Nisam osoba koja trosi svoje vrijeme na forume (u svakome slucaju ne zadnjih nekoliko godina), na bezvrijedne diskusije jer je danas takvo vrijeme da (na zalost!?) svako ima pristup internetu i na taj naci moze da izbaci iz sebe sav visak negativne energije, moze paprdivati kako mu se cefne, vrijedjati ljude koje niti zna niti pozna, propagirati stvari koje nemaju veze sa stanjem na terenu. Ja ocjenjujem ljude, gradove, drzave po onome kako ih ja dozivim a ne kako mi neki vodja moga copora (ili vise njih) naredi da ih vidim i dozivim. Ovoj zemlji je dosta vodja, dosta je krda koja ne vide dalje od svojih rogova i zelje da ih zabiju nekome u ledja. Ovoj zemlji je dosta laganja i price o tome kako smo svi fini i kako nema losih ljudi, kako je sve ono sto se desava u ovoj zemlji od 1992 (a i prije) pa do danas samo djelo pojedinaca. Ovoj zemlji je dosta torova u koje smo se uvukli SVOJOM VOLJOM a ne voljom pojedinaca. Ovoj zemlji je dosta ustasa, cetnika, patriota koji svaki dan imaju drugu pricu zavisno koja im firma koliko dava para i ciji lobi je finansiski najjazi u datom momentu pa da mu se priljuce, ovo zemlji je dosta negativnosti i nasega hebenoga mentaliteta da nam je uvijek neko drugi kriv, da uvijek razmisljamo negativno i da smo uvijek sumljicavi na sve. Dosta nam je merhametluka prema onima koji nas mrze, a odbojsnisti i zavisti prema onima koji nas voli i koji su nam prijatelji.
Ovoj zemlji treba istine, pravde, ljubavi, ponosa i dobrote. Ali to treba da bude iskrena pravda iskrena ljubav i iskrena dobrota. Ovoj zemlji treba da bikovi u njoj (a tu kada bolje razmislim ipak svi spadamo, i ja sam) umjesto rogova pocnu razmisljajati mozgom. A ljubavi, dobrote i ponosa ima u mojoj dragoj Bosni i Hercegovini. Ima, znam da ima. Ima, bilo je i biti ce. Zato ovim postom zelim da u ovo vrijeme ubijanja, negativnosti, lazi politicara i televizija okrenem fokus na onu nevjerovatnu dobrotu, ljubav, ljudskost i istski ponos koji smo mi koji smo de hebene i krvave nedelje bili u Sirokom dozivljeli na dolasku u Mostar. Zato zelim da ovim postom odam iskrenu zahvalnost momcima iz Red Army i ostaloj finoj raji iz Mostara koja je pokazala upravo onu dobrotu, ponos i ljubav koja je ovoj zemlji potrebna. HVALA VAM za ono sve sto ste ucinili. Znam da vam nije ni do publiciranja ni to nekih zahvalnica u javnosti jer ste uradili "samo" ono sto bi svako normalan covjek ali sto na zalost nisu htjeli da urade u Sirokom pa su ranjene ljude kao stoku samo prevezli do Mostara i izbacili kao bikove. Detalji su poznati onima koji BiH dozviljavaju na terenu a ne preko foruma i okupatorskih televizija pa cu zato ovdje stati. Samo mogu jos dodati da se nadam da ce i HZ i ostali navijaci Sarajeva znati cijeniti vase dobro djelo i vise imati razumijevanja za sve ono kroz sta Velez prolazi i dan danas kao izbjeglica u svome gradu.
Hvala vam, RODJENI!
CRKO SVAK KO U BOSNU BOCKA!
Paja
HVALA, Rodjeni!
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#2 Re: HVALA, Rodjeni!
Bravo Paja. Svaka ti cast.
Hvala vam i od mene Rodjeni.
Hvala vam i od mene Rodjeni.
- Real Khan
#3 Re: HVALA, Rodjeni!
Rođenim puni RESPECT za sve što su učinili... i bez obzira što navijam za Sarajevo, volio bih da ove godine Velež bude šampion i razvali Champions League (grupnu fazu, naravno).

