Izginu nam mladost na cestama:(((

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vodolija_33

#1 Izginu nam mladost na cestama:(((

Post by vodolija_33 »

Jučer poginula tri mladića kod Zenice u saobraćajnoj nesreći koju je skrivio kreten pretičući na punoj liniji. Izjava mu je bila više nego kretenska: "Policija će vam reći sve. Ne znam šta bih rekao. I ja sam povrijeđen!?????"

I to nije sve. Svaki dan je crna hronika puna sličnih događaja. Ljudi sve više ginu, što zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa, što li zbog tehničke neispravnosti vozila, a Boga mi i puteva.

A gdje je saobraćajna policija? Vjerovatno ruča negdje u hladu, od para koje naplati "na radaru" od vozača koji im 10-20KM daju kao "utjehu" da im ne napiše prijavu.

Hoće li iko išta poduzeti???????????????????? :x
Pooll

Post by Pooll »

Joooooooooooooooooooooj :(:(:(
bug

Post by bug »

smrtnu kaznu za takve, on je povrijedjen, jadna majko...
manijak1

Post by manijak1 »

Nije to sve.
Ovo je bilo samo pitanje vremena kada će se na toj dionici puta nešto desiti , mada je do Zenice fakat rizik doći , što zbog puta što zbog tih jebenih Šumahera i uspavanih drotova i Zakona o saobraćaju koji se svodi na to da oguliš a ne da edukuješ i kazniš vozače i da im stvoriš ako je već nemaju , jednu kulturu ponašanja kada aktivno učestvuju u prometu.
idic

Post by idic »

Situacija je zaista kritična već duže vremena. Po meni je jedino rješenje uvesti visoke novčane kazne za saobraćajen prestupe. Nisu vozači na zapadu ništa bolji od naših, ali kada ti rebnu kaznu od par stotina eura i još dobivaš one negativne poene onda svako dobro razmisli kako će voziti.
Drugi problem je što svako traži štelu i prijava se podere i nikada ni ne dođe do suda. Nedavno je bio jedan članak u danima o tim mladim momcima koji imaju po nekoliko stotina prijava u toku jedne godine. Užas pravi :(
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Bitno je da je meni napisao prijavu na ogranicenju 50, a ja kriminalac i huligan jedan, isao 65.
Umjesto da identifikuju i rjesavaju stvarne probleme u saobracaju, da se voze okolo i hvataju one neizivljene kretene, oni kaznjavaju ljude za sitne prekrsaje, koji nikoga i ne ugrozavaju.
Koliko ste puta vidjeli nekog iz policije, ko prica razumljivim jezikom, na televiziji, u nekoj djecijoj emisiji? Ja se ne sjecam.
Zato smo nebrojeno puta svjedoci kako stoje pored raskrsca i gledaju, dok se gomilaju auti i pravi sve veca i veca guzva. Nije im naredjeno da kontrolisu saobracaj, reci ce. Kao da se ne vidi da postoji problem i da ga treba rjesavati. Ako oni nisu najpozvaniji da to ucine, ko ce?
Nisu oni glupi pa da ne vide neke stvari. Lakse im je da se prave glupi, sa obje strane glave stave po jedan blocic sa kaznama i samo naprijed.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Ma saobraćajci su tu da naplate koju KM i da idu u obližnji restoran. Ne znam šta im radi unutrašnja kontrola?! Kontrolišu li oni ikada ikoga?

Zbog takvih kretena, Šumaheri ubijaju druge učesnike u saobraćaju i na kraju jal' se zagubi prijava ili "modificirana" ode u proces (zavisno od toga ima li Šumaher kakvu vezu u policiji!). Do duše neko i odgovara u skladu sa zakonom, ali malo ih je brate...

Također, što manijak reče, edukacija u tom polju nam je više nego očajna. Većina ljudi poštuje saobraćajne propise samo na dionicama za koje znaju da radar "vreba", kao da su znakovi tu zbog policije (koja to naravno, svesrdno iskorištava kako bi postala još deblja).

Ali zato, kada uđu u Hrvatsku ili Sloveniju (neki čak i dalje!) eh onda se propisi poštuju. Ej drug moj. Valja platit' kaznu... :D :D :D U Hrvatskoj je sada na snazi zakon po kom onaj koji izazove saob.nesreću plaća minimalno 5.000,00KN. Naravno, ovaj novac ide direktno u državni budžet a ne kao kod nas. BTW, da li je iko od vas pokušao da podmiti hrvatskog policajca? Ja znam jednog takvog heroja. Jao, jao..... :-)

Zašto i naši hajvani ne bi malo poradili na sigurnosti saobraćaja i suzbijanju mita i korupcije u policiji???????
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Taman posla, pa da sebi hljeb iz usta izbiju.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Naš problem je što mi šutimo. Umjesto da iskoristimo prisustvo EUPM-a ovdje te ih malo pritisnemo, mi šutimo i radimo sebi na štetu.

Ne kažem ja da sad treba policiju linčevati. Ionako ih je bivši IPTF dosta unazadio ali ih je i napravio ovakvim kakvi su sada. U policiju su uglavnom seljačine (ne mislim na ljude sa sela, nego seljačine u duši!) koje haman nigdje posla ne bi dobili da se tu nisu zaposlili. Sposobni pojedinci su ili suspendovani ili su našli drugi posao po zaštitarskim agencijama i sl.

Sada policija ima zadatak "da razvija odnose sa građanima" i pretpostavljam da već imaju službe u kojima se može prijaviti "devijantno ponašanje" njenih pripadnika. Pa ko voli nek izvoli!
manijak1

Post by manijak1 »

Ja ne šutim.
Prijavio sam ih :D neki dan krimolovce i saobraćajce koji su sjedili u kafani kod supermarketa ŠK i bistrili pive a dva golfa policijska uredno prakirana.
I onda će isti napijen piva nekome šuknuti alkotest :D .
Isto sam za sve mjere koje će Hrvati donijeti u svojoj mahali :D za vozače koji voze pod uticajem alkohola.
I dalje odjebao sam sa svojih nejakih leđa četiri prijave :D ( jedna da sam a nisam prošao kroz crveno , druga prekoračenje brzine , treća isto ali van Sarajeva - kod Hercegovaca :D , četvrta za uzimanje prednosti pješacima - gdje postoji signalizacija za mene i za njih ili za mene kada sam pješak i za njih kada su vozači :D ) petu za prekoračenje brzine prijavu sam ispušio :D i platio uredno prvu i jedinu ratu.
I kažem , koliko je saobraćajnih nesreća bilo u zadnje vrijeme ?
April - zbog loše označenih cesta - gospodin iz Hrvatske sa Škodom Oktavijom se zabio u kamion na Ivanu usmrtio sebe i suprugu - jeste da je išao 160 na sat - ali drotovi , gdje su oni bili ?
Pa maj mjesec - sedmero mrtvih u nesreći na putu Doboj - Bosanski Brod
Pa ovo jučer , i koliko sam ih propustio nabrojati .?
Pa ove farse sa gužvama radi rekonstrukcije saobraćajnice na potezu Marijin dvor Otoka i obratno :D koliko sam puta vidio kako samo posmatraju hoće li se neko lupiti u onom neviđenom haosu.
Eto , ništa nisam slagao.
Post Reply