Kad smo već kod toga, ima li kakav link na ovom forumu sa uputama,arzuhal wrote:emlivam kvotanje...
Jedete li svinjetinu?
- petunija
#3226 Re: Jedete li svinjetinu?
-
Heller
#3227 Re: Jedete li svinjetinu?
Treba ljude na pravi put izvoditZejnep wrote:MarlboroGold wrote:Kulturna, dala ti prijedlog ccc
Poređenja radi, da je Indijcu rekla da je šteta što ne jede kravu, da li bi bila smatrana kulturnom ili jednostavno, neznalicom?
Bio bi cejf T Bone steak kraj Taj Mahala
- MarlboroGold
#3228 Re: Jedete li svinjetinu?
Mislio sam na one razne varijante koje imaju. Jest jednostavno 3 sastojka pomiješati. Wasabi ovo ono... to je već malo komplikovanijemoonca wrote:To je najjednostavnije sto se moze napraviti.MarlboroGold wrote:Dao mi je dobru ideju... poželio sam sushi. Moram naučiti sam da ga pravim...
Samo svjeza riba, pouzdana-da li je kod nas moguca???
-
moonca
#3229 Re: Jedete li svinjetinu?
Sushi riza- jednostavno, wasabi - pomjesti sa vodom ili vec gotovo - ukiseljeni djumbir-gotov , soy -sauce--MarlboroGold wrote:Mislio sam na one razne varijante koje imaju. Jest jednostavno 3 sastojka pomiješati. Wasabi ovo ono... to je već malo komplikovanijemoonca wrote:To je najjednostavnije sto se moze napraviti.MarlboroGold wrote:Dao mi je dobru ideju... poželio sam sushi. Moram naučiti sam da ga pravim...
Samo svjeza riba, pouzdana-da li je kod nas moguca???
- MarlboroGold
#3230 Re: Jedete li svinjetinu?
Moraću. Hvala.moonca wrote: Sushi riza- jednostavno, wasabi - pomjesti sa vodom ili vec gotovo - ukiseljeni djumbir-gotov , soy -sauce--
- Connaisseur Karlin
#3231 Re: Jedete li svinjetinu?
petujunica, jesss, reci impetunija wrote:Možeš npr sir i feferone,Heller wrote:Mako to misliš normalno? Da mrkvu rakijom zaljevam?Connaisseur Karlin wrote:
razumijem, postoji rok za sve sto se konzumira![]()
a nikad te nisam ppitala, sto je tvoje struka: IT!?
moja poanta: bez mesa se moze potpuno zdravo i normalno zivjetimeni nema bolje meze od te kombinacije.
![]()
Ovdje se slažem sa Karlin, može se lijepo bez mesa, evo, bavim se sportom i uopšte mi ne fali
- petunija
-
moonca
#3233 Re: Jedete li svinjetinu?
Naravno da se moze zivjeti bez mesa, alkohola, cigareta .....novca
ako je to nas licni izbor.
No,svinjetina ima dublje korijenje- i ova tema ispada kao provakacija vijernicima, koji zbilja ne mogu/ nece / da je konzumiraju.
No,svinjetina ima dublje korijenje- i ova tema ispada kao provakacija vijernicima, koji zbilja ne mogu/ nece / da je konzumiraju.
- Connaisseur Karlin
#3234 Re: Jedete li svinjetinu?
reciZejnep wrote:Kaže mi kolegica "Šteta što ne jedeš svinjetinu. Mogla si i ti ovakav sendvič kao ja. Tebi bi se ovo svidjelo"![]()
![]()
Ne smijem reć šta sam joj odgovorila
- basicm
#3235 Re: Jedete li svinjetinu?
Opcenje sa muskom svinjom garantConnaisseur Karlin wrote:reciZejnep wrote:Kaže mi kolegica "Šteta što ne jedeš svinjetinu. Mogla si i ti ovakav sendvič kao ja. Tebi bi se ovo svidjelo"![]()
![]()
Ne smijem reć šta sam joj odgovorila![]()
- Connaisseur Karlin
#3236 Re: Jedete li svinjetinu?
moonca je ipak u pravu , zamisli situaciju, cigareto da mene pozoves na rucak, sto bi mi napravioMarlboroGold wrote:Razilazimo se u potpunosti. Nije restoran pa da praviš kako ko hoće da jede i šta voli. Onaj hoće povrće, onaj neće, onaj hoće da je masnije, onaj hoće da je malo rare itd. Napravim, pa ko uzme uzme i nije mi žao ni novca ni truda. Ako je neko imao druga očekivanja, jbg, ima svoju kuću pa neka tamo jede. Ako bude šta ostalo ostane menimoonca wrote: Ako si nekoga pozvao u kucu na veceru, ulozio si trud, novac - u taj ti nesto ostavi na tanjiru, nema osobe da mu je to svejedno.
Osim toga i mene kao gosta dovodis u nezgodnu situaciju. Meni je to veca uvreda nego li pitati-sta ne jedete.
- Connaisseur Karlin
#3237 Re: Jedete li svinjetinu?
Zajnep simpaticno zamisljam sa rekacijom i gestovimabasicm wrote:Opcenje sa muskom svinjom garantConnaisseur Karlin wrote:reciZejnep wrote:Kaže mi kolegica "Šteta što ne jedeš svinjetinu. Mogla si i ti ovakav sendvič kao ja. Tebi bi se ovo svidjelo"![]()
![]()
Ne smijem reć šta sam joj odgovorila![]()
- Zejnep
#3238 Re: Jedete li svinjetinu?
Connaisseur Karlin wrote:
Zajnep simpaticno zamisljam sa rekacijom i gestovimana trecem mjetu je psovka
Nisam opsovala
- MarlboroGold
#3239 Re: Jedete li svinjetinu?
