Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
buzzer

#501 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by buzzer »

sto ti ovo bona ne zatvaras, bas je nako za povratit' tema.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#502 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by mIRCerka »

buzzer wrote:sto ti ovo bona ne zatvaras, bas je nako za povratit' tema.
Yato sto ce sutra osvanuti nova o sahrani dyenayi ukopu spustanju u yemlju.....bolje ostavit ovu otvorenu...
buzzer

#503 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by buzzer »

mIRCerka wrote:
buzzer wrote:sto ti ovo bona ne zatvaras, bas je nako za povratit' tema.
Yato sto ce sutra osvanuti nova o sahrani dyenayi ukopu spustanju u yemlju.....bolje ostavit ovu otvorenu...
hajd' dobro.
a i neka se vala ove patriote izRIPaju.
...nisu odavno. otkako je ramiz zaplatio.
Jara

#504 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Jara »

Nije Mirci pogriješila...dženaza jeste sahrana...bez obzira kako se naziva, ipak je to sahrana...dženaza je precizan termin za muslimansku sahranu, ali ne treba se vrijeđati ako neko kaže sahrana umjesto dženaza.
Mnogo buke ni oko šta... :-)

Da...Ćelo je kriminalac, zločinac, ubica, siledžija, silovatelj, pljačkaš, reketaš, narko mafijaš. :run: ..mučitelj životinja (ima l neko onaj snimak borbi pasa u ratu? :x )...još u ratu se pričalo šta radi...da, tu provedoh sav rat...mogla je Armija RBiH i bez takvih komandanata...i takvog proglašavat' herojem. :-) ..dok RV invalidi jedva sastavljaju kraj s krajem... :sad:
xeniia

#505 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by xeniia »

Jara wrote:Nije Mirci pogriješila...dženaza jeste sahrana...bez obzira kako se naziva, ipak je to sahrana...dženaza je precizan termin za muslimansku sahranu, ali ne treba se vrijeđati ako neko kaže sahrana umjesto dženaza.

Da...Ćelo je kriminalac, zločinac, ubica, siledžija, silovatelj, pljačkaš, reketaš, narko mafijaš. :run: ..mučitelj životinja (ima l neko onaj snimak borbi pasa u ratu? :x )...još u ratu se pričalo šta radi...da, tu provedoh sav rat...mogla je Armija RBiH i bez takvih komandanata...i takvog proglašavat' herojem. :-) ..dok RV invalidi jedva sastavljaju kraj s krajem... :sad:
Znas sta je zalosno? Sto je na dernek.ba na kojem je uglavnom raja od 16-22 god. otvorena ista tema i na kojoj su jedno 33 stranice, sadrzaja: Neka mu je vjecni rahmet i da mu Allah podari lijepi dzenet :shock: :shock: :shock: :shock:

On je njima uzor, kriminalci su im uzor... i svi se hvataju toga sta je radio u ratu, al to nikome ne daje pravo da postane ono sto je on postao... a ti si to vrlo dobro opisao/la :)
uvijek dobar post

#506 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by uvijek dobar post »

dzenaza i jeste sahrana koja se sastoji od dzenaza namaza i samog ukopa. zdravo optereceni!

ne znam kako se islam odnosi prema samoubicama ali mislim da ovaj kriminalac nije uopste zavrijedio vjerski obred.

takođe mislim da ce na njegovom ukopu bitri preko 10000 ljudi, sto je bruka, ali opet prava slika naseg drustva!
Ali_G

#507 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Ali_G »

Bio je kakav je bio. Ima ratnih zasluga, ali ima i mrlja koje ne bi trebale da budu zaboravljene radi ratnih zasluga, ali jbg. Poslije WW II su i mnogo gore stvari amnestirane, al' nije to tema.
Ne razumijem sto je nekom cudno da je novim generacijama koje odrastaju na ulic Ismet jedan od idola i uzora i eto kao to je pojava koju su nam neki drugi donijeli. Obicnoj radnickoj klasi uvijek su takve osobe bile idoli, nemaju svi srece ni pameti da odu na fakultet, da se okite titulama i slicnim.
Sto se tice dzenaza-sahrana, forma je ajmo reci ista, ali je u najmanju ruku nekulturno tako zvati stvari. Isto kad bi sutra nekog hrvata pitali kad je dzenaza nekom njegovom. A da ne govorim o pominjanju konzumiranja alkohola nakon neke sahrane. Al nista novo na ovom forumu da se stvari vezane za Islam ponizavaju.
Da li je neko zasluzio vjerski obred nismo kompetentni da sudimo. Izabrao je da se izjasnjava kao musliman, i najmanje sto vjerska zajednica moze da uradi je da ga ukopa po vjerskim propisima. Ima neko drugi ko ce suditi za njegova djela. U zdravlje svima.
I eto nece izgleda na Kovace, al' kad su mogli ostali mog'o je i on.
[Matrix]

#508 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by [Matrix] »

xeniia wrote:
Jara wrote:Nije Mirci pogriješila...dženaza jeste sahrana...bez obzira kako se naziva, ipak je to sahrana...dženaza je precizan termin za muslimansku sahranu, ali ne treba se vrijeđati ako neko kaže sahrana umjesto dženaza.

