Jedete li svinjetinu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Jedete li svinjetinu?

Da
57
61%
Ne
37
39%

Total votes: 94

SmokingMan

#401 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by SmokingMan »

Mirso zvani Prasac. :D :D
MensurM

#402 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by MensurM »

House wrote:klempa je najjeftinije meso. pitate li se zašto? zašto što kurcu ne valja! eto zašto.

lijepa puretina :srce:
Prsut je jeftiniji od sudzuke, bifteka, suhog mesa?
missko

#403 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by missko »

sadie_forever wrote:
Pandakonda wrote:

Prvo mjesto Mirsad Mrkalj, drugo mjesto Emir Hodžić :-)

vidi se po njima da su neki nacitani kozmopoliti svi odreda :D
Ovi zahvaljuju sto su prezivjeli silne logore u Prijedoru
kakavdanakneiskustvu

#404 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by kakavdanakneiskustvu »

BarbaDue wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
BarbaDue wrote: Kako nije provokacija!? Napravio je ovakvu temu u sred Ramazana, provokacija. Stavio anketu na kojoj pita muslimane a glasaju naravno i Marsovci pa je razultat ankete da vise od 51% muslimana jede svinjetinu, ogromna provokacija!!!! U tolikom procentu je ni krsćani ne jedu, garant.

da li bi ti isto tako shvatio kao provokaciju da je pokrenuta tema pijete li alkohol,kockate li,švalerate li se,drogirate li se,i sve to zajedno ili ti je samo problem jer je pokrenuta tema oko svinjetine?
Za mene je osnovni problem što iskljucivo muslimane pita jedu li svinjetinu. A svi skupa možemo učestvovati u diskusiji. Ko nam garantuje da muslimani samo glasaju. Znači problem je i anketa. Da li me razumiješ?

pa ima osoba pravo to pitati,zar nema?
kakavdanakneiskustvu

#405 Re: Jedete li svinjetinu?

bitanga_sa_otesa wrote::lol: :lol: :lol:
Image

bas tako,licemjerstvo na novou
kakavdanakneiskustvu

#406 Re: Jedete li svinjetinu?

Cossack wrote:
sadie_forever wrote:
bingov buraz wrote:Ne jedem,razlog inat,stari jeo po slavama hodao znao svakog svetca bolje od pojedinih popova,olesili ga od batina u logoru,islamski fundamentalista kazu,mene ako olese nekad a ne zna se sta nosi sutra nek me bar olese sa razlogom :mrgreen:
Nazalost bosnjaci se nikad opametit nece ,nikad.i kod mene slican primjer,pekli zajedno rakiju islo se sjedilo s njima kao da su ti rodjena braca...zaratilo se,ubili amidju pred njegovom kucom,i to te komsije iz istog sela

a otac uvijek spominje da je djed imao obicaj govorit,iz iskustva jos drugog svijetskog rata,,, "nema iskrenog prijateljstva izmedju muslimana i nemuslimana"(nije djed bio neki vjernik,pio i on ,dakle covjek pricao cisto iz iskustva)
Cudan smo mi narod, prije 20 godina su nas masovno ubijali zbog vjere i evo sad citam kako par ćafira orgija po temi propagirajući ukus svinjetine. Nema dalje! :thumbup:

da li bi ti smetalo da se piše da li pijete alkohol a ne da li jedete svinjetinu?
kakavdanakneiskustvu

#407 Re: Jedete li svinjetinu?

Zvijezdica91 wrote:Inace sam prije bila dosta militantnija ateistkinja nego sto sam danas, ali covjek odraste i shvati neke stvari. Pa nisam ja ateista iz inata nekom drugom nego jbg, jednostavno zato sto ne vjerujem u Boga.

Zato i jedem svinjetinu kad mi pase ali ni ne "reklamiram" to sto jedem svinjetinu da bih sebi dokazala nekom. Kad sam sa svojima u porodicnoj kuci, ne jedem svinjetinu iz postovanja prema njima. Isto kao sto se moji prijatelji Srbi koji ne vjeruju u Boga krste kad slave Slavu sa svojima iako ne vjeruju u Boga... znaci niti ja ne odustanem od svinjetine niti se oni krste kad smo kod svojih zbog vjere nego zbog nekog postovanja prema svojima.

Imam prijatelja ateistu, Hrvata, koji odgovara s "ja to ne slavim" kad mu neko cestita Bozic :D Nije da je moje da sudim ali to mi je cisto preseravanje :D

ne slavi covjek božić,u čemu je problem,što nekome nešto čestitati kad osoba to ne slavi?
nema me tamo

#408 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by nema me tamo »

Slušajte dobro ovo saopštenje.

Ako ste nekad okusili kap alkohola, vi niste vjernik.

Kraj, ćao!
djevojka bez imena

#409 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by djevojka bez imena »

[youtube][/youtube]
nema me tamo wrote:Slušajte dobro ovo saopštenje.

Ako ste nekad okusili kap alkohola, vi niste vjernik.

