Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zonbirile

#651 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by zonbirile »

zonbirile wrote:pure_love

Senad ef.Agić ovako kaže,e hajde baci i ti koji citat.Nemoj samo moliti da se zaključa tema.

AGIĆ: Odnos islama prema samoubistvu, po svim pravnim školama, jeste da je samoubistvo jedan od najvećih grijehova koje musliman može počiniti. Čim neko učini samoubistvo, prestaje biti musliman. Postoji fetva koju je izdao muftija Saudijske Arabije tretirajući problem u Izraelu i Palestini - u njoj se kaže da je samoubistvo smrtni grijeh i da sve one samoubice koje svojim samoubistvom ubijaju druge, umiru kao nevjernici i takvim se neće ni dženaza klanjati niti će biti ukopani u groblje gdje se ukopavaju muslimani

river_isle
evo ja davno googlo,a ti pamet u glavu drugi put,kada stariji i pametniji postaju
Nekako s proljeća

#652 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Nekako s proljeća »

:)

Ipak, drago mi je da je Ismet ukopan na Barama a ne na Kovačima.

Ipak je to gradsko groblje...
zimzelen

#653 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by zimzelen »

zonbirile wrote:
zonbirile wrote:pure_love

Senad ef.Agić ovako kaže,e hajde baci i ti koji citat.Nemoj samo moliti da se zaključa tema.

AGIĆ: Odnos islama prema samoubistvu, po svim pravnim školama, jeste da je samoubistvo jedan od najvećih grijehova koje musliman može počiniti. Čim neko učini samoubistvo, prestaje biti musliman. Postoji fetva koju je izdao muftija Saudijske Arabije tretirajući problem u Izraelu i Palestini - u njoj se kaže da je samoubistvo smrtni grijeh i da sve one samoubice koje svojim samoubistvom ubijaju druge, umiru kao nevjernici i takvim se neće ni dženaza klanjati niti će biti ukopani u groblje gdje se ukopavaju muslimani

river_isle
evo ja davno googlo,a ti pamet u glavu drugi put,kada stariji i pametniji postaju
Kad me vuces za jezik, moram ti kazati da je kudikamo u islamskome svijetu jaca fetva Qaradawija, na stranu njena kontradiktornost i moje licno protivljenje, koja kaze da je u palestinskoj intifadi legitimno posezati i za samoubilackim akcijama, sto ce reci ne da se tim ljudima klanja dzenza nego su u rangu sehida! Ovo , tek da se zna!
River_isle

#654 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by River_isle »

@zonbirile
Ja o tvojoj inteligenciji mogu suditi samo prema tvojim postovima, a u godine ne ulazim - one ionako nemaju puno veze jer neko prodje u godini ono sto drugi nece u desetljece. Mozes slobodno pogledati na drugim temam kakve sam sve gluposti valjala, ali kad je rijec o vjeri, nisam toliko hrabra da neistine pisem.
Ako je Muahamed (s.a.v.s) ustao na dzenazi "nevjernika, zidova" sa pitanjem "Zar to nije covjek" dovoljno govori kakav je stav Islama (onoga ne modificiranog). sto se tice samoubistva hadisi prenose, da svaki koji se ubije sa nekim oruzjem "on ce s tim gvozdem u ruci otici u Dzehenem gdje ce ostati vjecno..."
gladna sam

#655 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by gladna sam »

zonbirile wrote:e sada je čista_ljubav uvređena,neće se ta javiti,ili traži adekvatan citat.
evo da joj pomognemo :)
Mnogo je argumenata koji potvrđuju da je samoubistvo veliki grijeh, spomenut ćemo samo neke. Kazao je Uzvišeni Allah: ''O vjernici, jedni drugima na nedozvoljen način imanja ne prisvajajte – ali, dozvoljeno vam je trgovanje uz obostrani pristanak – i sami sebe ne ubijajte! Allah je, doista, prema vama milostiv. Onoga ko to nepravično i nasilno uradi – Mi ćemo u Vatru baciti, to je Allahu lahko.'' (En-Nisa – Žene, 29 – 30.)
Allahov Poslanik je u više hadisa zabranio samoubistvo. Kazao je Allahov Poslanik: ''Proklinjanje vjernika je kao i njegovo ubistvo, onaj ko potvori vjernika nevjerstvom, to je jednako njegovom ubistvu, a ko počini samoubistvo nečim, Allah će ga time kažnjavati na Sudnjem danu. (Buharija i Muslim) Također je kazao: ''Ko počini samoubistvo željeznim predmetom, željezo će biti u njegovoj ruci i njime će probadati svoj stomak u vatri Džehennema, u kojem će vječno ostati.''

