Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Dogoljubac

#376 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Dogoljubac »

Pa napiši onda cijelu istinu.Što ne navede Nišice?
Dogoljubac

#377 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Dogoljubac »

Maloprije djeca pitaju kad ce dobit cokoladu.
Nije im dosta sto su NAŠI pobijedili na izborima,još bi i cokoladu.Ja omladine nezahvalne...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#378 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by japin_mutapi »

Dogoljubac wrote:Pa napiši onda cijelu istinu.Što ne navede Nišice?
ovaj forum je mali da se ispisu sve husagine bitke i herojstva
Brisbane

#379 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Brisbane »

Mislim boli mene za unutar SDA strategije to je ozmedju njih i glasaca.
Mene interesuje zasto tuzilastvo ne digne optuznicu za napad na novinara i proslijedi policiji da ga uhapse. Onda fino, neka ga puste na slobodu uz kauciju, a zatim nadam se da ce dobiti 1 godinu uslovno i kaznu (u vrhu kaucije). E, tek ga onda treba stalno snimati da zavrsi u prdekani.
Sve u svemu, sta radi tuzilastvo koje mora biti nezavisno od izabrane vlasti ?
Cherry-Cherry

#380 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Cherry-Cherry »

Dogoljubac wrote:Maloprije djeca pitaju kad ce dobit cokoladu.
Nije im dosta sto su NAŠI pobijedili na izborima,još bi i cokoladu.Ja omladine nezahvalne...
Trebamo biti zahvalni što imamo šta da jedemo, sve ostalo je luksuz. :oops: :oops:
Cherry-Cherry

#381 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Cherry-Cherry »

JThomas wrote:"moralo je tako biti", "sve je božja volja", "neće u mezar ponijeti" i slične mudrosti kojima se vodi i oblikuje naše društvo...
Najjača mi je ova da neće u grob ponijeti. :bih: Naravno da neće, uživa ovdje i sada, jebe mu se kad umre.
Dogoljubac

#382 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Dogoljubac »

Cherry-Cherry wrote:
Dogoljubac wrote:Maloprije djeca pitaju kad ce dobit cokoladu.
Trebamo biti zahvalni što imamo šta da jedemo, sve ostalo je luksuz. :oops: :oops:
Još hoce i u školu.Pa jel ko od NAŠIH išao u školu?Nije.Pa opet samo pobjede.
Naopaka vremena,jbg.
Ommadawn

#383 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Ommadawn »

tr wrote:@Ommadawn

A i ne može burazeru predsjednik tada uzeti pušku, on je tu da vodi narod, Bakir je mogao tada uzeti pušku, ali Alija ne. Bakira apsolutno ne podržavam jer je dezerter, ali šta bi Aliji trebao reći. Alija i onako tada nije mogao ništa da uradi, treba ustati kada kažeš Alija Izetbegović, hrvao se sa četnicima i ustašama u ratu, pokušavao prikazati BiH u najboljem svijetlu i još bio sa glavnim ljudima svijeta. A od priznanja...

1993. Nagrada "Kralj Fejsal" za služenje islamu,
1995. Odlikovanje Republike Hrvatske "Velered kraljice Jelene",
1995. Ličnost godine u anketi španskog lista "El Mundo",
1996. Plaketa Hrvatske akademije nauka i umjetnosti,
1996. Diploma počasnog doktora nauka Univerziteta u Tuzli,
1996. Nagrada "Mislilac godine" Fondacije "Ali Osman Hafiz" iz Medine,
1997. Državni orden Republike Turske,
1997. Međunarodno priznanje za demokratiju Centra za demokratiju SAD,
1997. Titula počasnog doktora pravnih nauka Marmara univerziteta u Istanbulu,
1997. Počasni doktorat Univerziteta u Rijadu,
1998. "Orden nezavisnosti", odlikovanje države Katar,
1998. Priznanje Foruma Crans Montana za razvoj demokratije,
2000. Ličnost stoljeća u Bosni i Hercegovini, izbor lista "Dnevni avaz",
2001. Islamska ličnost godine, nagrada Ujedinjenih Arapskih Emirata.
2017. Nagrada mira Kadesh

I uostalom on je najbolji bio među govnima tadašnjim, poput tuđmana i karadžića, a i ovo što danas Aliju pljuju - pljuju zato što su mu karakter popišali i uništili sin i njegova ekipa, i sam Alija da je živ danas iz SDA bi se ispisao. Nikad ne treba na Aliju imati pogled kao što na ovu današnju bagru.

