Ti ili si puk'o ili radiš u Imtecu pa kriješ tragoveshime187 wrote:BRAAVO !!channel10 wrote:Nedavno kupio laptop i platio ga 820KM. Takav isti laptop je u Imtecu tada bio 1049KM, ali posto je tad bio na snizenju kod njih, cijena je bila 949KM i opet skuplji za 130 kemasigmabh wrote:Prva asocijacija na IMTEC je ...skupoo...
Npr. LED televizor kod njih je bio 1199,*KM i daju popust i kao daju popust 8-10%, da bi taj isti televizor u drugoj radnji bio placen 959KM....
A sto se tice ove teme, basancherosu, dok ti ovdje pises te nebulozne postove, tamo ti kupci cekaju po 15 minuta.
![]()
,vi pišite postove ljudi uzimaju poklone ,poraniš brate cekas i dobijes od FORUMA klix nemas puno hajra a dobro napisa ovom .....
Imtec "nagrađuje" vjernost
- Snake Eyes
#26 Re: Imtec "nagradjuje" vijernos
-
shime187
#27 Re: Imtec "nagrađuje" vjernost
ne kontam sta nije istina u ovome ..... ,ja sam jedan zadovoljni kupac koji je to sve vidio i dozivio
- Snake Eyes
#28 Re: Imtec "nagrađuje" vjernost
Na stranu to, slažeš se sa likom čiji je kontekst dijametralno suprotan tvom.shime187 wrote:ne kontam sta nije istina u ovome ..... ,ja sam jedan zadovoljni kupac koji je to sve vidio i dozivio

- LeonardoAC
#29 Re: Imtec "nagradjuje" vijernos
ima li ijedna radnja/firma/institucija u gradu da ti sa njima nisi imao problemkurty wrote:usao prvi put u radnju u BBI i jedan je radnik bio u cosku za pultom i pricao sa musterijom... 15 minuta smo stojali, ovaj nije pozdravio a kamo li da kaze "evo momenat"... ja naslonjen na pul kod ulaza, kad nakon 15 minuta iza pulta iskoci momak, kaze "izvolite"...Snake Eyes wrote:Razlog loše komunikacije je taj što mijenjaju radnike svako malo a šefovi su dobili zadatak da "kandžijaju" radnike što izaziva nezadovoljstvo radnika i reflektuje se na kupce a i uklopili su se u onu priču 6 mjeseci probnog rada kada država plaća radnika pa sada ti zamisli kakvu uslugu dobiješkurty wrote:nedavno laptop "kupovao" kod njih...
onako, isao na opciju domaceg i tako dalje i tako dalje... Medjutim, najvise me naljutila losa komunikacija...
Sto na relaciji kupac-prodavac sto na relacijama izmedju smjena, poslovnica, i sefova...
Mada, sutra ako bih sta opet kupovao, prvo bih kod njih gledao.
Njih je najbolje iskoristiti za pregled ponude a onda potražiš jeftinije, svejedno je gdje ćeš kupiti distributeri daju garanciju.
Pa onda "jel imate na stanju to i to"... frajer ne kaze "trenutak da provjerim" nego pocne po kompu nesto cackati, i onda kad zaboravis sta si ga i pitao, on kaze "ima/nema"....
haj sve to... nisam zahtjevna musterija uopce... ne ocekujem fakat mnogo kod kupovine...ali nazove frajer iz prve smjene i kaze "evo dosao laptop u radnju, dodjite po njega"... ja u Sarajevo, dodjem i kazem sto sam dosao oni blenu u mene...smjena se promjenila, ovi pojma nemaju, a ne znaju kako da stupe u kontakt sa tim sto me zvao... i tako dva puta bezze dolazio u Sa...
Kad sam izvrsio zamjenu, opet jednom bezze do sarajeva dolazio i na kraju za papir od garancije smo cekali vise od 2 mjeseca
Al opet kazem, ako sta budem trazio prvo cu kod njih...
