pustopoljina wrote:arzuhal wrote:sumirprimus wrote:
il slanine bijelog luka i rakijesine za nase brdsko planinske uvjete, tj kod kuce

Vjeruj, ja sam se tokom prošle agresije i pitao, kad ono u nekim momentima sjednem pa uzmem da sagledam stvar što cjelovitije, uključivši i ovakve momente koje spominješ:
Što četnici, kog vraga, ubijaju Muslimane!? 
da da...Muslimane, koji ocu ne znaju na dzenazi prouciti.
Vala baš me briga hoćel neko nešto znati ili ne, hoće li raditi ili ne, svakom njegovo pa i meni moje, ali ja sam zaista bio začuđen nekim činjenicama...Da je srpska politička misao (i praksa!), nekada davno prije, radila drukčije i stvar usmjeravala nekim drugim putem, mnijem da danas i ne bilo ovakvih tema na javnim forumima...
Čudilo me što su rušili džamije a nisu kafane čiji su vlasnici bili Muslimani, a Muslimani najmanje išli u džamije a najviše u kafane...Četnici su baš bili glupi...Sve naopako radili i izazivali inat
Na temu: Znam čovjeka, bio na hadžu jedno 6-7 puta najamnje, stari musliman, tvrdi vjernik "još za Titina vakta", nema džamije u kojoj haman nije učestvovao u izgradnji, sva ženska čeljad pokrivena bila vazda, itd. (da dočaram ozbiljnost odnosa spram vjere i vjerskih propisa) koji mi reče jednom sasvim normalno:
- Da nije svinjetina zabranjena, ja bih je jeo, nisam gadljiv na svinjetinu na taj način k'o neki što gopvore "fuj!"...Ali je zabranjena i meni dosta, završena priča...
Dakle, ni svi koji iz vjerskih razloga nešto ne rade nemaju isti stav, isti
emotivni odnos spram problema...