Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ommadawn

#1801 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

Kako ide razvoj ovog bojkota?
Je li opala prodaja Karlovačkog i Ožujskog?
Koju zamjenu koriste domaćice umjesto Vegete kada spremaju ručak?
strong69

#1802 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by strong69 »

Ommadawn wrote:Kako ide razvoj ovog bojkota?
Je li opala prodaja Karlovačkog i Ožujskog?
Koju zamjenu koriste domaćice umjesto Vegete kada spremaju ručak?
Kakav bojkot. Nije cudo sto nas svi jebu. Niko nas ne postuje.

Ono sto mi je zapelo za oko je da ljudi iz mog okruzenja masovno podrzavaju ovo sto radi Kosovo a kada se u BiH pozove na kupovinu domacih proizvoda onda je komentar, opet masovno, kupovacu za svoje pare sta hocu, zasto bih ja punio dzepove nekom nasem tajkunu itd...
SaraFina

#1803 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Ako mi išta ima jadnije od ovog našeg bosanskog podsmijavanja svemu i svačemu, (od bilo kakvih incijativa za okupljanje i izražavanje gradjanskog bunta, do bojkota proizvoda)to je uspinjanje, u beskrajnom blamiranju zarad multietniĆnosti. :D
SaraFina

#1804 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Bloo wrote:
MarlboroGold wrote:Saro, ne dozvoli da ti umre tema :D
Sprema novu temu :mrgreen:

Ko podvaljuje Bošnjacima svinjska muda pod juneće bubrege? - skretanje pozornosti sa jačanja SDPovske drčnosti. Usličnik.

Evo samo za tebe draga, ali neću novu temu otvarati..Prijavi se na takmičenje :D
Treba srušiti rekorde Mirse i Emira :D
Ne znam kako "smoki" ide s kombinacijom metformina, ali javićeš nam već nadam se :D
Uskoro će svinjokolja a i čvarkarijada!
Pobednik prvog Svetskog prvenstva u brzom jedenju čvaraka koje je održano u petak uveče u Prijedoru u čuvenoj krčmi "Kod Neđe debelog" je Prijedorčanin Mirsad Mrkalj. Drugi najbolji istrebljivač "srpskog smokija" je njegov sugrađanin Emir Hodžić, a treći Banjalučanin Goran Gavrić Grga.

- Svaka čast vama Srbima na organizaciji prvenstva u čvarcima. Znate ih dobro praviti, ali ne znate brzo jesti - poručio je u šali nakon pobede Mirsad Mrkalj i dobio aplauze više stotina ljudi koji su prisustvovali ovoj nezapamćenoj manifestaciji.

Neđo Gojić, vlasnik ove kultne kafane koga omladina naziva gospodarom holesterola i prvim jahačem "svinjokalipse", nakon uspešno završene "Čvarkijade" zahvalio je učesnicima i čestitao pobedu kumu Mrkalju.

- U žestokoj konkurenciji dobio si najbolji poklon - polovne priglavke, pa ove zime nećeš ozepsti. Dakle, obuj čarape, pojačaj čvarke i alkohol i ne boj se. Takođe, čestitam i ostalim pobednicima i gostima koji su nam stigli iz cele Srpske, a najviše iz Banjaluke. Posebno Emiru, koji je za nagradu dobio naramak komuša, te Grgi koji je osvojio crne starke broj 37 iz 1994. godine. I da ne zaboravim našeg Zoku Brdara Rusa koji je u revijalnom delu osvojio šampon od koprive (mejd in Novi Grad) pa će imati besplatno kupanje dva meseca - rekao je Neđo i počastio pićem celu kafanu.

- Ova moja dobra omladina i studenti su najviše doprineli organizaciji ovog događaja. Snašli su se, doneli čvarke i sa njima uvek lepo sarađujem. Sve je bilo interesantno, pa nameravam da u budućnosti usaglasimo još jedan projekat u kojem ćemo organizovati vaskršnju tucijadu - najavio je popularni Neđo.