-
Barbarez
#4 Re: HVALA, Rodjeni!
Scaka cast i momcima iz Mostara i tebi Paja. U moru crnila ljudskost se ipak uvijek pokaze. Kapa dole za moje Hercegovce!
-
buna
#5 Re: HVALA, Rodjeni!
Rasplaka me, covjece. Ne salim se.Paja_Breka wrote:Nisam osoba koja trosi svoje vrijeme na forume (u svakome slucaju ne zadnjih nekoliko godina), na bezvrijedne diskusije jer je danas takvo vrijeme da (na zalost!?) svako ima pristup internetu i na taj naci moze da izbaci iz sebe sav visak negativne energije, moze paprdivati kako mu se cefne, vrijedjati ljude koje niti zna niti pozna, propagirati stvari koje nemaju veze sa stanjem na terenu. Ja ocjenjujem ljude, gradove, drzave po onome kako ih ja dozivim a ne kako mi neki vodja moga copora (ili vise njih) naredi da ih vidim i dozivim. Ovoj zemlji je dosta vodja, dosta je krda koja ne vide dalje od svojih rogova i zelje da ih zabiju nekome u ledja. Ovoj zemlji je dosta laganja i price o tome kako smo svi fini i kako nema losih ljudi, kako je sve ono sto se desava u ovoj zemlji od 1992 (a i prije) pa do danas samo djelo pojedinaca. Ovoj zemlji je dosta torova u koje smo se uvukli SVOJOM VOLJOM a ne voljom pojedinaca. Ovoj zemlji je dosta ustasa, cetnika, patriota koji svaki dan imaju drugu pricu zavisno koja im firma koliko dava para i ciji lobi je finansiski najjazi u datom momentu pa da mu se priljuce, ovo zemlji je dosta negativnosti i nasega hebenoga mentaliteta da nam je uvijek neko drugi kriv, da uvijek razmisljamo negativno i da smo uvijek sumljicavi na sve. Dosta nam je merhametluka prema onima koji nas mrze, a odbojsnisti i zavisti prema onima koji nas voli i koji su nam prijatelji.
Ovoj zemlji treba istine, pravde, ljubavi, ponosa i dobrote. Ali to treba da bude iskrena pravda iskrena ljubav i iskrena dobrota. Ovoj zemlji treba da bikovi u njoj (a tu kada bolje razmislim ipak svi spadamo, i ja sam) umjesto rogova pocnu razmisljajati mozgom. A ljubavi, dobrote i ponosa ima u mojoj dragoj Bosni i Hercegovini. Ima, znam da ima. Ima, bilo je i biti ce. Zato ovim postom zelim da u ovo vrijeme ubijanja, negativnosti, lazi politicara i televizija okrenem fokus na onu nevjerovatnu dobrotu, ljubav, ljudskost i istski ponos koji smo mi koji smo de hebene i krvave nedelje bili u Sirokom dozivljeli na dolasku u Mostar. Zato zelim da ovim postom odam iskrenu zahvalnost momcima iz Red Army i ostaloj finoj raji iz Mostara koja je pokazala upravo onu dobrotu, ponos i ljubav koja je ovoj zemlji potrebna. HVALA VAM za ono sve sto ste ucinili. Znam da vam nije ni do publiciranja ni to nekih zahvalnica u javnosti jer ste uradili "samo" ono sto bi svako normalan covjek ali sto na zalost nisu htjeli da urade u Sirokom pa su ranjene ljude kao stoku samo prevezli do Mostara i izbacili kao bikove. Detalji su poznati onima koji BiH dozviljavaju na terenu a ne preko foruma i okupatorskih televizija pa cu zato ovdje stati. Samo mogu jos dodati da se nadam da ce i HZ i ostali navijaci Sarajeva znati cijeniti vase dobro djelo i vise imati razumijevanja za sve ono kroz sta Velez prolazi i dan danas kao izbjeglica u svome gradu.
Hvala vam, RODJENI!
CRKO SVAK KO U BOSNU BOCKA!
Paja
Solidarnost je jedna od najvecih ljudskih vrlina. I ne sumnjam da bi u slicnoj nevolji i Mostarci imali isti tretman u Sarajevu.