Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zelenashica

#1 Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Post by zelenashica »

Čitam forum i vidim pričaju o ludoj noći sutra, u klasičnoj,hajde da kažem prolaznoj formi:gdje,kako,s'kim...čak i teme biranja garderobe....A ja kontam da je sutra dan da fino uzmem papir i olovku i krenem na mali posao...koji mi ujedno pričinjava i zadovoljstvo :-D
Fino zapišem sebi sve planove,ciljeve,želje ...za narednu godinu....i onda fino okačim papir na svoju oglasnu tablu i podsjećam se ;-) ...jednostavno mislim da svi moramo imati neki cilj,želju...da sa nekim ciljem trebamo ući u novu godinu.
Preduzeća i firme prave izvještaje,planove...a mi ?Ili smo samo besciljna masa....eto ako neko ima nešto što je planirao za sljedeću godinu,neki cilj,želju.....mogli bi ih podijeliti... :-D

Ja eto želim da napokon krenem u gradnju male brvnarice :-D negdje tamo na onoj livadi koja me čeka ;-) ... i da ako mognem nekako eto uskladiti da se vratim opet u fazu školovanja,ne znam neki fax,usavršavanje ono eto da malo radim na sebi.....A vi?

Ko zna možda slljedeće godine otvorimo ovu temu pa analiziramo koliko smo u tome uspjeli!

edit:zdravlje se podrazumijeva,... ;-) i bez mog zapisivanja :-D
Last edited by zelenashica on 31/12/2009 00:22, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Post by Truba »

:mrgreen: želim preživjeti upotpuniti kolekcije stripova knjiga serija filmova i biti sretan :mrgreen: :skoljka: :sax:
i naravno da lova kaplje i da se ima zdravlja
JThomas

#3 Re: Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Post by JThomas »

meni lično to dugoročno planiranje jednostavno ne ide. od dana do dana - pa šta bude. zasad se snalazim čisto solidno.

oni pravi, najvažniji ciljevi i želje su uvijek tu sa mnom, u nekom ćošku mozga, i zaista nemam potrebe da ih zapisujem na papir ili tako nešto...a oni ostali su svakako podložni stalnim promjenama.
zelenashica

#4 Re: Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Post by zelenashica »

JThomas wrote:meni lično to dugoročno planiranje jednostavno ne ide. od dana do dana - pa šta bude. zasad se snalazim čisto solidno.

oni pravi, najvažniji ciljevi i želje su uvijek tu sa mnom, u nekom ćošku mozga, i zaista nemam potrebe da ih zapisujem na papir ili tako nešto...a oni ostali su svakako podložni stalnim promjenama.
vjerujem da su dugoročni ciljevi negdje kako ti kažeš u dijelu mozga...ali eto ja lično se bolje osjećam kad imam napismeno sve..pa to fino kad ostvarim prekrižim ;-) i dodajem novi cilj.... :-D ..sad podložnost promjenama,naravno da postoji ali ja opet olovku i prekrižim ono što mi se mijenja.....naravno nismo svi isti ;-)
Last edited by zelenashica on 31/12/2009 00:22, edited 1 time in total.
Topla voda

#5 Re: Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Post by Topla voda »

ja kad bih rekao svoje zelje,ispao bih patetican :)

meni ne treba nista,hvala bogu,dobro je....vise bih volio srecu drugima,mene svejedno prati. :)

zasad :D
blue_sky

#6 Re: Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Post by blue_sky »

Zdravlje,zdravlje i samo zdravlje.Da mi prije svega svi oko mene,pa i ja budemo zdravi.Ako to imas moguce je da ces sve planove i zelje ostvariti. Neke svojim obrazovanjem,neke lovom,neke pozicijom,neke poznanstvima i stelama nazalost .....ali je zdravlje nesto neprocjenjivo :)
Ima tu zelja i zeljica od faxa do ovo-ono :mrgreen: al' je zdravlje preduslov za sve.
KadSeMrtviProbudimo

#7 Re: Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Post by KadSeMrtviProbudimo »

Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....
Da u oktobru pobijedi socijaldemokratija, a ne samo demokratija :D svi drugi ciljevi bi se redom počeli ispunjavati...
Last edited by KadSeMrtviProbudimo on 31/12/2009 00:54, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8 Re: Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Post by PipiDugaDevetka »

Želim da prestanem lagati sebe i da konačno, imenujem neke stvari pravim imenom.

