Hrvatska putovnica i prebivaliste,pomoc hitno!
-
Tarasov23
#1 Hrvatska putovnica i prebivaliste,pomoc hitno!
Posjedujem hrvatsku putovnicu i prilikom izrade imam i prijavljeno prebivaliste u Zg.kako bi mogao da dobijem i licnu iako cijeli zivot zivim u Livnu.Poznato je da su se svi ti zakoni promijenili pogotovo ulaskom Hrvatske u EU i znaci unatoc tome svemu ja i dalje imam dvojno prebivaliste,ali eto bar nemam dvojno drzavljanstvo jer jos nisam napravio novi biometrijski pasos u BiH.Eh sad znam da sam trebao da odjavim prebivaliste u hrvatskoj al kako se to jos nije desilo dosad zanima me hocu li snosit kakve posljedice?Ovo sve pitam zato sto su mi i putovnica i osobna istekli 2012 i sad brzo bi trebao da obnovim tu putovnicu i hocu li imat problema prilikom toga??Znaci konkretno htio bi da odjavim prebivaliste u hrvatskoj posto ga imam u bosni ali bojim se da ne budem kaznjen,jer to vec dosad nisam napravio?I eto ta moja glavna i osnovna stvar je putovnica koju zelim da obnovim i hocu li imati problema prilikom toga zbog ovog svega sto sam vec naveo?I moje posljednje pitanje jeste dal je moguce ovdje kod nas u hrvatskom konzulatu to obnoviti ili moram da idem u Zagreb da obnavljam dokumente kao sto sam i prvi put?Molim vas za odgovore hitno mi je.
- mayab
#2 Re: Hrvatska putovnica i prebivaliste,pomoc hitno!
Odjavi prebivaliste u HR, to neko moze uraditi i za tebe, tako sto mu napravis punomoc u HR konzulatu i posaljes!
Onda HR putovnicu napravis u tom istom konzulatu, i u nju ti upisu adresu iz Livna!
I to je to, posljedice ne bi trebao imati!
I jos nesto , ti imas dvojno drzavljanstvo,
,nema veze sto nisi nikada pravio BiH biometrijski pasos (nisam ni ja
)!
Onda HR putovnicu napravis u tom istom konzulatu, i u nju ti upisu adresu iz Livna!
I jos nesto , ti imas dvojno drzavljanstvo,
-
paladinka
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4 Re: Hrvatska putovnica i prebivaliste,pomoc hitno!
odjavi inače ćeš dobiti kaznu
može se i preko konzulata odjaviti
daš osobnu i odjave te ali dugo traje i košta 40 maruni
-
Tarasov23
#5 Re: Hrvatska putovnica i prebivaliste,pomoc hitno!
Aha znaci napravim punomoc u hrvatskom konzulatu u Sarajevu i onda to posaljem rodbini tamo da me odjavi jel to??A znaci putovnicu mogu da napravim bez problema isto u Sarajevu znaci ne moram da idem u Zg.da pravim??E hvala ti majstore stvarno ako bude takomayab wrote:Odjavi prebivaliste u HR, to neko moze uraditi i za tebe, tako sto mu napravis punomoc u HR konzulatu i posaljes!
I jos nesto , ti imas dvojno drzavljanstvo,,nema veze sto nisi nikada pravio BiH biometrijski pasos (nisam ni ja
)!
-
Tarasov23
#6 Re: Hrvatska putovnica i prebivaliste,pomoc hitno!
Sta sad znaci u konzulatu u Sarajevu mogu rijesiti prebivaliste i obnoviti putovnicu??Black swan wrote:odjavi inače ćeš dobiti kaznu
- Truba
#7 Re: Hrvatska putovnica i prebivaliste,pomoc hitno!
dođeš ba u konzulat gdje ti je bliže daš osobnu i kažeš da te odjave i oni ti daju uplatnicu
tako nekako
kasnije ti dođe poštom potvrda da si odjavljen i poništena osobna
nakon toga upućuješ regularno za izdavanje putovnice
tako nekako
kasnije ti dođe poštom potvrda da si odjavljen i poništena osobna
nakon toga upućuješ regularno za izdavanje putovnice
- JohnnyS
#8 Re: Hrvatska putovnica i prebivaliste,pomoc hitno!
putovnicu ne moraš mijenjati, bez obzira na adresu. Hrvatska putovnica je dokument za potvrdu identiteta i državljanstva, a osobna iskaznica za potvrdu prebivališta. Ja sam promijenio državu prebivališta pa nisam mijenjao putovnicu.
Još jedno upozorenje, posjedovanje dvaju putovnica npr. BiH i Hrvatske je čini mi se protuzakonito iako dosta ljudi ima dvije putovnice.
Još jedno upozorenje, posjedovanje dvaju putovnica npr. BiH i Hrvatske je čini mi se protuzakonito iako dosta ljudi ima dvije putovnice.
- Truba
#9 Re: Hrvatska putovnica i prebivaliste,pomoc hitno!
to je niđe veze
- JohnnyS
#10 Re: Hrvatska putovnica i prebivaliste,pomoc hitno!
Ali je tako. Jedino su mi rekli da kad bih išao autom onda bi me mogli na Schengenskoj granici pilati jer mi adresa prebivališta ne odgovara registraciji i vozačkoj, ali mi opet ne mogu ništa osim eventualne neugodnosti dok ne provjere s centralom smije li se to ili ne. S obzirom da ja u inozemstvo idem samo avionom, onda mi je pogotovo svejedno 
- JanuaryJones
#11 Hrvatska putovnica i prebivaliste,pomoc hitno!
Ako imaš dvojno državljanstvo samim tim imaš pravo na dva pasoša. Druga je stvar kad dvije države nemaju regulisano pitanje oko dvojnog državljanstva ili država, kao Njemačka, ne priznaje dvojno državljanstvo. Ko brani djeci Danisa Tanovića da imaju i BiH i belgijske pasoše?!JohnnyS wrote:putovnicu ne moraš mijenjati, bez obzira na adresu. Hrvatska putovnica je dokument za potvrdu identiteta i državljanstva, a osobna iskaznica za potvrdu prebivališta. Ja sam promijenio državu prebivališta pa nisam mijenjao putovnicu.
Sent from my iPad using Tapatalk
- mayab
#12 Re: Hrvatska putovnica i prebivaliste,pomoc hitno!
Upravo tako!Tarasov23 wrote:Aha znaci napravim punomoc u hrvatskom konzulatu u Sarajevu i onda to posaljem rodbini tamo da me odjavi jel to??A znaci putovnicu mogu da napravim bez problema isto u Sarajevu znaci ne moram da idem u Zg.da pravim??E hvala ti majstore stvarno ako bude takomayab wrote:Odjavi prebivaliste u HR, to neko moze uraditi i za tebe, tako sto mu napravis punomoc u HR konzulatu i posaljes!
I jos nesto , ti imas dvojno drzavljanstvo,,nema veze sto nisi nikada pravio BiH biometrijski pasos (nisam ni ja
)!
- stiv33
#13 Re: Hrvatska putovnica i prebivaliste,pomoc hitno!
Ja nemam ni jednu putovnicu
U države gdje putujem dostatna mi je osobna karta
Ako budem putovao u rusiju ili kinu onda ću je napravit
U države gdje putujem dostatna mi je osobna karta
Ako budem putovao u rusiju ili kinu onda ću je napravit