Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
cyprus

#1501 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by cyprus »

:| :?:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1502 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

cyprus wrote: :| :?:
Prenijelo je, to je bio na moju adresu :D
CPT

#1503 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

cyprus wrote:
CPT wrote:
cyprus wrote:Može li neka definicija "hrvatske firme iz BiH"? Hvala.
Pise na dekleraciji proizvoda ;)
A jel? Nisam znao... Doduše, koliko znam, postoje i firme koje se ne bave proizvodnjom, pa shodno tome i nemaju proizvode... Zašto ne bi bojkotovali i takve firme?
Zasto ne bi ovo, zasto ne bi ono ili 1001. Za pocetak poceti sa onim sto znas. Ako propustis jednu, dvije ili tri firme nece doci do kastrofe.
SaraFina

#1504 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

:lol: :lol:

Dobra tema pravo ispade....

I onda se pitaju pojedinci "kako Bakir pobijedi na izborima, a izbacio kandidata kao Džaferovića" :D
O'zone
Globalni moderator

#1505 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by O'zone »

bluesjunior wrote:ne znam imal veca dalabu a da misli da je pravo pametna na forumu od sare iz beča...duša joj sa hafisom se nešta prepucavat...a o da da mi nešta bijkotujemo...glupačetino šta ćemo jest
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma - vrijeđanje”
» bluesjunior

15 dana
shake69

#1506 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by shake69 »

Treba bojkotovati i Ryanair. Evo ga za letove u Banja Luku fino napisu Baaznia a malo poslije piloti iz Republike Mrske....Osta ti je to, Irce? Kakav sad entitet...?
''Europe's largest low cost airline Ryanair will introduce flights to Banja Luka next Tuesday, becoming the first no frills carrier to maintain services to Bosnia and Herzegovina's second largest city. The inaugural flight from Stockholm Skavsta to Banja Luka will be operated by pilots from Serbia and the entity of Republika Srpska.'' :zoka:
djevojka bez imena

#1507 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by djevojka bez imena »

cyprus wrote::| :?:
Pogrešno sam citirala, izvini, pronašao se Tomahawk11, zna on sta radi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1508 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

djevojka bez imena wrote: Pogrešno sam citirala, izvini, pronašao se Tomahawk11, zna on sta radi.
Šta radim?
beni-bu-man

#1509 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:
djevojka bez imena wrote: Pogrešno sam citirala, izvini, pronašao se Tomahawk11, zna on sta radi.
Šta radim?
kupujes hrvatsko a ne nase :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1510 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote:
Tomahawk11 wrote:
Šta radim?
kupujes hrvatsko a ne nase :oops:
Ni to nije tačno.
Samo ne bih da živim u Sjevernoj Koreji koju pojedini zagovaraju.
djevojka bez imena

#1511 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by djevojka bez imena »

Tomahawk11 wrote:
Šta radim?
Činiš temu krajnje ozbiljnom i argumentiras i afirmišes ju :D
Boemica

#1512 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Boemica »

Tomo, ako ništa od ovog bojkota ne bude, ti ćeš mi biti odgovoran!
Bodkin

#1513 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

Kazu becka dijaspora pocela bojkot ryanaira
Bloo
Globalna šefica

#1514 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

djevojka bez imena wrote:
Tomahawk11 wrote:
Šta radim?
Činiš temu krajnje ozbiljnom i argumentiras i afirmišes ju :D
Dodaj još jednog moderatora na taj spisak :)
Tema je besmislena i cilj joj je podizanje tenzija. Niko ne nudi nikakva praktična rješenja, već smao naprđivanje. Iz udobnosti dijasporske.
beni-bu-man

#1515 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Bloo wrote:
Tema je besmislena i cilj joj je podizanje tenzija. Niko ne nudi nikakva praktična rješenja, već smao naprđivanje. Iz udobnosti dijasporske.
fakat ne kontam kako neko moze shvatiti ovu temu ozbiljnim
Bloo
Globalna šefica

#1516 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

beni-bu-man wrote:
Bloo wrote:
Valjda ovi što umaču Kent keks u Burpy krem i govore si da tako podržavaju domaću ekonomiju.
beni-bu-man

