Izem ti Njemacku i njihove socijalne planove.....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1 Izem ti Njemacku i njihove socijalne planove.....
Nakon najnovijih reformi njemačkoga socijalnog osiguranja, žene ispod 55 godina starosti obavezne su prihvatiti svaki posao koji im se ponudi, čak ako je riječ o zaposlenju u inače potpuno legaliziranoj industriji seksa piše u nedjelju britanski "Sunday Telegraph".
List prenosi kako bi povećani pritisak njemačke vlade na biroe za zapošljavanje da za što više ljudi što brže pronađu posao mogao na kraju rezultirati time da oni počnu uskraćivati socijalnu pomoć ženama koje se odbiju baviti inače potpuno legalnim pružanjem seksualnih usluga.Po zakonu, centri za zapošljavanje u Njemačkoj moraju se odnositi prema makrou koji želi zaposliti prostitutku isto kao i prema zubaru koji traži medicinsku sestru.
Pravnici tvrde da u njemačkom zakonu ne postoji klauzula kojom se zabranjuje eventualni odlazak nezaposlene žene da radi u seks industriji, osim eventualne dobre volje osoblja njemačkih biroa za zapošljavanje da ne tjeraju žene raditi poslove koje ne žele, prenosi Sunday Telegraph.
List prenosi kako bi povećani pritisak njemačke vlade na biroe za zapošljavanje da za što više ljudi što brže pronađu posao mogao na kraju rezultirati time da oni počnu uskraćivati socijalnu pomoć ženama koje se odbiju baviti inače potpuno legalnim pružanjem seksualnih usluga.Po zakonu, centri za zapošljavanje u Njemačkoj moraju se odnositi prema makrou koji želi zaposliti prostitutku isto kao i prema zubaru koji traži medicinsku sestru.
Pravnici tvrde da u njemačkom zakonu ne postoji klauzula kojom se zabranjuje eventualni odlazak nezaposlene žene da radi u seks industriji, osim eventualne dobre volje osoblja njemačkih biroa za zapošljavanje da ne tjeraju žene raditi poslove koje ne žele, prenosi Sunday Telegraph.
-
mIRCerka
Nije pitanje vjerovanja. Sunday Morning to prenosi, i iskreno govoreci, ne bi me cudilo. Kako god, bolje sprijeciti nego lijeciti, dijasporci, ne dajte zenama da se prijavljuju na biro radavratnik wrote:Jel`ti to stvarno vjerujes?
- Saian
mircerka britanske novine opchenito su u najmanju ruku neobjektivne i sklone kreativnom opisivanju kad se radi o temama poput EU, a pogotovo kad se radi o Njemachkoj, neki dan sam gledao jedan dokumentarac o tome kako je EU u Londonu osnovala ured za razbijanje ubleha o EU, jer engleske novine serviraju stanovnistvu takve idiotarije da ne znash bil plak'o il bi se smij'o, prokleti tradicionalisti i njihov hebeni otokmIRCerka wrote:Nije pitanje vjerovanja. Sunday Morning to prenosi, i iskreno govoreci, ne bi me cudilo. Kako god, bolje sprijeciti nego lijeciti, dijasporci, ne dajte zenama da se prijavljuju na biro radavratnik wrote:Jel`ti to stvarno vjerujes?
-
mIRCerka
kad malo bolje razmislim, u pravu si...ipak je britanija (malo slovo namjerno) zemlja u kojoj mladi, tacnije njih 45% ne znaju ko je bio Hitler...Saian wrote:mircerka britanske novine opchenito su u najmanju ruku neobjektivne i sklone kreativnom opisivanju kad se radi o temama poput EU, a pogotovo kad se radi o Njemachkoj, neki dan sam gledao jedan dokumentarac o tome kako je EU u Londonu osnovala ured za razbijanje ubleha o EU, jer engleske novine serviraju stanovnistvu takve idiotarije da ne znash bil plak'o il bi se smij'o, prokleti tradicionalisti i njihov hebeni otokmIRCerka wrote:Nije pitanje vjerovanja. Sunday Morning to prenosi, i iskreno govoreci, ne bi me cudilo. Kako god, bolje sprijeciti nego lijeciti, dijasporci, ne dajte zenama da se prijavljuju na biro radavratnik wrote:Jel`ti to stvarno vjerujes?, dakle slobodno s velikom rezervom uzmi ako prochitash opet takvu nebulozu
![]()
ublehashi...u pravu si...
