IS IT CO´SE I `M COOL....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

vee-jay

Post by vee-jay »

komi wrote:kad ne znaš što ćeš reći nekome kažeš da je cool

komi je cool :D :D :D
i ja sam cool,

jest nisam ni bradi pittonja a neman ni six-pack al' sam to nesto ko' cool, covjece sve se freezin' oko mene :D
delimiter

Post by delimiter »

Sport_Billy - ne za trideset godina, vec je danas "sramota" ne izgledati kao brad pitt i nemati 6-pack. Eno na zapadu psiholozi i sociolozi vec upozoravaju na sve stetnosti njihovog idolopoklonstva, gdje djeca samo i iskljucivo od zivota zele to da budu novi jordan, novi brad pitt, novi ovaj, novi onaj, a stopa samoubistava raste li raste, jer naravno, ne mogu bas svi postati zvijezde...

i de mi reci ovo - sta ti znaci "co'se" stare ti?!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

jooooj jesam coooool :D :D :D :D
Satriani

#29 Re: IS IT CO´SE I `M COOL....

Post by Satriani »

sport billy wrote:
zensko wrote:Billy, mislim da je jako tesko definisati tako sirok pojam 'cool', ali za pocetak ti mogu napisati moje vidjenje tog pojma.

Cool je jednostavno vizuelizacija nekih unutrasnjih osjecaja - ako govorimo o osobama. To je osoba koja ni sama nije svjesna da nosi taj 'statusni simbol'.

Ponasanje, razmisljanje i nacin na koji se ta osoba oblaci nije uslovljen zeljom da se bude cool. To je ono sto ta osoba zaista i jeste, u svojoj sustini - jako inteligentna, zanimljiva, iskrena, duhovita i nepredvidiva.

(Takvim osobama ja dodajem to misticno cool 8-) )

S druge strane postoje one osobe koje jednostavno zele da budu cool, pa na sve moguce nacine to i pokusavaju.

E tu dolazimo do karikaturalno prenaglasene individualnosti.

Sarajevo je puno takvih osoba a to svakako nije cool. :D
Hvala ti na iscrpnom i poucnom odgovoru. Upravo zbog tog sam i spomenuo ove "karikature" (kad bih bio zloban nazvao bih ih kreaturama, al nisam takav hehe). Osobna percepcija tog izraza ne igra bas vaznu ulogu, ali kada osobna prerasta u kolektivnu tj. postane nepisano pravilo vecine (a po vaznosti u rangu sa drustvenom normom) onda to postaje problem. Nisam siguran, da sam se dovoljno jasno izrazio, ali aludiram na "drogerase" (kako se kod nas zove svako ko ne ispunjava osnovne faktore norme), boeme i ljude koje furaju its own thing. naravno, da su ovo samo primjeri koji ne obuhvacaju cjelokupnost samog izraza (koji se kod nas prevodi sa mraaaak ili guba ( :cry: ) ali su odlicni kontra-primjerci onog sto se danas naziva cool-osobama. masinerija povrsnosti u sustini gubi sve skrupule i nista joj vise nije sveto. zato danas imamo milione vojnika rastuce amorfne mase koja namece izvrnut sistem vrijednosti i potura svoje misljenje kao jedino normalno.

drugim rijecima: za deset, dvadeset trideset godina biti ce sramota ne izgledati barem kao brad pitt, nemati six-pack i ne biti liftovan barem dva put u zivotu.

(ko shvatio shvatio)

A ja se mogu kladit da studiras sociologiju, i da pises seminarski!
Cool!
Komi ti je dao najbolji odgovor bez nepotrebnog pametovanja!
sport billy

Post by sport billy »

ma kakva sociologija, ja sam zajebant po struci :D
sport billy

Post by sport billy »

delimiter wrote: i de mi reci ovo - sta ti znaci "co'se" stare ti?!
skracenica od because --> cause ---> co`se mada se slang pise cos ali sam to saznao tek nakon sto sam otvorio temu :)
Post Reply