Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
HowForWhom

#1526 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

prakticno je NEMOGUCE bojkotovati distributere iz Hercegovine.
SaraFina

#1527 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

:-)
Pitar_na_motoru wrote:prakticno je NEMOGUCE bojkotovati distributere iz Hercegovine.
Ne moraš do gladi bojkotovati, ako je "stani pan'i", nego čisto da pokažeš gradjansku svijest. Izabereš bez "čega možeš" :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1528 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

Saro, sama kažeš, austrijska vlada zaštiti....i da mi nećemo imati nikad takvu vladu.
Ljudi, rat je završio pije 23 godine i ostavio nam ovu pat poziciju u kojoj smo.
Ja ne namjeravam biti nikakve bitke ni za kakve države, meni je luksuz bilo i one 4 ratne godine koje sam izgubio.
Bojkotom hrvatskih/srpskih proizvoda nećemo sigurno riješiti ovu zavrzlamu u kojoj smo.
Osim toga, rekoh da neću da živim u nekom obliku Sjeverne Koreje.
Dosta što smo na sivoj listi svjetske ekonomije, što smo ograničeni u elektronskom plaćanju, što smo već neka vrsta rezervata, hajmo se sad klati i oko proizvoda.
Ja to neću i ne može me niko natjerati na to. Način na koji pojedinci na temi ganjaju vještice i vrše inkviziciju će sigurno pomoći toj ideji :thumbup:
HowForWhom

#1529 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

SaraFina wrote::-)
Pitar_na_motoru wrote:prakticno je NEMOGUCE bojkotovati distributere iz Hercegovine.
Ne moraš do gladi bojkotovati, ako je "stani pan'i", nego čisto da pokažeš gradjansku svijest. Izabereš bez "čega možeš" :D
Divno je to zamisljeno s tim da moras imati na umu da sve nabrojane kompanije, a iam ih jos, imaju svoje ispostave u Sarajevu, Tuzli i Bihaću, zaposljavaju sve narode koji zive u BiH. Ljudi od toga zive, hrane svoje poreodice itd....
Tomahawk11
Globalni moderator

#1530 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

Pitar_na_motoru wrote: Divno je to zamisljeno s tim da moras imati na umu da sve nabrojane kompanije, a iam ih jos, imaju svoje ispostave u Sarajevu, Tuzli i Bihaću, zaposljavaju sve narode koji zive u BiH. Ljudi od toga zive, hrane svoje poreodice itd....
Pričali smo već o tome. Znaš šta je zaključeno? Jebo Muju iz Sarajeva, Zenice, Tuzle, on je nebitan spram državne ekonomije...kao i njegova porodica.
SaraFina

#1531 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:Saro, sama kažeš, austrijska vlada zaštiti....i da mi nećemo imati nikad takvu vladu.
Ljudi, rat je završio pije 23 godine i ostavio nam ovu pat poziciju u kojoj smo.
Ja ne namjeravam biti nikakve bitke ni za kakve države, meni je luksuz bilo i one 4 ratne godine koje sam izgubio.
Bojkotom hrvatskih/srpskih proizvoda nećemo sigurno riješiti ovu zavrzlamu u kojoj smo.
Osim toga, rekoh da neću da živim u nekom obliku Sjeverne Koreje.
Dosta što smo na sivoj listi svjetske ekonomije, što smo ograničeni u elektronskom plaćanju, što smo već neka vrsta rezervata, hajmo se sad klati i oko proizvoda.
Ja to neću i ne može me niko natjerati na to. Način na koji pojedinci na temi ganjaju vještice i vrše inkviziciju će sigurno pomoći toj ideji :thumbup:

Niko te ne tjera Tomo... Niti ja upravljam tvojim finansijama... Da ti zabranim..

Što se tiče političke zavrzlame i bojkota... Polučila bi uspjeh..

Čovića itekako mogu diciplinirati "nezadovoljni Hrvati"... Izvolio se pojaviti na sijednici o gubitašu Alminijumu da bi ga vlada subvencirala... Tako bi se pritiskom zastupnika pojavljivao skupa sa stranačkim podguznim muhama svuda.
Od uspjeha distribucije pune se budžeti kantona gdje HDZ ima preimućstvo..
Ne dovodi ljude u zablude svojim interpretacijama. A za bojkot, od volje ti.
cyprus

#1532 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by cyprus »

A šta mislite da ovi bojkotaši počnu bojkotovat i klix? Jer, znate, braća Šimići su, jelte, ono, hm... Hrvati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1533 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:
Niko te ne tjera Tomo... Niti ja upravljam tvojim finansijama... Da ti zabranim..