-
Hayriet
#30 Re: Imtec "nagradjuje" vijernos
Otvaraju u 9:00 a SCC centar radi od 10:00 - meni sumnjivo, a tebi ?!kartman wrote:Poranio ujutro u 08:00h kontam Otvaraju u 09:00h, kad ispred radnje redUpadoh u onih 90 koji su dobili 20% popusta
, iskoristio ga da kupim fotoaparat, i preuzeo svoj stik... Mislim da su spretniji uspjeli ući ranije, jer sam poslije kupovine načuo da se u centar može ući kroz teretnu kapiju, obzirom da se još uvijek izvode radovi u Centru, pa su ljudi došli i ranije da zauzmu svoje mjesto. Svaka čast Imtecu, do sada sam kupovao i kupovat ću, iako su malo skuplji, u 2 servisa koja sam imao na uređajima koje sam kupio, ljudi su bili fer i korektni. Što se tiče promjene radnika, znam neke koji su od prije tu, oni mijenjaju radnike, samo ukoliko ljudi ne rade ili imaju lošu namjeru, a uvijek cijene rad i zauzimanje. Ne znam za vas ali moja iskustva su pozitivna....
Mi dodjemo u 8:00 i strcimo niz stepenice kad dole - vec ih je 10+ zauzelo pozicije u redu-kako ?!
Prvih 5 su, smijem se kladiti, spavali u centru( mozda bas u njihovoj poslovnici) jer sam ja usao medju prvim cim su se vrata centra otvorila.Nema teorije da je neko mogao uletiti prije mene.
Ako su usli na drugi ulaz , e hbg onda - to je meni malo neposteno - a tebi ?
Cuj to na teretnu kapiju ,ma nemoj
Zar nije bilo postenije svi kupcima koji su dosli tako rano nesto pokloniti ili im bar dati jednaku sansu... ali et.
Naravno vratimo se u Metro na kahvu i razgulimo kuci sta cu - stela ko i kod svakog.
P.S.
BTW Da si taj aparat kupio ma Skenderiji ( necu sad reklamirati nikog) mogao si sebi kupiti 4 stika koliko bi ti para ostalo
-
shime187
#31 Re: Imtec "nagradjuje" vijernos
Ne razumijem zasto onda kupujete u IMTECU zasto u IMTEC trcite po nagrade ako imate skenderiju gdje mozete kupiti 4 stika i aparat i sve ,....hvala bogu imate slobodu izbora ALI NE vi ce te opet doci u imtec jer i vi znate da je IMTEC No1Hayriet wrote:Otvaraju u 9:00 a SCC centar radi od 10:00 - meni sumnjivo, a tebi ?!kartman wrote:Poranio ujutro u 08:00h kontam Otvaraju u 09:00h, kad ispred radnje redUpadoh u onih 90 koji su dobili 20% popusta
, iskoristio ga da kupim fotoaparat, i preuzeo svoj stik... Mislim da su spretniji uspjeli ući ranije, jer sam poslije kupovine načuo da se u centar može ući kroz teretnu kapiju, obzirom da se još uvijek izvode radovi u Centru, pa su ljudi došli i ranije da zauzmu svoje mjesto. Svaka čast Imtecu, do sada sam kupovao i kupovat ću, iako su malo skuplji, u 2 servisa koja sam imao na uređajima koje sam kupio, ljudi su bili fer i korektni. Što se tiče promjene radnika, znam neke koji su od prije tu, oni mijenjaju radnike, samo ukoliko ljudi ne rade ili imaju lošu namjeru, a uvijek cijene rad i zauzimanje. Ne znam za vas ali moja iskustva su pozitivna....
Mi dodjemo u 8:00 i strcimo niz stepenice kad dole - vec ih je 10+ zauzelo pozicije u redu-kako ?!
Prvih 5 su, smijem se kladiti, spavali u centru( mozda bas u njihovoj poslovnici) jer sam ja usao medju prvim cim su se vrata centra otvorila.Nema teorije da je neko mogao uletiti prije mene.
Cuj to na teretnu kapiju ,ma nemoj![]()
Zar nije bilo postenije svi kupcima koji su dosli tako rano nesto pokloniti ili im bar dati jednaku sansu... ali et.
Naravno vratimo se u Metro na kahvu i razgulimo kuci sta cu - stela ko i kod svakog.
P.S.
BTW Da si taj aparat kupio ma Skenderiji ( necu sad reklamirati nikog) mogao si sebi kupiti 4 stika koliko bi ti para ostalo... he, moj ti
Taj isti u skenderiji o kojem pricas su najneljubaznija radnja u drzavi ,cist primjer dosao sam da kupim monitor koji je kod njih 510km ,zamolim momka da mi kaze par specifikacija on meni kaze to moras na sajtu nasem da vidis ,ja kazem pa dosao sam tu sam daj mi ti printaj imam pare ,kaze zao mi je ne mogu ovako moras na sajt otic ,poslije toga odem u IMTEC zavrsim sve za 5 MINUTA bez i jedne komplikacije RESPECT !
