Ignorises me. Ti mislis da cu ja trcati za tobom ili te vjecno cekati? Ranjeno srce ce zarasti vremenom, goodbyeSaraFina wrote:zipoo wrote:e sad te necu vise zeniti, sama pala sama se ubila
Staniiii ne idi! Baciću se pod aFion!
Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
-
zipoo
#1126 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
-
Hakiz
#1127 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Stani malo. Vi bi bojkotovali hrvatske proivode, ali ne bi bojkotovali hrvatske trgovačke lance?SaraFina wrote:spreca wrote:Sto se tice Konzuma...radnici nebi ostali bez posla nego Konzum bi ostao bez profita
Ne prodaje tržni centri samo HR proizvode niti proizvode hercegovačkih distributera... To su nebuloze... Plus proizvodjači bi našli način (mimo distributera) da stave robe na police.
Ne bojkotuješ proizvodjača. Potrajalo bi koji dan, ali našli bi.
- spreca
#1128 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Treba osjeci uho onom koje zakazao sjednicuSaraFina wrote:Stigli HDZ-ovci za onu lešinu AL... A bojkotuju ostalo.... Govna neprincipijelna. Ovako bi dolijetali i da bojkot stupi.
Ministri iz HDZ-a BiH stigli su na sjednicu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
Kako je najavljeno iz Ureda za informiranje Vlade FBiH, u 12:00 sati bit će održana konferencija za medije na kojoj će biti prezentirane najznačajnije odlukesa sjednice.
Na ovoj sjednici trebalo bi se raspravljati i o katastrofalnom stanju u mostarskom Aluminiju.
Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću sa 158. sjednice Federalne vlade dostavit će priopćenje za javnost, prenosi N1.
O konačnom Dnevnom redu sjednice javnost će biti obaviještena nakon što ga Vlada FBiH utvrdi.
- MarlboroGold
#1129 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ma hajd, bitno je da ima te krvi, pa makar i 5%SaraFina wrote: Lapo - lapo
Hendek - Bistrik; )
Frtalj šokica
- SaraFina
#1130 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
spreca wrote:Treba osjeci uho onom koje zakazao sjednicuSaraFina wrote:Stigli HDZ-ovci za onu lešinu AL... A bojkotuju ostalo.... Govna neprincipijelna. Ovako bi dolijetali i da bojkot stupi.
Ministri iz HDZ-a BiH stigli su na sjednicu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
Kako je najavljeno iz Ureda za informiranje Vlade FBiH, u 12:00 sati bit će održana konferencija za medije na kojoj će biti prezentirane najznačajnije odlukesa sjednice.
Na ovoj sjednici trebalo bi se raspravljati i o katastrofalnom stanju u mostarskom Aluminiju.
Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću sa 158. sjednice Federalne vlade dostavit će priopćenje za javnost, prenosi N1.
O konačnom Dnevnom redu sjednice javnost će biti obaviještena nakon što ga Vlada FBiH utvrdi.....vise bi volio da nestane SDA nego ADZ
I ja.. odvratniji mi je glupi Fadil nego onaj pajac HDZ-ovski borbeni... Sa "priopćenjima"...
- CPT
#1131 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ako idemo tom logikom... Ako neces ovo onda neces ono ovo ono gore dole... onda nema ni koristenja autobusa jer je spigla iz HR. Onda se fino naguzi i ne kukaj. Simple.Hakiz wrote:Stani malo. Vi bi bojkotovali hrvatske proivode, ali ne bi bojkotovali hrvatske trgovačke lance?SaraFina wrote:spreca wrote:Sto se tice Konzuma...radnici nebi ostali bez posla nego Konzum bi ostao bez profita
Ne prodaje tržni centri samo HR proizvode niti proizvode hercegovačkih distributera... To su nebuloze... Plus proizvodjači bi našli način (mimo distributera) da stave robe na police.
-
Hakiz
#1132 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Tvojom analgijom kažeš da se treba jeb... ali da ne uđe. Jer, bojkotovaćemo samo ono šta nam ionako ne treba, šta nam treba, tu patriotizam može malo i sačekati.CPT wrote:Ako idemo tom logikom... Ako neces ovo onda neces ono ovo ono gore dole... onda nema ni koristenja autobusa jer je spigla iz HR. Onda se fino naguzi i ne kukaj. Simple.Hakiz wrote: Stani malo. Vi bi bojkotovali hrvatske proivode, ali ne bi bojkotovali hrvatske trgovačke lance?
