Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hakiz wrote:Kada neko kaže "hajdemo ovo uraditi" neka pokaže plan akcije i ciljeve. I šta ako se izjalovi.
mislim da je svima jasno sta je plan i cilj BOJKOTA, sve ostalo su izgovori
Nije. Već sam spominjao Montgomeri, kada su organizovali bojkot autobuskog prevoza, imali su plan kako da prevezu ljude na posao. I zato je bojkot dao rezultate jer nije bio stihijski. Šta je cilj, da Hrvatska prestane lajati po Evropi protiv (jednog dijela) BiH i pomagati HDZ BiH? E to će bojkot baš učiniti.
Ozbiljno pitam, šta kada odgovor na bojkot bude blokiranje kamiona koji prevoze robu za izvoz pod raznim izgovorima (provjere, dokumetacija ko zna šta) dok ta roba ne propadne ili rokovi se probiju pa izvoznik mora nadoknađivati štetu kupcu itd. Imamo li plan za njihov odgovor?
Meni nije jasno kakv je plan bojkota, pogotovo kakav je plan njihovog odgovora na naš bojkot. Niko taj plan nije pokazao.
A Tito... BOJKOT HR PROIZVODA u BIH:
PLAN AKCIJE (u jednoj vrlo kratko recenici): NE KUPUJ XYZ PROIZVODE:
CILJ: PROMJENA POLITIKE (jos kraca recenica)
Ako nekome treba upustva da umjesto A cokolade kupi B cokoladu onda, hebiga.... HR ce svakako uraditi tj radi ono sto misli da je u interesu HR.
Hakiz wrote:Kada neko kaže "hajdemo ovo uraditi" neka pokaže plan akcije i ciljeve. I šta ako se izjalovi.
A lako je u Njemačkoj ili Francuskoj itd naći alternativu. Mogu i ja pozivati majke da šalju sinove u rat za odbranuili osvajanje, odbranu šasti i ponosa štagod. A nemam djecu...
Pa jes. Isto je to. Poslati djete u rat ili ne pojesti posranu pastetu jal krknuti saku vegete u grah
Hakiz wrote:
"Princip je isti, sve su ostalo nijanse"
pa i nije bas...
Jeste. Pozivati na radnju koja će ljudima napraviti barem neugodnost, a onome ko poziva neće, je pogrešno. Posljedice će biti različite ako se poziva na rat u odnosu na bojkot, ali princip da pozivaš ljude na "muku" koja tebe neće dotaći je isti.
Hakiz wrote:... kakav je plan njihovog odgovora na naš bojkot. Niko taj plan nije pokazao.
A Tito... BOJKOT HR PROIZVODA u BIH:
PLAN AKCIJE (u jednoj vrlo kratko recenici): NE KUPUJ XYZ PROIZVODE:
CILJ: PROMJENA POLITIKE (jos kraca recenica)
Ako nekome treba upustva da umjesto A cokolade kupi B cokoladu onda, hebiga.... HR ce svakako uraditi tj radi ono sto misli da je u interesu HR.
U prethodnom postu sam pogrešno napisao, pa zato:
Hakiz wrote:... kakav je plan protiv njihovog odgovora na naš bojkot.
Čekam odgovor.
Nece biti odgovora na "bojkot" jer ga nece biti. Inace u toj prici moze samo HR izgubiti jer puno vise izvozi nego sto uvozi. Za svaki oficielan potez drzave postoje pravni lijekovi. Bojkot je slobodno volja gradjana protiv kojeg nema pravnog lijeka. Onako usput....
CPT wrote:
Nece biti odgovora na "bojkot" jer ga nece biti. Inace u toj prici moze samo HR izgubiti jer puno vise izvozi nego sto uvozi. Za svaki oficielan potez drzave postoje pravni lijekovi. Bojkot je slobodno volja gradjana protiv kojeg nema pravnog lijeka. Onako usput....
Hakiz wrote:
"Princip je isti, sve su ostalo nijanse"
pa i nije bas...
Jeste. Pozivati na radnju koja će ljudima napraviti barem neugodnost, a onome ko poziva neće, je pogrešno. Posljedice će biti različite ako se poziva na rat u odnosu na bojkot, ali princip da pozivaš ljude na "muku" koja tebe neće dotaći je isti.
Da. Kupovina cokolade iz Austrije (Boze sacuvaj) umjesto iz HR ce napravi ogromne neugodnosti kupcu. Onaj drugi moze puno vise kupiti od onog prvog tako da je takvo sjeckanje populacije ...
Do danas se jos niko nije sjetio da BDS pokret ogranici samo na Palestinu ili Palestince. Upravo suprotno, BDS funkcionise bas zbog onih izvan Palestine.
a što je na onoj slici stavljeno da ne kupujemo onaj makedonski ajvar, pa on je za par kopalja bolji od svakog (industrijskog) kojeg sam probala.
pravda za ajvar i makedonce.
u duhu teme, večeras sam sebi napravila vispakov čaj od kamilice, jebote staviš dvije kesice i opet izgleda da je neko krpu iscjedio u onu šolju, nikakvog ukusa.
al' kae, kupujmo domaće.
Ima nas i u BiH koji sarajevsko bojkotujemo... stvarno je jedno od najgorih piva, a odmah iza je i tuzlansko.
Kad mi tuzlak kaže nema ništa bolje od tuzlanskog...
macchiato wrote:a što je na onoj slici stavljeno da ne kupujemo onaj makedonski ajvar, pa on je za par kopalja bolji od svakog (industrijskog) kojeg sam probala.
pravda za ajvar i makedonce.
u duhu teme, večeras sam sebi napravila vispakov čaj od kamilice, jebote staviš dvije kesice i opet izgleda da je neko krpu iscjedio u onu šolju, nikakvog ukusa.
al' kae, kupujmo domaće.
MarlboroGold wrote:Ima nas i u BiH koji sarajevsko bojkotujemo... stvarno je jedno od najgorih piva, a odmah iza je i tuzlansko.
ovo se samo krvlju moze saprati, povuci receno!
domaca i svjeza piva je najbolja piva bilo i ostalo
MarlboroGold wrote:Ima nas i u BiH koji sarajevsko bojkotujemo... stvarno je jedno od najgorih piva, a odmah iza je i tuzlansko.
Jes, al u klikerima.
bolja je iz hrvatske makar i konjska mokraća bila. logično.
ja osobno domace proizode kupujem samo ako bas moram, sve je skuplje ili barem u rangu hrvatskih/njemackih proizvoda, a kvalitetom dobrano zaostaju. Nekakvom carobnom ekonomijom mlijeko iz Tuzle npr (sat vremena od mene) i mlijeko iz Zagreba je skuplje tu kod nas. Kecapi, majoneze, ribe, konzervirane stvari i masa nekih drugih svakodnevnih potrepstina em su kvalitetom (osim nekih supa i tesanjske kisele, plava flasa) dva koplja iznad nasih em su nasi domaci ili skuplji ili egal sa cijenom.