I jos jedna stvar taj monitor je bio jeftiniji 10 km od IMTECA-a ali USLUGA IMTECA nema cijenu ....
-
stajeba
- Grijem se na: sex
- Vozim: svoj fazon
- Horoskop: je za nevjernike
#32 Re: Imtec "nagradjuje" vijernos
I kod mene ista situacija.sigmabh wrote:Prva asocijacija na IMTEC je ...skupoo...
Npr. LED televizor kod njih je bio 1199,*KM i daju popust i kao daju popust 8-10%, da bi taj isti televizor u drugoj radnji bio placen 959KM...
- travar
#33 Re: Imtec "nagrađuje" vjernost
Ja već više od godinu dana čekam da me nazovu u vezi s tabletom koji sam naručio.
Jedno sedam dana sam se s njima natezao oko miša kojeg su imali na web site-u, ali ne i u skladištu što je situacija koja je popriično česta.
Helem, kupiti neke sitnice kod njih je ok, ali za sve ostalo...samo sabura
Jedno sedam dana sam se s njima natezao oko miša kojeg su imali na web site-u, ali ne i u skladištu što je situacija koja je popriično česta.
Helem, kupiti neke sitnice kod njih je ok, ali za sve ostalo...samo sabura
- mayab
#34 Re: Imtec "nagradjuje" vijernos
"Imtec" je skup i to je tako, ipak oni imaju radnje po tim "napucanim" shoping centrima , dijele svuda gdje stignu svoje reklamne prospekte u koloru, a to kosta i to neko mora da plati, i to vam mora biti jasno!stajeba wrote:I kod mene ista situacija.sigmabh wrote:Prva asocijacija na IMTEC je ...skupoo...
Npr. LED televizor kod njih je bio 1199,*KM i daju popust i kao daju popust 8-10%, da bi taj isti televizor u drugoj radnji bio placen 959KM...
Ja sam , recimo , prije 2 mjeseca "sastavljao" novu desktop konfiguraciju, i u Imtecu bi me izasla cirka 25 % skuplje nego tamo gdje sam na kraju kupio....
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#35 Re: Imtec "nagrađuje" vjernost
Vidim dosta žalbi... Ja na žalost nisam imao nikakvih problema, haman sam cijelu konfiguraciju kupio u Imtecu, malo pomalo(RAM, CPU,MB, GPU, CASE), a sljedeci mjesec mozda bude i HDD od 1TB.
U Visokom su promijenili dosta radnika, ali je svaki bio uredu, 2 puta mi se kvario Nikon koji je kupljen u Imtecu, i oni su ga slali u Refot u Banja Luku o svom trošku, jer je garancija važila u Refotu.
Svaki radnik je meni bio uredu, uslužan i prijatan.
Što se tiće posljednje stvari koju sam kupio, grafičke (ASUS HD7770-1GD5) u Visokom sam je mogao kupiti samo u Imtec-u (i dobio voucher -50KM za kupovinu TV-a hehe), a na PIK-u je i skuplja bila, a dobio bi isto, 3 godine garancije kao i u Imtecu i još bi morao plačati slanje na servis.
Nisu loši što se tiče dužine garancije, pretežno 2 i 3 godine, a to je super.
Potrošio sam stvarno dosta novca u Imtecu, ali ne žalim, svaki artikal je vrijedio tih para, USB od 16GB(naravno Kingston) kojeg sam kupio prije više od pola godine me odlično služi, a da sam kupovao kompletan računar, opet bi me možda skuplje izašlo da sam otišao po taj free USB u Sarajevo nego da sam ga kupio u Visokom
Sve 5 što se tiče Imteca
A znam da neće lahko propasti pa ću moći nositi hardware na servis ako se pokvari dok je pod garancijom. Bio je jedan shop u Visokom koji je propao, pa se dosta korisnika moglo slikati sa garancijama
U Visokom su promijenili dosta radnika, ali je svaki bio uredu, 2 puta mi se kvario Nikon koji je kupljen u Imtecu, i oni su ga slali u Refot u Banja Luku o svom trošku, jer je garancija važila u Refotu.