Za to vreme, organizatori su otkrili da je na prvom Svetskom prvenstvu smazano više od pet kilograma čvaraka koji su nabavljeni iz kućnih zaliha i uz podršku pojedinih lokalnih mesnica.
Ommadawn

#1805 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

SaraFina wrote:Ako mi išta ima jadnije od ovog našeg bosanskog podsmijavanja svemu i svačemu, (od bilo kakvih incijativa za okupljanje i izražavanje gradjanskog bunta, do bojkota proizvoda)to je uspinjanje, u beskrajnom blamiranju zarad multietniĆnosti. :D
Kao prvo, mi Bosanci nismo dorasli necemu sto se zove organizacija, svrha i dugorocno djelovanje.
Eto imali smo gradjanski bunt 2014 i sta se dogodilo?

Jebote, pa ne mozemo imati ni jebeno bosansko udruzenje u inostranstvu da je organizovano kako valja.
SaraFina

#1806 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Ommadawn wrote:
SaraFina wrote:Ako mi išta ima jadnije od ovog našeg bosanskog podsmijavanja svemu i svačemu, (od bilo kakvih incijativa za okupljanje i izražavanje gradjanskog bunta, do bojkota proizvoda)to je uspinjanje, u beskrajnom blamiranju zarad multietniĆnosti. :D
Kao prvo, mi Bosanci nismo dorasli necemu sto se zove organizacija, svrha i dugorocno djelovanje.

Jebote, pa ne mozemo imati ni jebeno bosansko udruzenje u inostranstvu da je organizovano kako valja.
Koliko sam skontala ti si negdje u Skandinaviji, porijeklom Banjalučanin... Švedska?
Itekako poznaješ u svom okruženju obrazovanih i pametnih Bosanaca. Ili ne? I ministrica u vladi Švedske čak je bila jedno vrijeme Bosanka?
Pa odakle ti onda taj negativan stav prepun predrasuda? I o dijaspori i općenito o Bosancima?
Ako mi mislimo sami o sebi tako loše i tebe uzmemo kao neki reprezentativan uzorak, što bi trebali misliti onda Švedi, Nijemci ili Austrijanci?
Možeš ti sebe smatrati nedoraslim, ali bogati mani primjene tih stereotipa na kompletnu naciju. Djeluje šizofreno.
Last edited by SaraFina on 23/11/2018 09:08, edited 1 time in total.
SaraFina

#1807 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Da se nadovežem... ako je ministrica obrazovanja (Pa makar i izvjesno vrijeme bila Aida Hadžijalić) u zemlji koja je utemeljitelj Nobelove nagrade, to ti dodje u istom rangu da neki Srbijanac ili Hrvat postane ministar bezbijednosti u USA....

Zato čemu omalovažavanje to i sebe i kompletnog svog naroda?
Bloo
Globalna šefica

#1808 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Bome se i pokazala :mrgreen:

To je taj gen IB, voli popit, pa makar i na funkciji.
Bloo
Globalna šefica

#1809 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Ommadawn wrote:

Kakvi Bosanci?
Onih 2 il 3%?
spreca

#1810 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by spreca »

Bloo wrote:Bome se i pokazala :mrgreen:

Ali ima i savjest...nasi trijezni gaze narod(Efendic)a sta tek rade kad su pjani :mrgreen:
SaraFina

#1811 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Fakat! Još kolika joj je gl00va! Seljanka iz Foče, ta' će ona?
Bogami sa 29 g. doći na tu funkciju je uspjeh. A sa 0,2 promila sigurno je eto alkoholičarka :D
SmokingMan

#1812 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SmokingMan »

Akcija po običaju ne urađa plodom.

Hjademo bojkotovati hrvatski zrak koji dolazi sa Jadrana,ionako u kotlini ima dovoljno sviježeg bošnjačkog smoga... :D
MarlboroGold

#1813 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Žalila se da je majorizirana :D
SaraFina

#1814 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Bloo wrote:
Ommadawn wrote:

Kakvi Bosanci?
Onih 2 il 3%?
Pa svi smo mi Bosanci, neki regionalno a neki nacionalno poput tebe.
Ako ikad iz reda "ostalih" zasjedneš na bilo kakvu funkciju tebe ćemo promovirati/sati više od Aide.
Makar na onoj "Čvarkarijadi" da bude 1. Mjesto :D ili u jedenju rolata :)
Nevažno!
MarlboroGold

#1815 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

I general Drinjanin je govorio da su regionalni, a ne nacionalni nazivi... kao Zagorac, Dalmatinac, a ne Hrvat. To je čovjek koji je Bosnu uvijek smatrao hrvatskom zemljom.

