Homoseksualnost i usvajanje djece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Stjui

#976 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Stjui »

S4mpion wrote:U javnosti se jako često iznose tvrdnje kako učesnike gay parada na ulici premlate samo zato što su drugačiji. Međutim, ta tvrdnja je često rezultat manipulacije. Nikad se ne spomene činjenica da ti ljudi hodaju ulicom i svoje neistomišljenike konstantno nazivaju nazadnim, zatucanim, latentnim homoseksualcima i sl.

Kada vrijeđate ljude na taj način i ne tolerišete one koji se ne slažu s vama, ne možete baš očekivati toleranciju o kojoj pričate.
Itakoto wrote:Cega si se prepao? Da te ne zarazim preko interneta? :D
Mozes misliti, nisam homo. Naprotiv, siguran u sebe i svoje seksualne sklonosti. Mozda mi zato za razliku od vas "normalnih" homici i ne smetaju. :D
:D
zateznistub

#977 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by zateznistub »

Drinski wrote:Ovima homoseksualcima zaista nedostaje pažnje.
http://www.klix.ba/magazin/showbiz/cole ... /150521022
Sta su se nakostrijesili, zena u pravu!
Drinski

#978 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Drinski »

zateznistub wrote:
pa normalno da je u pravu.
sada mozes kazati da nekom dijetu neces napraviti tortu jer nema para, sirotinja, kokuz, fukara itd., a ne mozes kazati nekom matorcu da je to stoga sto je peder.
Last edited by Drinski on 21/05/2015 10:39, edited 1 time in total.
Nekako s proljeća

#979 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Nekako s proljeća »

U suštini je riječ o reprodukciji homoseksualaca na neprirodan al' u nekim sredinama zakonit način , nemam pozitivno mišljenje o tome. Štaviše, to je po meni samo još jedno jalovo rješenje , u smislu nemoralne i neetičke alternative za klasičnu porodicu. Naravno, poštujem pravo drugog i drugačijeg da, živi život koji smatra da je za njega ispravan. Svako pravo povlači i obavezu...
Itakoto

#980 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Itakoto »

Ti si jos bolji od onih koji pisu kako traze citavu ruku kad im das prst. Koje su to obaveze? Sta moraju homoseksualci uraditi da bi pred zakonom bili ravnopravni? Da vidimo koje protuusluge od strane homoseksualaca ocekujemo da bi oni dobili pravo na brak, usvajanje djece itd. Da nije lijecenje? :D
holowey

#981 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by holowey »

Itakoto wrote:Ti si jos bolji od onih koji pisu kako traze citavu ruku kad im das prst. Koje su to obaveze? Sta moraju homoseksualci uraditi da bi pred zakonom bili ravnopravni? Da vidimo koje protuusluge od strane homoseksualaca ocekujemo da bi oni dobili pravo na brak, usvajanje djece itd. Da nije lijecenje? :D
da daju guze :evil:

salu na stranu, svakakvih budalastina na ovoj temi...

@nekako s proljeca: cuj homoseksualci se "reprodukuju na neprirodan ali ponegdje zakonit nacin" :-) znas li sta znaci reprodukcija? :lol:

@ko_zna_koji_forumas: nacin kako homoseksualci zadovoljavaju svoje seksualne potrebe je neprirodan jer na taj nacin ne moze doci do zaceca... no shit sherlock... zato jelde heteroseksualci stupaju u intimne odnose iskljucivo onda kada se "reprodukuju"? nema djidji midji 'nako? :lol: i nema neprirodnog masturbiranja nego samo onog masturbiranja koje vodi do zaceca? :lol:

e, na cemu oni traze argumentaciju za prirodno/neprirodno :-) :lol:
Itakoto

#982 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Itakoto »

Stjui wrote:
S4mpion wrote:U javnosti se jako često iznose tvrdnje kako učesnike gay parada na ulici premlate samo zato što su drugačiji. Međutim, ta tvrdnja je često rezultat manipulacije. Nikad se ne spomene činjenica da ti ljudi hodaju ulicom i svoje neistomišljenike konstantno nazivaju nazadnim, zatucanim, latentnim homoseksualcima i sl.