Ovi i mnogo drugi argumenti nedvosmisleno ukazuju da je samoubistvo veliki grijeh, ali su učenjaci zbog drugih općih argumenata – kako bi pomirili prividnu koliziju, kazali da će samoubica ostati toliko dugo u Vatri da će pomisliti da je to vječnost.
izvinjavam se zbog skretanja s teme i odjavljujem se s iste :sax:
zonbirile

#656 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by zonbirile »

river_isle

stotine postova i efendija kažu da je najveći grijeh,kao i u drugim religijama uostalom.Problem Bosne,i jeste u tumačenjima i vodi u ponor.Sada i vjerski službenici nisu autoritet za tumače-aferim na dušu vam.
River_isle

#657 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by River_isle »

zonbirile wrote:river_isle

stotine postova i efendija kažu da je najveći grijeh,kao i u drugim religijama uostalom.Problem Bosne,i jeste u tumačenjima i vodi u ponor.Sada i vjerski službenici nisu autoritet za tumače-aferim na dušu vam.
"Vjerski sluzbenici" ??? Zbog istih je Kur'an i dan danas i navjeke aBd na arapskom jeziku; sve jasno pise i stoji i nema potreba da mi neko drugi "tumaci". Udaljavamo se od teme, pa cu ja samo onako jos pomenuti da je jedna od duznosti muslimana klanjati dzenazu "bratu muslimanu" i molila bih ako neko ima neke slike ili podatke sa rahmetli Ismetove dzenaze da posalje na pp ako nece ovdje da posta.
A tebe bih molila ako vec zelis samnom u raspravu, ovu ili bilo koju drugu ponudi mi nesto vise od "kada stariji i pametniji postaju" jer si mi tu bas dao primjer loseg debata i nisam nimalo impresionirana, sta vise razocarana. (kada kazem nesto vise, mislim na fakte, cinjenice sa linkom kao dokazom za isto).
madner

#658 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by madner »

Malo je morbidno od svih stvari, ga optuzivat zato sto je sebi presudio.

Kao eto ubijao, silovao, to bi i nekako proslo, ali ovo da sam sebe ubije, e to ne ide.
popajic

#659 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by popajic »

Postao/la pure_love dana 19 dec 2008, 14:14
Inna lillahi we inna ileyhi radziun

Allah ti oprostio grijehe i primio te u dzennet.amin

El-Fatiha
Ako njega primi u dzennet (raj) ja se odmah prijavljujem za pakao. :-) :x

Nigdje ovo nema da se jednom kriminalcu posveti ovolika paznja.Bruka ziva !
Kriminalci se velicaju - heroji se zaboravljaju...jad i bijeda
(A i novinari sa glupom izjavom: pronadjeno bezivotno tijelo...kao da se moze pronaci zivotno tijelo :-) )
Cholina_Lokica

#660 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Cholina_Lokica »

madner wrote:Malo je morbidno od svih stvari, ga optuzivat zato sto je sebi presudio.

Kao eto ubijao, silovao, to bi i nekako proslo, ali ovo da sam sebe ubije, e to ne ide.
nemoj tako, to je bio heroj grada, koji je bio toliko dobar da je prosto nevjerovatno da je sebi presudio u uskratio gradu svoja dobra djela... :-) :-)
JThomas

#661 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by JThomas »

ako će on u džennet, onda možda i za mene ima nade :lol: :roll:

brate, treba uspjeti toliko čitati o vjeri a tako malo shvatati k'o ova pure_love :roll:
to sam ja

#662 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by to sam ja »

Kad bi ova djeca ovako dobro poznavala i ostale stvari kao sto ocigledno poznaju kur'an...gdje bi nama granice bile...piiiiiii
Tako je to kad od vrtica vjeronauku imas :D
piupiu

#663 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by piupiu »

madner wrote:Malo je morbidno od svih stvari, ga optuzivat zato sto je sebi presudio.

