Smiješno kad neko ko se žali na emotivne ucjene forumaša, druge sugovornike napada ad hominem argumentima.triconja wrote:Moj govor ima istu tezinu kao govor bilo koga na forumu, e sad sto nekom tesko pada kad ga se prozove to je nesto drugoSaraFina wrote:
Mali tvoj maksimum je troling na atributima. Ne miješaj se kad čike i tete pričaju.
Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- dale cooper
#2151 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- beni-bu-man
#2152 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Imas od mene Kralovacko vopiHakiz wrote:Da te častimo i obasipamo Dorinama i Bajaderama.SaraFina wrote: Čemu ste me ohrabrivali onda za povratak?
- SaraFina
#2153 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Hakiz wrote:Da te častimo i obasipamo Dorinama i Bajaderama.SaraFina wrote: Čemu ste me ohrabrivali onda za povratak?
Loš sam materijal za sponzorušu
- Ommadawn
#2154 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Lažu nas naši životi u zemljama kojim živimo. Lažu nas sopstvene oči i vlastita iskustva.
Ali tu su @SaraFina i @CPT da nam kažu istinu i pokažu put kojim trebamo ići.
ZviZ, Hrle1976, Beobasket - vrati se, sve ti je oprošteno.
- triconja
#2155 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Jaro jel tebi poznat eric cartman zvani el cartmanez? Ista retorika svih mi. Jos da prizna da mrzi jevreje i eto ti hazime imamo bingodale cooper wrote:Smiješno kad neko ko se žali na emotivne ucjene forumaša, druge sugovornike napada ad hominem argumentima.triconja wrote:Moj govor ima istu tezinu kao govor bilo koga na forumu, e sad sto nekom tesko pada kad ga se prozove to je nesto drugoSaraFina wrote:
Mali tvoj maksimum je troling na atributima. Ne miješaj se kad čike i tete pričaju.
![]()
- dale cooper
#2156 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Pa da vidiš kako je lijepo raditi za 800 stoja (eto da uzmem prosjek) i bojkotovati pride.SaraFina wrote:dale cooper wrote:Lažu nas mediji! Imamo po dvije milje, samo to ne vidimo, što bi reko' Dilfa.Bloo wrote: Prosječna neto plaća je 851 KM otprilike.
Ogroman procenat nezaposlenosti.
Prema podacima Agencije za statistiku BiH, cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH mjerene indeksom potrošačkih cijena, porasle su u martu ove godine u odnosu na februar za 0,1 posto.
Cijena potrošačke korpe četveročlane porodice je viša od 1.800 KM prema posljednjim zvaničnim podacima entitetskih saveza sindikata, a minimalne plate iznose 395 KM u RS-u i 410 KM u FBiH. Četveročlane porodice većinom spajaju kraj s krajem, režu troškove i zadužuju se kako bi preživjele od 1. do 1. svaki mjesec.
Plate stagniraju, nema povećanja penzija, a rastu cijene osnovnih životnih namirnica. Prosjek od 800 i nešto KM se vodi ako uzmemo prosjek uposlenih u sektoru telekomunikacija, plate parlamentaraca i ostalu svitu koja ima abnormalne plate za ove uvjete. Ni sami ne znamo kako jedna četveročlana porodica danas preživljava kada znamo iznose potrošačke korpe i ostalih troškova. Idemo pred kraj školske godine, maturante ima dosta porodica, brzo prođe ljetni raspust i kreće kupovina knjiga za školu itd., neki troškovi koji nisu redovni mjesečni nego iziskuju dodatna sredstva koja građane dovode do novih zaduženja. Teška je situacija", rekao je Zoran Petoš, koordinator za rad s potrošačima Udruženja za zaštitu potrošača Don.
https://www.klix.ba/biznis/cetveroclano ... /170516038
Pa vi mene u propast zovete izgleda???Ja cijelo vrijeme zbog vašeg potenciranja mog povratka i poslovnih ideja od Bloo mislim da se u BiH nešto veliko promjenilo. A ja prespavala...
