Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Moja firma je isplatila regres, jednokratnu pomoć u punom iznosu od 1080 KM i mjesec nakon toga i trinaestu platu.
Početkom naredne godine isplaćuju se bonusi.
Da se podigne tema stara goxinu dana. Vise nije u igri 1080 KM.nego 2520 KM
Da li cete dobiti ili ste vec dobili?
Bingo je isplatio prije ove odluke.1000 KM opotezivo
UniCredit Bank takodjer 1000 KM u sklopu ove odluke neoporezivo
Budzetlije Vlade F BiH po.1260 KM neoporezivo
Mittal je dobio 2520 KM, ali to je u dogovoru s Vladom, da se prevaziđe kriza.
Kantonalna bolnica Zenica 350 KM. Autoceste 1260 i dobit će još toliko u narednim mjesecima.
U suštini, pokazuje se da novac uglavnom isplaćuje država i preduzeća u njenom vlasništvu. Zanimljivo je da je Nikšićeva mjera najavljena kao neutralna po budžete, što i jeste u teoriji, ali u praksi je implementiraju isključivo uhljebi različitih nivoa i provinijencija, i to novcem poreskih obveznika.
Pregazit će ih SDA k'o naftni tanker plitak potok.
akcija007 wrote: ↑26/12/2023 17:50
Da se podigne tema stara goxinu dana. Vise nije u igri 1080 KM.nego 2520 KM
Da li cete dobiti ili ste vec dobili?
Bingo je isplatio prije ove odluke.1000 KM opotezivo
UniCredit Bank takodjer 1000 KM u sklopu ove odluke neoporezivo
Budzetlije Vlade F BiH po.1260 KM neoporezivo
Ja necu ni marke, zena Bgm dobila danas 30% prosjecne plate federacije
Prosle godine ni marke nisam dobio
Last edited by nepass1 on 28/12/2023 13:34, edited 1 time in total.
DaysleepeR wrote: ↑28/12/2022 11:34
Moja firma je isplatila regres, jednokratnu pomoć u punom iznosu od 1080 KM i mjesec nakon toga i trinaestu platu.
Strana firma, nije IT
IT i ne dobija te pomoci, koliko sam cuo kazu da imamo plate iznad prosijeka (nije istina za vecinu ljudi jer su pocetnici) i da im ne treba.
n+1 wrote: ↑27/12/2023 13:17
Kantonalna bolnica Zenica 350 KM. Autoceste 1260 i dobit će još toliko u narednim mjesecima.
U suštini, pokazuje se da novac uglavnom isplaćuje država i preduzeća u njenom vlasništvu. Zanimljivo je da je Nikšićeva mjera najavljena kao neutralna po budžete, što i jeste u teoriji, ali u praksi je implementiraju isključivo uhljebi različitih nivoa i provinijencija, i to novcem poreskih obveznika.
I mi ćemo dobit 2520 ali po 420 maraka na 6 rata uz svaku platu počevši od decembarske.
DaysleepeR wrote: ↑28/12/2022 11:34
Strana firma, nije IT
IT i ne dobija te pomoci, koliko sam cuo kazu da imamo plate iznad prosijeka (nije istina za vecinu ljudi jer su pocetnici) i da im ne treba.
Čuj ne treba. Takvo šta mogu izjaviti samo psihopatski menadžeri u IT sektoru. Izvlače se na krizu sektora, a opet će prijaviti multimilionske dobiti, kao i svaki put.
n+1 wrote: ↑27/12/2023 13:17
I mi ćemo dobit 2520 ali po 420 maraka na 6 rata uz svaku platu počevši od decembarske.
Boli te john, ko nema sreće u ljubavi, ima u parama.
n+1 wrote: ↑30/12/2023 10:40
Čuj ne treba. Takvo šta mogu izjaviti samo psihopatski menadžeri u IT sektoru. Izvlače se na krizu sektora, a opet će prijaviti multimilionske dobiti, kao i svaki put.
Ne znam za druge firme kod mene regres nemamo, ovu pomoc nemamo, topli isto nema jer postoji menza u firmi, mada ja radim npr od kuće pa ga pusim i to
n+1 wrote: ↑30/12/2023 10:40
Ne znam za druge firme kod mene regres nemamo, ovu pomoc nemamo, topli isto nema jer postoji menza u firmi, mada ja radim npr od kuće pa ga pusim i to
okanomalo wrote: ↑30/12/2023 15:03
mi penzioneri 6% povecanje penzija i to u februaru. kad izracunas prosjecnu penziju nece biti dovoljno ni za kilo mesa.
Nema povećanja penzija u februaru.
Nije usvojen budžet za 2024. god.
Opet ne spada tu Policija i Vojska jer su oni na federaciji ili šta vec
Vojska drzava, zatvori, fup i mup - Federacija.
Hm ne znam, par ljudi u vojsci mi kažu da oni nece dobiti jer nisu na tom istom buđetu
Nema to veze s tim na kojem su budžetu. Svi oni unutar državnog/federalnog/kantonalnog budžeta, zavisno od nivoa, imaju alocirana svoja sredstva. Kako će ih institucija koristiti, odluka je na samoj instituciji, s tim da ih moraju pravdati.