Bojkot svih regionalnih bosanaca!

:D
Ommadawn

#1816 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

SaraFina wrote:
Ommadawn wrote:

Koliko sam skontala ti si negdje u Skandinaviji, porijeklom Banjalučanin... Švedska?
Itekako poznaješ u svom okruženju obrazovanih i pametnih Bosanaca. Ili ne? I ministrica u vladi Švedske čak je bila jedno vrijeme Bosanka?
Pa odakle ti onda taj negativan stav prepun predrasuda? I o dijaspori i općenito o Bosancima?
Ako mi mislimo sami o sebi tako loše i tebe uzmemo kao neki reprezentativan uzorak, što bi trebali misliti onda Švedi, Nijemci ili Austrijanci?
Možeš ti sebe smatrati nedoraslim, ali bogati mani primjene tih stereotipa na kompletnu naciju. Djeluje šizofreno.
Dobro si skontala, u Skandinaviji sam a porijeklom sam Banjalucanin a vucem dio korijenja i iz Istocne Bosne. To je nerelevantno u ovoj prici ali eto ukoliko ce tebi nesto posluziti - bujrum.

Poznajem i druzim se sa ljudima koji su i obrazovani i pametni i medju njima ima i Bosanaca. Isto tako ima i Svedjana, Iraca, Arapa, Turaka, Cileanaca, Eritrejanaca, Afganistanaca, Engleza, Bugara, Rusa, Rumuna... S kime mogu suradjivati, normalno razgovarati, uzivati u dobroj muzici, filmu, razgovoru, od nekoga nesto pametno nauciti - savrseno me boli kurac koje je nacije, kojem se Bogu moli i odakle je.

Jeste ministrica u vladi Svedske je bila Bosanka, Aida, i ja neke velike rezultate njenog rada nisam vidio. Mozda joj je bio kratak mandat ali ono sto je uradila je uglavnom da je putovala na drzavni trosak u Bosnu i Hercegovinu te se srela i slikala zajedno sa Harisom Zahiragicem, poznatom po svojim ekstremnim homofobnim i drugim izjavama, sto bas i ne ide u prilog politici koju vodi Svedska.
Aida je popila dvije case vina, sjela za volan i uhvatila je policija. Ne, Aida nije alkoholicarka, ako cemo po tome mjeriti ali Aida je napravila saobracajni prekrsaj i posavjetovana od drugih je javno dala ostavku. Da se to u Bosni i Hercegovini desilo, Aida bi i dalje ostala na svojoj funkciji, i dalje bi vozila i najgore sto bi joj se moglo desiti je da plati kaznu. Eh tu dolazimo na pricu koliko smo organizovani i kao narod i kao drzava.

Ja licno nisam nikakav reprezentativan uzorak, uspjeh nasih ljudi u inostranstvu, da se suzimo samo eto na Svedsku, je stvarno visok ali nista znatno visi od nekih drugih naroda. Sve je tu individualno.
Moj stav je baziran upravo da nigdje i nikada za ovih 25 godina koliko zivim u inostranstvu nisam naletio ni na jedno nase udruzenje a da je funkcionisalo imalo normalno i da je bilo cime moglo da reprezentuje Bosnu i Hercegovinu. Sve se bazira na obecanjima a kad tamo jedno veliko nista.
U drzavi kojoj postoje zakoni i pravila a kojih se niko ne pridrzava valjda mnogo toga govori.

