covjek se borio protiv zatvora, pa problemi sa srcem stalno isao po klinici gore i na kraju da sam sebe dokrajci ? supljasuncandan wrote:Onaj njegov advokat laze, kod takvih nema samoubistva.
Otkud on zna ,je li to strucnjak? Karkin je advokat mafije, dokazani. Samo pare,pare...
Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
- hakazvaka
#251 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
-
nedim01
#252 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
o celi ismetu nemam gotovo nikako do kraja formirano misljenje. nisam se obradovao njegovom smrcu. zasto? zato sto mi je sa ljudske i vjerske strane zao svakoga ko izvrsi samoubistvo. o njemu je bilo svakakvih prica: nisam cuo puno da je maltretirao obicnu raju, za razliku od ramiza cele i njegove bande, sandzacko-sarajevske. sto se tice prica ko ce "preuzeti grad". to je vec davno zavrseno, samo mnogi od vas to ne vide. bice vaqm jasno kad vam pocinju priolaziti bezimeni albanci, mrsavi, muljavi, nikakvi, kad vam zaustave curu itd.
p.s. nicijoj smrti se ne treba radovati.
p.s. nicijoj smrti se ne treba radovati.
-
pure_love
#253 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
rahmet mu dusi.amin
- sffovac
#254 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
ne bi da raspravljam o celi
ali nek' mi neko od ovih vjernika na baterije objasni, kako neko moze dobiti rahmet, Allahovu milost, ako je izvrsio samoubistvo i kako uopste moze biti govora da bude pokopan na sehidsko mezarje ???
ali nek' mi neko od ovih vjernika na baterije objasni, kako neko moze dobiti rahmet, Allahovu milost, ako je izvrsio samoubistvo i kako uopste moze biti govora da bude pokopan na sehidsko mezarje ???
-
skojotovski
#255 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
ako su mogli biti pokopani caco i taib, ne vidim razlog zašto ćelo ne bi mogao biti... 
- rado_vidjen
#256 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
cisto sumnjam da bi ga neko mogao ukrotiti, valjda bi bilo nekih tragova borbe. jebote, ja sam ga jednom sreo u bolnicu, mrcina od dva metra, jos ona griva brrrrhakazvaka wrote:covjek se borio protiv zatvora, pa problemi sa srcem stalno isao po klinici gore i na kraju da sam sebe dokrajci ? supljasuncandan wrote:Onaj njegov advokat laze, kod takvih nema samoubistva.
Otkud on zna ,je li to strucnjak? Karkin je advokat mafije, dokazani. Samo pare,pare...
ja cu se obradovat kad cujem da je uhapsen Keljmendi, ili Nedzad Brankovic . I ne znam otkud potreba da jedni te isti likovi napisu 20 komentara. Reko si svoje i razguli! Interesantno da mu neke stvari u r.l.-u izgleda nisu smjeli reci.
R.I.P.
- Sezam
#257 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Sta kaze Kuran o samoubistvu? Je li kao u Bibliji ili...?
-
fgr
#258 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
ne znam je li pise u Kur'anu ali to je po islamu neoprostiv grijeh..Sezam wrote:Sta kaze Kuran o samoubistvu? Je li kao u Bibliji ili...?
- piupiu
#259 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
A, takav je bio i prije rata, ko se sjeca naravno. Kao i Prazina ... koji je vazda s gomilom 'momaka' ufuravao tu i tamo i pravio belaj. S jednom malom razlikom -- Prazina je pravio manje belaja tipa maltreranja djevojaka i ljudi po kafanama "eto 'nako", dok s Celom nikad nisi znao. Najstrasnije je kad ih ova djeca koja vjeruju u mitove i bajke pocnu velicati kao 'heroje', koji su se, eto, malo pokvarili, pa su malo silovali, malo maltretirali, malo ubijali, malo se igrali Boga i tako to, al' nisu losi bili - u sustini.strong69 wrote:Kafic Marquee, neposredno nakon rata. Celo ulazi u kafic i izbacuje goste prijeteci pistoljem. Silom ostavlja jednu curu i maltretira je. Meni dovoljno!Alkos wrote: Dosta puta je znao doci na mjesto gdje sam bio sa drustvom i imao bi svoj separe i nije nikoga malteretirao niti uznemiravao, niti je ikoga bolila glava, a nedavno se znalo desavati da jedan od pripadnika Keljmendija, udje kod Bicakcica i pistoljem natjera sve goste da napuste lokal, kako bi on ostao sam sa svojim drustvom! Meni dovoljno!
