Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
in33sa

#176 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by in33sa »

Inace, sto se tice njegovog ratnog angazmana, manje vise je poznata njegova uloga u svercu ljudima sto je dogovarano u cuvenom Delminijumu, vjerujem da bi srpski kriminalci koji su tada vedrili i oblacili u sarajevskim predgradjima mogli puno toga reci o Celinoj ulozi u tom tada unosnom biznisu.

I nakon rata je radio za Delimustafica, bio njegov razbijac, jedno vrijeme nakon rata ta ekipa (Saja, Celo, Delimustafici) bili su gazde zivota i smrti u Sarajevu (vrijeme kada se sepurio u kocijama po tartanu stadiona Kosevo, pa fuzija Dzerzeleza i Zenice, radio je sta je htio) da bi sve palo propascu BH banke i padom klana Delimustafic i Cenexa.

Delimustafici u zatvor a Celo u duboku ilegalu. Da je on bio prijetnja ovim Albancima, smijesno, pa on je odavno pao kurcu za usi.

Da se ubio, ne vjerujem. Moguce da je ubica namjestio da izgleda kao samoubistvo.

Od raje iz Bara znam da im je pomagao, Srbima u Barama nije falila dlaka s glave, ali to ga ne amnertira. Kriminalac bio i ostao.
Alkos

#177 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Alkos »

strong69 wrote:
Alkos wrote: Dosta puta je znao doci na mjesto gdje sam bio sa drustvom i imao bi svoj separe i nije nikoga malteretirao niti uznemiravao, niti je ikoga bolila glava, a nedavno se znalo desavati da jedan od pripadnika Keljmendija, udje kod Bicakcica i pistoljem natjera sve goste da napuste lokal, kako bi on ostao sam sa svojim drustvom! Meni dovoljno! ;)
Za drugacije uslove i nedostatak ambicije u to vrijeme se donekle slazem!
Kafic Marquee, neposredno nakon rata. Celo ulazi u kafic i izbacuje goste prijeteci pistoljem. Silom ostavlja jednu curu i maltretira je. Meni dovoljno!
E jebi ga! :mrgreen:
amortizer

#178 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by amortizer »

Peppers wrote:Eh dragi moji, dosta rasprave o ovom "tragicnom gubitku". Predjimo na konkretne radnje. Predlazem administraciji da postavi anketu koga zelimo za Celinog nasljednika na celu sarajevskog kriminalnog miljea. Kandidata ima. Da li ce to biti Keljmendi, Gasi, Izo, izvjesni Dziba ili neko deseti, nek se odluci demokratski, jedan account jedan glas :D
Facho :oops:
Vincent Raine

#179 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Vincent Raine »

Dozer wrote: ....Primjer je ovaj upravo banovani malisa, Emir 87...Sine, ako ti je ovo "87" godiste, pa ti si jos bio u pelenama.....
Zoomi - deder mu jos 30 dana, nagradnih :D:D
Jest 87. godiste, ali su u pitanju The Maniacs-i :D

Ako kome treba dati ban to si ti radi nepoznavanja elementarnih stvari :D :run:
Topla voda

#180 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Topla voda »

hocel i ismeta na kovacima ukopati?
The__Doctor

#181 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by The__Doctor »

amortizer wrote:
Peppers wrote:Eh dragi moji, dosta rasprave o ovom "tragicnom gubitku". Predjimo na konkretne radnje. Predlazem administraciji da postavi anketu koga zelimo za Celinog nasljednika na celu sarajevskog kriminalnog miljea. Kandidata ima. Da li ce to biti Keljmendi, Gasi, Izo, izvjesni Dziba ili neko deseti, nek se odluci demokratski, jedan account jedan glas :D
ja sam za to da Vuk preuzme kormilo...
Lenjinova

#182 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Lenjinova »

Celo, Roba i Dragisa. To je bilo prije rata. Jel' ih neko vidjao zajedno poslije rata, onako, cisto informativno.
Peppers

#183 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Peppers »

The__Doctor wrote:
amortizer wrote:
ja sam za to da Vuk preuzme kormilo...
Koji je sad Vuk? De nam kratak zivotopis da se upoznamo sa likom i djelom :lol:
fgr

#184 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by fgr »

Topla voda wrote:hocel i ismeta na kovacima ukopati?
nece aBda!
hakazvaka

#185 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by hakazvaka »

i webstranicu po mogucnosti :D
Sajo---:

#186 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Sajo---: »

Ja predlazem ibrushotguna za nasljednika (nadam se da se jos uvijek sjecate nade sarajevskog podzemlja i repa)
kijameta

#187 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by kijameta »

in33sa wrote:Inace, sto se tice njegovog ratnog angazmana, manje vise je poznata njegova uloga u svercu ljudima sto je dogovarano u cuvenom Delminijumu, vjerujem da bi srpski kriminalci koji su tada vedrili i oblacili u sarajevskim predgradjima mogli puno toga reci o Celinoj ulozi u tom tada unosnom biznisu.