Kada vrijeđate ljude na taj način i ne tolerišete one koji se ne slažu s vama, ne možete baš očekivati toleranciju o kojoj pričate.
Itakoto wrote:Cega si se prepao? Da te ne zarazim preko interneta? :D
Mozes misliti, nisam homo. Naprotiv, siguran u sebe i svoje seksualne sklonosti. Mozda mi zato za razliku od vas "normalnih" homici i ne smetaju. :D
:D
Ovo je kao dokaz da vas homoseksualci vrijedjaju?
Malo si se zeznuo, nisam homoseksualac niti pokusavam da ubijedim ikoga kako je to nesto pozitivno ili dobro. Zelim iskljucivo da razumijem od cega vas je strah? Ja te strahove (jos :oops: ) ne dijelim pa rekoh sam sebi da bi bilo dobro da mi neko razjasni o cemu se radi. :D
Nekako s proljeća

#983 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Nekako s proljeća »

Zaista što napišem to i mislim, ali ne napišem sve što mislim. Javih se na temu s pretpostavkom da se njen smisao odnosi prostorno isključivo na Bosnu i Hercegovinu, dakle na naše društvo i status homoseksualaca u njemu , s akcentom na mogućnost da istospolci imaju potrebu za usvajanjem djece , jer imaju limitiranu sposobnost za biološku reprodukciju. Koliko je meni poznato, država Bosna i Hercegovina je potpisnik povelje o ljudskim pravima i slobodama, štaviše, ta povelja je i Ustavom BiH iznad svih ostalih zakona sadržanih u njemu. Dakle, univerzalna ljudska prava i slobode su u BiH zagarantovana svakom njenom državljaninu, na svakom pedlju njene teritorije.

Međutim, nije mi poznato da je definicija braka i porodice takva da bi se njom mogli ravnopravno smatrati i homoseksualci. Naravno, u duhu povelje o zagarantovanim ljudskim pravima i slobodama svih članova bosanskohercegovačkog društva, ali i preko Zakona o diskriminaciji , diskriminacija kroz različite oblike prema istim je krivično djelo. Manje mi je poznat zakonski okvir za usvajanje djece, ali iz iskustva nekih poznanika mogu da zaključim da je za sada ona dosta složena i obeshrabrujuća po one koji bi da je ostvare . EDIT: http://www.svizajedno.org/aktuelno/129-usvojenje

Nemoj mi zamjeriti ako se isključim sa teme, imam svoje prioritete, odoh počastiti svoje dijete nekim komadom odjeće ili obuće za maturu. :thumbup:
Last edited by Nekako s proljeća on 21/05/2015 13:23, edited 1 time in total.
Itakoto

#984 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Itakoto »

Nisam pravnik i laik sam sto se tice povelja o ljudskim pravima. Ali mi se cini da je pravo na brak jedno od tih univerzalnih ljudskih prava. Barem bi imalo smisla da jeste. Nemam vremena da trazim isto kao ni ti. Djeca mi nisu jos za mature kao kod tebe ali se moram malo i poigrati sa njima kad vec nisam na poslu. :D
piupiu

#985 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by piupiu »

Nekako s proljeća wrote:
Međutim, nije mi poznato da je definicija braka i porodice takva da bi se njom mogli ravnopravno smatrati i homoseksualci. Naravno, u duhu povelje o zagarantovanim ljudskim pravima i slobodama svih članova bosanskohercegovačkog društva, ali i preko Zakona o diskriminaciji , diskriminacija kroz različite oblike prema istim je krivično djelo. Manje mi je poznat zakonski okvir za usvajanje djece, ali iz iskustva nekih poznanika mogu da zaključim da je za sada ona dosta složena i obeshrabrujuća po one koji bi da je ostvare . EDIT: http://www.svizajedno.org/aktuelno/129-usvojenje
Kako gdje, ima zemalja gdje homoseksualci mogu stupati u brak, dakle u tom smislu su jednaki su pred zakonom. Oko djece se jos uvijek vode debate, ali i tu su napravljene rupe u zakonu. Pa, na pr, zakon ne dozvoljava homoseksualnom paru da usvoji dijete, ali to dozvoljava homoseksualnom pojedincu.
Stjui