Što manje mesa a više svega ostalogConnaisseur Karlin wrote: moonca je ipak u pravu , zamisli situaciju, cigareto da mene pozoves na rucak, sto bi mi napravio
- Connaisseur Karlin
#3240 Re: Jedete li svinjetinu?
provoakcija je od strane religja koje su pisale dijetalna pravila iz politickih razloga i tako izmanipulirale vjernikemoonca wrote:Naravno da se moze zivjeti bez mesa, alkohola, cigareta .....novcaako je to nas licni izbor.
- Connaisseur Karlin
#3241 Re: Jedete li svinjetinu?
MarlboroGold wrote:Što manje mesa a više svega ostalogConnaisseur Karlin wrote: moonca je ipak u pravu , zamisli situaciju, cigareto da mene pozoves na rucak, sto bi mi napravio
ma ja bih joj grozno odgovorila, jer ne psujemZejnep wrote:Connaisseur Karlin wrote:
Zajnep simpaticno zamisljam sa rekacijom i gestovimana trecem mjetu je psovka
Nisam opsovala
- MarlboroGold
#3242 Re: Jedete li svinjetinu?
Žitarice sa povrćem ili voćem ili voćni jogurtConnaisseur Karlin wrote:MarlboroGold wrote:Što manje mesa a više svega ostalogConnaisseur Karlin wrote: moonca je ipak u pravu , zamisli situaciju, cigareto da mene pozoves na rucak, sto bi mi napravio![]()
- HAVANA
#3243 Re: Jedete li svinjetinu?
Ja bi ti onu contru sa salatom dao i lopatu.Connaisseur Karlin wrote:moonca je ipak u pravu , zamisli situaciju, cigareto da mene pozoves na rucak, sto bi mi napravioMarlboroGold wrote:Razilazimo se u potpunosti. Nije restoran pa da praviš kako ko hoće da jede i šta voli. Onaj hoće povrće, onaj neće, onaj hoće da je masnije, onaj hoće da je malo rare itd. Napravim, pa ko uzme uzme i nije mi žao ni novca ni truda. Ako je neko imao druga očekivanja, jbg, ima svoju kuću pa neka tamo jede. Ako bude šta ostalo ostane menimoonca wrote: Ako si nekoga pozvao u kucu na veceru, ulozio si trud, novac - u taj ti nesto ostavi na tanjiru, nema osobe da mu je to svejedno.
Osim toga i mene kao gosta dovodis u nezgodnu situaciju. Meni je to veca uvreda nego li pitati-sta ne jedete.
- animals
#3244 Re: Jedete li svinjetinu?
Ja bi ti spremio kuhanu glavusu..Connaisseur Karlin wrote:moonca je ipak u pravu , zamisli situaciju, cigareto da mene pozoves na rucak, sto bi mi napravioMarlboroGold wrote:Razilazimo se u potpunosti. Nije restoran pa da praviš kako ko hoće da jede i šta voli. Onaj hoće povrće, onaj neće, onaj hoće da je masnije, onaj hoće da je malo rare itd. Napravim, pa ko uzme uzme i nije mi žao ni novca ni truda. Ako je neko imao druga očekivanja, jbg, ima svoju kuću pa neka tamo jede. Ako bude šta ostalo ostane menimoonca wrote: Ako si nekoga pozvao u kucu na veceru, ulozio si trud, novac - u taj ti nesto ostavi na tanjiru, nema osobe da mu je to svejedno.
ko drug Tito...
- Connaisseur Karlin
#3245 Re: Jedete li svinjetinu?
pa to je za dorucakMarlboroGold wrote: Žitarice sa povrćem ili voćem ili voćni jogurt
HAVANA wrote:
Ja bi ti onu contru sa salatom dao i lopatu.
pa nije salata jedina hrana kao solucija bez mesa
ja bih te netjerala da pojedes istu cijelu, sa kompletnim mozgom jezikom i ocimaanimals wrote:
Ja bi ti spremio kuhanu glavusu..
ko drug Tito...
- MarlboroGold
#3246 Re: Jedete li svinjetinu?
Ko zna, možda bi ostala i do doručkaConnaisseur Karlin wrote:pa to je za dorucakMarlboroGold wrote: Žitarice sa povrćem ili voćem ili voćni jogurt![]()
![]()
- Connaisseur Karlin
#3247 Re: Jedete li svinjetinu?
bih, ako napravis kafuMarlboroGold wrote:Ko zna, možda bi ostala i do doručkaConnaisseur Karlin wrote:pa to je za dorucakMarlboroGold wrote: Žitarice sa povrćem ili voćem ili voćni jogurt![]()
![]()
- MarlboroGold
#3248 Re: Jedete li svinjetinu?
Nes, turska/bosanska, iz aparata sa pjenom... kakvu hoćešConnaisseur Karlin wrote: bih, ako napravis kafu
- Connaisseur Karlin
#3249 Re: Jedete li svinjetinu?
bosasnka kafa, ne pijem iz aprata kafuMarlboroGold wrote:Nes, turska/bosanska, iz aparata sa pjenom... kakvu hoćešConnaisseur Karlin wrote:
bih, ako napravis kafu
- MarlboroGold
#3250 Re: Jedete li svinjetinu?
Dogovoreno. I ja samo pijem bosansku. Još samo da se utefteri danConnaisseur Karlin wrote:bosasnka kafa, ne pijem iz aprata kafuMarlboroGold wrote:Nes, turska/bosanska, iz aparata sa pjenom... kakvu hoćešConnaisseur Karlin wrote:
bih, ako napravis kafu![]()
ness nije kafa
hvala