Kraj, ćao!
Ko to kaze?
nema me tamo

#410 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by nema me tamo »

Muhamed alejhi selam
HAVANA

#411 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by HAVANA »

Connaisseur Karlin wrote:
ama nije to poenta, dzaba posnavljas istu pricu :D

istu hobotnicu si mogao pojesti ispod saca u SA :)
Oj matero. :lol: Ti da si mi zena,na spavanju bi te udavio. :D Mogo sam mudo od ovce pojest.Mogo sam i cevape na moru pojest.Mogo sam i hobotnicu u sarajevu.Al nije to to.Kaka ba hobotnica i sarajevo.Nit je tako naprave,dje mi je more,domace vino,zrak,osjecaj... :kontrabas:
problemnatravunu

#412 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by problemnatravunu »

HAVANA wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
ama nije to poenta, dzaba posnavljas istu pricu :D

istu hobotnicu si mogao pojesti ispod saca u SA :)
Oj matero. :lol: Ti da si mi zena,na spavanju bi te udavio. :D Mogo sam mudo od ovce pojest.Mogo sam i cevape na moru pojest.Mogo sam i hobotnicu u sarajevu.Al nije to to.Kaka ba hobotnica i sarajevo.Nit je tako naprave,dje mi je more,domace vino,zrak,osjecaj... :kontrabas:
KO TO MORE PLATIT' !!!
HAVANA

#413 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by HAVANA »

Cossack wrote:
Zvijezdica91 wrote:
commendatore wrote:
ma ja iza rijeci genocid smajlic rodio te babo iz nominalne muslimanske porodice .... jbote led...
Vi da imate postovanja prema onome sto genocid predstavlja, ne biste ga banalizirali za svoje klerofasisticke svrhe.

Nisam samo na ovoj temi vidjela da turbomuslimani spominju Srebrenicu kad neki Bosnjak kaze da jede svinjetinu. Nemate ni srama ni postovanja prema zrtvama tog genocida.

Te zrtve usput nikada u zivotu nisu jeli svinjetinu (99% njih), pa ipak imate obraza reci da je genocid nekakva Bozija kazna za "lose muslimane". Pa jbt, zapravo su najveci vjernici i najvise nastradali u ratu.

S logikom ste slabi i zato pametni bjeze od vas i vase ideologije.
Vjera nije ideologija a ona kaže da je zabranjeno jesti svinjetinu. Šta ti tu nije jasno? I kakve veze poštivanje vlastite vjere ima sa turboislamom? Iznijela si gomilu neistina, ne valja ti to.
Ok.Ali moras zivjeti sa tim da postoje ljudi koje boli kurac za vjeru,zabrane,hodzu,popa...Nemam sta postovati kad vjere nemam.Mogu postovati covjeka,dobrog covjeka,vjernika,nevjernika,potpuno nebitno...Da mi neko ili nesto brani sta cu jesti,govori kako cu zivjeti,guziti,sta cu piti...To je jednostavno glupo za moj pojam.A onaj ko misli da cu se sakrivati zbog necega kako zivim i radim, grdno se prevario.Nabijanje satro nekog osjecaja krivice i omalovazavanje,nazivanje pogrdnim imenima,navodjenje nekih glupih poredjenja o poganom i sl,a pogotovo price o ratu i patriotizmu,pa i ljudima sto imaju vise metala u sebi neg necija mater nakita na sebi ,je idiotluk totalni.Mozes samo izazvati kontra reakciju da dobijes odgovor koji vrijedja sve sto ti je sveto.A i to je glupo.Glupo ko i tema i ova sto temu otvori.Da ponovim.Jedem.I?Sta cemo sad?Zasto je bitna ova informacija i za sta sluzi?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#414 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Truba »

MensurM wrote:
House wrote:klempa je najjeftinije meso. pitate li se zašto? zašto što kurcu ne valja! eto zašto.

lijepa puretina :srce:
Prsut je jeftiniji od sudzuke, bifteka, suhog mesa?
ne jede a zna cijene :mrgreen:
ljudi milijune zgrcu na cuvanju prsuta i susnicama :mrgreen:

mene ne zanimaju zablji bataci i ne znam cijenu
isto kao i sa zecetinom
HAVANA

#415 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by HAVANA »

I moja je djeca jedu.Rijetko ali neku salamu ili nesta sta vole.Na ekskurziji,u skoli ne jedu.Em nema,em ne nose.Ok,ne mora je jesti i eto nek ne jede radi druge djece.To cu nekako i provariti mada je glupo.Ali odgoj druge djece i njihovo ponasanje i prica drugoj djeci,to neko omalovazavanje i ponizavanje nekoga ko jede,e od toga mi je zlo i jebo bi mater onom ko odgaja takve debilcice koji ne postuju tudji izbor i nacin zivota,obicaje,vjeru,nevjeru...Debili su roditelji,nisu djeca kriva.
strong69

#416 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by strong69 »