#986 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Stjui »

Itakoto wrote: Ovo je kao dokaz da vas homoseksualci vrijedjaju?
Malo si se zeznuo, nisam homoseksualac niti pokusavam da ubijedim ikoga kako je to nesto pozitivno ili dobro. Zelim iskljucivo da razumijem od cega vas je strah? Ja te strahove (jos :oops: ) ne dijelim pa rekoh sam sebi da bi bilo dobro da mi neko razjasni o cemu se radi. :D
samo hoću da pokažem kako je česta ova vrsta provociranja i da je g.s4mpion bio u pravu.a što se tiče "straha",ja ih se ne bojim,nego mi se pomisao da muško jaše muško,il' da se žensko tare od žensko,jednostavno gadi.držim da i kod ostalih preovladava osjećaj gađenja,a ne straha,tako da je i ovaj izraz "homofobija" neadekvatan.
Itakoto

#987 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Itakoto »

Hocete li sada i meni zabraniti pravo na brak i osnivanje familije jer vas provociram da ste latentni homoseksualci? :D
Cuj njemu se gadi!? Pa niko te ne tjera da ih gledas. Imate li ista drugo da nevedete osim sto "nije normalno" i "gadi mi se, ne mogu ih gledati" jer ovo nije dovoljno da drustvo u 21. vijeku bilo kome od nas (ukljucujuci i homoseksualce) osporava ljudska prava! Citam.
razonoda

#988 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by razonoda »

Itakoto wrote:Ti si jos bolji od onih koji pisu kako traze citavu ruku kad im das prst. Koje su to obaveze? Sta moraju homoseksualci uraditi da bi pred zakonom bili ravnopravni? Da vidimo koje protuusluge od strane homoseksualaca ocekujemo da bi oni dobili pravo na brak, usvajanje djece itd. Da nije lijecenje? :D
:-) Koliko znam Gay-ova --samo je NOVAC u pitanju.
holowey

#989 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by holowey »

Stjui wrote:
Itakoto wrote: Ovo je kao dokaz da vas homoseksualci vrijedjaju?
samo hoću da pokažem kako je česta ova vrsta provociranja i da je g.s4mpion bio u pravu.a što se tiče "straha",ja ih se ne bojim,nego mi se pomisao da muško jaše muško,il' da se žensko tare od žensko,jednostavno gadi.držim da i kod ostalih preovladava osjećaj gađenja,a ne straha,tako da je i ovaj izraz "homofobija" neadekvatan.
nemoj onda pomisljati... prisustvovati neces sigurno... tako da sto se toga tice, ne brini, tvoja guza je sigurna :evil:
Stjui

#990 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Stjui »

holowey wrote: nemoj onda pomisljati...
kako kad nas se danonoćno "bombarduje" tim gadarijama?toga je uvjek bilo i biće,ali paradirati i tu nastranost i nakaradluk predstavljati kao nešto normalno je bezobrazluk svih bezobrazluka.
macmoodan

#991 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by macmoodan »

Stewie Griffin je homoseksualac, znaš to?
Jack Be Nimble

#992 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Jack Be Nimble »

Drinski wrote:
zateznistub wrote:
pa normalno da je u pravu.
sada mozes kazati da nekom dijetu neces napraviti tortu jer nema para, sirotinja, kokuz, fukara itd., a ne mozes kazati nekom matorcu da je to stoga sto je peder.
Ako matorac ima pare sto bi mu kazao da mu neces napraviti tortu?

