Isplata invalidnina
-
TheSpy
#1 Isplata invalidnina
Postovani, April je 15. a invalidnine jos nisu legle na racun ...u zadnje vreme su se bili stabilizovali pa bi invalidnine legle na racun do 12. u mjesecu...
evo trazim po netu vijesti, ali nista...niti ima vijesti da je usvojen budzet niti kada ce biti isplata...
znate li vi nesto o ovome?
evo trazim po netu vijesti, ali nista...niti ima vijesti da je usvojen budzet niti kada ce biti isplata...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: Isplata invalidnina
Izvini moram te pitat, koliki si rvi?TheSpy wrote:Postovani, April je 15. a invalidnine jos nisu legle na racun ...u zadnje vreme su se bili stabilizovali pa bi invalidnine legle na racun do 12. u mjesecu...
- vjesticanametli
#3 Re: Isplata invalidnina
pitati samira silajdzica ili sisica zvanog jaguar 
-
mIRCerka
#4 Re: Isplata invalidnina
Ne, ovaj put nije do Sarajeva, vec je do administracije dvije jedinice, a cim neko pogrijesi sa svojim nalozima, odmah se blokira isplata kompletna...cijeloj FBiH....vjesticanametli wrote:pitati samira silajdzica ili sisica zvanog jaguar
A pitah ga za stepen invaliditeta, ako je manji, da ga pozovem da se pridruzi ljudima u svom gradu da konacno pokazu birokratama koji ni te zahtjeve ne znaju obradit kako treba...da nema vise zajebancije...
-
TheSpy
#5 Re: Isplata invalidnina
Izvini moram te pitat, koliki si rvi?[/quote]
Ja pripadam borackoj populaciji i primam porodicnu invalidninu kao porodica sehida...
Ja pripadam borackoj populaciji i primam porodicnu invalidninu kao porodica sehida...
-
mIRCerka
#6 Re: Isplata invalidnina
Mozes se "zahvaliti" grupici birokrata s juga koji su, navodno, na spisak primatelja invalidnine uvrstili neke ljude koji tu ne pripadaju i nisu nikad ranije bili na tim spiskovima...TheSpy wrote:Ja pripadam borackoj populaciji i primam porodicnu invalidninu kao porodica sehida...
Radi toga je, opet kazem navodno jer jos nije zvanicno objavljeno, obustavljena isplata cijeloj FBiH.
-
mIRCerka
#7 Re: Isplata invalidnina
ali spy, evo ako mogu da te utjesim, info je da je nalog ispravljen i poslan, tako da ces najkasnije sutra to dobiti...
a djubrad nek se crveni...ako uopste moze....
-
TheSpy
#8 Re: Isplata invalidnina
Jao, ne mogu da vjerujem. To onda znaci, da se do daljnjeg ne zna kada ce odobriti sredstva?!mIRCerka wrote:Mozes se "zahvaliti" grupici birokrata s juga koji su, navodno, na spisak primatelja invalidnine uvrstili neke ljude koji tu ne pripadaju i nisu nikad ranije bili na tim spiskovima...TheSpy wrote:Ja pripadam borackoj populaciji i primam porodicnu invalidninu kao porodica sehida...
Radi toga je, opet kazem navodno jer jos nije zvanicno objavljeno, obustavljena isplata cijeloj FBiH.
bas zalosno, znaju li oni da ljudi od toga prezivljavaju...ccc
-
mIRCerka
#9 Re: Isplata invalidnina
kao sto rekohTheSpy wrote: Jao, ne mogu da vjerujem. To onda znaci, da se do daljnjeg ne zna kada ce odobriti sredstva?!
ali spy, evo ako mogu da te utjesim, info je da je nalog ispravljen i poslan, tako da ces najkasnije sutra to dobiti...
-
TheSpy
#10 Re: Isplata invalidnina
aa...hvala, bas si me utjesio...znaci, da se sutra nadammIRCerka wrote:ali spy, evo ako mogu da te utjesim, info je da je nalog ispravljen i poslan, tako da ces najkasnije sutra to dobiti...
-
mIRCerka
#11 Re: Isplata invalidnina
Hvala na komplimentuTheSpy wrote:aa...hvala, bas si me utjesio...znaci, da se sutra nadammIRCerka wrote:ali spy, evo ako mogu da te utjesim, info je da je nalog ispravljen i poslan, tako da ces najkasnije sutra to dobiti...
a djubrad nek se crveni...ako uopste moze....hvala za info
NEma na cemu, nadam se da necu morati reci i drugi put i da ce sve biti ok ubuduce...
