao titulu marsala?
ko?
on je sam sebi daO!
a bio kaplar!?
e jest napredov'o halal mu vjera...
pa ja sami kao vojnik veci od njega u svakom pogledu i casniji sam od njega , i ja nisam ubijao svoj narod kao on sto je radio u drugom sv.ratu¨
i nemoj vise slicnih izreka inace nema vise price