Čemu ste me ohrabrivali onda za povratak?
Licemjerje
Ali ne, bojkot hrvatskih proizvoda je potencijalno rješenje svih problema u BiH. Uključujući i ekonomske. Am i right?
Last edited by dale cooper on 27/11/2018 17:10, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#2157 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Možeš li molim te u svrhu što realnijeg prikaza stanja usporediti 2 prosječne plate tamo i vamo i troškove života?
Nekako da ipak dobijemo realniju sliku koliko je nama bolje.
Nekako da ipak dobijemo realniju sliku koliko je nama bolje.
Last edited by Bloo on 27/11/2018 17:10, edited 1 time in total.
- CPT
#2158 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
A da pokusas sa argumentima umjesto jeftnih ad hominema? Ili da ti olaksam... Koliko od tih 2000€ ostane ako platis:Ommadawn wrote:Lažu nas naši životi u zemljama kojim živimo. Lažu nas sopstvene oči i vlastita iskustva.
-stan
-troskove
-auto
-itd
onako cca, nije potrebno gledati u markicu
-
moonca
#2159 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ako ne prelazim granicu --kada si napustila BiH?SaraFina wrote: Čemu ste me ohrabrivali onda za povratak?
- SaraFina
#2160 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Smiri se Dale. Nastavićemo. Moram ići.
- MarlboroGold
#2161 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Tebi je najbolje. Plaća te ChmoljoBloo wrote:Mi smo.svi.nasli posao preko stele i veza.MarlboroGold wrote:Ali ovo "Polovica vas na forumu živi i kvalitetnije nego neki u dijaspori" je stvarno vrh... da sam na njenom mjestu nakon ovog se više ne bi javljao. Kako te nije sramota izjaviti ovako nešto? Ispade da su na klixu sve same budžetlije.![]()
Lako je nama
- dale cooper
#2162 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nema gore kletve od dabogda te Chmoljo plaćo.MarlboroGold wrote:Tebi je najbolje. Plaća te ChmoljoBloo wrote:Mi smo.svi.nasli posao preko stele i veza.MarlboroGold wrote:Ali ovo "Polovica vas na forumu živi i kvalitetnije nego neki u dijaspori" je stvarno vrh... da sam na njenom mjestu nakon ovog se više ne bi javljao. Kako te nije sramota izjaviti ovako nešto? Ispade da su na klixu sve same budžetlije.![]()
Lako je nama
- SaraFina
#2163 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ommadawn wrote:Lažu nas naši životi u zemljama kojim živimo. Lažu nas sopstvene oči i vlastita iskustva.
Prizivaš svoja Alter Ega?
Javiteeee se.
Nastavim kasnije.
Last edited by SaraFina on 27/11/2018 17:15, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#2164 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Jest, doduše, žalibože trošiti...SaraFina wrote:Hakiz wrote:Da te častimo i obasipamo Dorinama i Bajaderama.SaraFina wrote: Čemu ste me ohrabrivali onda za povratak?
Loš sam materijal za sponzorušu
-
belfy
#2165 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
pa i ti mozes doci. niko te ne sili da budes van drzave koju volis i nije da nemas izbor.SaraFina wrote:Bloo wrote:Ali svojevoljno možeš da se vratiš i pridružiš nam se da BOJKOTUJEMO ZAJEDNO UZP brendove iz Bosne...SaraFina wrote: Niti žalim, niti milost tražim.
A ove emotivne ucjene "ostalih svojom voljom ili radi nepodobnosti, strahova ili nečeg desetog" me ne dotiču
Osobito jer nisam otišla svojevoljno.
![]()
vraaaati seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
vraaaati seeeeeeeeeeeee
Predlažeš istospolnu zajednicu gdje ćeš me finansirati? Može
I ti možeš otići.... Niko te ne sili da ostaneš i nije da nemaš IZBOR. Kužiš?