I nakon rata je radio za Delimustafica, bio njegov razbijac, jedno vrijeme nakon rata ta ekipa (Saja, Celo, Delimustafici) bili su gazde zivota i smrti u Sarajevu (vrijeme kada se sepurio u kocijama po tartanu stadiona Kosevo, pa fuzija Dzerzeleza i Zenice, radio je sta je htio) da bi sve palo propascu BH banke i padom klana Delimustafic i Cenexa.

Delimustafici u zatvor a Celo u duboku ilegalu. Da je on bio prijetnja ovim Albancima, smijesno, pa on je odavno pao kurcu za usi.

Da se ubio, ne vjerujem. Moguce da je ubica namjestio da izgleda kao samoubistvo.

Od raje iz Bara znam da im je pomagao, Srbima u Barama nije falila dlaka s glave, ali to ga ne amnertira. Kriminalac bio i ostao.
To za Delminium u Doglodima je poznato samo tebi,jer si to ocito sanjao.Talovi u Delminiumu su se odigravali izmedzu HVO Stup i Juke Prazine,sve do samog kraja te necesne rabote pocetkom septembra 92,Celo nije vidio Delminiuma.
Bio sam Celin vojnik,jedno vrijeme,bas na pocetku.Celine ratne zasluge za grad su nemjerljive.
Mimo rata,bio je dobar covjek,svojoj raji je uvijek valjao,imao je kodeks kojeg se je drzao.Bio je castan i posten covjek.
U svakome smislu sve najbolje o njemu.
RIP
samo_ti

#188 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by samo_ti »

Sad ce da vam Ljirim Bitici vlada...... :D
daj ima li koji cistokrvni sarajlija....da to preuzme....
NijeNego

#189 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by NijeNego »

A mozda je imao pomoc pri samoubijanju :-)
user_friendly

#190 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by user_friendly »

boli me čošak za ćelom/ama i inim, imao je neupitan angažman početkom rata pogotovo u jednom kriznom momentu, ali ga i dobro keširo', za razliku od desetina hiljada drugih boraca čija zasluga nije nimalo manja a koji su ostali "goli" poslije tog nesretnog rata ...
sanasa

#191 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by sanasa »

Alkos wrote:
strong69 wrote:
Alkos wrote: Dosta puta je znao doci na mjesto gdje sam bio sa drustvom i imao bi svoj separe i nije nikoga malteretirao niti uznemiravao, niti je ikoga bolila glava, a nedavno se znalo desavati da jedan od pripadnika Keljmendija, udje kod Bicakcica i pistoljem natjera sve goste da napuste lokal, kako bi on ostao sam sa svojim drustvom! Meni dovoljno! ;)
Za drugacije uslove i nedostatak ambicije u to vrijeme se donekle slazem!
Kafic Marquee, neposredno nakon rata. Celo ulazi u kafic i izbacuje goste prijeteci pistoljem. Silom ostavlja jednu curu i maltretira je. Meni dovoljno!
E jebi ga! :mrgreen:

eeeee.......prije 4 godine u velikom mercatoru Celo podize sve goste (i mene) da bi svi njegovi telohranitelji mogli sjesti u bar Santana dok.. su mu dvojica kupovala namirnice (5-6 kolica).. Dont ask!!!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#192 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Truba »

:D ja nisam mogo kockat u koloseumu zbog njega :D

jel se to računa :mrgreen: :skoljka:
odvijac

#193 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by odvijac »

samo mi krivo sto ce definitivno grad preuzeti internacionalci :D
Utokkha

#194 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Utokkha »

Samo jednu stvar ne možemo da skontamo, da svako tržište ima svoju ponudbenu i potražnu stranu. Bez obzira što Ćele više nema, nego će njegovo mjesto nadomjestiti, međutim glavno je pitanje KO?

U suštini, svaka zemlja ima svoje kriminalce, svoje dilere, ljude koji povlače konce u podzemlju, međutim oni se RAZLIKUJU od zemlje do zemlje.