Što se tiće posljednje stvari koju sam kupio, grafičke (ASUS HD7770-1GD5) u Visokom sam je mogao kupiti samo u Imtec-u (i dobio voucher -50KM za kupovinu TV-a hehe), a na PIK-u je i skuplja bila, a dobio bi isto, 3 godine garancije kao i u Imtecu i još bi morao plačati slanje na servis.
Potrošio sam stvarno dosta novca u Imtecu, ali ne žalim, svaki artikal je vrijedio tih para, USB od 16GB(naravno Kingston) kojeg sam kupio prije više od pola godine me odlično služi, a da sam kupovao kompletan računar, opet bi me možda skuplje izašlo da sam otišao po taj free USB u Sarajevo nego da sam ga kupio u Visokom
Sve 5 što se tiče Imteca
A znam da neće lahko propasti pa ću moći nositi hardware na servis ako se pokvari dok je pod garancijom. Bio je jedan shop u Visokom koji je propao, pa se dosta korisnika moglo slikati sa garancijama
- Snake Eyes
#36 Re: Imtec "nagrađuje" vjernost
Baš je Imtec odgovoran što te KINGSTON stik dobro služiMehemed wrote:Vidim dosta žalbi... Ja na žalost nisam imao nikakvih problema, haman sam cijelu konfiguraciju kupio u Imtecu, malo pomalo(RAM, CPU,MB, GPU, CASE), a sljedeci mjesec mozda bude i HDD od 1TB.
Sve 5 što se tiče Imteca
Propali su na svijetu veći od Imteca, s obzirom da on ne daje garanciju ako se desi da propadne uvijek možeš odnijeti u ovlašteni servis da ti poprave ili zamjene uređaj i tako nećeš biti na gubitku.
- Snake Eyes
#37 Re: Imtec "nagradjuje" vijernos
shime187 wrote:
Ne razumijem zasto onda kupujete u IMTECU zasto u IMTEC trcite po nagrade ako imate skenderiju gdje mozete kupiti 4 stika i aparat i sve ,....hvala bogu imate slobodu izbora ALI NE vi ce te opet doci u imtec jer i vi znate da je IMTEC No1i vi to znate .....
Taj isti u skenderiji o kojem pricas su najneljubaznija radnja u drzavi ,cist primjer dosao sam da kupim monitor koji je kod njih 510km ,zamolim momka da mi kaze par specifikacija on meni kaze to moras na sajtu nasem da vidis ,ja kazem pa dosao sam tu sam daj mi ti printaj imam pare ,kaze zao mi je ne mogu ovako moras na sajt otic ,poslije toga odem u IMTEC zavrsim sve za 5 MINUTA bez i jedne komplikacije RESPECT !
I jos jedna stvar taj monitor je bio jeftiniji 10 km od IMTECA-a ali USLUGA IMTECA nema cijenu ....
Došao si da kupiš monitor koji je kod njih 510 KM a ne znaš ništa o njegovim specifikacijama, što si onda došao da ga kupiš, učinio ti se jeftin?
A u Imtecu su ti sasuli specifikaciju iz rukava
-
Ambrozija
#38 Re: Imtec "nagradjuje" vijernos
Snake Eyes wrote:shime187 wrote:
Ne razumijem zasto onda kupujete u IMTECU zasto u IMTEC trcite po nagrade ako imate skenderiju gdje mozete kupiti 4 stika i aparat i sve ,....hvala bogu imate slobodu izbora ALI NE vi ce te opet doci u imtec jer i vi znate da je IMTEC No1i vi to znate .....
Došao si da kupiš monitor koji je kod njih 510 KM a ne znaš ništa o njegovim specifikacijama, što si onda došao da ga kupiš, učinio ti se jeftin?![]()
A u Imtecu su ti sasuli specifikaciju iz rukavai to u istom onom Imtecu u kojem si mogao čuti da i7 procesor ima sedam jezgri
-
Mehemed
#39 Re: Imtec "nagrađuje" vjernost
hahaha 
i7 ima 4 jezgre kako ja znam, a ima 8 threads(ili tako nešto, mada ne znam šta to znači), a ja nisam nikada vidio da je Imtec napisao da i7 ima 7 jezgri
i7 ima 4 jezgre kako ja znam, a ima 8 threads(ili tako nešto, mada ne znam šta to znači), a ja nisam nikada vidio da je Imtec napisao da i7 ima 7 jezgri
- Snake Eyes
#40 Re: Imtec "nagrađuje" vjernost
Ma nije bilo po katalozima ili na webu, tu su uredni...nego si od radnika mogao čuti.Mehemed wrote:hahaha
-
Mehemed
#41 Re: Imtec "nagrađuje" vjernost
Aha... a jbg, štela, štele ima svugdje, ne samo u ImtecuSnake Eyes wrote:
Ma nije bilo po katalozima ili na webu, tu su uredni...nego si od radnika mogao čuti.