Bobe ti si bob! (Ne radi se o @Bob-u jer se moderatoru ne smije prigovarati)
Pope ti si pop!
@PipiDugaDevetko, ti jesi duga devetka, ali su mjere za vatreno oružje u milimetrima! :(
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#9 Re: Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Post by ladyblue18 »

Najvaznije mi je da ako Bog da budem zdrava, ostalo ce doci valjda...

Zelim da zavrsim aBd ovu godinu faxa kako Bog zapovijeda, da se neke stvari konacno maknu sa mrtve tacke, i da postanem veci optimista u zivotu...ubi me ovaj moj pesimizam.

Ima jos toga, ali ovo je onako prvo sto mi je palo na pamet.
Dori

#10 Re: Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Post by Dori »

JThomas wrote:meni lično to dugoročno planiranje jednostavno ne ide. od dana do dana - pa šta bude. zasad se snalazim čisto solidno.
Ma ista sam.....drzim se svega 7 dana i popustim.... :-?

Ali eto brvnaricu vec imam :D , skola zavrsena, zdravlje *da kucnem u drvo*....hmm.... :?:

Ma nemam nekih velikih zelja ni planova. U stvari.....
Mozda jeste glupo, ali eto jedini neki cilj koji sam sebi postavila je da sa konfekcijskog broja 42 predjem na 40 (ili cak 38!). Znaci zdravija prehrana, pozdravljam se sa cipsom, pitama, pizzama i ostalom brzom hranom i naravno nema hape poslije 7, a bicu i malo aktivnija....trcanje (bar hodanje) i naravno teretana bar 2-3 puta sedmicno. Sad samo iz stana u auto, iz auta u kancelariju, sjedim 8 sati, dodjem kuci, jedem i opet legem gledati TV....Ccc......
Pa eto, do juna, jula, valjda cu uspjeti skinuti 8-9 kg. Javim se sa rezultatima! ;-) :D
Zlata M.

#11 Re: Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Post by Zlata M. »

:thumbup: zivot na jednodnevne rate. :)
Dugorocni planovi, pogotovo oni povodom dolazece nove...tu su da se ne ostvare.
darprirode

#12 Re: Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Post by darprirode »

Iskreno se nadam da cu u 2010. godini prestat pusit cigare, vise vjezbat, zivjet zdravije...itd itd :D
Ljuska_u_BaklaFi

#13 Re: Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Da ne posustanem pred glupostima i jednostavno budem bolja nego sto jesam :roll:
minjonja

#14 Re: Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Post by minjonja »

da dam godinu i, naravno, da smrsam, ko i svake godine :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#15 Re: Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Post by Admir_1984 »

da napishem 10000 postova na forumu :D
cyprus

#16 Re: Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Post by cyprus »

diplomirat... :)

To je jedini primarni cilj, ima još mnogo sekundarnih koji bi bilo dobro da se dese, ali ne moraju 8)

Recimo i da ne bih imo ništa protiv da mi sljedeća godina bude slična ovoj koja upravo završava (ako izuzmemo recesiju naravno :D ) :-D
mofo33

#17 Re: Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Post by mofo33 »

meni idu na zivac svi poznanici,koji se preseravaju sa rezolucijama za novu godinu;
prestati pusiti,uvaliti se smrsati, stediti vise (ili manje),itd,itd.
fole u novoj godini ce sve nesto uraditi sto nisu u staroj! i svake godine tako...
ja odlucujem kad hocu i kad je potrebno, a ne kad se tamo neki datumi namecu
prvi januar je dan kao i svaki drugi
lin116

#18 Re: Imate li neke ciljeve,želje za 2010-tu....

Post by lin116 »

ja zelim sebi kao i svake godine da ostanem pri pameti poslije svega sto se predeveralo
da me zdravlje sluzi a ostalo ako dodje dobro doslo a ako ne .... ma doci ce no sikiriki
Post Reply