Za drugacije uslove i nedostatak ambicije u to vrijeme se donekle slazem!
-
emigracija
#260 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Mućo na tebe je red... 
-
FLOCK
#261 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Celo,Juka,Krusko,Caco i Delalic nisu vise zivi ,i vecina njih su silom sklonjeni iz zivota.
Dok su valjali u ratu bili su dobri...u ratu i posle su pusteni da se snalaze kako znaju
Dok su valjali u ratu bili su dobri...u ratu i posle su pusteni da se snalaze kako znaju
- otherside
#262 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
eto ne znadose se snaci, jadna majko...FLOCK wrote:Celo,Juka,Krusko,Caco i Delalic nisu vise zivi ,i vecina njih su silom sklonjeni iz zivota.
-
FLOCK
#263 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Znali su...ali eto nema ih medju zivima sada.otherside wrote:eto ne znadose se snaci, jadna majko...FLOCK wrote:Celo,Juka,Krusko,Caco i Delalic nisu vise zivi ,i vecina njih su silom sklonjeni iz zivota.
- otherside
#264 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
naravno to treba pripisati njihovoj nesnalazljivosti.FLOCK wrote:Znali su...ali eto nema ih medju zivima sada.otherside wrote:eto ne znadose se snaci, jadna majko...FLOCK wrote:Celo,Juka,Krusko,Caco i Delalic nisu vise zivi ,i vecina njih su silom sklonjeni iz zivota.
-
donBeton
#265 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
...Ismet Ćelo, Dževad Topa... Sarajevo ima što nema Evropa... 
-
istocnjak
#266 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Ne treba nikoga osuđivati zato što je postao onakav kakav jeste jer nekad samo jedan događaj u životu ili nešto što ti se desi može ti odrediti dalji život i sudbinu. Što rekao jedan moj prijatelj: "Da sam se znao marisati u raji ne bi nikad završio fakultet". Nikad ti ne možeš znati zašto je neko postao kriminalac i šta mu se je desilo u životu pa je takav kakav je. Ismet i njemu slićni da nisu bili onakvi kakvi jesu, možda nikad ne bi napravili onakva herojska djela na početku rata koja su uradili jer to nije mogao uraditi obićan čovjek i to mu treba priznati.otherside wrote:naravno to treba pripisati njihovoj nesnalazljivosti.
- alica.k
#267 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
koja glupost. a sta je sa milion drugih, koji su ucinili herojska djela na pocetku rata? cuj nije obican covjek mogao uraditi. to su sve bili obicni ljudi. ali ni po kome se ulice ne zovu, nit bi im se davao rahmet na samoubistvo, nit bi se govorilo OTISAO JE VELIKAN I KISA PADA SA RAZLOGOM. al eto, ovaj je specijalan.istocnjak wrote:možda nikad ne bi napravili onakva herojska djela na početku rata koja su uradili jer to nije mogao uraditi obićan čovjek i to mu treba priznati.
joj kakvih se gluposti ovdje mozes nacitati, to je cudo jedno. kad neko vako nesto izvali...ne znas dal da se smijes il places.
- Soul_Sista
#268 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
..a kad ce se oni iz nadzemlja poceti samorokati? 
