Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MyTao wrote:Uvijek mi je bila zanimljiva ta zabrana svinjskog mesa... Islam je samo najnovija abrahamska religija koja ga zabranjuje.
Moja neka hipoteza je da je nekada davno jedan "boziji poslanik" imao stado ovaca I krava a neko drugi stado svinja... pa je on onda "prenio" boziju naredbu da je svinjsko meso prljavo I da je zabranjeno... biznis procvatao sedam dana kasnije
A meni je uvijek bilo zanimljivo kako se ti volis dokazivati na ovom forumu da si ateista. Moze li i jedna tema proci da ti ne pocinjes komentar sa "ja sam ateista".
Pa evo ovaj komentar nisam poceo sa "ja sam ateista" to si ti izmislio.
Tema je za bosnjake, tako da mogu pricati Osim ako ne priznajes bosnjake koji nisu muslimani?
sumirprimus wrote:da se radi o jeftinoci mesa, onda bi se u bosni samo svijnetina i jela ..mojne zafrkancije
istom se biftek pici svaki dan...
jebo ga ti, vidi se da samo gledas slobodu na tusnju
da gledas kad kakvu utakmicu na tv vidio bi....zapadni susjedi...pa ide reklama, akcija, svinjski vrat, svinjsko ovo, svinjsko ono....isto i kod istocnih komsija....sto li....nikad na akciji nema junetine, janjetine....jah, mi cafiri koljemo mlade zivotinje.
toma moj dobri.. ne more on da ne darne slobodu
pa nisu ni svi dijelovi mesa istog kvaliteta.. nije ista carska,vrat biftek i sta ja znam crijeva,rozbrat...
nije isto prsut i flam..jebga..
sumirprimus wrote:da se radi o jeftinoci mesa, onda bi se u bosni samo svijnetina i jela ..mojne zafrkancije
istom se biftek pici svaki dan...
jebo ga ti, vidi se da samo gledas slobodu na tusnju
da gledas kad kakvu utakmicu na tv vidio bi....zapadni susjedi...pa ide reklama, akcija, svinjski vrat, svinjsko ovo, svinjsko ono....isto i kod istocnih komsija....sto li....nikad na akciji nema junetine, janjetine....jah, mi cafiri koljemo mlade zivotinje.
toma moj dobri.. ne more on da ne darne slobodu
pa nisu ni svi dijelovi mesa istog kvaliteta.. nije ista carska,vrat biftek i sta ja znam crijeva,rozbrat...
nije isto prsut i flam..jebga..
bolje slobodu neg kakvu konu
ama pricam ti o tome kako je uvijek na nekoj akciji, a to o kvalitetu....jasno, neko voli rebarca, neko bubrege, sniclu....meni je pohovani mozak ekstra...i tako to....
azurna_obala wrote:Tolika gadna i ružna životinja, a uz to i nezdravo meso totalno, i da je još i jedem. Svinja jede vlastiti izmet i ostale fekalije, uginulog praščića bez problema servira.
Da vidiš tek kako kokoš govance proguta ili kljucka lešinu. A tek ribe. Što ne mogu preseravanja u p.m.
Ne jedem. Nije sto sam neki vjernik, daleko od toga. Pijem, kockam, guzim.....
Ali svinjetina, i bez namjere da uvrijedim ove sto jedu, mi ima neki cudan ukus i miris koji je za mene prepoznatljiv u svim jelima i od kojeg mi se povraca. Dakle cim nesto ima klempu osjetim njegovo meso.
karanana wrote:Ne jedem. Nije sto sam neki vjernik, daleko od toga. Pijem, kockam...
Ali svinjetina, i bez namjere da uvrijedim ove sto jedu, mi ima neki cudan ukus i miris koji je za mene prepoznatljiv u svim jelima i od kojeg mi se povraca. Dakle cim nesto ima klempu osjetim njegovo meso.
karanana wrote:Ne jedem. Nije sto sam neki vjernik, daleko od toga. Pijem, kockam...
ispravljeno
Pa mogu i ja ponesto slagati. Ne moras me odavati
promijeni ruku ponekad
ja mogu s obje
5 na 1 ili omča za nevinoga