To ti samo govori koja smo mi parodija svjesne, ljudske zajednice. Da se jedan kriminalac, ubica i silovatelj brani "herojstvom", "karizmaticnoscu" (komentari na clanak na portalu), pripadnoscu jednoj vjeri, i da mu se na osnovu toga prizivaju dzennetske basce, rahmeti, halali i dostojanstven ispracaj. Pa, kad ne moze tako, da mu se 'krivnja' samo krsenjem vjerskih propisa dokazuje! :shock: Da ne lanem sta gore, svasta u Bozijoj basci. Ali bas svasta. Pameti najmanje.
brinetta

#664 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by brinetta »

Kako vas nije stid?????
Te nece u dzennet, te bio ovakav ili onakav, pa kakvi ste vi ljudi svi redom kad mozete o covjeku kojega su prije nepuna dva sata spustili u zemlju pisati ovakve gadosti?
Ban Tvrtko

#666 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Ban Tvrtko »

Vi koji ste strasno pametni, drago vam zbog odlaska 'kriminalca', kenjate kako ce nam grad od sada biti sigurniji itd.
- tesko nama sa takvom debilnom omladinom!
Svako ko ista zna, zna sta je Ismet uradio u ratu. A na to da je bio kriminalac mogu reci samo ovo:
mene od Ismeta, niti ikog od njegovih, nikada nije zaboljela glava. A boli me svaki da i glava i tijelo od ratnih profitera, kvislinga, ober-kriminalaca, gnjida i bijednika poput Nedzada Vuka Brankovica, Bakira I., Fahre R. Reisa "Pape" Ulemeka Cerica i slicne gamadi.
Kad vidim i cujem vas, danasnju omladinu, muka mi je i zalim sto izgibose onoliki borci -HEROJI, zbog vas, kao sto rekoh - DEBILA!
nedim01

#667 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by nedim01 »

celo se borio u ratu. bio je kriminalac prije i nakon rata, vjerovatno i u ratu. ali se i borio sa sve tim sto je bio i ostao.
meni ga je zao, iz razloga jer je od mafije koja postoji svugdje, dakle od tih svih najgorih likova, bio najbolji medju njima.
bila je razlika izmedju njega, gasija i cele ramiza itekako. kako god, volio bih da je zivot okoncao na drugaciji nacin, nije mi drago kao covjeku za bilo koga da cujem da si je oduzeo zivot. sa vjerske strane, a a druge strane s time je oduzeo pravdu za ubistvo koje je pocinioo, i sa trece strane ima opasan prostor da psotane romantiacn kriminalac, koji je kao kad je vidio sta se radilo - sebi oduzeo glavu. kako god, ostaju nam gasiji i keljmendiji, koji su daleko suroviji, opasniji od cele ismeta. njih ne zna niko. pa kad nekom drugom opet ne daj Bože otmu dijete kao mirzi varesanovicu sto su uradili, nece vise biti nikoga ko je los, kao celo ismet da spasava takvo dijete. moci cete da se obratite gasiju ili keljmendiju, dvojici primitivnih krvoloka koje u sarajevu poznaje 32 covjeka. dakle je li celo krimos? jasta je! jeli li od najgore bande medju njima bio najbolji: jasta je. je li se za razliku od gasija i keljmendija borio - naravno. makar i na kratko, iako se od te "borbe" itekako okoristio. helem, kraj je morao biti ovakav ili slican, zao mi zbog nacina. kao covjeku.
Ban Tvrtko

#668 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Ban Tvrtko »

Da Bog dragi da da se opet zarati, pa da vidim bijednici ko ce vas ovaj put (od)braniti!!!
Fuj kako mi se gadite!

Pocivaj u miru Ismete!
El-fatiha
piupiu

#669 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by piupiu »

Ban Tvrtko wrote:Vi koji ste strasno pametni, drago vam zbog odlaska 'kriminalca', kenjate kako ce nam grad od sada biti sigurniji itd.
- tesko nama sa takvom debilnom omladinom!
Svako ko ista zna, zna sta je Ismet uradio u ratu. A na to da je bio kriminalac mogu reci samo ovo:
mene od Ismeta, niti ikog od njegovih, nikada nije zaboljela glava. A boli me svaki da i glava i tijelo od ratnih profitera, kvislinga, ober-kriminalaca, gnjida i bijednika poput Nedzada Vuka Brankovica, Bakira I., Fahre R. Reisa "Pape" Ulemeka Cerica i slicne gamadi.
Kad vidim i cujem vas, danasnju omladinu, muka mi je i zalim sto izgibose onoliki borci -HEROJI, zbog vas, kao sto rekoh - DEBILA!
To o cemu ti pricas zove se eticki relativizam.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#670 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by hrasno38 »

Ban Tvrtko wrote:Da Bog dragi da da se opet zarati, pa da vidim bijednici ko ce vas ovaj put (od)braniti!!!
Fuj kako mi se gadite!