I sam je govorio i pričao kako stranku treba voditi a kako ne treba, samo što današnja SDA sluša KAKO NE TREBA.
Džaba mu to sve ako nije znao da Ćesir šverca.
Džaba mu to sve ako se nije obračunao poslije rata sa svima onima koji su se obogatili pljačkom za vrijeme rata.
A znao je i mogao je sve to.
Kako to da se samo njegov sin sakrivao u trezoru a nisu mnogo bespomoćniji ljudi?
Ti ako hoćeš da mu ustaješ, ustaj - ja neću.
TheGodfather001

#384 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by TheGodfather001 »

tr wrote:Svako ima svoje mane i vrline, ali dozvolio je da BiH ne bude četnička kolonija niti ustaška, borci su se izborili zajedno sa njim za Bosnu i Hercegovinu. Da je neki drugi bio na njegovom mjestu i da je potpisivao ono što je Karadžić ili drugi smrad davao i da smo ostali u onakvoj Jugoslaviji, sada bi vjerovatno bili bez vjere i nacije, na svom pragu bez tradicije. :bih: :bih:
Odvadi malo života ti. Niti BiH niti Islam ne počinju niti završavaju sa Alijom i potomcima.
TheGodfather001

#385 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

PM72 wrote:
TheGodfather001 wrote:Pitajte momke - borce sa Igmana (Mrazišta) i Treskavice koji su u patikama stajali po snijegu i u vodi do kukova je li SDA stajal uz njih dok su po naredbi pretpostavljenih puštali Šaju i Prevljaka da se "talizaju" niz ratni Igmanski put sa ruskacima punim pušaka i čizama koje su prodavali preko Alemka, Imzita, Ćesira i sl. štabovima po Dobrinji, Hrasnom i sl.
SDA je uništila sve vrijednosti AR BiH, odbrambenog rata, boraca, vojnika živih i mrtvih, okupljanjem šljama poput Ćesira, Šaje, Cace, ĆelA i sl.
Najveći šamar koji ja pamtim kad sam na Šehidskom mezarju Kovači pored mog rođaka koji je dobitnik Zlatnog ljiljana i koji je život izgubio na Treskavici nakon zarobljavanja, ukopan jedan kriminalac i ubica Caco i jedan od Zornića koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći poslije rata u Hadžićima. Sve je to aminovao Alija.
Nažalost,svaka ti je istinita.
Znaš sve.
Ommadawn

#386 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Ommadawn »

tr wrote:Svako ima svoje mane i vrline, ali dozvolio je da BiH ne bude četnička kolonija niti ustaška, borci su se izborili zajedno sa njim za Bosnu i Hercegovinu. Da je neki drugi bio na njegovom mjestu i da je potpisivao ono što je Karadžić ili drugi smrad davao i da smo ostali u onakvoj Jugoslaviji, sada bi vjerovatno bili bez vjere i nacije, na svom pragu bez tradicije. :bih: :bih:
Jedan dobar dio BiH je četnička kolonija, jedan drugi malo manji je ustaška a aminovao im je upravo Alija kojem ti ustaješ svaki put kad se spomene.
insomnia78

#387 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by insomnia78 »

Ommadawn wrote:
Jedan dobar dio BiH je četnička kolonija, jedan drugi malo manji je ustaška a aminovao im je upravo Alija kojem ti ustaješ svaki put kad se spomene.
Pa sto nisi osto da se boris protiv toga? koju je Alija imo drugu opciju? Ratovati jos desetak godina bez podrske svijeta?
insomnia78

#388 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by insomnia78 »

Nego razgulio al bi naravno volio da je jos 100 000 boraca poginulo da bi se ti mog’o danas vratiti u svoju BL na odmor. Hajte molim vas
insomnia78

#389 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by insomnia78 »

Alija omogucio. Umjesto da ustane, podere i pobaca one papire on potpis’o
Jebo te led sta ljudi pisu
insomnia78

#390 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by insomnia78 »

Patkovic npr kaze da je prema njegovoj procjeni bez intervencije NATO-a za izlazak na Drinu bilo potrebno jos deset do petnest godina. Ko bi to nakon pet godina rata iz Sarajeva potpis’o jos deste, petnest?
TheGodfather001

