Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
prdimahovina

#452 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by prdimahovina »

U masi laži koja se širi iz ŠB posebno mi je "zanimljiva" jedna teza koja se konstantno provlači:

U zvaničnom saopštenju HDZ-a OO Široki Brijeg, između ostaloga, se navodi da su "horde Zla bile poduprijete za navijačkim skupinama iz istočnog Mostara".
U Večernjem listu (izdanje za BiH) u utorak je izažao članak gdje se kaže da je sa HZ "u Široki Brijeg došla skupina od blizu 250 pripadnika Red Army u osvetničkom pohodu vezanom za sukobe od prije 15 dana".

treba li uopšte govoriti kako je ovo gnusna laž
Real Khan

#453 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by Real Khan »

mo77 wrote:
prdimahovina wrote:U masi laži koja se širi iz ŠB posebno mi je "zanimljiva" jedna teza koja se konstantno provlači:

U zvaničnom saopštenju HDZ-a OO Široki Brijeg, između ostaloga, se navodi da su "horde Zla bile poduprijete za navijačkim skupinama iz istočnog Mostara".
U Večernjem listu (izdanje za BiH) u utorak je izažao članak gdje se kaže da je sa HZ "u Široki Brijeg došla skupina od blizu 250 pripadnika Red Army u osvetničkom pohodu vezanom za sukobe od prije 15 dana".

treba li uopšte govoriti kako je ovo gnusna laž
Pa tvoj nik bi bio dobar odgovor "PRDIMAHOVINA" znaci 500 hordi + 250 RA = 750 mudzahedinsko-komunistickih koljaca.......MASALA da nije Vedran poginuo ovi bi bila opsta sega sta su gluposti navaljali......Truth is out there.......

Evo da i ja pomognem Širokom Brigu u (re)konstrukciji "istine"...ili u prevodu na naški: The truth is in here :D

Jedna baba u brijačnici je upravo izjavila pod uvjetom da ostane anonimna da su tog dana u Širokom Brijegu bili pored 500 Hordaša i 250 Red Army i specijalni odredi bombaša samoubica direktno prekomandovanih iz Iraka i Afganistana (evo upravo gledam faksimil pismene naredbe Osame Bin Ladena o prekomandi tih jedinica sa brojnim stanjem od 350.000 prekaljenih ratnika do zuba naoružanih,... kao i prevod prvog izvještaja o stacioniranju svih 350.000 talibana u centru Širokog Brijega ispred stadiona na Pecari...) Naravno, navedene bradate "huligane" niste mogli vidjeti na snimcima jer su tih 350.000 specijalnih mudžahedina koristili specijalnu dovu za ometanje tehničkih uređaja koja je onesposobila policijske kamere i neutralisale snimanje istih. :-) :D

Jooj, jedva čekam da pročitam i ovu informaciju u inače objektivnim .hr medijima :D
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 10:14, edited 1 time in total.
kv99

#455 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by kv99 »

Real Khan wrote:
mo77 wrote:
Evo da i ja pomognem Širokom Brigu u (re)konstrukciji "istine"...ili u prevodu na naški: The truth is in here :D

Jedna baba u brijačnici je upravo izjavila pod uvjetom da ostane anonimna da su tog dana u Širokom Brijegu bili pored 500 Hordaša i 250 Red Army i specijalni odredi bombaša samoubica direktno prekomandovanih iz Iraka i Afganistana (evo upravo gledam faksimil pismene naredbe Osame Bin Ladena o prekomandi tih jedinica sa brojnim stanjem od 350.000 prekaljenih ratnika do zuba naoružanih,... kao i prevod prvog izvještaja o stacioniranju svih 350.000 talibana u centru Širokog Brijega ispred stadiona na Pecari...) Naravno, navedene bradate "huligane" niste mogli vidjeti na snimcima jer su tih 350.000 specijalnih mudžahedina koristili specijalnu dovu za ometanje tehničkih uređaja koja je onesposobila policijske kamere i neutralisale snimanje istih. :-) :D

Jooj, jedva čekam da pročitam i ovu informaciju u inače objektivnim .hr medijima :D

Ne zaboravi da je po zadnjim provjerenim izvorima iz HB ( a objavljen je i ovdje) u napadu pored mudzahedina ucestvovali i placenici iz Japana, nindže naoruzane sa nun-čakama. I da je po obavjestajnim izvorima ovo bio nastavak ofanzive iz 1993 kad je bio planirano zauzimanje velikog dijela Dalmacije i izlazak na luku u Neumu iako su Ploce bile pozeljnije. Sve je to potvrdzeno od profesionalaca doktora ( koji ne znaju razliku izmedzu kamena i metka), policajaca ( koji ne znaju da izbroje broj autobusa pa ih "iznenadi " veliki broj navijaca), novinara ( koji kais zamjene sa pistoljem), i agitatora koja na forumu ubjedzuju da su svi "isti " i da je Vedran zasluzio sta je dobio jer je razbio stolicu od zemlju .Nije ni cudo da se odma poslije rata jedan od najsiromasnijih regiona bivse Juge izgradio u jedan od najbogatijih kad su svi profesionalci u svome poslu. :thumbup:
Last edited by kv99 on 09/10/2009 14:27, edited 1 time in total.
rajvosa60