Manje ga ja imam kad uzmeš egzistencionalne probleme koje bi sebi napravila... Nego ti.
Na kraju suludo je jer " žrtva" tvoja bojkotom je umišljena zarad dnevnopolitičkog prepucavanja
U szvarnost neeeeee postojiiiiiiiiii
i drugi bi gore morali raditi ispod svojih kvalifikacija, a ovdje su to prosli. a ti ne pristajes na nesto takvo. no, tebi opet niko ne govori sta da bojkotujes i kako da se politicki opredijelis ili za koga da glasas u Austriji.
da li je moguce da ljudi odavdje tebe bolje razumiju nego ti njih?
- Ommadawn
#2166 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Jeftinim ad hominemom si krenuo, jeftinim ad hominemom ti vracam.CPT wrote:A da pokusas sa argumentima umjesto jeftnih ad hominema? Ili da ti olaksam... Koliko od tih 2000€ ostane ako platis:Ommadawn wrote:Lažu nas naši životi u zemljama kojim živimo. Lažu nas sopstvene oči i vlastita iskustva.
-stan
-troskove
-auto
-itd
Govoris mi da zivim na socijali bez da imas ikakav uvid u moj privatni zivot. Ili tvrdis da ga imas bolje od mene.
Mogu pokusati sa argumentima i da ti iznosim moje prihode i rashode ali - zacatavamo temu trivijalnostima i zbog toga necu.
Da me pitaju @Hakiz, @Bloo ili @dale_cooper (i to preko PP-a) ja bih im rekao. No cisto sumnjam da ih interesuje.
- CPT
#2167 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Mozes sama provjeriti...
Recimo:
https://www.expatistan.com/cost-of-living/munich
ili sama izaberi grad koji zelis sa tabele (nisam izabrao ekstrem)
Recimo:
https://www.expatistan.com/cost-of-living/munich
ili sama izaberi grad koji zelis sa tabele (nisam izabrao ekstrem)
-
Hakiz
#2168 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Fala, al' ako mogu Dingač ili Postup, uz Trenton masline, Vindijin koziji sir i Gavrilović Stancija pureću šunku, pa da sjednemo ko ljudi.beni-bu-man wrote:Imas od mene Kralovacko vopiHakiz wrote:Da te častimo i obasipamo Dorinama i Bajaderama.SaraFina wrote: Čemu ste me ohrabrivali onda za povratak?
- beni-bu-man
#2169 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
BujrumHakiz wrote: Fala, al' ako mogu Dingač ili Postup, uz Trenton masline, Vindijin koziji sir i Gavrilović Stancija pureću šunku, pa da sjednemo ko ljudi.
-
Hakiz
#2170 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ja donosim vino.
A pozvaću i SaraFinu i CPT-a.
Da se družimo.
Da se družimo.
Last edited by Hakiz on 27/11/2018 17:21, edited 1 time in total.
- CPT
#2171 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nisam ja rekao da ti zivis na sociali vec da si mogao zivjeti sa tim novcem samo na sociali. To nije ad hominem jer si ti na javnom jestu poceo pricu o tome kako ti zivis. Ne moram ti zaviriti u dzep da znam koliko cca je potrebno za zivot u EU. Uostalom postoje i detaljne statistike i indeksi.Ommadawn wrote:Jeftinim ad hominemom si krenuo, jeftinim ad hominemom ti vracam.CPT wrote:A da pokusas sa argumentima umjesto jeftnih ad hominema? Ili da ti olaksam... Koliko od tih 2000€ ostane ako platis:Ommadawn wrote:Lažu nas naši životi u zemljama kojim živimo. Lažu nas sopstvene oči i vlastita iskustva.
-stan
-troskove
-auto
-itd
Govoris mi da zivim na socijali bez da imas ikakav uvid u moj privatni zivot. Ili tvrdis da ga imas bolje od mene.