- SaraFina
#1133 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
CPT wrote:Ako idemo tom logikom... Ako neces ovo onda neces ono ovo ono gore dole... onda nema ni koristenja autobusa jer je spigla iz HR. Onda se fino naguzi i ne kukaj. Simple.Hakiz wrote:Stani malo. Vi bi bojkotovali hrvatske proivode, ali ne bi bojkotovali hrvatske trgovačke lance?SaraFina wrote:
Pa recimo uvoznik Saponie iz Osjeka je onaj širokobriježanin... Dakle bojkot proizvoda iz HR za koje su zastupništva u Z.Hercegovini..
Cilj je prisiliti zapadnohercegovačku okosnicu, koja filuje budžet uljebima HDZ-a da bude poluga prisile za ove blokade koje HDZ provodi....
A ne zatvoriti Konzum i ljude na ulicu poslati..
- SaraFina
#1134 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Hakiz wrote:Tvojom analgijom kažeš da se treba jeb... ali da ne uđe. Jer, bojkotovaćemo samo ono šta nam ionako ne treba, šta nam treba, tu patriotizam može malo i sačekati.CPT wrote:Ako idemo tom logikom... Ako neces ovo onda neces ono ovo ono gore dole... onda nema ni koristenja autobusa jer je spigla iz HR. Onda se fino naguzi i ne kukaj. Simple.Hakiz wrote: Stani malo. Vi bi bojkotovali hrvatske proivode, ali ne bi bojkotovali hrvatske trgovačke lance?
Bojkotuješ prvenstveno ono što ti služi kao poluga za razvaljivanje HDZ-a...Da ne bi opstruirali i blokirali..
- uglavnomja
#1135 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
SaraFina wrote:spreca wrote:Sto se tice Konzuma...radnici nebi ostali bez posla nego Konzum bi ostao bez profita
aha
- SaraFina
#1136 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
uglavnomja wrote:SaraFina wrote:spreca wrote:Sto se tice Konzuma...radnici nebi ostali bez posla nego Konzum bi ostao bez profita
Ne bojkotuješ proizvodjača. Potrajalo bi koji dan, ali našli bi.![]()
aha
Šta vrtiš? To distributer nije posrednik/spona izmedju proizvodjača i kupca? Nego sveta krava..
Pa se ne može naći drugi? A u medjuvremenu onog za Srbiju, CG ili MK proglasiti distributerom za BiH?
Ubuduće kad mi pokušaš replicirati, daj sve oder sebe da ne bude blamaža... Ofirno je.
Last edited by SaraFina on 19/10/2018 13:33, edited 1 time in total.
- CPT
#1137 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
To, to je tvoj nacin razmiljanja. Ti bi da bojkotujes, nesto postignes ali nebi da riskiras. Hebiga. Da jebes a da ti ne udje. Nece moci. Ne moras, prihvati stanje kakvo jeste. Druga strana ce uraditi svakako ono sto zeli talasao ti ili ne.Hakiz wrote:Tvojom analgijom kažeš da se treba jeb... ali da ne uđe. Jer, bojkotovaćemo samo ono šta nam ionako ne treba, šta nam treba, tu patriotizam može malo i sačekati.CPT wrote:Ako idemo tom logikom... Ako neces ovo onda neces ono ovo ono gore dole... onda nema ni koristenja autobusa jer je spigla iz HR. Onda se fino naguzi i ne kukaj. Simple.Hakiz wrote: Stani malo. Vi bi bojkotovali hrvatske proivode, ali ne bi bojkotovali hrvatske trgovačke lance?
- beni-bu-man
#1138 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
super, jel ti drago ?Cossack wrote: Prijavljen si.
-
radostan dan
- animals
#1140 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Prekomplikovano za meine..SaraFina wrote:animals wrote:A sta je sa bojkotom Srbijanski firmi..
ili je Sarafina placena da izaziva sukube izmedju Hrvata i Bosnjaka..
po stalnom otvaranju slicni tema, nista ne bi iznenadilo..
samo su Hrvati kod nje na tapetu..
Pa stožernik ti ljubi dupe Dodiku i Aci picuostom ... Ne ljubi Sarafina.
Čović je doveo HR narod u BiH dotle da jedan krkan Dodik ga "zastupa"... Primjernije je da to pitanje Čoviću uputiš nego meni..
Kakve koristi Čović i HDZ imaju od SNSD i Dodika da služe kao poluga za blokiranje FBIH i BiH?
Privatan dil..
Vjerujem da je ovo prekomplikovano tebi za razumjeti... Ali insistiraš na odgovoru... Pa je ovo retorički onako.
Aha.. Ti ko pametna..
Pa se uvatila foruma da prodajes maglu..
