Ako si blizak sa nekim i ne treba to pitanje, ako ne obavezno pitam, jer i povrce, prilozi su problem za nekoga.MarlboroGold wrote:Ma lakše je ne praviti nešto u što si skoro pa 100% siguran da neće jesti nego pitati - konkretno za svinjetinu.moonca wrote: Bez obzira da li je vjernik ili ne ,ako nekoga pozivam na veceru -obavezno pitam- imate li neke restrikcije u ishrani.
Jedete li svinjetinu?
-
moonca
#3201 Re: Jedete li svinjetinu?
- arzuhal
#3202 Re: Jedete li svinjetinu?
Tako rade ljudi s obzirom, uviđavni, pametni.MarlboroGold wrote:Ma lakše je ne praviti nešto u što si skoro pa 100% siguran da neće jesti nego pitati - konkretno za svinjetinu.moonca wrote: Bez obzira da li je vjernik ili ne ,ako nekoga pozivam na veceru -obavezno pitam- imate li neke restrikcije u ishrani.
-
ratomir
#3203 Re: Jedete li svinjetinu?
ali samo kakav ponos i dika,te kao neki siri pogled izbija i komentara Bosnjaka,ateista iz muslimanskih porodica,kad pricaju svoje dozivljaje oko jedenja krmetine.A opravdanje ili kao olaksica im dodje kao svi vi muslimani/bosnjaci se kladite,drogirate,pijete,mito , korupcija folovi golovi.
E pa nije tako jer Bosnu cine oni pravi Bosnjaci i muslimani koji ne rade nista od navedenog ali su ne nametljivi,a opet su opstali duze od svih ideja i ideologija.Znaci bosna pripada Bosnjacima i oni je milenijumima cuvaju i ne jedu krmetinu.
E pa nije tako jer Bosnu cine oni pravi Bosnjaci i muslimani koji ne rade nista od navedenog ali su ne nametljivi,a opet su opstali duze od svih ideja i ideologija.Znaci bosna pripada Bosnjacima i oni je milenijumima cuvaju i ne jedu krmetinu.
- MarlboroGold
#3204 Re: Jedete li svinjetinu?
Iskreno ne pitam ni to. Bude svega, a što im se ne sviđa neka ne uzimaju i to je to.moonca wrote:Ako si blizak sa nekim i ne treba to pitanje, ako ne obavezno pitam, jer i povrce, prilozi su problem za nekoga.MarlboroGold wrote:Ma lakše je ne praviti nešto u što si skoro pa 100% siguran da neće jesti nego pitati - konkretno za svinjetinu.moonca wrote: Bez obzira da li je vjernik ili ne ,ako nekoga pozivam na veceru -obavezno pitam- imate li neke restrikcije u ishrani.
-
moonca
#3205 Re: Jedete li svinjetinu?
Pa nije ni zivot probati svinjetinu, kao i neku ribu,pticu ---- i nas bi Kinezi pitali-kako to da niste probali sushi- ITD.kakavdanakneiskustvu wrote:MarlboroGold wrote:Da, iz razloga što 90% ne jede svinjetinu, dok je kod alkohola druga priča. Njihovo je da kažu hoće li popiti ili ne.kakavdanakneiskustvu wrote: ne nudis nikad npr. prsut nekome ko se zove haris,jasmin,a alkohol ipak ponudis dok ti ne kaze osoba da ne pije?
Također, pod tim imenima imaš i ateista, agnostika itd... i opet i ti rijetko jedu svinjetinu.
ti što su ateisti ili agnostici a ne jedu svinjetinu jer kao nije u redu da to jedu su budale,kad vec moram tako napisati,znam jednu takvu osobu,kao ne ide u džamiju,nije vjernik,ali ne do bog probati bilo šta od svinjskog mesa,bilo kakvu salamu od svinjskog mesa,to se kaže ne jede,kad je pitaš što,pa eto,ne zna ni sama ali zna da se to ne jede,ako nisi vjernik i ne vjerujes u to šta piše u tim knjigama onda valjda živiš život mimo tih kjniga
-
kakavdanakneiskustvu
#3206 Re: Jedete li svinjetinu?
ratomir wrote:ali samo kakav ponos i dika,te kao neki siri pogled izbija i komentara Bosnjaka,ateista iz muslimanskih porodica,kad pricaju svoje dozivljaje oko jedenja krmetine.A opravdanje ili kao olaksica im dodje kao svi vi muslimani/bosnjaci se kladite,drogirate,pijete,mito , korupcija folovi golovi.
pripada i meni ova država,cuvam je,nisam bošnjak,jedem ponekad nesto od svinjskog mesa,znam dosta ljudi koji su bošnjaci,jedu svinjsko meso,bosna pripada i njima kao i bilo kome drugom ko ovde zivi
- animals
#3207 Re: Jedete li svinjetinu?
