Ima li iko ziv ovdje da voli Bosnu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hajvan

#701 Re: Ima li iko ziv ovdje da voli Bosnu?

Post by Hajvan »

Ramzess Veliki wrote: 03/02/2020 19:26 Ovo me podsjeti na jednu epizodu iz studentskih dana, cugamo mi ko svaki drugi dan u gluho doba noci, jaran ode do toaleta i ne vraca se. mi se zabrinuli da nije up'o glavom u solju, odem ga potraziti kad on zapeo sa nekim za sankom i supljiraju, jedva ga otmem od lika, Reko znas zivotno pravilo ne prilazis usamljenom liku za sankom, to su uvijek propali filozofi koji su samo ubijedjeni da nesto razumiju a sustina je da samo ponavljaju floskule i fraze koje odavno nemaju zivotnog smisla. Kaze ovaj ma nije tako bolan, pametan lik, bas mi je otvorio oci ...
Reko sacekaj da se otrijeznis

Sutradan mi govori e jesam hajvan, stoposto si bio u pravu, koji mi bi da slusam one njegove supljotine.

I tu mu ja opet objasnim staru mudrost - filozofi, umjetnici i svi drugi njima slicni kokuzi koriste moc rijeci da bi se ogrebali za pivu. Nikakve tu mudrolije nema, samo tebi manje piva. :faraon1:

pa dobro te, ba :lol:
Hank Paldum

#702 Re: Ima li iko ziv ovdje da voli Bosnu?

Post by Hank Paldum »

Ja na ovu temu kliknem samo kad pročitam da zadnji post nije od Dobrog Bosanca
apsidejzi

#703 Re: Ima li iko ziv ovdje da voli Bosnu?

Post by apsidejzi »

Dobri Bosanac wrote: 03/02/2020 13:42
apsidejzi wrote: 03/02/2020 07:47
Pa kojim stopama da se krene? Titinim il Muhamedovim?
A zar ima sustinske i principijelne razlike izmedju njih dvojice?

Da li je i jedan od njih imao profesionalni kler? Da li je i jedan od njih izgradio bilo kakvu bogomolju? Zar nisu obojica izgradjivali zajednicko drustvo koje bi zaustavilo medjusobne ratove? Da li je i jedan od njih bio Sunit ili Shija?

Ne brkajte kruske i jabuke.

Skola, sudnica, drustveni centar i mjesna zajednica u jednom te istom prostoru nije bila bogomolja.

Objekat koji je Muhamed izgradio apsolutno nema niti jednu jedinu zajednicku tacku sa danasnjim vjerskim zdanjima, niti arhitektonski, niti izgledno, niti sustinski niti funkcionalno.

Ratuje se oko stvari koje su apsolutno nebitne u vjeri.

Centar vjere je u srcu i glavi a ne u zgradi.

Onako usput, da li je Tito ikada spomenuo Bozije Ime?

Zar to nije najveca osobina vjenrika - nikada ne govoriti u Bozije Ime i nikada ga ne potezati da bi podrzao sopstveni kult licnoosti, svoju svjetovnu organizaciju ili specificnu mjeru.

Nikada se ne proglasiti vjernikom je najveca osobina pravih vjernika jer im se to Knjigom izricito zabranjuje.
Divno. Znaci cekamo novog Muhameda ili Titu, jer ocito su ostali ljudi nesposobni da sami donesu boljitak nego moraju imati vodju. Sta cemo sa Svedskom, Islandom, Danskom, Norveskom i sl. Oni nemaju nekih velikih lidera a ne zale se da im je tesko u zivotu. Njima ne treba veliki vodja.
Tempo
ZeModerator

#704 Re: Ima li iko ziv ovdje da voli Bosnu?

Post by Tempo »

Dobri Bosanac wrote: 03/02/2020 19:13 Onako usput, da li je Tito ikada spomenuo Bozije Ime?
omiljena psovka mu je bila
majku ti boziju imperijalisticku...
Hajvan

#705 Re: Ima li iko ziv ovdje da voli Bosnu?

Post by Hajvan »

Tempo
ZeModerator

#706 Re: Ima li iko ziv ovdje da voli Bosnu?

Post by Tempo »

Hajvan wrote: 03/02/2020 23:00
prije bi sam sebi oba oka iskopo nego gledo ovo.
Hajvan

#707 Re: Ima li iko ziv ovdje da voli Bosnu?