Pocivaj u miru Ismete!
El-fatiha
Nemojte me samo braniti TI i slicni tebi i Celama, Svrakicima itd!!!!
Fiore

#671 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Fiore »

Nesto ne vidjeh babinih sinova da su branili grad.. al zato sve one sto su branili ovaj grad makar i olovkom u ruci..treba satanizirat.,ponizit., ocrnit i sta sve ne..

El-Fatiha..
KemooSA

#672 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by KemooSA »

nedim01 wrote:celo se borio u ratu. bio je kriminalac prije i nakon rata, vjerovatno i u ratu. ali se i borio sa sve tim sto je bio i ostao.
meni ga je zao, iz razloga jer je od mafije koja postoji svugdje, dakle od tih svih najgorih likova, bio najbolji medju njima.
bila je razlika izmedju njega, gasija i cele ramiza itekako. kako god, volio bih da je zivot okoncao na drugaciji nacin, nije mi drago kao covjeku za bilo koga da cujem da si je oduzeo zivot. sa vjerske strane, a a druge strane s time je oduzeo pravdu za ubistvo koje je pocinioo, i sa trece strane ima opasan prostor da psotane romantiacn kriminalac, koji je kao kad je vidio sta se radilo - sebi oduzeo glavu. kako god, ostaju nam gasiji i keljmendiji, koji su daleko suroviji, opasniji od cele ismeta. njih ne zna niko. pa kad nekom drugom opet ne daj Bože otmu dijete kao mirzi varesanovicu sto su uradili, nece vise biti nikoga ko je los, kao celo ismet da spasava takvo dijete. moci cete da se obratite gasiju ili keljmendiju, dvojici primitivnih krvoloka koje u sarajevu poznaje 32 covjeka. dakle je li celo krimos? jasta je! jeli li od najgore bande medju njima bio najbolji: jasta je. je li se za razliku od gasija i keljmendija borio - naravno. makar i na kratko, iako se od te "borbe" itekako okoristio. helem, kraj je morao biti ovakav ili slican, zao mi zbog nacina. kao covjeku.
Da borio se u ratu,ali prije rata je bio obicni kriminalac a poslije rata postao kriminalac sa milionima u dzepu...postoji li drugi naziv za ovo osim ratni profiter !?
homo_sapiens

#673 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by homo_sapiens »

Ban Tvrtko wrote:Da Bog dragi da da se opet zarati, pa da vidim bijednici ko ce vas ovaj put (od)braniti!!!
Fuj kako mi se gadite!

Pocivaj u miru Ismete!
El-fatiha
Niti su me Cele, Juke, Rusi i slicni kriminalni likovi odbranili, niti ce, pa ni u zeljama i snovima, tvojim ili bilo cijim :x
Sta vise, samo su pomogli rastu ratnohuskackih ideja i ostvarenja snova ..... Ali, ne razumijes ti to .... :(
JThomas

#674 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by JThomas »

Fuj kako mi se gadite!

Pocivaj u miru Ismete!
El-fatiha
ako te išta tješi, gadiš se i ti meni.

branila je ovu zemlju i pokoja stotina hiljada ljudi koji nisu uprljali ruke ubistvima, silovanjima, krađom, reketom i ostalim, bilo je i organizatora otpora, oficira, generala koji nisu uprljali ruke, čak štaviše, bila ih je velika većina...ali mi kao društvo iz nekog izopačenog razloga uvijek svršavamo na one koji su nas tukli.

sindrom žene koju muž tuče k'o kobilu a ona ga i dalje voli.
piupiu

#675 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by piupiu »

Fiore wrote:Nesto ne vidjeh babinih sinova da su branili grad.. al zato sve one sto su branili ovaj grad makar i olovkom u ruci..treba satanizirat.,ponizit., ocrnit i sta sve ne..

El-Fatiha..
Ma, jah, kad heroj siluje, malo prebije, malo reketira, malo ponekad i ubije, to mu ide u herojski staz -- dizanje morala, pa se na kraju podvuce i otpise u ime visih ciljeva. :x
Last edited by piupiu on 19/12/2008 16:48, edited 1 time in total.
Locked