-
Hayriet
#42 Re: Imtec "nagrađuje" vjernost
Naravno kad su im uvijek "friski" radnici u prodavnicama, pa ne stignu da nauce...Snake Eyes wrote:Ma nije bilo po katalozima ili na webu, tu su uredni...nego si od radnika mogao čuti.Mehemed wrote:hahaha
Nemozes nikad dvaput na istog naici.
- Alfons Kauders
#43 Re: Imtec "nagrađuje" vjernost
samo nek se kmechi & kuka,
i kad se dzaba dijele stvari opet bosnji nesto ne valja
u sarajevu sam uzimao komponente u plusu, imtecu i par sitnica u NTCHS/comtrade
(cisto jer mi je bilo usput, znam da su krsh s cijenama, samo sam neke sitnice uzimao)... na imtec i plus ukupno imam 0 zamjerki... u plusu sam upoznao i gazdu i jos par ljudi na ilidzi, fakat pozitiva ljudi, uvijek spremni izaci u susret... par puta su mi dali popuste od po 100-200km... jednom sam radio reklamaciju na monitor od 700 - nisu imali isti na stanju, nudili drugi, ja odbio, kupio u drugoj firmi - iz plusa nazvali da rijesimo nesto papirologije i prebacili pare nazad na racun u roku od par dana...
zbog takvih stvari vazda imaju moju preporuku... ntchs sam se nesto izjebo oko jedne garancije, al svakako kod njih ne bi ni ostavio velike pare radi losih cijena, nevezano za uslugu...
plus cilja na tehnicki pismeniju klijentelu, entuzijaste, tako da cesto imaju nekih gotivnih stvari koje ostali ne drze, pogotovo za gejmere (ja i igre nula bodova)... i osoblje im je bolje potkovano, ali rijec je o dosta manjoj firmi - imtecu je vjerovatno malo teze naci dovoljno dobrih ljudi s obzirom na dosta veci broj prodajnih mjesta, pogotovo kad se uzme u obzir da nam je cca. 80% omladine mentalno retardirano i nesposobno za bilo kakav rad - kakvih ima ovi u imtecu su zlatni, fakat nikad nikakvih problema nisam imao...
ne znam u kojim ste imtec radnjama bili, jer ja sam u svakoj u zadnjih pet godina docekan sasvim korektno i nemam pojma gdje ste naletili na degena koji je rekao da core i7 ima sedam jezgri,
jer ja nisam (kupovao sam u gradu, dole kod kjkp rad i na dobrinji - zavisi gdje mi je bilo usput)... cesto sam trazio neke stvari koje nisu imali na stanju - svaki put bi momci nazvali, provjerili gdje ima i onda javili u roku od dan-dva da pokupim... i oni momci s kojim sam ja pricao su bili profesionalni i vrlo dobro informisani... (ja ne ocekujem da mi u radnji prodavac zna reci koliko tranzistora ima svaki cip koji prodaje, ili koji je kontrast i refresh rate na svakom monitoru u radnji - to bi valjda trebao znati kupac, ako mu je bitno)
eeee samo kad se sjetim whitefielda prije 15tak godina... i prodavacice koja me nagovara da uzmem agp karticu za pci masinu... "jer je brza"...
u sarajevu sam uzimao komponente u plusu, imtecu i par sitnica u NTCHS/comtrade
plus cilja na tehnicki pismeniju klijentelu, entuzijaste, tako da cesto imaju nekih gotivnih stvari koje ostali ne drze, pogotovo za gejmere (ja i igre nula bodova)... i osoblje im je bolje potkovano, ali rijec je o dosta manjoj firmi - imtecu je vjerovatno malo teze naci dovoljno dobrih ljudi s obzirom na dosta veci broj prodajnih mjesta, pogotovo kad se uzme u obzir da nam je cca. 80% omladine mentalno retardirano i nesposobno za bilo kakav rad - kakvih ima ovi u imtecu su zlatni, fakat nikad nikakvih problema nisam imao...
