Jeli iko ikada dobio posao preko posao.ba?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
leeloo

#1 Jeli iko ikada dobio posao preko posao.ba?

Post by leeloo »

Dakle, znate li ikoga da je dobio posao prijavljujući se na portalu http://www.posao.ba

Ja znam gomilu ljudi koji su prijavljeni tamo, koji se redovno javljaju na konkurse, ali niko NIKADA nije dobio čak ni poziv na razgovor.

Jeli taj portal laž i prevara ili stvarno ljudi dobijaju poslove preko toga samo ih ja ne znam.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

joj prijatelj ELEKTRO TEHNIČAR daklem inžinjer
je dobio ponudu za poslom u

informatičkoj firmi >>>> ponuda >>> treba im Vozač i čistač :shock: :shock:
Edit

Post by Edit »

Jeste.

Znam firmu koja je tamo postavila oglas, dobila ogroman broj prijava i odabrala kandidata. Cinjenica je da je manje od 10% prijavljenih bilo pozvano na razgovor, a da je bilo oko 50% onih koji su ispunjavali uslove. Dakle onih 40% je moglo ostati u uvjerenju da je bila stela u pitanju.
bug

Post by bug »

stani leeloo, kakve veze ima portal s tim? oni samo objavljuju oglase koje unose poslodavci licno, dakle odluka je pojedinacne firme hoce li pozvati aplikante na razgovor ili ne na osnovu nekog samo njima poznatog kriterija...
leeloo

#5 Loše sam se izrazila

Post by leeloo »

Ma nisam mislila da posao.ba nesto manipulise... loše sam se izrazila. Nego da li taj portal sluzi svrsi? Da li se ozbiljno shvata?

Znam dvije cure koje se prijavljuju preko toga već više od godinu dana. Jedna je dipl. ecc, a druga pravnik i jedna i druga imaju radno iskustvo.

Na konkurse koji su objavljivani u novinama, dobivale su pozive za razgovore... na poslove sa poratala posao.ba ni jednom nisu kontaktirane, sa skoro duplo više su se prijavljivale.
winetou

Post by winetou »

Portal je to što i treba da bude. Veza između poslodavaca i radnika. Mislim, nije do portala :D
Pooll

Post by Pooll »

Ja znam 2 ljudi koji su zahvaljujuci posao.ba dobili posao. Ljudi iz te ekipe su jako ljubazni i profesionalni. To znam iz licnog iskustva. O sajtu sve najbolje. Samo da bude jos vise poslovnih ponuda.. ali to nije do njih!
Post Reply