Mogu pokusati sa argumentima i da ti iznosim moje prihode i rashode ali - zacatavamo temu trivijalnostima i zbog toga necu.
Da me pitaju @Hakiz, @Bloo ili @dale_cooper (i to preko PP-a) ja bih im rekao. No cisto sumnjam da ih interesuje.
2000€ je cijena renta za stan u vecini vecih njemackih gradova (recimo)... A gdje je jos sve ostalo.
- dale cooper
#2172 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Velikodušan si i...imaš dobre živce.Hakiz wrote:Ja donosim vino.
Da se družimo.
- CPT
#2173 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Za ilustraciju kako bi prosao sa 2000€:
500 gr (1 lb.) of boneless chicken breast CHF 12
Monthly rent for 85 m2 (900 Sqft) furnished accommodation in NORMAL area CHF 2,054
1 pair of jeans (Levis 501 or similar) CHF 117
Monthly ticket public transport CHF 80
Short visit to private Doctor (15 minutes) CHF 106
1 beer in neighbourhood pub (500ml or 1pt.) CHF 7
1 package of Marlboro cigarettes CHF 8
sa zenom i djecom znaci bar 2x vecinu troskova....
500 gr (1 lb.) of boneless chicken breast CHF 12
Monthly rent for 85 m2 (900 Sqft) furnished accommodation in NORMAL area CHF 2,054
1 pair of jeans (Levis 501 or similar) CHF 117
Monthly ticket public transport CHF 80
Short visit to private Doctor (15 minutes) CHF 106
1 beer in neighbourhood pub (500ml or 1pt.) CHF 7
1 package of Marlboro cigarettes CHF 8
sa zenom i djecom znaci bar 2x vecinu troskova....
- MarlboroGold
#2174 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Kad bi ti mogla nama postavljati predsjednike koje želiš i to bi uradila iz hladovine. Sva sreća pa je samo bojkot...SaraFina wrote: Tražiti da se zbog bojkota neko vrati i učestvuje osobno u životu i sprovodjenju je glupost na n-tu.
Emotivno ucjenjivanje "ostankom" iz bilo kojih razloga...
-
belfy
#2175 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
sa poslom nema veze, ali koliko te se dotice sto se predlaze naravno da ima. sutra i ti mozes predloziti da se smjesti milion imigranata u Cazin, jer ti to neces ni osjetiti, ali ce Cazinjane ubjedjivati da je to ok. isto kao sto Sara ovdje potice nesto sto nju nece nikako dodirivati.CPT wrote:Moja zelja sa nekome pomognem nema nikakve veze sa mojim poslom ili obratno... Ona pokusava pomoci, ona nije izdala naredjenje. Ako nesto ne ide (pa ocigledno) ne ide nije grijeh potraziti pomoc. Ako sve ide kako treba onda ne vidim problema, samo nastavite. Ako zatreba pomoc, zaobidjite. Moze?belfy wrote:da, samo sto ona ne bi bila zeljela biti kasirka, jer onda ne bi mogla uzvikivati "kupujmo domace!". imas lijepo izjavljeno iznad. jel i ti ne mozes naci posao u struci u BiH, ali bi zelio da se vratis u Krajinu da im pomognes oko izbjeglica?CPT wrote: Nigdje ona nije odredila kasirki gdje ce trositi svoju platu, samo je konstruktivno predlozila nesto. Kasirka moze raditi sta hoce, kao sto dosad radi, nista talasati jer je ocigledno sve ok...
Al nema kukanja zbog stanja u drzavi ili traziti mjesto "gdje vani"Karikiram naravno...
Kao da trazi bubreg heboteKod komsija je "kupovati hrvatsko" parole vec dvadesetak godina al kod Bosnje je 1000 i 1 razlog zasto mora kupiti bas hrvatski proizvod.
opet, i to je u redu, mislim takvi prijedlozi koji ne okrznu tvoju guzicu, ali onda moras biti spreman da cujes misljenje i onih cije guzice to osjete. jel tako?