Zaista što napišem to i mislim, ali ne napišem sve što mislim. Javih se na temu s pretpostavkom da se njen smisao odnosi prostorno isključivo na Bosnu i Hercegovinu, dakle na naše društvo i status homoseksualaca u njemu , s akcentom na mogućnost da istospolci imaju potrebu za usvajanjem djece , jer imaju limitiranu sposobnost za biološku reprodukciju. Koliko je meni poznato, država Bosna i Hercegovina je potpisnik povelje o ljudskim pravima i slobodama, štaviše, ta povelja je i Ustavom BiH iznad svih ostalih zakona sadržanih u njemu. Dakle, univerzalna ljudska prava i slobode su u BiH zagarantovana svakom njenom državljaninu, na svakom pedlju njene teritorije.
Međutim, nije mi poznato da je definicija braka i porodice takva da bi se njom mogli ravnopravno smatrati i homoseksualci. Naravno, u duhu povelje o zagarantovanim ljudskim pravima i slobodama svih članova bosanskohercegovačkog društva, ali i preko Zakona o diskriminaciji , diskriminacija kroz različite oblike prema istim je krivično djelo. Manje mi je poznat zakonski okvir za usvajanje djece, ali iz iskustva nekih poznanika mogu da zaključim da je za sada ona dosta složena i obeshrabrujuća po one koji bi da je ostvare . EDIT:
http://www.svizajedno.org/aktuelno/129-usvojenje
Nemoj mi zamjeriti ako se isključim sa teme, imam svoje prioritete, odoh počastiti svoje dijete nekim komadom odjeće ili obuće za maturu.