Ja koji porijetko, a možda i nikada, gledam nogometne utakmice. Ja koji o nogometu znam manje nego o nuklearnoj fizici. Ja koji sam imao dvije lijeve noge i kada sam u drušvu bio natjeran da igram nogomet. Pa ko sam ja da sudim i donosim presude našim Zmajevima? I ko ste ustvari svi vi koji sada združeno blatite Zmajevi po raznim portalima?
Edin Dilberović, ambasador u Njemačkoj.Jer, vi niste navijači ove reprezentacije. Njihovi navijači su oni koji su i dan nakon poraza od Nigerije ostali ponosni na svoje Zmajeve. Njihovi navijači su oni koji na plaži Copacabana u Rio de Janeiru drže natpis: “Pozdrav iz Gornjeg Vakufa”. Tome će čovjeku najvjerovatnije i unuci vraćati kredit koji je uzeo da bi bodrio Zmajeve i to u dalekom Brazilu. Njihovi navijači su isti oni koji blokiraju ulice brazilskih gradova dok se ori, ori do neba pjesma o Bosni i Hercegovini i dok se vijore zastave Bosne i Hercegovine. To su navijači. Ovo je tim kojeg vjerni navijači prate od Estonije do Slovačke pa na putevima u mračnim i hladnim noćima i živote gube. Takvih se navijače treba sjetiti. A šta ste vi miševi i gdje ste vi bili? U Brazilu sigurno niste.
Znamo gdje je on kad je najteže...
EDIT: pođonio sam naslov teme, najbolje paše, što jes' jes