I mi bi eto ko neki bojkot neke takodjer banana drzave a nismo ni svoju organizovali kako treba. Ma daj...
Bloo
Globalna šefica

#1817 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

spreca wrote:

Ali ima i savjest...nasi trijezni gaze narod(Efendic)a sta tek rade kad su pjani :mrgreen:
Eno izabrase ga jopet.
Da probamo bojkotirati njega :mrgreen: ?
SaraFina

#1818 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Ommadawn wrote:
SaraFina wrote:
Ommadawn wrote:

Dobro si skontala, u Skandinaviji sam a porijeklom sam Banjalucanin a vucem dio korijenja i iz Istocne Bosne. To je nerelevantno u ovoj prici ali eto ukoliko ce tebi nesto posluziti - bujrum.

Poznajem i druzim se sa ljudima koji su i obrazovani i pametni i medju njima ima i Bosanaca. Isto tako ima i Svedjana, Iraca, Arapa, Turaka, Cileanaca, Eritrejanaca, Afganistanaca, Engleza, Bugara, Rusa, Rumuna... S kime mogu suradjivati, normalno razgovarati, uzivati u dobroj muzici, filmu, razgovoru, od nekoga nesto pametno nauciti - savrseno me boli kurac koje je nacije, kojem se Bogu moli i odakle je.

Jeste ministrica u vladi Svedske je bila Bosanka, Aida, i ja neke velike rezultate njenog rada nisam vidio. Mozda joj je bio kratak mandat ali ono sto je uradila je uglavnom da je putovala na drzavni trosak u Bosnu i Hercegovinu te se srela i slikala zajedno sa Harisom Zahiragicem, poznatom po svojim ekstremnim homofobnim i drugim izjavama, sto bas i ne ide u prilog politici koju vodi Svedska.
Aida je popila dvije case vina, sjela za volan i uhvatila je policija. Ne, Aida nije alkoholicarka, ako cemo po tome mjeriti ali Aida je napravila saobracajni prekrsaj i posavjetovana od drugih je javno dala ostavku. Da se to u Bosni i Hercegovini desilo, Aida bi i dalje ostala na svojoj funkciji, i dalje bi vozila i najgore sto bi joj se moglo desiti je da plati kaznu. Eh tu dolazimo na pricu koliko smo organizovani i kao narod i kao drzava.

Ja licno nisam nikakav reprezentativan uzorak, uspjeh nasih ljudi u inostranstvu, da se suzimo samo eto na Svedsku, je stvarno visok ali nista znatno visi od nekih drugih naroda. Sve je tu individualno.
Moj stav je baziran upravo da nigdje i nikada za ovih 25 godina koliko zivim u inostranstvu nisam naletio ni na jedno nase udruzenje a da je funkcionisalo imalo normalno i da je bilo cime moglo da reprezentuje Bosnu i Hercegovinu. Sve se bazira na obecanjima a kad tamo jedno veliko nista.
U drzavi kojoj postoje zakoni i pravila a kojih se niko ne pridrzava valjda mnogo toga govori.

I mi bi eto ko neki bojkot neke takodjer banana drzave a nismo ni svoju organizovali kako treba. Ma daj...