-
dimu
#269 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
pa nije Celi rahmetli bilo 20 godina da je skroman prosjecan vijek trajanja zivota, sta je tebi ?VjecitiStudent wrote:Za nadati se da ce skroman prosjecan vijek trajanja prosjecnog bh. kriminalca imati barem nekog vaspitno-pedagoskog efekta na mlade generacije.
bas suprotno...
a sto se tice same teme, vi ste fakat bolesni ako je nekome drago sto je Celo ili bilo ko drugi umro...
meni je zao sto je tako zavrsio kakav god da je bio... nije ni njemu bilo lako sa tolikim problemima sa zdravljem a vama kao drago... pa kad ga toliko niste voljeli sto se niste javili dok je bio ziv, organizovali proteste protiv njega i slicno... sad se nasli pametni pravit... e upravo zbog toga i postoji i opstaje kriminal ovdje jer svi sute i odobravaju.
ako vas 100 ovdje prica kakav je kriminalac bio, ima bar jos 10.000 ljudi u drzavi koji nisu na ovom forumu koji imaju isto misljenje, pa sto se niste pobunili protiv vlasti dok je bio ziv i dok su trajali predmeti protiv njega ? to je sasvim dovoljna cifra za protest sa dobrim odjekom...
-
istocnjak
#270 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Naravno da nisu bili obićni ljudi ti to ne možeš znati jer to nisi ni doživila. Mislim da on nije tip koji bi izvršio samoubistvo.alica.k wrote:koja glupost. a sta je sa milion drugih, koji su ucinili herojska djela na pocetku rata? cuj nije obican covjek mogao uraditi. to su sve bili obicni ljudi. ali ni po kome se ulice ne zovu, nit bi im se davao rahmet na samoubistvo, nit bi se govorilo OTISAO JE VELIKAN I KISA PADA SA RAZLOGOM. al eto, ovaj je specijalan.istocnjak wrote:možda nikad ne bi napravili onakva herojska djela na početku rata koja su uradili jer to nije mogao uraditi obićan čovjek i to mu treba priznati.
joj kakvih se gluposti ovdje mozes nacitati, to je cudo jedno. kad neko vako nesto izvali...ne znas dal da se smijes il places.
- Maraschino
#271 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
sada ovi iz nadzemlja idu u podzemlje...stvorio se vakumSoul_Sista wrote:..a kad ce se oni iz nadzemlja poceti samorokati?
neka idu, treba ih tamo i ostaviti
- alica.k
#272 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
iskreno, nit mi je drago nit mi je zao sto se ubio/sto je ubijen. apsolutno mi je svejedno.istocnjak wrote: Naravno da nisu bili obićni ljudi ti to ne možeš znati jer to nisi ni doživila. Mislim da on nije tip koji bi izvršio samoubistvo.
ali izjaviti da se sarajevo nije moglo odbraniti OBICNIM ljudima, jer oni nisu imali hrabrosti kao sto su imale neke cele, cace, mace i face je na vrhuncu necega sto necu ni da kazem jer bi mogla ban popiti.
o tome da li sam dozvjela rat ili nisam, i kako, i da li sam znala ljude koji su se borili na prvim linijama, necu ni da pricam. neki isto ko da imaju selektivno pamcenje sto se rata tice. stid me takvih ljudi. toliko od mene.
- cyprus
#273 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
O Ćeli mislim uglavnom loše, al opet ne radujem se ni zbog čije smrti, al daleko i od tog da me ovo aman pogodilo.
Nego, nikako mi nije jasno kako zbog Ćele da se sruši rekord foruma (i navodno BH Telecom)...
Da li je to stvarno pokazatelj u kakvoj državi živimo... 
Nego, nikako mi nije jasno kako zbog Ćele da se sruši rekord foruma (i navodno BH Telecom)...
- RIZVA
#274 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Itekakav pokazatelj
-
fgr
#275 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
da se razumijemo, nisam, niti likujem sto je covjek umro ali ne mogu ostati ravnodusan kad ga neko hvali, predaje mu rahmet dusi i zbog evidentne hrabrosti u ratu prasta reketarenje, ubistvo, i ostale kriminalne radnje poslije rata..
to je jedini problem, ispade celo svetac...
to je jedini problem, ispade celo svetac...