ne znam u kojim ste imtec radnjama bili, jer ja sam u svakoj u zadnjih pet godina docekan sasvim korektno i nemam pojma gdje ste naletili na degena koji je rekao da core i7 ima sedam jezgri,
eeee samo kad se sjetim whitefielda prije 15tak godina... i prodavacice koja me nagovara da uzmem agp karticu za pci masinu... "jer je brza"...
-
Hayriet
#44 Re: Imtec "nagradjuje" vijernos
Nisu najljubazniji-istina, ali im fino gazdu zovnes ako imas problem, popricas s covjekom i sve rijeseno.shime187 wrote:Ne razumijem zasto onda kupujete u IMTECU zasto u IMTEC trcite po nagrade ako imate skenderiju gdje mozete kupiti 4 stika i aparat i sve ,....hvala bogu imate slobodu izbora ALI NE vi ce te opet doci u imtec jer i vi znate da je IMTEC No1Hayriet wrote:Otvaraju u 9:00 a SCC centar radi od 10:00 - meni sumnjivo, a tebi ?!kartman wrote:Poranio ujutro u 08:00h kontam Otvaraju u 09:00h, kad ispred radnje redUpadoh u onih 90 koji su dobili 20% popusta
P.S.
BTW Da si taj aparat kupio ma Skenderiji ( necu sad reklamirati nikog) mogao si sebi kupiti 4 stika koliko bi ti para ostalo... he, moj ti
i vi to znate .....
Nisu ni u Imtecu mescini preljubazni koliko vidim, a koga ces u njih nazvati kad nemozes doci ni na kilometar do gazde ???
- Snake Eyes
#45 Re: Imtec "nagrađuje" vjernost
Uskoro se lako može desiti da će jedva nalaziti radnike jer se već pročulo da se radi o nestabilnim radnim mjestima.Hayriet wrote:Naravno kad su im uvijek "friski" radnici u prodavnicama, pa ne stignu da nauce...Snake Eyes wrote:Ma nije bilo po katalozima ili na webu, tu su uredni...nego si od radnika mogao čuti.Mehemed wrote:hahaha
Nemozes nikad dvaput na istog naici.. Imaju dvojicu - trojicu stalnih a ostalo sve neka "mala raja" ili nesta "sheraju" s CT-om i Distijem
Onog sam velikog iz BBI vidj'o u CT -u.
Znam da im je u jednom trenutku ponuda za posao bila nešto poput 3 mjeseca probnog perioda (nosiš iskaznicu da si volonter ili sl) tokom kojih si plaćen 300 KM pa onda ako zadovoljiš ide potpisivanje ugovora na 6 mjeseci (kada te država plaća
- Alfons Kauders
#46 Re: Imtec "nagradjuje" vijernos
baska sto ne kontam logiku kupovine uredjaja od pet stoja o kojem haman nista ne znas, pa se raspitujes u radnji, a vec si dosao s parama i s namjerom da ga kupis...Hayriet wrote:Nisu najljubazniji-istina, ali im fino gazdu zovnes ako imas problem, popricas s covjekom i sve rijeseno.shime187 wrote:Ne razumijem zasto onda kupujete u IMTECU zasto u IMTEC trcite po nagrade ako imate skenderiju gdje mozete kupiti 4 stika i aparat i sve ,....hvala bogu imate slobodu izbora ALI NE vi ce te opet doci u imtec jer i vi znate da je IMTEC No1Hayriet wrote:
Otvaraju u 9:00 a SCC centar radi od 10:00 - meni sumnjivo, a tebi ?!
P.S.
i vi to znate .....