Baš lijepo da imaš šaroliko društvo. Volim čuti da su naši ljudi integrirani u sredinama gdje žive :D zato sam potencirala tvoje prijaratno mjesto boravka i trenutno...Pa da te pitam onda: "je li neki iz tvog društva svoju državu, mjesto porijekla i na kraju cjelokupan narod kome pripada.. ovako podcjenjuje/unižava i negativno je nastrojen (blago rečeno)? Kao što ti podcjenjuješ sve navedeno kod Bosanaca? (I to u dijaspori a i u BiH)???
Uzmi Afganistance recimo. Govore li ikada kakva je Afganistan zemlja sada i njihovi sunarodnjaci? Da su bolje živjeli krajem šezdesetih i sedamdesertih godina nego danas? Da masa njihovih sunarodnjaka uživa u socijali diljem EU? Da su neorganizirani i nesposobni, problematični, te da im današnja država onakva kakva je, brat bratu, izgleda milion puta gore nego banana država BiH? Pa Rumuni i Bugari?Kakve su njihove priče?
Mislim furaš taj neki kosmopolitski pristup životu, a ustvari si pun predrasuda i nekih kompleksa...
Ovo je forum, možeš uživati u anonimnosti... I nema potrebe da svoja promišljanja kitiš nekim stvarima i predstavljaš se čovjekom otvorenih pogleda i shvatanja, jer ja te i pored najbolje volje išitavam upravo "suprotno".
Pa to što zamjeraš Aidi je onda obično licemjerje.
Ne znam kako bosanskohercegovačka udruženja ferceraju u Skandinaviji, za Austriju mogu dati solidnu četvorku.
Bila sam sudionik velike akcije prikupljanja pomoći, kad su poplave bile, i kordinacija izmedju gradova, masovnost u odazivu, te prikupljeno.. bilo je na zavidnom nivou.
NAS iz BiH ima trenutno oko 200 000 u Austriji i najbolje smo integrirani stranci, kako sa prostora EX YU tako i općenito.
U gradu Beču ima veliki broj udruženja bosanskohercegovačkih gradjana, koji organiziraju folklorne i plesne grupe, druženja, raznorazne umjetničke promocije, sportske aktivnost i koncerte.
Pred utakmicu sa Austrijom Džeko i fudbaleri družili su se s djecom i nama dva dana prije susreta.
Sve u svemu 4/5 ocjena.
U Njemačkoj je takodjer dobro organizirano. Dijaspora došla prije devedesetih finansijski je poprilično jaka, a ni novopridošli devedesetih ne zaostaju. Masa je ljudi koji i sada pristižu i poprilično dobro se uklapaju.
Poslovno sam bila na "polugodišnjem i jednogodišnjem radu"
Šta nije ok s vama u Skandinaviji i zašto vaša udruženja polučuju negativne rezultate preispitajte...
Moja iskustva su pozitivna. A ljudi poput Aide su za ponos i promociju
I ljudi poput Jasenka Selimovića, koji dobro takodjer lobiraju u našu korist.
Ti vidiš sve valjda crno, a ja nijansirano s bojama... I nemoj molim te samo počinjati "Ta će Selimović..."
Navodim ti drugu osobu u politici koja pripada bosanskohercegovačkoj dijaspori iz tvog okruženja... Bilo bi previše da i njegov rad i trud ne "vidiš".
Pa da prekinemo višeuzaludnu"..
Jaka, integrirana i dobro organizovana/izrana dijaspora, trebala bi nam biti ponos. Pogotovo jer smo " Banana državica" višenacionalna i okruženi S i H.
decembar2017

#1819 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

:thumbup:

To je to , kada se borba za bosanstvo svodi na ismijavanje sviju oko sebe uz furanje multietnicnosti ali samo u nekom kaficu od Marin Dvora do Sebilja uz Zuju i Knjaza Milosa :-)
Ommadawn

#1820 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

@SaraFina
U cemu je problem biti samokritican? Ne vodi li to razvitku?

Da, i Afganistanci, Rusi, Rumuni, cak i Bosanci i svi oni s kojima se druzim su kriticni prema drzavama iz kojih dolaze - u protivnom, ne bi ovdje zivjeli.
Pogotovo Afganistanci. I to su ljudi od kojih ama bas niko ne zivi od socijalne pomoci nego su u punom radnom odnosu.
Rumuni i Bugari imaju misljenje o svojim drzavama gotovo isto kao i ja o Bosni i Hercegovini (pazi, drzavama ali ne i zemlji). Ne bave se puno nostalgijom, ono sto je bilo - bilo je i u tom se svijetu ne zivi.

Aida je imala ambiciju da bude ministarka i dosla je do te pozicije medjutim nije nista znacajno uradila. Ja sam imao ambiciju da se bavim ovim poslom kojim se bavim i gledam da svoje radne zadatke obavljam s maksimalnim angazmanom i da postignem sto vece rezultate.

Za Jasenka Selimovica nemam mnogo sta reci mada mu zamjerim jednu malu stvar ali to je suvise privatno i ne zelim to iznositi bas javno na forum. Ne tice se direktno mene ali jedne osobe koju smo Jasenko i ja jako dobro poznavali.