Što se tiče političke zavrzlame i bojkota... Polučila bi uspjeh..

Čovića itekako mogu diciplinirati "nezadovoljni Hrvati"... Izvolio se pojaviti na sijednici o gubitašu Alminijumu da bi ga vlada subvencirala... Tako bi se pritiskom zastupnika pojavljivao skupa sa stranačkim podguznim muhama svuda.
Od uspjeha distribucije pune se budžeti kantona gdje HDZ ima preimućstvo..
Ne dovodi ljude u zablude svojim interpretacijama. A za bojkot, od volje ti.
Ma ja nikom ništa ni ne branim. Pričam isključivo u svoje ime. Nikog ne dovodim u bilo kakve zablude.
SaraFina

#1534 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Pitar_na_motoru wrote:
SaraFina wrote::-)
Divno je to zamisljeno s tim da moras imati na umu da sve nabrojane kompanije, a iam ih jos, imaju svoje ispostave u Sarajevu, Tuzli i Bihaću, zaposljavaju sve narode koji zive u BiH. Ljudi od toga zive, hrane svoje poreodice itd....

Imaju ispostave? A porez plaćaju gdje molim te?
Na kraju niko nije glup ispostavu i prestavništvo zatvoriti, nego će sazvati sastanak sa Čovićem kad profit opadne....
Prestavništva se krvlju brane. Para guzovača.
HowForWhom

#1535 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

Tomahawk11 wrote:
Pitar_na_motoru wrote: Divno je to zamisljeno s tim da moras imati na umu da sve nabrojane kompanije, a iam ih jos, imaju svoje ispostave u Sarajevu, Tuzli i Bihaću, zaposljavaju sve narode koji zive u BiH. Ljudi od toga zive, hrane svoje poreodice itd....
Pričali smo već o tome. Znaš šta je zaključeno? Jebo Muju iz Sarajeva, Zenice, Tuzle, on je nebitan spram državne ekonomije...kao i njegova porodica.
Ja da ne jedem Nestle cokoladu, a Fadil prebaci milion BAM-ova Aluminiju....

moze, al u kurcu
SaraFina

#1536 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

cyprus wrote:A šta mislite da ovi bojkotaši počnu bojkotovat i klix? Jer, znate, braća Šimići su, jelte, ono, hm... Hrvati.

Pa Šimićima klikovi donose zaradu :D

Ne ti sa svojim "stavom i prijedlozima" :D

Izuzev ako ti server nije u miraz mlada donijela, pa da zabraniš "nepodobnim" jelte pristup???
SaraFina

#1537 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

. Dupli
Last edited by SaraFina on 23/10/2018 12:00, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#1538 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

A mogli bi zbog Fadila bojkotovati i SDA firme... :mrgreen:
HowForWhom

#1539 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

SaraFina wrote:
Na kraju niko nije glup ispostavu i prestavništvo zatvoriti, nego će sazvati sastanak sa Čovićem kad profit opadne....
Ljudima placaju plate, na te plate plaćaju doprinose i to sve ide u DRZAVNI BUDZET....
Predstavnistva su imali i Kolba (Milka) i Lora (Aquafresh/chips) pa su izgubili jer im se poslovanje svelo na to ko ce vise puta otici na Kubu i ko ce vise zguzit puterica.
Boemica

#1540 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Boemica »

Bloo wrote:A mogli bi zbog Fadila bojkotovati i SDA firme... :mrgreen:
Onda da bojkotujem i faks jer su svi profesori u SDA :?
cyprus

#1541 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by cyprus »

SaraFina wrote:
cyprus wrote:A šta mislite da ovi bojkotaši počnu bojkotovat i klix? Jer, znate, braća Šimići su, jelte, ono, hm... Hrvati.