Znas sta je zalosno? Sto je na dernek.ba na kojem je uglavnom raja od 16-22 god. otvorena ista tema i na kojoj su jedno 33 stranice, sadrzaja: Neka mu je vjecni rahmet i da mu Allah podari lijepi dzenet :shock: :shock: :shock: :shock:

On je njima uzor, kriminalci su im uzor... i svi se hvataju toga sta je radio u ratu, al to nikome ne daje pravo da postane ono sto je on postao... a ti si to vrlo dobro opisao/la :)
bogati ne kaki (ovo kazem prvi put nekome na forumu),niti znas ko je niti sta je.Ako neko misli da cu slaviti dezertere i njihovu djecu grdno se vara,a takovi niti znaju sta se u sarajevu desavalo niti zele da znaju.ismeta zivot nije mazio ,nije se kao vi hrabrio postovima na forumima,vec se borio u stvarnom zivotu.nikome nije dao pardonu i ni pred kim
nije spustio glavu.Sjediti u USA ili EU i bistriti kao sto su i vasi ocevi,dezerteri bistrili :Zahvalite OHR-u i inim prdonjama iz inozemnstva ali NIKAD vam se nebi omogucio ponovni
dolazak na teritorij koji je arbih sacuvala i oslobodila.Uzalud vam vasi naucenih 5 jezika,u herojsko doba za BIH ja sam bio ovdje i ucestvovao sam u ratu,i nikad tako mi dragoga
boga nije mi palo na pamet da odem i napustim bosnu a vama i vasem ocevima dezerterima neka bog pomogne.Ismet se casno borio,u to herojsko doba on je je bio ahilej bosne
(ako vi ista znate mimo vasih 5 konobarskih jezika).istina je da prezirem kukavicku dusu vasih oceva,zato sto postujem moje poginule drugove,da im odete jednom na kovace ne morate ni fatihu da im proucite,samo da zahvalite.Evo vam i imena da ne lutate:Alija Čaušević , Omer Čampara i Said Bećirević.Svi su poginuli herojskom smrcu,svi su imali herojska srca i duse,ljudi a ne kukavicke duse sto se sad koprcaju po zapadu ,ne znajuc sta su,ko su,dijaspora,kako to grozno zvuci. :-)
to sam ja

#509 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by to sam ja »

uvijek dobar post wrote:dzenaza i jeste sahrana koja se sastoji od dzenaza namaza i samog ukopa. zdravo optereceni!

ne znam kako se islam odnosi prema samoubicama ali mislim da ovaj kriminalac nije uopste zavrijedio vjerski obred.

takođe mislim da ce na njegovom ukopu bitri preko 10000 ljudi, sto je bruka, ali opet prava slika naseg drustva!

upravo...i pored kriminalaca, sanera i slicnih biti i akademici, profesori s fakulteta isl....e to je :shock:
brinetta

#510 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by brinetta »

Ali_G wrote:Bio je kakav je bio. Ima ratnih zasluga, ali ima i mrlja koje ne bi trebale da budu zaboravljene radi ratnih zasluga, ali jbg. Poslije WW II su i mnogo gore stvari amnestirane, al' nije to tema.
Ne razumijem sto je nekom cudno da je novim generacijama koje odrastaju na ulic Ismet jedan od idola i uzora i eto kao to je pojava koju su nam neki drugi donijeli. Obicnoj radnickoj klasi uvijek su takve osobe bile idoli, nemaju svi srece ni pameti da odu na fakultet, da se okite titulama i slicnim.
Sto se tice dzenaza-sahrana, forma je ajmo reci ista, ali je u najmanju ruku nekulturno tako zvati stvari. Isto kad bi sutra nekog hrvata pitali kad je dzenaza nekom njegovom. A da ne govorim o pominjanju konzumiranja alkohola nakon neke sahrane. Al nista novo na ovom forumu da se stvari vezane za Islam ponizavaju.
Da li je neko zasluzio vjerski obred nismo kompetentni da sudimo. Izabrao je da se izjasnjava kao musliman, i najmanje sto vjerska zajednica moze da uradi je da ga ukopa po vjerskim propisima. Ima neko drugi ko ce suditi za njegova djela. U zdravlje svima.
I eto nece izgleda na Kovace, al' kad su mogli ostali mog'o je i on.
Svaka cast!
LSD

#511 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by LSD »

Ja cu predati rahmet Ismetu Bajramovicu Celi i ne zanimaju me komentari uopšte...sjetimo se skenderije '92 i napada na predsjedništvo...Celo je bio gospodin za ove današnje šiptarske i sandžacke krkane koji potežu utoke cak i bez povoda.
in33sa

#512 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by in33sa »

Ma sta je to Celo Bajramovic konkretno veliko uradio tokom rata, ubio vojnika Armije BiH i za to nije odgovarao, dobio metak od strane MUP-a, bio glavni u centralnom zatvoru gdje je mogao zatvoriti koga je htio i ubiti koga je htio (osudjenom silovatelju vlast je dala slobodu u ruke da prakticno ima svoj privatni zatvor) i boga pitaj koliko je civila progutala noc u tom njegovom zatvoru.