Nemam predrasuda niti mi fale ali sam kritican. U ovom slucaju po pitanju nekih protesta ili bojkota. Koji je to bojkot ili protest u BiH uspio i doveo do nekih pozitivnih rezultata? Ili bilo kakvih promjena?

Ti eto zivis u Austriji a pozivas na nesto u BiH. Pa otidji u BiH, nastani se tamo pa onda mijenjaj. Ja mogu imati i pozitivan stav o tom bojkotu ali posljedice ili rezultate istog necu osjetiti na svojim ledjima ukoliko se isti desi.

Kakvo je tvoje misljenje o meni je tvoja licna stvar. Ja nesto i nemam neke velike zelje da te impresioniram.
SaraFina

#1821 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Nisi ti samokritičan jarane. Ali ne bih dalje. Hvala bilo je poučno.

@decembar, Eh kad se JANA zakačiii za prst i furku po gradu. Gdje ćeš većeg meraka.
John Cleese

#1822 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by John Cleese »

Ha ona uzme ekstazi, vas forum namah mora bit politicki aktivan... pa dokle... :| :D
spreca

#1823 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by spreca »

Bloo wrote:
spreca wrote:

Eno izabrase ga jopet.
Da probamo bojkotirati njega :mrgreen: ?
On je vec ispushio....masaslah nec niko sa anamonjima :lol:
decembar2017

#1824 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Ommadawn wrote:@SaraFina
U cemu je problem biti samokritican? Ne vodi li to razvitku?

Da, i Afganistanci, Rusi, Rumuni, cak i Bosanci i svi oni s kojima se druzim su kriticni prema drzavama iz kojih dolaze - u protivnom, ne bi ovdje zivjeli.
Pogotovo Afganistanci. I to su ljudi od kojih ama bas niko ne zivi od socijalne pomoci nego su u punom radnom odnosu.
Rumuni i Bugari imaju misljenje o svojim drzavama gotovo isto kao i ja o Bosni i Hercegovini (pazi, drzavama ali ne i zemlji). Ne bave se puno nostalgijom, ono sto je bilo - bilo je i u tom se svijetu ne zivi.

Aida je imala ambiciju da bude ministarka i dosla je do te pozicije medjutim nije nista znacajno uradila. Ja sam imao ambiciju da se bavim ovim poslom kojim se bavim i gledam da svoje radne zadatke obavljam s maksimalnim angazmanom i da postignem sto vece rezultate.

Za Jasenka Selimovica nemam mnogo sta reci mada mu zamjerim jednu malu stvar ali to je suvise privatno i ne zelim to iznositi bas javno na forum. Ne tice se direktno mene ali jedne osobe koju smo Jasenko i ja jako dobro poznavali.

Nemam predrasuda niti mi fale ali sam kritican. U ovom slucaju po pitanju nekih protesta ili bojkota. Koji je to bojkot ili protest u BiH uspio i doveo do nekih pozitivnih rezultata? Ili bilo kakvih promjena?

Ti eto zivis u Austriji a pozivas na nesto u BiH. Pa otidji u BiH, nastani se tamo pa onda mijenjaj. Ja mogu imati i pozitivan stav o tom bojkotu ali posljedice ili rezultate istog necu osjetiti na svojim ledjima ukoliko se isti desi.

Kakvo je tvoje misljenje o meni je tvoja licna stvar. Ja nesto i nemam neke velike zelje da te impresioniram.

Ako vec imas ambiciju da radis bilo kakav posao onda si se sigurno naucio da se samo negativnim komentarima nista ne moze pozitivno da napravi.

Tako da sa svojim totalnim negativizmom kojeg pokazujes od teme na temu pokazujes da nisi ni ti nista bolji od onih koje kritikujes ili da imas neki problem sa osjecanjem nize vrijednosti pa to pokazujes kroz negativizam.
SaraFina

#1825 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

John Cleese wrote:Ha ona uzme ekstazi, vas forum namah mora bit politicki aktivan... pa dokle... :| :D

Obzirom da si jedan od vlasnika foruma, ti ne bi trebao prigovarati :D

Nego me još dodatno "motivirati" :P
Locked