#391 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

tr wrote:Narodu je svakako bilo dosta rata, sama opsada Sarajeva je trajala nenormalno dugo, a gdje su ostali gradovi, sve je bilo sravnjeno gdje smo mi živili Bošnjaci, mani me te priče "Ko nas bre zavadi" i FGR-ovaca... :) Vi mudonje sa drugim rješenjima ste trebali tada izaći pred svijet pa fino odbiti Dejtonski sporazum i rokat se još 15 godina pa da BiH postane Hirošima, a već je dobrim dijelom bila, tražilo se rješenje, ne najbolje rješenje, nego kraj rata.
15 godina rata?? Ma hajte... Ko bi to ratovao još 15 godina? Još godinu rata i stanovništva u BiH ne bi više ni bilo zbog emigracuhe. 1996.g. su bile masovne migracije preko Hrv i Makedonije. Vojska dezertirala 1995.g. kao u filmovima... I kako je mudri Alija prihvatio ultimatum da ERES se konstituiše kao centralizovana teritorija, a "njegova" federacija kao totalno raščlanjena nesistemska decentralizovana teritorija sa logorima HZHB i paratvorevinama?? Na kraju, rat bi najduže trajao do novih NATO intervencija koje bi sigurno bile izvedene i prije 1999.g. na Srbiju da se rat u BiH nastavio.
Last edited by TheGodfather001 on 06/04/2019 15:36, edited 1 time in total.
insomnia78

#392 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by insomnia78 »

Jes lijepo tudjim kurcem gloginje mlatiti
TheGodfather001

#393 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

insomnia78 wrote:Jes lijepo tudjim kurcem gloginje mlatiti
Hoćeš da kažeš?
BOT: Huso Ćesir je jedan od "ratnih plodova" SDA o kojem se tema i vodi. Od 96 do danas BiH je mogla biti eldorado i uzor uspješne tranzicije da su političari imali prosperitetni kurs a ne lični interes kojim se vode i koji danas brane ratnim (ne)zaslugama.
Last edited by TheGodfather001 on 06/04/2019 15:41, edited 1 time in total.
insomnia78

#394 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by insomnia78 »

Da pricas gluposti
TheGodfather001

#395 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

insomnia78 wrote:Da pricas gluposti
Pretpostavljam da me poznaješ i da imaš pravo da mi kažeš da pričam gluposti, objektivni francuski promatraču?
insomnia78

#396 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by insomnia78 »

Naravno
Ommadawn

#397 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Ommadawn »

insomnia78 wrote:Nego razgulio al bi naravno volio da je jos 100 000 boraca poginulo da bi se ti mog’o danas vratiti u svoju BL na odmor. Hajte molim vas
Ti nisi bio u Banja Luci 1992 godine i da ti napišem 300 stranica nećeš skontati moje razloge zašto sam ja u maju 1993 napustio BL. I ne samo ja. Ne zato što si glup, nego zato što se praviš glup a nisi. To je valjda neki tvoj ventil da provociraš na forumu.
No nebitno. Neka ti bude. Ako će ti to uljepšati život i dan, bujrum.
Kad već Alija ide na to da proglasi nezavisnost a prije toga mu prijeti vođa naroda koji je defacto naoružan onda je trebao da razmisli kolika je cijena te nezavisnosti i malo bolje organizuje svoje ljude ako već svoju odluku provodi do kraja. Ali ne, nego “ne znam, skontajte sami šta ćete i mi u Sarajevu imamo problema”. Ne kažem da mu je bilo lako, nije, ali prihvatio je da bude vođa i to baš u jebeno vrijeme a nije baš imao nekog ni znanja ni iskustva u tome.
Znao je za kriminal koji se odvija u Sarajevu, gdje se pojedinci bogate na patnji drugih ljudi, i hajde što ništa nije poduzeo tokom rata protiv toga - nego ništa nije poduzeo ni poslije rata da to sve fino dođe na naplatu.
Zato postoji Huso Ćesir i pun kurac takvih kao Huso Ćesir.
TheGodfather001

#398 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Aferim. Kada dođeš u BiH, pošto ja nemam pojma ko si ti, javi se da se upoznamo i popijemo kafu. Dotad, obuci žuti prsluk i mrš na ulicu
insomnia78

#399 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by insomnia78 »

Bgm isto djeca
high_volume

#400 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by high_volume »

TheGodfather001 wrote:Aferim. Kada dođeš u BiH, pošto ja nemam pojma ko si ti, javi se da se upoznamo i popijemo kafu. Dotad, obuci žuti prsluk i mrš na ulicu
Kakav "žuti prsluk".. ne zanosi se. Taj na ulicu izađe samo kad treba otići po socijalnu pomoć, inače ne bi mogao pisati po 21 post dnevno. K'o po kakvom zadatku :D
Locked