#1517 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Bloo wrote:
beni-bu-man wrote:
Bloo wrote:
Valjda ovi što umaču Kent keks u Burpy krem i govore si da tako podržavaju domaću ekonomiju.
valjal to cemu ????
Bloo
Globalna šefica

#1518 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

beni-bu-man wrote: valjal to cemu ????
domaći kvalitet :)
Seyfo

#1519 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Seyfo »

Bojkotovati sve uvozno što se proizvodi i u nas. Makar bilo skuplje i nekvalitetnije.
beni-bu-man

#1520 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Bloo wrote:
jebo to sto je domace, valjal jel ukusno il je zesce sranje ????
decembar2017

#1521 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

MarlboroGold wrote:
decembar2017 wrote: Pa ja sam ozbiljan kao i ovi koji tvrde da im je problem sa bojkotom " jer je hdz dio sistema pa se sistem ne moze da mijenja", " nemoj bojkotovati hdz ako neces i sda", " nemoj bojkot jer nisu navedene i kladonice ", " hajmo solidarnost kada mi treba veca plata a egoizam kada je trosim " i na kraju " kvalitet proizvoda" ,jer kao kvalitet proizvoda odlucuje da se kupuje uvozna voda pored domace. Sve sami izgovori da se ne dira hdz hobotnica i to vecinom od forumasa koji najvise deklarativno pljuju na nacionaliste :shock:
:-)

Možeš sa CPT-om... ruku pod ruku.
mozes i ti sa delegatima iz hdz kojima smeta bojkot
SaraFina

#1522 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

beni-bu-man wrote:
Bloo wrote:

Čuj podizanje tenzija :lol: ... Draga, meni ako je cilj podizanje, bilo čega pa i tenzija, vjeruj da imam više no provjerene metode..
Tema je više bila zamišljena kao probni balon za provodjenje ideje u praksi..

Obzirom da je odziv nikakav, ubijedjena sam da će BiH još dugoo dugoo i politički, ekonomski, socijalno biti na nivou afričkih zemalja..Bolje i ne zaslužuje...obzirom na nedostatak graDžanske svijesti.

Kao što već spomenuh, domaće proizvidjače sezonskih proizvoda, austrijska vlada u odredjeno doba godine zaštiti "zabranom uvoza" kako bi oni mogli svoje proizvode vrlo skupe za one iz uvoza prodati... A "nameti" za uvoz ostatka asortimana robe široke potrošnje do ulaska u EU su bili ogromni..

Obzirom da mi nikad vjerovatno nećemo imati takvu vladu...Koja bi domaće proizvodjače zaštitila "nametima ili zabranom uvoza" sezonskih proizvoda(Srbima i Hrvatima u interesu je da BH tržište ostane njihova prćija) .. BiH ne može očekivati ništa dobro ni u budućnosti od svojih "samosvjesnih" gradjana... Jer prosječnom gradjaninu (EVO tebi draga moja) nedostaje što šta, da bi se mogla nazvati gradjanski osviještenom... A fakultetski si obrazovana... Kako ljudi koji nisu, da uvide koliko je pozitivno i dobro razvijati domaću proizvodnju kroz kupovinu domaćih proizvoda? A SMANJITI kupovinu robe iz uvoza preko zastupništva..

Jer tebi je kao gradjanki i intelektualki to nepoznanica :D
I šega.
Bloo
Globalna šefica

#1523 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

beni-bu-man wrote:
Bloo wrote:
jebo to sto je domace, valjal jel ukusno il je zesce sranje ????
Oblikom podsjeća na Petit Beurre by Kraš.
Okusom podsjeća na pilotu umočenu u aspartam.
Bloo
Globalna šefica

#1524 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Mutig in die neuen Zeiten, Vaterland, dir Treue schworen ...vielgeliebtes Bosnien und Herzeg...oops...Osterreich.

SaraFina

#1525 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

I pametan je malobrojni HR živalj... Samo pljačkaj i kolonijaliziraj protektorat BiH...

Ni zašto drugo i nije..

Kad ti ljudi sustavno godinama uzimaju lovu preko zastupništva i uvoza i ti to ne vidiš ni kao vrstu poluge, da osujetiš njihove političke blokade... Onda sam zaslužuje sve što će se u BiH dešavati u budućnosti...
Pa i HDZ ucjene u D.N. Šefika kao legitimnog predstavnika, aparheid itd itd :D
Locked