Post by Hajvan »

Covjek je u prvoj polovini intervjua, u kojoj je nastupao kao sociolog, rekao nekoliko cinjenica koje se odnose na temu…

Licni animozitet spram neke ideologije, a ja prvi nisam musliman, me nece sprijeciti da se slozim s ucenim, intelegentnim i promisljenim covjekom.
Tempo
ZeModerator

#708 Re: Ima li iko ziv ovdje da voli Bosnu?

Post by Tempo »

Hajvan wrote: 03/02/2020 23:30 Covjek je u prvoj polovini intervjua, u kojoj je nastupao kao sociolog, rekao nekoliko cinjenica koje se odnose na temu…

Licni animozitet spram neke ideologije, a ja prvi nisam musliman, me nece sprijeciti da se slozim s ucenim, intelegentnim i promisljenim covjekom.
jebat ga
Hajvan

#709 Re: Ima li iko ziv ovdje da voli Bosnu?

Post by Hajvan »

a jebi ga ako ti je bas cejf s muskim, a i (haman) nekrofilija
:lol:
Dobri Bosanac

#710 Re: Ima li iko ziv ovdje da voli Bosnu?

Post by Dobri Bosanac »

apsidejzi wrote: 03/02/2020 19:53

Da li je i jedan od njih imao profesionalni kler? Da li je i jedan od njih izgradio bilo kakvu bogomolju? Zar nisu obojica izgradjivali zajednicko drustvo koje bi zaustavilo medjusobne ratove? Da li je i jedan od njih bio Sunit ili Shija?

Skola, sudnica, drustveni centar i mjesna zajednica u jednom te istom prostoru nije bila bogomolja.

Objekat koji je Muhamed izgradio apsolutno nema niti jednu jedinu zajednicku tacku sa danasnjim vjerskim zdanjima, niti arhitektonski, niti izgledno, niti sustinski niti funkcionalno.

Zar to nije najveca osobina vjenrika - nikada ne govoriti u Bozije Ime i nikada ga ne potezati da bi podrzao sopstveni kult licnoosti, svoju svjetovnu organizaciju ili specificnu mjeru.

Nikada se ne proglasiti vjernikom je najveca osobina pravih vjernika jer im se to Knjigom izricito zabranjuje.
Divno. Znaci cekamo novog Muhameda ili Titu, jer ocito su ostali ljudi nesposobni da sami donesu boljitak nego moraju imati vodju. Sta cemo sa Svedskom, Islandom, Danskom, Norveskom i sl. Oni nemaju nekih velikih lidera a ne zale se da im je tesko u zivotu. Njima ne treba veliki vodja.
Ti bas kao mali Perica...
Kada su zadnji put Svedska, Island, Danska I Norveska ratovali medjusobno oko granica i teritorije?
Dakle njima ne treba velliki vodja jer se vec odavno usvojili pozitivan sistem vrijednosti pa sada i uzivaju u njemu...
Dobri Bosanac

#711 Re: Ima li iko ziv ovdje da voli Bosnu?

Post by Dobri Bosanac »

Tempo wrote: 03/02/2020 20:03
Dobri Bosanac wrote: 03/02/2020 19:13 Onako usput, da li je Tito ikada spomenuo Bozije Ime?
Imate li kakav video ili citat iz nekakvog dokumenta kojim bi potvrdili svoju trvdnju?
Dobri Bosanac

#712 Re: Ima li iko ziv ovdje da voli Bosnu?

Post by Dobri Bosanac »

Hank Paldum wrote: 03/02/2020 19:53 Ja na ovu temu kliknem samo kad pročitam da zadnji post nije od Dobrog Bosanca
I vi se time hvalite?
Dobri Bosanac

#713 Re: Ima li iko ziv ovdje da voli Bosnu?

Post by Dobri Bosanac »

apsidejzi wrote: 03/02/2020 19:53

Procitajte ponovo da bi razumijeli sustinu. Niko vam nije rekao da cekate velikog lidera nego da se drzite onoga sto vam je Knjigom propisano da bi bolje, ljepse i lakse zivjeli... Tito nije cekao velikog lidera nego se sam prihvatio rjesavanja problema...
Dobri Bosanac

#714 Re: Ima li iko ziv ovdje da voli Bosnu?