Evo ne vjerujem da postoji ova tema.
sumirprimus

#417 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by sumirprimus »

HAVANA wrote:I moja je djeca jedu.Rijetko ali neku salamu ili nesta sta vole.Na ekskurziji,u skoli ne jedu.Em nema,em ne nose.Ok,ne mora je jesti i eto nek ne jede radi druge djece.To cu nekako i provariti mada je glupo.Ali odgoj druge djece i njihovo ponasanje i prica drugoj djeci,to neko omalovazavanje i ponizavanje nekoga ko jede,e od toga mi je zlo i jebo bi mater onom ko odgaja takve debilcice koji ne postuju tudji izbor i nacin zivota,obicaje,vjeru,nevjeru...Debili su roditelji,nisu djeca kriva.
Dobro si..mom malcu su prigovarali kad je donio kiki bombone za rodjendan.kaje ima svinjetine u njima? Dijete oplakalo pitalo nas sta je to svinjetina i sto to ne valja :lol:
bluesjunior

#418 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by bluesjunior »

strong69 wrote:Evo ne vjerujem da postoji ova tema.
malo da popričaju :run:
zdruzdjo

#419 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by zdruzdjo »

Ljakan wrote:Ima bosnjaka nevjernika kao i ostalih sto ne vjeruju to je njihova stvar ali po islamu je zabranjeno jest krme i cemu onda pitat nekog sto ga ne jede ako je musliman kad je sve jasno imalo panetnoj osobi.Bolje da je otvorila temu tipa kolko ima ateista bosnjaka,dosla bi do istog odgovora ako je to vec zanima.

Opet cu reci.
Velliki broj muslimana ce reci "ne jedem svinjetinu iz vjerskih razloga" ali casicu dobre prepecenice iz kazana
ce rado saliti niz grlo. I kad ga pitas zasto pije, odgovor je obicno "ma ja to malo", "ma eto"...ili sutnja grobna.

Da se razumijemo, jebe mi se za njih. Ali onda pasa moj zamezi ba i cvaraka. Cemu ba suzdrzavanje. To sto ti vjerujes je samo epohalna laz.
Znaci ako zna prouciti Fatihu na djenazi, ne jede svinjetinu i kaze da je musliman, a svojevoljno hoce oboriti koju casicu, gleda hamse po ulici, kladionica se posjecuje...sve je to daleeeeko od Muslimana.
Nazalost veliko licemjerje.
Point.

#420 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Point. »

Pijem al ne jedem klempu. Probo sam prsut sto na sendvic sto punjenu sniclu sa sunkom i nije mi se svidjelo, nije mi sjelo na stomak i zato i ne jedem. Nisam ni neki vjernik ali pored janjetine, teletine....neka hvala.
sumirprimus

#421 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by sumirprimus »

nek jede ko sta hoce,nek vjeruje ko u sta hoce, zivi i pusti druge da zive...
i ne nameci svoj stil zivota drugima, jer od nameta nema selameta.. :izet:
Heller

#422 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Heller »

Tomahawk11 wrote:
sumirprimus wrote:da se radi o jeftinoci mesa, onda bi se u bosni samo svijnetina i jela ..mojne zafrkancije :D
istom se biftek pici svaki dan... :D
jebo ga ti, vidi se da samo gledas slobodu na tusnju
da gledas kad kakvu utakmicu na tv vidio bi....zapadni susjedi...pa ide reklama, akcija, svinjski vrat, svinjsko ovo, svinjsko ono....isto i kod istocnih komsija....sto li....nikad na akciji nema junetine, janjetine....jah, mi cafiri koljemo mlade zivotinje.
Ima kod nas ma stadionu reklama Tulumović :mrgreen:
sumirprimus

#423 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by sumirprimus »

mojne to helco to nam je senad bingo sredio laktasenka :lol:
jebte ocel dobit ukor od kirbasa?il je u gomilanju kapitala sve dozvoljeno :lol:
KIseljak12

#424 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by KIseljak12 »

Fuj to, ne jedem jeftine stvari, niti ista sto se moze kupiti u nasim radnjama/mesnicama.

Svake hefte mi stize avionom beluga kavijar, a svako deset dana dobijam foie de gras. Snalazim se nekako, jbg. Moj kuhar je veoma razocaran ponudom namirnica u Sarajevu, pogotovo svjezih morskih, ali sta ces, proci ce valjda i ovo.
uglavnomja

#425 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by uglavnomja »

KIseljak12 wrote:Fuj to, ne jedem jeftine stvari, niti ista sto se moze kupiti u nasim radnjama/mesnicama.

Svake hefte mi stize avionom beluga kavijar, a svako deset dana dobijam foie de gras. Snalazim se nekako, jbg. Moj kuhar je veoma razocaran ponudom namirnica u Sarajevu, pogotovo svjezih morskih, ali sta ces, proci ce valjda i ovo.
'
:thumbup:

cim prokopaju ivan pa dodje more do ilidze :D
Locked