Izuzev ako ti server nije u miraz mlada donijela, pa da zabraniš "nepodobnim" jelte pristup???
Jednom rječju - Sarafina :-D :-)

Bona, ko govori o zabrani? Kažem - kad već bojkotujete sve hrvatsko, onda budite doslijedni pa bojkotujte i klix :D Ne dajte Šimićima više klikova :-D

A konkretno ti bi mogla bojkotovati još i korištenje hrvatskog jezika :)
Last edited by cyprus on 23/10/2018 12:06, edited 3 times in total.
SaraFina

#1542 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Pitar_na_motoru wrote:
SaraFina wrote:
Ljudima placaju plate, na te plate plaćaju doprinose i to sve ide u DRZAVNI BUDZET....
Predstavnistva su imali i Kolba (Milka) i Lora (Aquafresh/chips) pa su izgubili jer im se poslovanje svelo na to ko ce vise puta otici na Kubu i ko ce vise zguzit puterica.
Aquafresh ima zastupništvo u Hercegovini. 10g I tamo dio kajmaka Čoviću daje ..Tako da ... Ovo za plaće i doprinose je argument ŠKB...ako uzmeš u obzir predhodni moj post..
beni-bu-man

#1543 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Bloo wrote:A mogli bi zbog Fadila bojkotovati i SDA firme... :mrgreen:
More

Daj spisak :mrgreen:
HowForWhom

#1544 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

SaraFina wrote: Aquafresh ima zastupništvo u Hercegovini. 10g I tamo dio kajmaka Čoviću daje ..Tako da ... Ovo za plaće i doprinose je argument ŠKB...ako uzmeš u obzir predhodni moj post..
Sta ba ŠKB?
rekoh ti Aquafresh je bila u rukama LORA-e i gazde Abdurahmanovica koji se samo takmicio u tome kako cesce odvesti svoje radnike na Kubu i kako vise putera povaliti. Naravno, izgubili su sve zivo sto su iimali.
triconja

#1545 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Tomahawk11 wrote:
I to iz usta nekog iz dijaspore dodje, ha ja, boli dijasporase ona stvar kakvo je stanje vamo, sto bi se reklo daleko od ociju daleko od srca :lol:
HowForWhom

#1546 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

Recimo, suvlasnik Ataca je Bosnjo jedan izraziti.
Sta cemo sad? :D
djevojka bez imena

#1547 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by djevojka bez imena »

Bloo wrote:
Dodaj još jednog moderatora na taj spisak :)
Tema je besmislena i cilj joj je podizanje tenzija. Niko ne nudi nikakva praktična rješenja, već smao naprđivanje. Iz udobnosti dijasporske.
Ja temu nisam tako shvatila, i ne znam čemu čuđenje zbog toga. Ok je sto se neko ne slaže, ne želi, ili ne vidi svrhu tematike ali sasvim nesto drugo je kad moderator na vrlo prizeman način pa i kroz uvrede, istina dobro ušuskane u šareni papirić, degradira mišljenja koja se ne slažu s njegovim. Ako ste mišljenja da je tema tenzijska i skodljiva, ključ u bravu i Cao.
Bloo
Globalna šefica

#1548 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Ako ćemo MAK Zara na konac, što se tiče poreza i dopinosa na plaĆu, kada se izdvoje kantonalni doprinosi i porezi, federalni doprinosi i naknade koje ostaju su:
- federalni doprinos za nezaposlenost
- invalidnost
- Doprinos za pio - skoro najveća cifra
- Federalni doprinos za nezaposlenost
Tomahawk11
Globalni moderator

#1549 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

Pitar_na_motoru wrote:
SaraFina wrote: Aquafresh ima zastupništvo u Hercegovini. 10g I tamo dio kajmaka Čoviću daje ..Tako da ... Ovo za plaće i doprinose je argument ŠKB...ako uzmeš u obzir predhodni moj post..
Sta ba ŠKB?
rekoh ti Aquafresh je bila u rukama LORA-e i gazde Abdurahmanovica koji se samo takmicio u tome kako cesce odvesti svoje radnike na Kubu i kako vise putera povaliti. Naravno, izgubili su sve zivo sto su iimali.
Ne vrijedi pričati. Sara ima idealnu sliku i teoretsku varijantu.
Bez uvrede.
SaraFina

#1550 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

cyprus wrote:
SaraFina wrote:

Jednom rječju - Sarafina :-D

Bona, ko govori o zabrani? Kažem - kad već bojkotujete sve hrvatsko, onda budite doslijedni pa bojkotujte i klix :D Ne dajte Šimićima više klikova :-D

A konkretno ti bi mogla bojkotovati i korištenje hrvatskog jezika :)

Govorim ja... Obzirom da bojkot ne mislim provesti kad je forum posrijedi... Treba ti poluga, da mene koja sam za ideju, i ove koji ideju bojkota podržavaju, odstraniš kao nepodobne. Pa imaš li je? Ja sam frtalj sokica.. za jezik :D
Last edited by SaraFina on 23/10/2018 12:11, edited 1 time in total.
Locked