Post by Dobri Bosanac »

Hajvan wrote: 03/02/2020 23:00
Mustafa procitao hiljadu knjiga pa Knjigu zaboravio. Boji se Bakira i vlasti pa ne smije ni jednu da pisne ili ukaze gdje i kako grijesi...
Fini strah... Koga se dakle boji, Boga ili Bakira?
Dobri Bosanac

#715 Re: Ima li iko ziv ovdje da voli Bosnu?

Post by Dobri Bosanac »

Ramzess Veliki wrote: 03/02/2020 19:26 Ovo me podsjeti na jednu epizodu iz studentskih dana, cugamo mi ko svaki drugi dan u gluho doba noci, jaran ode do toaleta i ne vraca se. mi se zabrinuli da nije up'o glavom u solju, odem ga potraziti kad on zapeo sa nekim za sankom i supljiraju, jedva ga otmem od lika, Reko znas zivotno pravilo ne prilazis usamljenom liku za sankom, to su uvijek propali filozofi koji su samo ubijedjeni da nesto razumiju a sustina je da samo ponavljaju floskule i fraze koje odavno nemaju zivotnog smisla. Kaze ovaj ma nije tako bolan, pametan lik, bas mi je otvorio oci ...
Reko sacekaj da se otrijeznis

Sutradan mi govori e jesam hajvan, stoposto si bio u pravu, koji mi bi da slusam one njegove supljotine.

I tu mu ja opet objasnim staru mudrost - filozofi, umjetnici i svi drugi njima slicni kokuzi koriste moc rijeci da bi se ogrebali za pivu. Nikakve tu mudrolije nema, samo tebi manje piva. :faraon1:
Evo vam dokaza da je vjera neuporedivo jaca od intelekta.
Koliko vas je procitalo ovaj komentar a nije osjetilo nikakvu potrebu da pomogne svom bliznjem ili shvati gdje i kako grijesi.
Ramzesu Velikom se sve svodi na dzaba pivo. Ko god vam nesto kaze ili posavjetuje zeli da vas iskoristi. Besplatna piva je sinonim za pare. U tom svijetu se dakle sve vrti oko para. Svaka komunikacija je pokusaj da vas se iskoristi.
Ucenja i napretka nema. Sve ono u sta se vjerovalo kao tinejdzerski brucos je ostalo nepromijenjeno.
Onaj ko gleda u pare ne vidi nista drugo osim para.
Problem je kada se milioni ljudi tako ponasaju. Zbog para zarate i pobiju se medjusobno.
Pogledajte sada Srbe i Crnogorce. Zaratili bi da nema NATO-a da ih sprijeci u tome. A zbog cega?
I jedni i drugi Slaveni, Balkanci, pravoslavci...
Problem je kome pripadaju bogomolje, Srbima ili Crnogorcima.
Znaci, nisu bogomolje Bozije nego nacionalne.
Nisu cak ni religiozne to jeste pravoslavne nego nacionalne...
Da svijet to zeli, samo bi ih malo pogurali i poceli bi se medjusobno krviti do istrebljenja...
To je razlika izmedju vjere i intelekta.
Vjera vas trenira da razumijete veliku sliku a intelekt ko ce platiti pivu...
Dobri Bosanac

#716 Re: Ima li iko ziv ovdje da voli Bosnu?

Post by Dobri Bosanac »

Tempo wrote: 03/02/2020 20:03
A da je citat tacan to ne bi bila psovka neko konstatacija ili zakljucak.

Ako je Tito to doista rekao, onda se ismijavao sa kriscanstvom koje uci da Bog ima majku i da je takva religija stoljecima podrzavala najcrnji imperijalizam koji je porobljavao i iskoristavao stotine miliona ljudi u ime vjere.

Cujte samo te gluposti - Bog koji je navodno stvorio sve ima majku koja ga je rodila...

I puna dva milenija buljite u takvu glupost a niko ne smije ni da pisne.

Vi to zovete hrabroscu, karakterom i pamecu?!
Bloo
Globalna šefica

#717 Re: Ima li iko ziv ovdje da voli Bosnu?

Post by Bloo »

Dosta i tebe, otvori blog.
Dobri Bosanac
Trajni
Trolanje
Tema izgubila smisao i ide pod kljuc.
Locked