-
TheSpy
#12 Re: Isplata invalidnina
i kad je vec topic o invalidninama, koristilo bi nam svima vise informacija o svemu vezano za ovo...
eto, mene konkretno interesira, hoce li definitvno usvojiti zakon da djeca poginulih koji se skoluju primaju invalidnine do 27.godine?? do sada je bilo do 25 godine, a eto sad rade na tome da bude do 27.
vazno je samo biti upisan kao REDOVAN student...
eto, mene konkretno interesira, hoce li definitvno usvojiti zakon da djeca poginulih koji se skoluju primaju invalidnine do 27.godine?? do sada je bilo do 25 godine, a eto sad rade na tome da bude do 27.
-
TheSpy
#13 Re: Isplata invalidnina
mIRCerka wrote:Hvala na komplimentuTheSpy wrote:aa...hvala, bas si me utjesio...znaci, da se sutra nadammIRCerka wrote:ali spy, evo ako mogu da te utjesim, info je da je nalog ispravljen i poslan, tako da ces najkasnije sutra to dobiti...
a djubrad nek se crveni...ako uopste moze....hvala za info
Znam da imam cojones, ali samo virtualno
NEma na cemu, nadam se da necu morati reci i drugi put i da ce sve biti ok ubuduce...
hehe, ama kako nas obavjestavaju o svemu, vjeruj mi da ce biti i drugi put...
evo bas gledam neke stranice i vijesti vezane za ovu problematiku koje su postavljene prije godinu, dvije....toliko o poslu i funkciji koju obavljaju doticni!
-
mIRCerka
#14 Re: Isplata invalidnina
To ti se mogu raspitati nekad kasnije...al ako budu isli u skladu sa obrazovnim zakonom, onda je veca vjerovatnoca da smanje na 23, jer srednju zavrsavas sa 18, bolonja 3 godine to je 21, i eto recimo magistarski 2 godine to je 23.....TheSpy wrote:i kad je vec topic o invalidninama, koristilo bi nam svima vise informacija o svemu vezano za ovo...
Trudice se da vam otmu sto vise mogu...
-
TheSpy
#15 Re: Isplata invalidnina
cccc, tuge i cemera mati mila...pa nek mi oduzmu jos i zrak da ne disem nikako, sram ih bilo! imaju li imalo savjesti i postovanja prema djetetu BEZ OBA RODITELJA koji nema vlastiti krov nad glavom, da ga stambeno obezbijede..a potom da to isto dijete se skoluje a primanja jedva cekaju da oduzmu...fuj na kubik!!!mIRCerka wrote:To ti se mogu raspitati nekad kasnije...al ako budu isli u skladu sa obrazovnim zakonom, onda je veca vjerovatnoca da smanje na 23, jer srednju zavrsavas sa 18, bolonja 3 godine to je 21, i eto recimo magistarski 2 godine to je 23.....TheSpy wrote:i kad je vec topic o invalidninama, koristilo bi nam svima vise informacija o svemu vezano za ovo...
Trudice se da vam otmu sto vise mogu...
-
mIRCerka
#16 Re: Isplata invalidnina
Dijete sta studiras_TheSpy wrote:cccc, tuge i cemera mati mila...pa nek mi oduzmu jos i zrak da ne disem nikako, sram ih bilo! imaju li imalo savjesti i postovanja prema djetetu BEZ OBA RODITELJA koji nema vlastiti krov nad glavom, da ga stambeno obezbijede..a potom da to isto dijete se skoluje a primanja jedva cekaju da oduzmu...fuj na kubik!!!
-
spectra
#17 Re: Isplata invalidnina
Ne znaju! I nece ni znati dok narod ne izidje na ulice i kaze to glasno i jasno!TheSpy wrote:Jao, ne mogu da vjerujem. To onda znaci, da se do daljnjeg ne zna kada ce odobriti sredstva?!mIRCerka wrote:Mozes se "zahvaliti" grupici birokrata s juga koji su, navodno, na spisak primatelja invalidnine uvrstili neke ljude koji tu ne pripadaju i nisu nikad ranije bili na tim spiskovima...TheSpy wrote:Ja pripadam borackoj populaciji i primam porodicnu invalidninu kao porodica sehida...
Izidji na protest 9. maja, i reci to svima.