Al meni je smjesno so vjernicima ili ljudima koji navode primjer kao zena iz Velike Britanije ova slika

Image

predstavlja isto kao ova

Image
walk_M-A-N

#993 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by walk_M-A-N »

sarajlija-x wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/irska ... /150521013
Ako u Irskoj treba referendum za brak između istospolaca onda se za usvajanje djece podrazumjeva i u tom slučaju svi "oni" koji budu željeli djecu će morati seliti iz Bosne jer to ovdje nikad neće proći.
Glavne političke partije su se ujedinile s porukom "Kažite da".
Užas, bojim se i kod nas toga, sa našim beskičmenjacima.
poznat_mup_ks
al fakat, kako mogu se sudarat dlakavim guzicama i zvaljiti jedan drugom kitu...nije prirodno da ga hebes
Banksy

#994 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Banksy »

Pjevačica i voditeljica Coleen Nolan izazvala je bijes Britanaca nakon što je u emisiji "Loose Women" poredila podržavanje prava homoseksualaca sa podržavanjem IDIL-a.

"Šta kada bi neko ušao i rekao: Želim tortu s oznakom IDIL-ove države? Ako to podržim, podržavam ubistva naših ljudi. Samo zato što je to posao, znači li da to moraju napraviti?", kazala je Coleen pokušavajući braniti pravo poslastičara da odbije klijenta zbog njegovih uvjerenja.
Kakva glupača, kakve usporedbe, ne mogu da vjerujem ... :(
Itakoto

#995 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Itakoto »

walk_M-A-N wrote:
sarajlija-x wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/irska ... /150521013
Ako u Irskoj treba referendum za brak između istospolaca onda se za usvajanje djece podrazumjeva i u tom slučaju svi "oni" koji budu željeli djecu će morati seliti iz Bosne jer to ovdje nikad neće proći.
Glavne političke partije su se ujedinile s porukom "Kažite da".
Užas, bojim se i kod nas toga, sa našim beskičmenjacima.
poznat_mup_ks
al fakat, kako mogu se sudarat dlakavim guzicama i zvaljiti jedan drugom kitu...nije prirodno da ga hebes
Izvini, sta imas ti od toga sto se oni (ne) mogu vjencati? Pojasni.
Ne razumijem ih ni ja ali nikad nisam pomislio o mogucnostima da im uskratim ikakva prava. Pustite ljude da zive, vas zivot nece biti ni bolji ni losiji od sadasnjeg.
Itakoto

#996 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Itakoto »

Banksy wrote:

Pjevačica i voditeljica Coleen Nolan izazvala je bijes Britanaca nakon što je u emisiji "Loose Women" poredila podržavanje prava homoseksualaca sa podržavanjem IDIL-a.

"Šta kada bi neko ušao i rekao: Želim tortu s oznakom IDIL-ove države? Ako to podržim, podržavam ubistva naših ljudi. Samo zato što je to posao, znači li da to moraju napraviti?", kazala je Coleen pokušavajući braniti pravo poslastičara da odbije klijenta zbog njegovih uvjerenja.
Glupaca isto kao i ovaj aktivista koji cmizdri o diskriminaciji jer mu neko nije htio napraviti tortu sa natpisom "support gay community" ili sta vec... Jeftino i glupo.
Banksy

#997 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Banksy »

površno, glupo, bučno i besmisleno ...
razonoda

#998 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by razonoda »

Itakoto wrote:
Banksy wrote:

Glupaca isto kao i ovaj aktivista koji cmizdri o diskriminaciji jer mu neko nije htio napraviti tortu sa natpisom "support gay community" ili sta vec... Jeftino i glupo.
U USA, ne znam tacno koji state, imaju pravo odbiti uslugu gay-ovima , tako ima vjera propovjeda. Sve po zakonu. Mislim da je Ohio.
Avetinho

#999 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Avetinho »

razonoda wrote:
Itakoto wrote:
Banksy wrote: Kakva glupača, kakve usporedbe, ne mogu da vjerujem ... :(
U USA, ne znam tacno koji state, imaju pravo odbiti uslugu gay-ovima , tako ima vjera propovjeda. Sve po zakonu. Mislim da je Ohio.
U SAD svako ima pravo na sve sto nije zabranjeno. Mozes misliti, restoran ne mora posluzivati nikoga, a benzinske pumpe mogu biti i zatvorene.
razonoda

#1000 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by razonoda »

:roll: haj pretvarat cu se da sam te shvatila sta si mislio....
Post Reply