Ne znam kako ljude nije sramota takvog tipusa proglasiti herojem. I konstantno zatvarati oci nad cinjenicama, jel dilao drogu, jeste, jel osudjen za silovanje, jeste, jel pocinio ratne zlocine u Sarajevu, vjerovatno jeste, jel veci dio vremena nakon rata proveo u zatvoru, jeste.

I onda nekome smeta kada se kaze da zivimo u bolesnoj sredini.
turban

#513 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by turban »

mIRCerka wrote:
turban wrote:Pa ja sam privi pitao kad ce biti dzenaza...onda je @miRcerka pitala kad ce biti shrana...omaklo joj se... :?

PS
Ismet je mrtav i nemoze odlucivati da li ce biti dzenaza ili sahrana.To ce odluciti njegovi najblizi.
Ne, nije mi se omaklo. Omaklo se nekome drugom nacionalsovinizma malo...

Dakle isprovocirali te.Jazuk...
Peppers

#514 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Peppers »

I jeste li odlucili i donijeli konacan stav foruma? Evo ja cekam ko zapeta puska da vidim sta je odluceno, hoce li se ili nece klanjati dzenaza i da izvagamo konacno dobra i losa djela rahmetlije.

Ja licno sam za to da mu se klanja dzenaza, ipak on je znao ponekad uci u kafic i ne istjerati sve goste koji su se zatekli u istom. Nije to mala stvar :lol: Svasta ovdje procitat :-)
xeniia

#515 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by xeniia »

[Matrix] wrote:
xeniia wrote:

bogati ne kaki (ovo kazem prvi put nekome na forumu),niti znas ko je niti sta je.Ako neko misli da cu slaviti dezertere i njihovu djecu grdno se vara,a takovi niti znaju sta se u sarajevu desavalo niti zele da znaju.ismeta zivot nije mazio ,nije se kao vi hrabrio postovima na forumima,vec se borio u stvarnom zivotu.nikome nije dao pardonu i ni pred kim
nije spustio glavu.Sjediti u USA ili EU i bistriti kao sto su i vasi ocevi,dezerteri bistrili :Zahvalite OHR-u i inim prdonjama iz inozemnstva ali NIKAD vam se nebi omogucio ponovni
dolazak na teritorij koji je arbih sacuvala i oslobodila.Uzalud vam vasi naucenih 5 jezika,u herojsko doba za BIH ja sam bio ovdje i ucestvovao sam u ratu,i nikad tako mi dragoga
boga nije mi palo na pamet da odem i napustim bosnu a vama i vasem ocevima dezerterima neka bog pomogne.Ismet se casno borio,u to herojsko doba on je je bio ahilej bosne
(ako vi ista znate mimo vasih 5 konobarskih jezika).,zato sto postujem moje poginule drugove,da im odete jednom na kovace ne morate ni fatihu da im proucite,samo da zahvalite.Evo vam i imena da ne lutate:Alija Čaušević , Omer Čampara i Said Bećirević.Svi su poginuli herojskom smrcu,svi su imali herojska srca i duse,ljudi a ne kukavicke duse sto se sad koprcaju po zapadu ,ne znajuc sta su,ko su,dijaspora,kako to grozno zvuci. :-)
Odakle ti pravo da mi spominejs oca, jel?? Rahmetli oca!! kako si uzimas za pravo da spominjec bilo cijeg oca??? Ko si ti i sta ti znas o mom ocu i gdje je i sta je radio u ratu?? I odakle ti zakljucak da sam vani ili da sam uopce bila vani? Ma ti si covjece puk'o totalno!!! Isfrustriran si do bola!!!

Spusti se na zemlju, "istina je da prezirem kukavicku dusu vasih oceva" JESI LI TI NORMALAN??? Ne vuci me za jezik, ne bih da budem nepristojna kao ti, ne spustam se na taj nivo !!!