#456 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by rajvosa60 »

Cilj je ostvaren.Siledjija (Siroki) je uspio da naturi da su oni zrtve.Pozornost je skrenuta s policajca(vjerovatni ubojica) na Olivera Knezovica.Knezovica, koji je mucenik izbjegao iz Sarajeva u Siroki jer su ga zaboga Turci zeljeli nabiti na kolac,samo zato sto se moli Bogu na drugaciji nacin.I sad Knezovic pun mrznje,jer je protjeran iz Sarajeva samo zato sto je katolik,uzima kalasnjikov i puca po Turcima.Jos kad je cuo da su tu i pripadnici Red Army,koja providnost......Cilj je ostvaren.U svakoj normalnoj zemlji ovaj sto "smjenjuje" i "suspenduje" listicke nazovi "policajce" bio bi uhicen ili uhapsen i ocekivala bi ga dugotrajna zatvorska kazna.Glasnogovornik,zbog lazi izgovorenih pred Tv kamerama,bi takodje bio uhapsen,sef listicke policije....Ali tako nam je, kako je."Objektivni" i "napuhani"hrvatski mediji ,ne znam zasto,povodeci se dodikovim kompleksima provincijalca i kriminalca okrivljuju sarajevske medije.Horde zla nazivaju,zakljucujuci po imenu,istinskim hordama.Niko ne analizira ime Skripara.U prevodu Ustase.Skripa-pecina,rupa....gdje su se ustase skrivale kad bi po njih dolazila 4.dalmatinska,jer su s Italijanima nanosili velika zla Dalmatincima.E sad zamislimo neku navijacku skupinu,recimo iz Njemacke,pod nazivom SS-ovci,Ausvicovci,Gebelsovci....
fara_mo

#457 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by fara_mo »

Suvisno je diskutovati o ustaskim lazima, mi ih definitivno najbolje znamo i znamo kroz sve sta smo prosli. Vedranova smrt se nikako nesmije zaboraviti i ako se liga nastavi treba ih docekati kao i oni nas. Dugo vremena prastamo i pravimo se gluhi na provokacije sa ustaske strane. VRIJEME JE DA REAGUJEMO
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#458 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by ladyblue18 »

Tema nisu neredi o Odzaku, ako sam fulila grad izvinjavam se.
Tema su neredi u Sirokom Brijegu.

Izljevi nacionalizma i mrznje se nece tolerisati sa bilo cije strane!
Mado

#459 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by Mado »

Upravo sam gledao prilog na Novoj Tv o mirnom prosvjedu 10.000 Širokobrijezana...Prepuno hrvatskih zastava i dresova hrvatske reperezentacije....nigdje obiljezja Sirokog....Pitam se, koja je bila tema skupa???? O Novoj TV da ne pricam, objektivno da objektivnije ne moze...fuj...
UPS

#460 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by UPS »

Osim medija ja sam ogorcen na gradsko vijece, kanton... Pa zasto se jos uvijek niko nije oglasio da osudi pucanje i ubijenja gradjana Sarajeva u toj sugavoj zabiti!??! isto tako, sto kaze elsaik, niti jedan portal ne objavljuje nikakvu 'nasu verziju', dok sa druge strane fasisti (sad to mogu slobodno reci) drmaju i drmaju, svaki dan nesto, svaki dan nova laz i tako to... ne bi me cudilo da se ovi sudski policajci, sutra ukoliko dobiju otkaz na poslu sto je izvjesno, zaposle kod Jelica ili nekog slicnog u zastitarsku agenciju i pojave se regularno na stadionu na sljedecoj utakmici!? Trebamo li to gledati i sutiti?! :twisted: :twisted: :twisted:
senjor

#461 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by senjor »

Hajmo malo da prestanemo,pocecemo da licimo na one sa Sirokog B... :evil:
alanskoda

#462 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by alanskoda »

Ja ne kontam sto se nervirate oko reakcije ljudi iz Sirokog?Zasto vas nerviraju izvjestaji HRT-a i Nove?Pa jos uvijek u Hr vlada HDZ i zna se kakva im je politika prema BiH.Da slucajno nebi Nova izjavila da su Sirokobrijezani krivi.Mada i HZ snose djelomicnu odgovornost.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#463 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by anjusha »

u slucaju provokacija, nepostovanja pravila foruma, trolanja itd
PRIJAVITE POST!
administratori nisu sveznajuci i svevideci i uvijek bas na toj temi gdje se kuha! ali ako prijavite post administracija i moderacija to vidi!
stoga: umjesto da prozivate moderatore, aktivirajte se i vi i prijavljujte trolove! ne mogu oni toliko napisati koliko mi mozemo izbrisati!
ladyblue18

#464 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by ladyblue18 »

Sad na hayatu isjecci danas sa protesta dole.
Neke od izjava:
"Mi cemo dokazati ko je gazda ovdje."
"Ovo je hrvatska zemlja!"
"Opet ce se magla spustiti"...