Nisu ni u Imtecu mescini preljubazni koliko vidim, a koga ces u njih nazvati kad nemozes doci ni na kilometar do gazde ???.
jbg ja kad trebam uzeti telefon, monitor, laptop... fino googlam da vidim testove, i to uporedim par komada, nikad samo jedan... pa onda provjerim cijene u eu... pa onda u bih... pa onda skontam sta da uzmem i gdje da uzmem
ne moze radnik u trgovini imati u malom prstu specifikaciju svakog jebenog prizvoda koji imaju u radnji ili na lageru, jer se nerijetko radi o stotinama, nekad i hiljadama artikala, ukljucujuci prilicno kompleksne uredjaje sa brdom komponenti poput laptopa... i svakom isporukom se mijenja - nerijetko ce firma poput plusa ili imteca uzeti svega par laptopa iste specifikacije, sljedeca tura je odmah malcice drugacija... drugi procesor, graficka itd... zasto ocekivati od obicnog trgovca koji vjerovatno radi za 700-800 mara da sve to uci napamet svaki put kad stigne roba? ima brate internet i cao... nije to auto salon pa da se isti modeli s istim motorima i paketima opreme prodaju pet godina, i da ukupno ima pet modela koje valja zapamtiti... tu su i licni afiniteti - mozda taj momak koji nije znao specifikaciju monitora napamet zna cijene i performanse svih amd i intel procesora koje imaju u ponudi? mozda moze preporuciti najbolju kombinaciju ploce, procesora i gracike za svakog kupca, ovisno o potrebama - al jednostavno nije upratio specifikacije novih monitora?
fakat ne kontam kakva ocekivanja ljudi imaju... te poslove rade klinci, a ne direktori prodaje ili distributeri... to je isto ko da odes doktoru u privatnu kliniku i ocekujes od cure na recepciji da ti da dijagnozu...
- bogumila
#47 Re: Imtec "nagradjuje" vijernos
skoro isto mi se desilokurty wrote: nedavno laptop "kupovao" kod njih...
onako, isao na opciju domaceg i tako dalje i tako dalje... Medjutim, najvise me naljutila losa komunikacija...
usao prvi put u radnju u BBI i jedan je radnik bio u cosku za pultom i pricao sa musterijom... 15 minuta smo stojali, ovaj nije pozdravio a kamo li da kaze "evo momenat"... ja naslonjen na pul kod ulaza, kad nakon 15 minuta iza pulta iskoci momak, kaze "izvolite"...
Pa onda "jel imate na stanju to i to"... frajer ne kaze "trenutak da provjerim" nego pocne po kompu nesto cackati, i onda kad zaboravis sta si ga i pitao, on kaze "ima/nema"....
mozes stajat POLA SATA u radnji njih to ne interesuje (u bbi)
skoro sam isto tako i bas reko da vidim kome ce prije dodijat meni ili njima
dvojica su bila unutra, pogledaju te ono svako malo i to je to
hajde da ja gledam neke police nesto pa me ostavljaju na miru, OK, jos bi bilo za pohvalu (mrzim kad hodaju korak iza mene i pusu mi za vrat kao da sta ne ukradem sta li)
ali ovo je VAN PAMETI
nakon jedno 10 minuta udjose neke cure, turkinje, razletise se po radnji gledaju jadne ko pitale bi nesta al ih ovi ignorisu a prva "stranka" na pultu sam JA, pa valjda nisu htjele da prilaze, kontaju dok ja zavrsim jer sam na redu
i tako JA STOJIM, ONE STOJE, ona dva DEBILA SJEDE.
NISTA.
NULA POENA.
ja na kraju ne mogu vise kazem "jestel vi primijetili da imate musterije"
onaj me pogleda mrtav hladan kaze Izvolte
reko vidi sta one cure hoce ja cu imat vise pitanja, da ne cekaju
kaze ma ko ih yebe ove pokrivene samo nesto zapitkuju
pa kad nisam onaj pult i sve ono toljagu pa udri, necu nikad.
al u tu radnju isto tako vise NIKAD.
izadjem i kontam ko yebe ova dva pijuna, naci cu ko je gazda pa cu mu reci koji DEBILI NEZAINTERESOVANI rade za njega, al nikako da skontam, ne mogu da dodjem do info ko se tu pita
ako neko zna nek mi kaze
- Alfons Kauders
#48 Re: Imtec "nagrađuje" vjernost
to je vec druga stvarSnake Eyes wrote:Uskoro se lako može desiti da će jedva nalaziti radnike jer se već pročulo da se radi o nestabilnim radnim mjestima.Hayriet wrote:Naravno kad su im uvijek "friski" radnici u prodavnicama, pa ne stignu da nauce...Snake Eyes wrote:
Ma nije bilo po katalozima ili na webu, tu su uredni...nego si od radnika mogao čuti.