-
digger
#7 Re: Izem ti Njemacku i njihove socijalne planove.....
Ma sta se svi lijepe za sex? Neka si izaberu hiljade drugih poslova! A ko hoce da radi u sex industriji, bujrum.mIRCerka wrote:...cˇak ako je rijecˇ o zaposlenju u inacˇe potpuno legaliziranoj industriji seksa pisˇe u nedjelju britanski "Sunday Telegraph".
...koje se odbiju baviti inacˇe potpuno legalnim pruzˇanjem seksualnih usluga. Pravnici tvrde da u njemacˇkom zakonu ne postoji klauzula kojom se zabranjuje eventualni odlazak nezaposlene zˇene da radi u seks industriji...
-
mIRCerka
#8 Re: Izem ti Njemacku i njihove socijalne planove.....
ako nisi shvatio, napisani tekst je vezan za SEX INDUSTRIJU a ne uzgajanje paprika!digger wrote:Ma sta se svi lijepe za sex? Neka si izaberu hiljade drugih poslova! A ko hoce da radi u sex industriji, bujrum.mIRCerka wrote:...cˇak ako je rijecˇ o zaposlenju u inacˇe potpuno legaliziranoj industriji seksa pisˇe u nedjelju britanski "Sunday Telegraph".
...koje se odbiju baviti inacˇe potpuno legalnim pruzˇanjem seksualnih usluga. Pravnici tvrde da u njemacˇkom zakonu ne postoji klauzula kojom se zabranjuje eventualni odlazak nezaposlene zˇene da radi u seks industriji...
jo diggeru, uvijek se s tobom moram raspravljat....
-
digger
#9 Re: Izem ti Njemacku i njihove socijalne planove.....
[quote="digger']Ma sta se svi lijepe za sex? Neka si izaberu hiljade drugih poslova! A ko hoce da radi u sex industriji, bujrum.[/quote]
ako nisi shvatio, napisani tekst je vezan za SEX INDUSTRIJU a ne uzgajanje paprika!
jo diggeru, uvijek se s tobom moram raspravljat.... :-)[/quote]
A-a-a-a, sex? ...sex... sex... a sta je to sex?
ako nisi shvatio, napisani tekst je vezan za SEX INDUSTRIJU a ne uzgajanje paprika!
jo diggeru, uvijek se s tobom moram raspravljat.... :-)[/quote]
A-a-a-a, sex? ...sex... sex... a sta je to sex?
-
mIRCerka
#10 Re: Izem ti Njemacku i njihove socijalne planove.....
sex ti je oprasivanje biljaka....znas ono, polen tucak i prasnici...digger wrote:A-a-a-a, sex? ...sex... sex... a sta je to sex?