Bosna je zemlja zaba, zmija, leptirovai svakakvi naki zivotinja..i ludi ljudi..ratomir wrote:ali samo kakav ponos i dika,te kao neki siri pogled izbija i komentara Bosnjaka,ateista iz muslimanskih porodica,kad pricaju svoje dozivljaje oko jedenja krmetine.A opravdanje ili kao olaksica im dodje kao svi vi muslimani/bosnjaci se kladite,drogirate,pijete,mito , korupcija folovi golovi.
-
moonca
#3208 Re: Jedete li svinjetinu?
Ako si nekoga pozvao u kucu na veceru, ulozio si trud, novac - u taj ti nesto ostavi na tanjiru, nema osobe da mu je to svejedno.MarlboroGold wrote:Iskreno ne pitam ni to. Bude svega, a što im se ne sviđa neka ne uzimaju i to je to.moonca wrote:Ako si blizak sa nekim i ne treba to pitanje, ako ne obavezno pitam, jer i povrce, prilozi su problem za nekoga.MarlboroGold wrote: Ma lakše je ne praviti nešto u što si skoro pa 100% siguran da neće jesti nego pitati - konkretno za svinjetinu.
Osim toga i mene kao gosta dovodis u nezgodnu situaciju. Meni je to veca uvreda nego li pitati-sta ne jedete.
- Zejnep
#3209 Re: Jedete li svinjetinu?
animals wrote:Bosna je zemlja zaba, zmija, leptirovai svakakvi naki zivotinja..i ludi ljudi..ratomir wrote:ali samo kakav ponos i dika,te kao neki siri pogled izbija i komentara Bosnjaka,ateista iz muslimanskih porodica,kad pricaju svoje dozivljaje oko jedenja krmetine.A opravdanje ili kao olaksica im dodje kao svi vi muslimani/bosnjaci se kladite,drogirate,pijete,mito , korupcija folovi golovi.
ludiH...H...pravda za slovo H
-
ratomir
#3210 Re: Jedete li svinjetinu?
jes sto jes jes,potvrdjujes osobno praviloanimals wrote:Bosna je zemlja zaba, zmija, leptirovai svakakvi naki zivotinja..i ludi ljudi..ratomir wrote:ali samo kakav ponos i dika,te kao neki siri pogled izbija i komentara Bosnjaka,ateista iz muslimanskih porodica,kad pricaju svoje dozivljaje oko jedenja krmetine.A opravdanje ili kao olaksica im dodje kao svi vi muslimani/bosnjaci se kladite,drogirate,pijete,mito , korupcija folovi golovi.
-
ratomir
#3211 Re: Jedete li svinjetinu?
a bas vala ovi poturceni bosnje ne znaju ubaciti h i gdje trebah.Zejnep wrote:animals wrote:Bosna je zemlja zaba, zmija, leptirovai svakakvi naki zivotinja..i ludi ljudi..ratomir wrote:ali samo kakav ponos i dika,te kao neki siri pogled izbija i komentara Bosnjaka,ateista iz muslimanskih porodica,kad pricaju svoje dozivljaje oko jedenja krmetine.A opravdanje ili kao olaksica im dodje kao svi vi muslimani/bosnjaci se kladite,drogirate,pijete,mito , korupcija folovi golovi.
ludiH...H...pravda za slovo H![]()
- MarlboroGold
#3212 Re: Jedete li svinjetinu?
Razilazimo se u potpunosti. Nije restoran pa da praviš kako ko hoće da jede i šta voli. Onaj hoće povrće, onaj neće, onaj hoće da je masnije, onaj hoće da je malo rare itd. Napravim, pa ko uzme uzme i nije mi žao ni novca ni truda. Ako je neko imao druga očekivanja, jbg, ima svoju kuću pa neka tamo jede. Ako bude šta ostalo ostane menimoonca wrote: Ako si nekoga pozvao u kucu na veceru, ulozio si trud, novac - u taj ti nesto ostavi na tanjiru, nema osobe da mu je to svejedno.
Osim toga i mene kao gosta dovodis u nezgodnu situaciju. Meni je to veca uvreda nego li pitati-sta ne jedete.
Last edited by MarlboroGold on 28/03/2018 12:38, edited 1 time in total.
- animals
#3213 Re: Jedete li svinjetinu?
Pitanje jesu li dobri stari Bosnjani jeli svinjsko meso
prije dolaska Turaka..
prije dolaska Turaka..
- insomnia78
#3214 Re: Jedete li svinjetinu?
Ti si poptuno neupucen u najnovija saznanja. Bosnjani su bili muslimani i prije Turakaanimals wrote:Pitanje jesu li dobri stari Bosnjani jeli svinjsko meso
prije dolaska Turaka..
- Zejnep
#3215 Re: Jedete li svinjetinu?
insomnia78 wrote:Ti si poptuno neupucen u najnovija saznanja. Bosnjani su bili muslimani i prije Turakaanimals wrote:Pitanje jesu li dobri stari Bosnjani jeli svinjsko meso
prije dolaska Turaka..
