Ima li netko nove Dane?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Jazz_Junkie

#1 Ima li netko nove Dane?

Post by Jazz_Junkie »

Bio bi svakom zahvalan, tko ima novi broj Dana u pdf-formatu. :-D

Ne znam da li sam temu otvorio na pravom mjestu, no ukoliko sam pogrijesio, izvinjavam se moderatorima i neka premjeste topic gdje misle da mu je mjesto. :D
Fair Life

#2 Re: Ima li netko nove Dane?

Post by Fair Life »

Jazz_Junkie wrote:Bio bi svakom zahvalan, tko ima novi broj Dana u pdf-formatu. :-D

Ne znam da li sam temu otvorio na pravom mjestu, no ukoliko sam pogrijesio, izvinjavam se moderatorima i neka premjeste topic gdje misle da mu je mjesto. :D
"Dani" nisu u PDF formatu...
burekodsira

#3 Re: Ima li netko nove Dane?

Post by burekodsira »

bili su dok nisu skontali da ih niko ne cita jer nema slika :D
Fair Life

#4 Re: Ima li netko nove Dane?

Post by Fair Life »

burekodsira wrote:bili su dok nisu skontali da ih niko ne cita jer nema slika :D
?? ? ?

Slike se ne citaju...
strujnik

#5 Re: Ima li netko nove Dane?

Post by strujnik »

Fair Life wrote:
burekodsira wrote:bili su dok nisu skontali da ih niko ne cita jer nema slika :D
?? ? ?

Slike se ne citaju...
"Slika vrijedi hiljadu rijeci"
jazzemiin

#6 Re: Ima li netko nove Dane?

Post by jazzemiin »

Fair Life wrote:
?? ? ?

Slike se ne citaju...

Sto bi Eddie Adams rekao...nemaju svi vremena da citaju novine, ali imaju vremena da "citaju" fotografije iliti slike...

http://en.wikipedia.org/wiki/Eddie_Adams_(photographer)
StupskaBitanga

#7 Re: Ima li netko nove Dane?

Post by StupskaBitanga »

imal iko i meni trebaju
pls
haj nek neko skenira ili nađe pdf izdanje
ak ne može javno onda na mail
omar little

#8 Re: Ima li netko nove Dane?

Post by omar little »

Jazz_Junkie wrote:Bio bi svakom zahvalan, tko ima novi broj Dana u pdf-formatu. :-D

Dani ne izlaze u pdf formatu. Ja imam online pretplatu i ako hoces neki clanak, javi mi koji broj i koji clanak i ja cu ti copy/paste na pp posto znam da administratori bas ne vole otvoreno krsenje copyright. :D

Vazi i za ostale, javite sta vas zanima i ja cu vam poslati.
omar little

#9 Re: Ima li netko nove Dane?

Post by omar little »

StupskaBitanga wrote:imal iko i meni trebaju
pls
haj nek neko skenira ili nađe pdf izdanje
ak ne može javno onda na mail
Ja sam ti probala vec dva puta poslati poruku ali mi stalno "ostaje" u odlaznom folderu. Stoga, s obzirom da nije clanak nego vise kao vijest, evo sta ima o OBN u novim Danima. Jel' to to?

Poslovanje privatnih TV kuća

Dobit OBN-a u 2007. godini 3,5 miliona KM

Dioničko društvo OBN (Open Broadcast Network), jedna od nekoliko ovdašnjih TV stanica, poslovnu je 2007. godinu završilo sa 3,5 miliona KM neto dobiti, navodi se u revidiranom finansijskom izvještaju o poslovanju za prošlu godinu.

Rast profita kod TV OBN-a je zaista spektakularan i u odnosu na 2006. godinu dobit je porasla za 1.762 posto. Prihodi od prodaje OBN-a u prošloj godini iznosili su 13,3 miliona KM (rast u odnosu na 2006. godinu od 137 posto), dok su troškovi prodaje iznosili samo 1,6 miliona KM.

To praktično znači da je bruto dobit OBN-a u prošloj godini, bez troškova administracije, poreza i sličnih stvari, iznosila preko jedanaest miliona KM. Međutim, troškovi distribucije u ovom slučaju iznose 7,6 miliona KM.

Ukupna aktiva OBN-a porasla je na 16 miliona KM, od čega se na potraživanja od prodaje odnosi 10,5 miliona KM. Vrijednost nekretnina i opreme ove kompanije iznosi 2,8 miliona KM, dok je upisani osnovni kapital i dalje 50.000 KM.

TV OBN, čiji je direktor Mato Đaković, ima 3,4 miliona KM akumulirane dobiti, ali i oko tri miliona KM prenesenog gubitka. Dugoročne obaveze OBN-a iznose 3,1 milion KM, a kratkoročne obaveze jedanaest miliona maraka.

TV OBN ima emitiranih 500 dionica, nominalne vrijednosti 100 KM po dionici. Većinski dioničari su Omni Media iz Sarajeva i OBN Limited London, a članovi Nadzornog odbora su Ivan Ćaleta, Mate Matić i Anto Župić.

Na internet strani televizije OBN, doduše na podstranicama foruma, navodi se da je OBN jedina TV u BiH koja ima dozvolu od RAK-a za nacionalno emitiranje u privatnom sektoru. Preko vlastitih predajnika TV OBN može pratiti 2.593.587 stanovnika u BiH (izvor RAK), a OBN emitiraju i svi CATV, odnosno kablovski TV operateri u BiH. Također, TV OBN se može pratiti i preko satelita AMOS u čitavoj Evropi, a u Hrvatskoj OBN se prati i preko HR internet televizije.

Prema podacima iz revidiranog finansijskog izvještaja o poslovanju, kojeg je uradila revizorska kuća Deloitte, u kompaniji OBN trenutno je uposleno 35 uposlenika.
StupskaBitanga

#10 Re: Ima li netko nove Dane?

Post by StupskaBitanga »

hvala
to je to
punooo hvala
Post Reply