Ćelo jeste načinio mnogo loših stvari za svoga života, no mala maca je za italijanske i albanske mafijaše. Imao je moć koju je mogao zloupotrijebiti u puno teže svrhe, no nije. Da li je to zbog nekog minimalnog osjećaja dobra ("ako ništa, bosansku nenu neću dirati") ili zbog nedostatka pameti - ne znam.

Pridružujem se mišljenju pojedinih članova da pretjerujete u radosti nad njegovom smrću. Ko god da dođe može biti samo luđi.

Ismete Bajramoviću, rahmet tvojoj duši.
suncica24

#195 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by suncica24 »

odvijac wrote:samo mi krivo sto ce definitivno grad preuzeti internacionalci :D
A, bogati, sta TI, imas od toga ko ce, ili nece preuzeti grad? :-)
Hoce li ti biti bolje?
Jeftiniji hljeb?
Manje pucacina?
Manje belaja po kaficima?

:-)
Last edited by suncica24 on 17/12/2008 17:55, edited 1 time in total.
starii

#197 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by starii »

tesko je suditi o covjeku kakav je bio..ali jedno je sigurno snajper ga nije pogodio u srce zato što je sjedio u podrumima vec sto je bio na liniji...covjek je imao dvije tesko operacije na srcu i jedva je zivu glavu izvukao,na kraju i taj metak je dobio zbog toga sto je branio grad i da bi neki danas mogli sjediti u udobno za racunarom...
a sto se tice toga da li je bio kriminalac, naravno da jeste...ali da li je on nesto manji kriminalac od brankovica i kompanije...nije sigurno..
poznavao sam ga, zadnjih godina covjek je imao ozbiljnih problema sa zdravljem, nazalost tesko mu se je moglo pomoci...
elffas

#198 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by elffas »

Ma nek je "otiso",jedan manje manijak na grbaci napacenog naroda,a ratne zasluge,ako ih je napravio cista srca ,nek mu "gore" odvagnu po mjeri. Za ove sto smatraju njegovu ulogu u odbrani toliko presudnom i ogromnom da ga to pere od sr..a,zapitajte se gdje bi bili kad bi svi koji su ucestvovali u odbrani,krenuli da na slican nacin unovce svoje zasluge?
River_isle

#199 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by River_isle »

Hvala Bogu pa cemo pred njega kada umremo, a ne pred ljude! Ono sto niko osporiti ne moze jeste da je Celo bio ikona ovoga grada sto ne vjerujem da ce ikome poci za rukom. Vecina ljudi koji su bili u ratu cjene sve heroje grada od Vikica, Juke, Cele pa nadalje - to je mnogo vrijednije nama bilo od mjesta u Santani. Cijeli "kuslus" je nastao kada su svi oni koji su rukama svojim ubijali agresora ove zemlje shvatili da to rade ni za sta, da nema zere patriotizma u vrhu drzave gdje bi ga trebalo biti najvise - kada shvatis da za ono sto si uradio jucer pod naredbom i zlatnim ljiljanom danas moras odgovarati kao kriminalac da nam ne bi predsjednik otisao u Hag i tome slicno malo sta postaje vazno. "Za ubistvo 20 godina" - ko imalo poznaje krivicni zakon zna koliko je sve ispolitizirano, da ne kazem ilegalno (jer krivicni zakon nije nesto sto se sprovodi retroaktivno).
autoe

#200 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by autoe »

Utokkha wrote:Samo jednu stvar ne možemo da skontamo, da svako tržište ima svoju ponudbenu i potražnu stranu. Bez obzira što Ćele više nema, nego će njegovo mjesto nadomjestiti, međutim glavno je pitanje KO?

U suštini, svaka zemlja ima svoje kriminalce, svoje dilere, ljude koji povlače konce u podzemlju, međutim oni se RAZLIKUJU od zemlje do zemlje.

Ćelo jeste načinio mnogo loših stvari za svoga života, no mala maca je za italijanske i albanske mafijaše. Imao je moć koju je mogao zloupotrijebiti u puno teže svrhe, no nije. Da li je to zbog nekog minimalnog osjećaja dobra ("ako ništa, bosansku nenu neću dirati") ili zbog nedostatka pameti - ne znam.

Pridružujem se mišljenju pojedinih članova da pretjerujete u radosti nad njegovom smrću. Ko god da dođe može biti samo luđi.

Ismete Bajramoviću, rahmet tvojoj duši.
Potpisujem svaku riječ, iskreno briga me za Ćelu, ali će grad sigurno biti još nesigurniji kad njega nema. Dok se njegovi poslovi razdijele još će puno krvi pasti na ulicama, samo daj bože da ne bude od nevinih ljudi.
Locked