Nemozes nikad dvaput na istog naici.. Imaju dvojicu - trojicu stalnih a ostalo sve neka "mala raja" ili nesta "sheraju" s CT-om i Distijem
Onog sam velikog iz BBI vidj'o u CT -u.
Znam da im je u jednom trenutku ponuda za posao bila nešto poput 3 mjeseca probnog perioda (nosiš iskaznicu da si volonter ili sl) tokom kojih si plaćen 300 KM pa onda ako zadovoljiš ide potpisivanje ugovora na 6 mjeseci (kada te država plaća) i plata je 600 KM poslije ide produžavanje ugovora opet na 6 mjeseci kako bi radnika uvijek držali u neizvjesnosti. Uglavnom, najebu ti se majke dok te zaposle. Ali nisu ni prvi a ni posljednji sa ovakvom praksom, pretekao ih je i Robot i Astra i Borovo itd.
i mislim da se varas za pronalazenje radnika... to je posao koji moze raditi klinac koji voli racunare, cim zavrsi srednju, bez iskustva... a njima 600 nije mala para - za prvi posao to je sasvim pristojna cifra za nase uslove, za nekog sa 20tak godina, ko zivi kod staraca, to nije malo... firme nece zaposljavati diplomirane elektrotehnicare i programere da prodaju usb stickove i tablete...
naravno ko se dokaze nece tako lako dobiti nogu... kakav god da je gazda supak, svako cijeni dobrog trgovca koji zna napravit paru
-
mega_mashcine
#49 Re: Imtec "nagrađuje" vjernost
Da li su se razdijelili ti USB-ovi? Uvijek ja moram kasniti.. 
- Snake Eyes
#50 Re: Imtec "nagradjuje" vijernos
Ovo je uvećano razlog zašto nisi imao problema u Imtecu pa možda ni na najneljubaznijem mjestu, dođeš pripremljen, bilo bi čudo da si imao problemaAlfons Kauders wrote:
baska sto ne kontam logiku kupovine uredjaja od pet stoja o kojem haman nista ne znas, pa se raspitujes u radnji, a vec si dosao s parama i s namjerom da ga kupis...
jbg ja kad trebam uzeti telefon, monitor, laptop... fino googlam da vidim testove, i to uporedim par komada, nikad samo jedan... pa onda provjerim cijene u eu... pa onda u bih... pa onda skontam sta da uzmem i gdje da uzmem
ne moze radnik u trgovini imati u malom prstu specifikaciju svakog jebenog prizvoda koji imaju u radnji ili na lageru, jer se nerijetko radi o stotinama, nekad i hiljadama artikala, ukljucujuci prilicno kompleksne uredjaje sa brdom komponenti poput laptopa... i svakom isporukom se mijenja - nerijetko ce firma poput plusa ili imteca uzeti svega par laptopa iste specifikacije, sljedeca tura je odmah malcice drugacija... drugi procesor, graficka itd... zasto ocekivati od obicnog trgovca koji vjerovatno radi za 700-800 mara da sve to uci napamet svaki put kad stigne roba? ima brate internet i cao... nije to auto salon pa da se isti modeli s istim motorima i paketima opreme prodaju pet godina, i da ukupno ima pet modela koje valja zapamtiti... tu su i licni afiniteti - mozda taj momak koji nije znao specifikaciju monitora napamet zna cijene i performanse svih amd i intel procesora koje imaju u ponudi? mozda moze preporuciti najbolju kombinaciju ploce, procesora i gracike za svakog kupca, ovisno o potrebama - al jednostavno nije upratio specifikacije novih monitora?
fakat ne kontam kakva ocekivanja ljudi imaju... te poslove rade klinci, a ne direktori prodaje ili distributeri... to je isto ko da odes doktoru u privatnu kliniku i ocekujes od cure na recepciji da ti da dijagnozu...
Ovo oko specifikacije si djelimično upravu, radnik ne može znati specifikaciju svih proizvoda ali mora znati "čitati" specifikaciju, mora poznavati tehnologije, mora znati šta znače termini poput turboboosta, hyperthredinga, sata3, dual bios, smart cache, DDR3, 80+, ATX , wireless a/b/g/n itd.
Bilo je slučajeva dođeš u poslovnicu i tražiš tv iz kataloga a lik pojma nema da se isti nalazi u katalogu