Ovim si sve o sebi rekla..
Ajd ti nastavi sa bojkotom Hrvatske cokoladica pa navali da se prezderavas Milkom..
-
Hakiz
#1141 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ne, to je tvoja logika.CPT wrote:To, to je tvoj nacin razmiljanja. Ti bi da bojkotujes, nesto postignes ali nebi da riskiras. Hebiga. Da jebes a da ti ne udje. Nece moci. Ne moras, prihvati stanje kakvo jeste. Druga strana ce uraditi svakako ono sto zeli talasao ti ili ne.Hakiz wrote:
Tvojom analgijom kažeš da se treba jeb... ali da ne uđe. Jer, bojkotovaćemo samo ono šta nam ionako ne treba, šta nam treba, tu patriotizam može malo i sačekati.
Ja kažem ako je bojkot hrvatskog, onda je bojkot svega. Pa i radnih mjesta koja su otvorena posredstvom Hrvata. A pozivači na bojkot neka obezbijede zamjenu i za proizvode i za radna mjesta.
Jer, ako bojkotuješ jednog proizvođača ili jedan proizvod, tu je sve jasno i lako. Ali ne poziva se na bojkot jednog proizvođača nego na "proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!"
A i radno mjesto u Konzumu u Kaknju je proizvod hrvatske firme...
- SaraFina
#1142 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Hakiz wrote:Ne, to je tvoja logika.CPT wrote:To, to je tvoj nacin razmiljanja. Ti bi da bojkotujes, nesto postignes ali nebi da riskiras. Hebiga. Da jebes a da ti ne udje. Nece moci. Ne moras, prihvati stanje kakvo jeste. Druga strana ce ura2diti svakako ono sto zeli talasao ti ili ne.Hakiz wrote:
Tvojom analgijom kažeš da se treba jeb... ali da ne uđe. Jer, bojkotovaćemo samo ono šta nam ionako ne treba, šta nam treba, tu patriotizam može malo i sačekati.
Ja kažem ako je bojkot hrvatskog, onda je bojkot svega. Pa i radnih mjesta koja su otvorena posredstvom Hrvata. A pozivači na bojkot neka obezbijede zamjenu i za proizvode i za radna mjesta.
Jer, ako bojkotuješ jednog proizvođača ili jedan proizvod, tu je sve jasno i lako. Ali ne poziva se na bojkot jednog proizvođača nego na "proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!"
Za poznate HR brendove poput Saponie, Gavrilovića i sl...te nekih vrsta piva kao primjera medju hiljadama, distributeri su zapadnohercegovci iz širokog brijega... A tako i za strane "brendove široke potrošnje"..
Pa prvenstveno bojkotuješ takve proizvode... Da u budžetskoj kasi u kantonu HDZ-U smanjiš dobit... To toliko komplikovano?
Last edited by SaraFina on 19/10/2018 13:45, edited 1 time in total.
- CPT
#1143 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nista nije 100%, pa ni "bojkot". Neces bojkot jer ti je saht na putu iz Zagreba. Mislim, logika ...Hakiz wrote:Ne, to je tvoja logika.CPT wrote:To, to je tvoj nacin razmiljanja. Ti bi da bojkotujes, nesto postignes ali nebi da riskiras. Hebiga. Da jebes a da ti ne udje. Nece moci. Ne moras, prihvati stanje kakvo jeste. Druga strana ce uraditi svakako ono sto zeli talasao ti ili ne.Hakiz wrote:
Ako vec siris logiku na radnja mjesta onda sigurno kalkulises i mjesta koja gubis zbog posredstva Hrvata i koja ces jos izgubiti zbog toga. Ili si daj dio zaboravio? Ne znam zasto nekome treba crtati vrlo jednostavne stvari? Valjda neko treba upustvo da nadjes gulas osim onog iz Podravke? Mapu neku? Instrukcije?
Znas svaki bojkot je ok, cak i 10%, 20% ili 100%. Sto vise proizvoda se bojkotuje, veca ja ekonomska steta i pritisak. Nigdje ne pise da to mora ili treba biti 100%
Druga strana vec aktivno radi protiv interesa BiH. Ne moras ti bojkotovati. Mozes se ti (zbog Muje Mujica) naguziti.... Dugorocno ti to nece pomoci al ok...
-
Hakiz
#1144 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ne izvrći moje riječi.SaraFina wrote:
Za poznate HR brendove poput Saponie, nekih vrsta piva kao primjera, distributeri su zapadnohercegovci iz širokog brijega... A tako i za strane "brendove široke potrošnje"..
