Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Malverzacijama u "CIPS" projektu , MORALI bi urgentno intervenirati oni koji su uspostavili taj projekat i nadležni MUP-a Kantona Sarajevo , i MUP-Federacije.
Šalterskae službe rade mimo propisa zakona, tako da "možemo" broj kupiti uspred "CIPS"-ovih ureda po cijenama od 20 km.
Zaposleni na šalterima su krajnje nekulturni-e , drske i ponašaju se prema građanima kao prema stoki ( valjda po inerciji).
Za nadati se da cemo dogodine imati ljepše lične karte i još ljepše one koji rade na izdavanju istih
ŠTA ĆEMO-TAKO NAM JE.
Last edited by margareta on 04/08/2004 19:31, edited 1 time in total.
Konkretne slučajeve baš nije etički imenom i prezimenom "prozivati" ovim putem.
Svi mi imamo neke nama konkretne slučajeve u našem užem ili širem okruženju. Ako si učenik ili student možeš diskretno , neosjetno, pomoći tako što ,ako vidiš da neko nema novaca dati mu svoju knjigu ili skriptu,ili neku obucu ,odjecu isl., pod kao zausputnim izgovorom da si dobio na poklon od nekoga i da ti ne treba,eto tako nekako ,odrediš modus pomoci prema tipu osobe kojoj je potrebna.
Može se pomoci na milion načina ,samo ako se hoce.
Ako znaš da neko ima (nema novaca) problema za smještaj, sam ili sa rajom dogovoriš da mu skupite novac,recimo i tako.
Ako neko ima sobu ili krevet više ,može ponuditi onome ko nema.
Ja svake god. poklanjam knjige,sveske sa izrađenim zadacima,zbirke,i dr. šk. pribor ali i novu odjecu i obucu koju stvarno dobijem ili jednostavno mi ne treba.
Prošle god. sam zamislila pomoci nekome kome treba smještaj i to ću o.g.
ostvariti.
Tebi hvala što si se odazvao na ovaj poziv i
jedno moramo biti sigurni da se
dobro -dobrim vraca i placa.
ps;da se započne diskusija na temu "ko nas to pljačka,izbori,kusturica i dr. šuplje nebuloze -SVI imaju rješenje a vidi samo na ovom' primjeru da je teško nama sa nama...........
Last edited by margareta on 04/08/2004 19:34, edited 1 time in total.