Pa jesmo, šta je, ja se sjećam
-
moonca
#3216 Re: Jedete li svinjetinu?
Ok, postujem tvoj stav.MarlboroGold wrote:Razilazimo se u potpunosti. Nije restoran pa da praviš kako ko hoće da jede i šta voli. Onaj hoće povrće, onaj neće, onaj hoće da je masnije, onaj hoće da je malo rare itd. Napravim, pa ko uzme uzme i nije mi žao ni novca ni truda. Ako je neko imao druga očekivanja, jbg, ima svoju kuću pa neka tamo jede. Ako bude šta ostalo ostane menimoonca wrote: Ako si nekoga pozvao u kucu na veceru, ulozio si trud, novac - u taj ti nesto ostavi na tanjiru, nema osobe da mu je to svejedno.
Ako vas je cetvoro na veceri, zar cesh pripremati nekoliko vrsta mesa, ribe , priloga? Pa, nije restoran, moram biti konkretna sa hranom.
- MarlboroGold
#3217 Re: Jedete li svinjetinu?
Poštujemmoonca wrote:Ok, postujem tvoj stav.MarlboroGold wrote:Razilazimo se u potpunosti. Nije restoran pa da praviš kako ko hoće da jede i šta voli. Onaj hoće povrće, onaj neće, onaj hoće da je masnije, onaj hoće da je malo rare itd. Napravim, pa ko uzme uzme i nije mi žao ni novca ni truda. Ako je neko imao druga očekivanja, jbg, ima svoju kuću pa neka tamo jede. Ako bude šta ostalo ostane menimoonca wrote: Ako si nekoga pozvao u kucu na veceru, ulozio si trud, novac - u taj ti nesto ostavi na tanjiru, nema osobe da mu je to svejedno.
Ako vas je cetvoro na veceri, zar cesh pripremati nekoliko vrsta mesa, ribe , priloga? Pa, nije restoran, moram biti konkretna sa hranom.
- animals
#3218 Re: Jedete li svinjetinu?
Pa kaze ratomir, Bosnjaci milenijima cuvaju Bosnu i
ne jede krmetinu isto tako milenijima..
vjerovatno ne zna razliku izmedju milenija i stoljeca..
ne jede krmetinu isto tako milenijima..
vjerovatno ne zna razliku izmedju milenija i stoljeca..
Last edited by animals on 28/03/2018 13:14, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#3219 Re: Jedete li svinjetinu?
Ako ikad mene budes zvala ja cu ti reci da jedem samo kobe govedinu i bluefin tuna sashimi. Restrikcije jebigamoonca wrote:
Bez obzira da li je vjernik ili ne ,ako nekoga pozivam na veceru -obavezno pitam- imate li neke restrikcije u ishrani.
-
Bodkin
#3220 Re: Jedete li svinjetinu?
Milenijumima naravno. Jedno 10ak njihratomir wrote:jes sto jes jes,potvrdjujes osobno praviloanimals wrote:Bosna je zemlja zaba, zmija, leptirovai svakakvi naki zivotinja..i ludi ljudi..ratomir wrote:ali samo kakav ponos i dika,te kao neki siri pogled izbija i komentara Bosnjaka,ateista iz muslimanskih porodica,kad pricaju svoje dozivljaje oko jedenja krmetine.A opravdanje ili kao olaksica im dodje kao svi vi muslimani/bosnjaci se kladite,drogirate,pijete,mito , korupcija folovi golovi.
- MarlboroGold
#3221 Re: Jedete li svinjetinu?
I ti ga zabiberi sa bluefin tunomBodkin wrote:Ako ikad mene budes zvala ja cu ti reci da jedem samo kobe govedinu i bluefin tuna sashimi. Restrikcije jebigamoonca wrote:
Bez obzira da li je vjernik ili ne ,ako nekoga pozivam na veceru -obavezno pitam- imate li neke restrikcije u ishrani.
-
moonca
#3222 Re: Jedete li svinjetinu?
Bodkin wrote:Ako ikad mene budes zvala ja cu ti reci da jedem samo kobe govedinu i bluefin tuna sashimi. Restrikcije jebigamoonca wrote:
I ja bih to ponudila.
- MarlboroGold
#3223 Re: Jedete li svinjetinu?
Dao mi je dobru ideju... poželio sam sushi. Moram naučiti sam da ga pravim...
-
moonca
#3224 Re: Jedete li svinjetinu?
To je najjednostavnije sto se moze napraviti.MarlboroGold wrote:Dao mi je dobru ideju... poželio sam sushi. Moram naučiti sam da ga pravim...
Samo svjeza riba, pouzdana-da li je kod nas moguca???
- animals
#3225 Re: Jedete li svinjetinu?
Sushi od tune..u Japanu.
a kod nas od teletine i svinjetine.
a kod nas od teletine i svinjetine.