Pa prvenstveno bojkotuješ takve proizvode... Da u budžetskoj kasi u kantonu HDZ-U smanjiš dobit... To toliko komplikovano?
Nije to komplikovano.
Ali ako je bojkot onakav kakvog ga ti prizivaš u naslovu koji si ti dala svojoj temi, onda ne možeš stati na tome. Moraš bojkotovati sve, uključujući i radna mjesta pa i poslove koje BiH firma može dobiti u Hrvatskoj pa čak i tezgu koju neki Mujo zidar može dobiti kod nekog Ante u Širokom Brijegu. Jer je i radno mjesto ili honorarni posao, tezga, u frimi iz HR ili HZHB njhov proizvod.
Ti sama pozivaš na opšti bojkot, ne možeš sada stati samo na sapunu. Mijenjaj naslov teme i pristup.
-
Hakiz
#1145 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Znam. Ima nekih žena koje nisu 100% trudne, one su samo malo trudne...CPT wrote:
Znas svaki bojkot je ok, cak i 10%, 20% ili 100%. Sto vise proizvoda se bojkotuje, veca ja ekonomska steta i pritisak. Nigdje ne pise da to mora ili treba biti 100%
Zašto ne 100%?
- CPT
#1146 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Zbog toga sto nije moguce i nije potrebno... Nije cak ni pozeljno-Hakiz wrote:Znam. Ima nekih žena koje nisu 100% trudne, one su samo malo trudne...CPT wrote:
Zašto ne 100%?
-
Hakiz
#1147 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Je li, nije potrebno?CPT wrote:zbog toga sto nije moguce i nije potrebno...Hakiz wrote:Znam. Ima nekih žena koje nisu 100% trudne, one su samo malo trudne...CPT wrote:
Zašto ne 100%?
Ko će reći šta se mora bojkotovati, a šta i ne mora, ko je taj autoritet?
- SaraFina
#1148 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Paziiiiii moždanih driblingaHakiz wrote:Ne izvrći moje riječi.SaraFina wrote:
Za poznate HR brendove poput Saponie, nekih vrsta piva kao primjera, distributeri su zapadnohercegovci iz širokog brijega... A tako i za strane "brendove široke potrošnje"..
Nije to komplikovano.
Ali ako je bojkot onakav kakvog ga ti prizivaš u naslovu koji si ti dala svojoj temi, onda ne možeš stati na tome. Moraš bojkotovati sve, uključujući i radna mjesta pa i poslove koje BiH firma može dobiti u Hrvatskoj pa čak i tezgu koju neki Mujo zidar može dobiti kod nekog Ante u Širokom Brijegu. Jer je i radno mjesto ili honorarni posao, tezga, u frimi iz HR ili HZHB njhov proizvod.
Ti sama pozivaš na opšti bojkot, ne možeš sada stati samo na sapunu. Mijenjaj naslov teme i pristup.
nemam ja šta mijenjati... U ovakvim stvarima ne možeš tvojim moždanim drinlingom/radikalnom interpretacijom puno kod mene postići.
Prijetnjom da u državi gdje je pola radno sposobnog stanovništva nezaposleno, radnike Konzuma treba bojkotom poslati na ulicu..te im naći alternativna radna mjesta a potrošačima proizvode..
To su obične nebuloze...
Jasno sam u uvodu "pomastila primjere" na kojima je akcenat za bojkot... Ostalo, što ima zamjenu po cijeni i kvaliteti a domaće je proizvedeno svaki iole normalan i gradjanski osviješten čovjek bi trebao kupovati...
Logično je razvijati sopstvenu zemlju valjda kupovinom od njenih proizvodjača prije nego li izvoz susjedne..????
Ako tebi nije i imaš primjedbu... Onda je ne upućuj meni.. zbog teme.. Nego svojoj savjesti.
Last edited by SaraFina on 19/10/2018 14:03, edited 2 times in total.
- Dozer
#1149 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ja!Hakiz wrote: Ko će reći šta se mora bojkotovati, a šta i ne mora, ko je taj autoritet?
Za pocetak - preskocite kladionice mjesec dana, startajuci od danas. Ionako se tu niko nije obogatio. Osim kladionica.
Last edited by Dozer on 19/10/2018 14:03, edited 1 time in total.
- CPT
#1150 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
To je prepusteno kupcu. Nije to bas tolika znanost. Znaci bojkotujes koliko mozes. Jednostavno, zar ne?Hakiz wrote:Je li, nije potrebno?
Ko će reći šta se mora bojkotovati, a šta i ne mora, ko je taj autoritet?