- Baghira
Sai ti je vec rekao, a i sama si skontala na kraju
...ne bih bas sve povjerovala sto sunday pise
Koliko ja znam, prostitutke se ne uracunavaju u klasicne zaposlene (ispravite me ako grijesim), prema tome ne vjerujem ni da mozes naci raspisane konkurse za iste u ustanovama za rad. Istina jeste, da se je Njemacka, nakon uvodjenja Hartz-a IV, novog zakona za nezaposlene, koji u iste ubraja od sada i one koji su bili na socijalnoj pomoci, dovodi u novu situaciju. Nezaposleni dostizu cifru od preko 6 miliona. Prirodno je da Njemacka pokusava na sve moguce nacine da zaposli te ljude. Jedan od tih nacina je da su "dugovremeno" nezaposlene primorali da prihvate posao u kojem mu je satnica nista vise od 1 €. Kako mu to nije odvoljno za prezivaljavanje, ostalo donira naravno ustanova za rad (ne znam je li ovo adekvatan prevod za Arbeitsamt
) . Cilj je "natjerati" ih da se samovoljno sami pobrinu za novi posao, koji ce im bolje odgovarati i koji ce biti bolje placen, iako mozda to i nije njihova struka. Buducnost ce pokazati, koliko su uspjesni u tome, a cini mi se da vec ima pozitivnih rezultata
Vjerujem da je jednom malom procentu nezaposlenih tesko ili nemoguce naci posao, ali vecina ih jednostavno nalazi hiljadu i jedan razlog, da ne bi radila. I ti mi fakat idu na zivce
Arbeit macht frei

Koliko ja znam, prostitutke se ne uracunavaju u klasicne zaposlene (ispravite me ako grijesim), prema tome ne vjerujem ni da mozes naci raspisane konkurse za iste u ustanovama za rad. Istina jeste, da se je Njemacka, nakon uvodjenja Hartz-a IV, novog zakona za nezaposlene, koji u iste ubraja od sada i one koji su bili na socijalnoj pomoci, dovodi u novu situaciju. Nezaposleni dostizu cifru od preko 6 miliona. Prirodno je da Njemacka pokusava na sve moguce nacine da zaposli te ljude. Jedan od tih nacina je da su "dugovremeno" nezaposlene primorali da prihvate posao u kojem mu je satnica nista vise od 1 €. Kako mu to nije odvoljno za prezivaljavanje, ostalo donira naravno ustanova za rad (ne znam je li ovo adekvatan prevod za Arbeitsamt
Vjerujem da je jednom malom procentu nezaposlenih tesko ili nemoguce naci posao, ali vecina ih jednostavno nalazi hiljadu i jedan razlog, da ne bi radila. I ti mi fakat idu na zivce
-
mIRCerka
Rad pravi slobodne? ne znam njemackicrna_pantera wrote: Arbeit macht frei![]()
![]()
mah, mozda je kod njih doslo do greske u prijevodu, mozda je neko to pomenuo kao prijedlog a njihovi prevodioci to interpretirali kao PRISILJAVANJE sta li vec...
kako god, takav clanak me iznenadio, a kakav je svijet sada, ne bi me cudilo da je istina
bas mi je drago sto zivim u Sarajevu
-
mIRCerka
isto onaj vicpitt wrote:Sto ti je SvaboNema ljencariti
:D
nasukali se bosanac i japanac...isplivase na pusto ostrvo...kaze japanac " sta cemo sad raditi?" na sta mujo kaze " P**** ti materina, ti bi samo nesto radio"
-
St.Germain
u VB je sasvim normalno, da se nijemci nazivaju krautsima (kupusarima), da im se lijepe kojekakve etikete i to nazalost ne samo u zutoj stampi nego i u ozbiljnijim novinama. nedavno je grupa teenagera usred londona potjerala grupicu njemackih desetogodisnjaka, gadjali ih svim i svacim i uzvikivali sieg heil a da se na to niko nije ni osvrnuo
Britanci sami se jos nisu rijesili repova kolonijalizma niti za raskrstavanje sa kolonijalistickom svijescu postoje ikakve naznake, a etiketiranje je, kao sto spomenuh sasvim normalna pojava na javnoj politickoj i medijskoj sceni, sto i ova gore navedena glupost potvrdjuje
Britanci sami se jos nisu rijesili repova kolonijalizma niti za raskrstavanje sa kolonijalistickom svijescu postoje ikakve naznake, a etiketiranje je, kao sto spomenuh sasvim normalna pojava na javnoj politickoj i medijskoj sceni, sto i ova gore navedena glupost potvrdjuje
-
St.Germain
sve sto sam htio da kazem je da u Njemackoj niti je bilo niti ce biti jeftine pi*etinemIRCerka wrote:eh Germa, syeba mi topic![]()
![]()
razbijam iluzije