Nemam ja sta s tobom pricati kad mi rahmetli oca spominjes i to ruzno, a nikad ga u zivotu sreo nisi !!!!!! KONJU JEDAN !!!
Last edited by xeniia on 18/12/2008 21:48, edited 2 times in total.
k3Ra

#516 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by k3Ra »

masala sto su se tastature repetirale, veliki ljudi i pravednici, imate li kakvu fetvu maksuzije pa sudite ovako ?
JThomas

#517 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by JThomas »

Peppers wrote:ipak on je znao ponekad uci u kafic i ne istjerati sve goste koji su se zatekli u istom. Nije to mala stvar :lol:
merhametli bio, šta da ti kažem...
fgr

#518 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by fgr »

najbolji su mi ovi koji su svu pricu o dzenazi i zakuhali pa sad se prave nevini...
ali to su oni koji imaju pravo na ovom forumu da rade sta hoce jer ga smatraju, a izgleda i da jeste, njihov privatni...
to sam ja

#519 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by to sam ja »

JThomas wrote:
Peppers wrote:ipak on je znao ponekad uci u kafic i ne istjerati sve goste koji su se zatekli u istom. Nije to mala stvar :lol:
merhametli bio, šta da ti kažem...

ja...ne bi ih otjerao pustio bi ih :D
turban

#520 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by turban »

Cini mi se da se koristi Ismet Bajramovic kako bi se eto bacila ljaga na herojksu odbranu (MA KAKO TO PATETICNO ZVUCALO)Bosne.Ovde se ide i korak dalje te se onako podmuklo dira u duhovni zivot Bosanskih muslimana.Svi vi koji ste pohrlili na ovu temu bili ste u misijoj rupi kad se trebalo diskutovati o temi;Petica za Mladica.Izgorjela dzamija,CETNICKOM ORGANIZACIJOM noz zica srebrenica.Cast izuzetcima koji se mogu na prste ruke nabrojati.
elSaik

#521 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by elSaik »

turban wrote:Cini mi se da se koristi Ismet Bajramovic kako bi se eto bacila ljaga na herojksu odbranu (MA KAKO TO PATETICNO ZVUCALO)Bosne.Ovde se ide i korak dalje te se onako podmuklo dira u duhovni zivot Bosanskih muslimana.Svi vi koji ste pohrlili na ovu temu bili ste u misijoj rupi kad se trebalo diskutovati o temi;Petica za Mladica.Izgorjela dzamija,CETNICKOM ORGANIZACIJOM noz zica srebrenica.Cast izuzetcima koji se mogu na prste ruke nabrojati.
Jesmo, jesmo, jedva čekamo... čovječe, lezi spavaj, samo da si svjestan šta pišeš pobrisao bi sve svoje postove...
open

#522 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by open »

jel ima kakve veze pucnjava u "Skorpionu" sa ovim??
elSaik

#523 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by elSaik »

in33sa wrote:Ma sta je to Celo Bajramovic konkretno veliko uradio tokom rata, ubio vojnika Armije BiH i za to nije odgovarao, dobio metak od strane MUP-a, bio glavni u centralnom zatvoru gdje je mogao zatvoriti koga je htio i ubiti koga je htio (osudjenom silovatelju vlast je dala slobodu u ruke da prakticno ima svoj privatni zatvor) i boga pitaj koliko je civila progutala noc u tom njegovom zatvoru.

Ne znam kako ljude nije sramota takvog tipusa proglasiti herojem. I konstantno zatvarati oci nad cinjenicama, jel dilao drogu, jeste, jel osudjen za silovanje, jeste, jel pocinio ratne zlocine u Sarajevu, vjerovatno jeste, jel veci dio vremena nakon rata proveo u zatvoru, jeste.

I onda nekome smeta kada se kaze da zivimo u bolesnoj sredini.
Kako te nije stid da... čekaj da citiram gospodina turbana... da "bacaš ljagu na herojsku odbranu Bosne" i da "podmuklo diraš u duhovni život bosanskih muslimana"... sram te bilo!
Furby

#524 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Furby »

:bih:
Peppers

#525 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Peppers »

turban wrote:Cini mi se da se koristi Ismet Bajramovic kako bi se eto bacila ljaga na herojksu odbranu (MA KAKO TO PATETICNO ZVUCALO)Bosne.Ovde se ide i korak dalje te se onako podmuklo dira u duhovni zivot Bosanskih muslimana.Svi vi koji ste pohrlili na ovu temu bili ste u misijoj rupi kad se trebalo diskutovati o temi;Petica za Mladica.Izgorjela dzamija,CETNICKOM ORGANIZACIJOM noz zica srebrenica.Cast izuzetcima koji se mogu na prste ruke nabrojati.
Ne zelim da budem sitnicav, ali s obzirom da ti je mnogo stalo do zastite bosnjackog identiteta i svega sto ide uz to, mozda bi trebao za pocetak prostudirati neku literaturu Senahida Halilovica ili Dzevada Jahica. ;-) Kad procitas nesto o tome, obrati paznju na svoj prethodni post i shvatices poentu ;-)
Locked