Branitelji su se borili za ovu drzavu, i fotelje nasih ministara i premijera, da bi sada njihove porodice gladovale...
-
TheSpy
#18 Re: Isplata invalidnina
mislim da tema nema veze s tim sta ja studiram, koji mi je zanatmIRCerka wrote:Dijete sta studiras_TheSpy wrote:cccc, tuge i cemera mati mila...pa nek mi oduzmu jos i zrak da ne disem nikako, sram ih bilo! imaju li imalo savjesti i postovanja prema djetetu BEZ OBA RODITELJA koji nema vlastiti krov nad glavom, da ga stambeno obezbijede..a potom da to isto dijete se skoluje a primanja jedva cekaju da oduzmu...fuj na kubik!!!
-
mIRCerka
#19 Re: Isplata invalidnina
Mislim da ima, ne razmisljaj ograniceno. Reci nam sta je i kako je, il studij il zanat, a mi mozemo izmahalati da li postoje opcije za stipendije i slicno. Nista te ne kosta da nam kazes, mozes samo dobiti.TheSpy wrote:mislim da tema nema veze s tim sta ja studiram, koji mi je zanatmIRCerka wrote:Dijete sta studiras_TheSpy wrote:cccc, tuge i cemera mati mila...pa nek mi oduzmu jos i zrak da ne disem nikako, sram ih bilo! imaju li imalo savjesti i postovanja prema djetetu BEZ OBA RODITELJA koji nema vlastiti krov nad glavom, da ga stambeno obezbijede..a potom da to isto dijete se skoluje a primanja jedva cekaju da oduzmu...fuj na kubik!!!
-
TheSpy
#20 Re: Isplata invalidnina
Dijete sta studiras_[/quote]
mislim da tema nema veze s tim sta ja studiram, koji mi je zanat
[/quote]
Mislim da ima, ne razmisljaj ograniceno. Reci nam sta je i kako je, il studij il zanat, a mi mozemo izmahalati da li postoje opcije za stipendije i slicno. Nista te ne kosta da nam kazes, mozes samo dobiti.[/quote]
mislim da tema nema veze s tim sta ja studiram, koji mi je zanat
Mislim da ima, ne razmisljaj ograniceno. Reci nam sta je i kako je, il studij il zanat, a mi mozemo izmahalati da li postoje opcije za stipendije i slicno. Nista te ne kosta da nam kazes, mozes samo dobiti.[/quote]
Last edited by TheSpy on 15/04/2008 23:36, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
#21 Re: Isplata invalidnina
Jesi li se raspitivao ima li neka firma koja bi te stipendirala, u kojoj bi radio nakon diplome? Mozda bi ti to moglo pokriti kiriju, jer ne bih da zvucim crno, al njih ko doceka...se naceka...TheSpy wrote: dobro gospodicni, moj zanat je pravo, kao redovan student..za stipendije znam, ima neka kantonalna...ali me jos nikad nisu zbrinuli stambeno, samo mi govore "bit ce, bit ce" ...evo vec tri godine unazad..
-
TheSpy
#22 Re: Isplata invalidnina
PS. - ja sam spijunka (zensko), vidim da me oslovljavas kao "Jesi li se raspitivao..." 
Last edited by TheSpy on 15/04/2008 23:37, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
#23 Re: Isplata invalidnina
i ti meni rece maloprijeTheSpy wrote: naravno da sam se raspitivala, ali se sve svelo na pusta obecanja od kojih nema hajra...isto kao i za stan, samo mi obecavaju a ja vec tri godine zaredom predajem istu dokumentaciju i prijavljujem se u projekt za dodjelu stanova...i nista...
PS. - ja sam spijunka (zensko) hehe, vidim da me oslovljavas kao "Jesi li se raspitivao..."
hvala, bas si me utjesio..
E ne znam majke mi, koja je lokacija?
-
TheSpy
#24 Re: Isplata invalidnina
joj sorriska mircerka hehe, nisam ni gledala nick, vidim slika muskarca pa pomislih...hehe

Last edited by TheSpy on 15/04/2008 23:38, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
#25 Re: Isplata invalidnina
ovo ti je jedan forumash nash, slika je prejaka da bih je iyostavila...TheSpy wrote:joj sorriska mircerka hehe, nisam ni gledala nick, vidim slika muskarca pa pomislih...hehe![]()
![]()
ovaj, trenutna lokacija je ZDK...
Ne znam, promahalacu sta pa ti javim..