Jel mi to hocemo utrku svjetskog kupa U BiH?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
FaceOff

#1 Jel mi to hocemo utrku svjetskog kupa U BiH?

Post by FaceOff »

Predsjedništvo Ski saveza BiH odlučilo je na sjednici održanoj u subotu da zbog nedostatka novčanih sredstava reprezentacija naše zemlje neće sudjelovati sa na SP u alpskom skijanju.

Predsjedništvo je razmatralo aktualnu situaciju u Savezu, posebno situaciju u vezi s odlaskom bh. reprezentacije u alpskom skijanju na SP u Bormio (Italija) koje se održava od 29. siječnja do 13. veljače.

''Uputili smo zahtjeve za novčana sredstva svim društveno- političkim strukturama države, ali kako do danas nema nikakvog odgovori, prinuđeni smo obavijestiti javnost da naša reprezentacija ne može putovati na SP", priopćeno je iz Ski savezu BiH.

"Dosadašnje pripreme, odlasci na glečere obavljeni su sa 40% planiranog, a i te troškove snosili su roditelji ili natjecatelji, ali SP je obaveza Saveza i mi je, nažalost, ne možemo ispuniti. Odlazak dječje reprezentacije u Sloveniju (Polak LOKA) i na neslužbeno SP za djecu na Topolino je također pod upitnikom. O nastojanju da naši natjecatelji ostvare olimpijsku normu - možemo samo sanjati", navodi se u priopćenju.

Pravo sudjelovanja na SP ostvarili su Mojca Rataj, Maja Klepić, Žana Novaković, Nadir Abaza i Marko Schafferer, ali je njihov plan na ostvarenju olimpijske norme ugrožen (izuzev Rataj koja ima olimpijsku normu).

U Međunarodnoj skijaškoj federaciji (FIS) iznenađeni su da BiH ne odlazi na SP u Bormio i ne mogu vjerovati da država ne može osigurati oko 30.000 KM za SP, pogotovu što je BiH do sada redovno sudjelovala na svim svjetskim prvenstvima i imala sudionike na zimskim olimpijskim igrama, dodaje se u priopćenju.

Koje će posljedice imati ova odluka, teško je prognozirati, ali će se ona, sigurno, odraziti i na daljnju podršku Bosni i Hercegovini za dobivanje međunarodnih ski natjecanja te pomoći koju je do sada davao FlS.

(Fena)
farky

Post by farky »

no comment :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
winetou

Post by winetou »

A i bolje da ne idu. Zadnji put kad sam gledao nekog našeg skijaša, čini mi se da se zove Bećirbašić, izletio je sa staze :roll:
A evo danas neka Jelena iz SCG 37 u super-g a naš izleti sa staze u slalomu :lol:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#4 Re: Jel mi to hocemo utrku svjetskog kupa U BiH?

Post by pape »

FaceOff wrote:
Pravo sudjelovanja na SP ostvarili su Mojca Rataj, Maja Klepić, Žana Novaković, Nadir Abaza i Marko Schafferer, ali je njihov plan na ostvarenju olimpijske norme ugrožen (izuzev Rataj koja ima olimpijsku normu).

U Međunarodnoj skijaškoj federaciji (FIS) iznenađeni su da BiH ne odlazi na SP u Bormio i ne mogu vjerovati da država ne može osigurati oko 30.000 KM za SP, pogotovu što je BiH do sada redovno sudjelovala na svim svjetskim prvenstvima i imala sudionike na zimskim olimpijskim igrama, dodaje se u priopćenju.(Fena)
Kada ovi talenti uskoro budu nastupali za reprezentacije Slovenije, Hrvatske ili SCG, mnogi ce im se sjetiti familije. Kada se ponovo na Sljemenu ili tamo nekoj Avali, budu organizirale utrke za Svjetski kup, mnogi ce se ponovo cuditi, ...... kako pored olimpijskih planina !?
Nema cuda, .... potreban je samo zdrav razum, malo vizije i dobre volje.
30.000 KM je tricava cifrica koja se moze "namaknuti" brzo i bez problema, .... ako se zaista hoce.
Tornjak

Post by Tornjak »

Zalosno :(

To je nevjerovatno kako politicari samo okrecu ledza koda nista neznaju. Pa njima se plata treba za duplo smanjiti. :x
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

Mislim da bi svakako trebali imati utrku jer je bjelasnica olimpijska planina.Pogledajte samo Zagreb.Pa ja sam bio u Zagrebu na Sljemenu pa to je kao hum ovdje.Smijesno :o :o :o
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

winetou wrote:A i bolje da ne idu. Zadnji put kad sam gledao nekog našeg skijaša, čini mi se da se zove Bećirbašić, izletio je sa staze :roll:
A evo danas neka Jelena iz SCG 37 u super-g a naš izleti sa staze u slalomu :lol:
Indijanac oči moje lijepe,gdje si vidio da može gladan srat :shock: Bećirbegović momak kojeg spominješ je za uslove u kojima je radio SUPERTALENAT :D Ali pored talenta moraš posjedovati još puno stvari vezanih za karijeru.To su pare,poznanstvo,sreća.Te stvari kad povežeš to ti je kao šestica na lotu.Nažalost kod nas sportaši propadaju u startu :( Nema se pipija za te stvari paša moj :( Da se radi o tariguzu imali bi prvaka svijeta ali ovo je samo SPORT :(
winetou

Post by winetou »

Janica je imala samo talenat :D jesi li upoznat sa njenim uslovima na početku karijere?
Post Reply