paladinka wrote:Interesantno je da iste osobe nikad ne bojkotuju pojedine radnje na zapadu a koje su poznati da su losi radni uslovi , recimo lidl i aldi a nisu jedini , a pohaju na nekakve bojkote po Bosni.
Oprosti dok nisi začatala temu... Jesi upućena koga i zarad čega sam pozvala na bojkot?
Pozvala sam na bojkot zastupništva hrvatskih tajkuna bliskih Čoviću po Hercegovini i proizvoda, koje oni plasiraju na BH tržište. A bošnjačka populacija je većinski kupac. Jer je FBiH većinsko stanovništvo. Pratiš? Pa obzirom da ta zastupništva HDZ-u pune budžet, a od budžeta u većinskim hrvatskim kantonima žive HDZ stranački uhljebi... Red je da damo neki odgovor na negativnu medijsku kampanju ...koju provode već duže vrijeme, blokade i maksimalističke ucjene za provodjenje tj popunjavanje DN. Te ostale Čovićeve bezobrazluke.
Niko neće snositi nikakve posledice. Prodavci će i mimo hercegovačkih tajkuna naći načina da robu plasiraju na BH tržište. Čak i hrvatski... poput Podravke i Kraša? Pratiš?
Kakve veze imam Lidl/ Aldi sada i radni uvjeti na zapadu sa ovom idejom?
Da ne idem u sitna "crevca" i pitam te za loše radne uvjete i ostale gluposti.
Dakle bojkot ne znači opsadu i niko i BiH neće trpjeti nikakve posljedice nedostatka hrane na policama. Zastupnik je veza izmedju kupca i prodavca. Isključivo veza... Ako ne plasira odredjenu količinu proizvoda... on snosi odgovornost. I to bi bio dobar pritisak HDZ-u u konačnici. Pet takvih ljudi mogu promjeniti politiku HDZ-a i trenutno opstriranje države.
Dovoljno jasno?