I sve to popraceno Tompsonovim pjesmam i navijackim pjesmama Hr. reprezentacije.

Ja ne znam za vas, ali meni nije nimalo prijatno slusati ovakve izjave.
I onda vecernji pise kako su Hrvati u Sa u strahu od odmazde.
Zemljo otvori se!

:run:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#465 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by KatarinaKosaca »

Uzvikivali su i "Prodane duše" i "Ovo je Hrvatska "

Odvratan skup po onome što sam vidjela na Tv, dalje izazivanje i nikako ne doprinosti smirenju tenzija. Ne znam ni u čijoj je organizaciji održan.

Jedino mi se dopalo što Hayat nije ništa komentirao, samo su pustili snimke.
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#466 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by Halleluhwah »

ladyblue18 wrote:Sad na hayatu isjecci danas sa protesta dole.
Neke od izjava:

I sve to popraceno Tompsonovim pjesmam i navijackim pjesmama Hr. reprezentacije.

Zemljo otvori se!

Ili ono ''Gazi, gazi balije''. Maloumno, sramotno, ponižavajuće.

elSaik

#467 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by elSaik »

Red Army...
Od samog ulaska u Zapadno-hercegovačku županiju, gdje nas je preuzela tamošnja policija, bili smo žrtve surove policijske brutalnosti, ničim izazvane. Dokaz nepravednog ponašanja policije je, između ostalog, nedozvoljavanje unošenja na tribinu zastave sa službenim grbom Veleža samo zbog petokrake koja se na istom nalazi.
Toliko o licemjernosti ljudi iz ZHK...
and

#468 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by and »

Neke od izjava:

Zemljo otvori se!

pa to je i cilj djelovanja zadnjih 20 godina.hrvati ne treba da strahuju od odmazde već da se nasele u mjesta za koja oni misle da su u hrvatskoj,pa da svi zajedno skandiraju kao u širokom ovo je hrvatska.al u .....
saabsa

#469 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by saabsa »

naziv Horde zla uzet je sa noaslova romana Zagor,
PAZI SAD naziv Škripari uzeto je od ustaske grupe koji su cinili velike pokolje i krili se po nekakvim pećinama.
Grafit u Sarajevu isti dan je izbrisan , dok evo sesti dan prodje a niko is listice nije izjavio saucesce,
Jeli dijete od 15 g koje je otislo sa ocem na utakmicu u listicu isto huligan koje je moglo isto tako poginut posto se nalazilo u neposrednoj blizini poginulog momak?
saabsa

#470 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by saabsa »

Dok se 65 godisnji covjek uopce ne spominje, a da ne govorim prebijene, materijalnu stetu, strah pretrpljeni itd, nista, nit se spominje da ih se trazi.
To pitaj policiju i mjestane koji su bili sa vatrenim oruzjem ?
Sad ces reci da smo mi bili sa oružjem pa da ti odma odgovorim.
Zar mislis da bi se cro mediji i policija uhvatila slike momka sa kaisem ili bi od onoliko snimaka nasli barem jednog sa pravim oruzjem?
JThomas

#471 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by JThomas »

"nesreća". kad čovjek ubije čovjeka iz pištolja, pucajući mu u glavu - to je sad "nesreća". divno. gebels bi bio preponosan. ko biva, niko nije kriv, desilo se, nesretan slučaj...

horde ni na jednoj slici, ni na jednom klipu nemaju vatreno oružje - a njih je upucano petnaestak, dok je jedan poginuo. i hajmo se mi sad čudom čuditi što niko ne spominje upucanog starca, kojeg su horde bezbeli upucale kaiševima i kamenjem...
respo

#472 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by respo »

jeli zadru upucao neki navijac sarajeva ili mozda policija i lokalci koji su pucali po navijacima?
faris123

#473 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by faris123 »

Neke od izjava:

Zemljo otvori se!

Meni stvarno nije jasno da neko(Tompson) može mlatit pare na "patriotskim" pjesmama 15 go. poslije rata. Zamislite da ga zalomimo uz Nazifa Gljivu na koncertu u Zetri : "šta se ono tamo čuje ,ko to tamo pjesmu pjeva.... " smiješno stvarno... (uz dužno poštovanje Nazifu prvog se njega sjetih)
fixer

#474 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by fixer »

Svaka cast navijacim zbog ovog danasnjeg cina. Respect, stvarno ljudski cin :)
A Siroki neka se stidi svoje nacionalne uskogrudnosti, da ne kazem fasizma. :x
ladyblue18

#475 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by ladyblue18 »

Tema nije Zenica!

Nazad na temu!
Post Reply