Ja jok! Ja nemećem u zeljanicu, jokMis mekinjas wrote:Ebat ga sad. Ne može ni žena ostati trudna ako ga primi u guzu, iako neki "stručnjaci" tvrde da je moguće.broj dva wrote:Je li se ikad u istoriji foruma desilo da na nekoj od ovakvi tema neko kaze "vidi stvarno interesantan argument, mozda bi trebao/la porazmislit ipak ima mogucnost da nisam u pravu" ??
Nije i nece. Svi smo u rovovima, svi smo odabrali pozicije.
Inace jedan od osnovni pojmova koji se provlaci kroz temu je prirodnost ili neprirodnost homoseksualizma, bez da je iko pokusao definisati sta bi rjec "prirodno" trebala da znaci u ovom kontekstu.
Kako moze biti prirodno kad dva muskarca jedan drugog u dupe, i od toga nema djece dakle definitivno neprirodno? (i onda odu pa ga izdrkaju na lezbejke)
Kako moze biti neprirodno kad se ocigledno pojavljuje u prirodi (i kod zivotinja i kod ljudi) , kroz cjelu istoriju,kao oblik seksualnosti?![]()
A svi ga vole tamo ćušnuti.
Homoseksualnost i usvajanje djece
- zateznistub
#951 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
-
sarajlija-x
#952 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Da li se kvalifikuje kao krivično djelo stvarno ne znam ali ja ga kvalifikujem isto kao i homoseksualizam, a to je seksualni poremećaj.U isti taj koš bih stavio i pedofiliju i nekrofiliju.Tomahawk11 wrote:@sarajlija-x, prvo, sta je incest, kako se kvalifikuje? Je li kaznjiv zakonom? Je li kvalifikovan kao nasilnicko ponasanje?
I kakve veze ima incest sa homo?
Incest sam spomenuo baš iz razloga što može biti dobrovoljan pa ga onda tom logikom gdje dvoje odraslih radi šta želi možemo smatrati dopuštenim i prihvatljivim jer je argument isti.
Last edited by sarajlija-x on 20/05/2015 14:38, edited 1 time in total.
- Not My Idea
#953 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Pored toliko neizljecivih smrtnih bolesti, ili zaraznih ili bolnih, vi bi lijecili nesto sto nikom ne cini zlo. Srecom pa se vas pita za misljenje od strane strucnih ljudi.
Neki dan rekoh da je uzaludno pricat o ovom, da ce zakon biti odobren i za brakove i usvajanje kad nam dodje EU i kad nam to bude odgovaralo u politickom smislu, tad sam vise mislila da se dzaba nervirate i jedete sebi drob, ne mozete nista promijenit, zivi bili pa vidjeli.
Neki dan rekoh da je uzaludno pricat o ovom, da ce zakon biti odobren i za brakove i usvajanje kad nam dodje EU i kad nam to bude odgovaralo u politickom smislu, tad sam vise mislila da se dzaba nervirate i jedete sebi drob, ne mozete nista promijenit, zivi bili pa vidjeli.
-
broj dva
#954 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
------------sarajlija-x wrote:Da li se kvalifikuje kao krivično djelo stvarno ne znam ali ga ja kvalifikujem isto kao i homoseksualizam a to je seksualni poremećaj.U isti taj koš bi stavio i pedofiliju i nekrofiliju.Tomahawk11 wrote:@sarajlija-x, prvo, sta je incest, kako se kvalifikuje? Je li kaznjiv zakonom? Je li kvalifikovan kao nasilnicko ponasanje?
Incest sam spomenuo baš iz razloga što može biti dobrovoljna pa je onda tom logikom gdje dvoje odraslih radi šta želi možemo smatrati dopuštenom i prihvatljivom jer je argument isti.
Level playing filed. Informed consent.
To su po meni kriteriji. Nemam bas neke simpatije prema incestu ali u teoriji uzmi brata i sestru koji su ponoljetni, ili prve rodjake ili nesto slicno - zasto ne bi imali pravo stupit u seksualni odnos jer se meni i tebi ta pomisao ne svidja ? Ne pricam o slucajevima kad roditelj siluje djete ( u takvim slucajevima nema pravnopravnosti partnera), ne pricam o nekrofiliji jer mrtvac ne moze pristati ni na sta,ne pricam o pedofiliji jer je to silovanje djece, ne pricam o seksu sa zivotinjama jer opet nema ravopravnosti i informisane dozvole.
Ali odrasle, mentalno sposobne i adekvatno informisane osobe koje dobrovoljno pristaju na to mogu da se karaju kako hoce bez da se to tice mene i tebe.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#955 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Onda se moras vratiti na moj prvi danasnji post. Stvar je licnog stava.sarajlija-x wrote:Da li se kvalifikuje kao krivično djelo stvarno ne znam ali ja ga kvalifikujem isto kao i homoseksualizam, a to je seksualni poremećaj.U isti taj koš bih stavio i pedofiliju i nekrofiliju.Tomahawk11 wrote:@sarajlija-x, prvo, sta je incest, kako se kvalifikuje? Je li kaznjiv zakonom? Je li kvalifikovan kao nasilnicko ponasanje?
Incest sam spomenuo baš iz razloga što može biti dobrovoljan pa ga onda tom logikom gdje dvoje odraslih radi šta želi možemo smatrati dopuštenim i prihvatljivim jer je argument isti.
Bilo je prije nekoliko godina da je neka budala pristala dobrovoljno da ga ovaj drugi iskasapi i u lonac, pa pojede....negdje u Holandiji.
Hapse li kod nas gay parove? Ne bih rekao....mozda se ne eksponiraju javno, ali ih nece uhapsiti.
No, tema je svakako da li dati na usvajanje djecu homo parovima....pa da ne sirimo dalje.
- Ajatolah_
#956 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Da nije prirodno, to bi značilo da je homoseksualnost nije "prirodno" nastala nego vještački, što ipak nije slučaj. Homoseksualci su prirodno takvi i ne mogu si pomoć', je l'.broj dva wrote:Inace jedan od osnovni pojmova koji se provlaci kroz temu je prirodnost ili neprirodnost homoseksualizma, bez da je iko pokusao definisati sta bi rjec "prirodno" trebala da znaci u ovom kontekstu.
Kako moze biti prirodno kad dva muskarca jedan drugog u dupe, i od toga nema djece dakle definitivno neprirodno? (i onda odu pa ga izdrkaju na lezbejke)
Ako se već mora govoriti o takvim kvalifikacijama, onda prije možeš reći da homoseksualnost nije "normalna", u značenju da odudara od uobičajenog. Imati različitu boju očiju je prirodno, a nije normalno, naprimjer.
Ali svejedno, mislim da ulaženje u semantiku pojmova "prirodno", "normalno" i slično nemaju šta tražiti u pitanjima njihovih prava. Postoji hejbet stvari koje nisu ni prirodne ni normalne, a društvo ih potpuno odobrava, isto kao što postoje prirodne stvari koje nam se ne sviđaju. Uostalom, to je l' nešto prirodno ni ne treba da se tiče društva; jedno jedino pitanje koje društvo treba zanimati je - šteti li mu neka pojava ili ne.
-
razonoda
#957 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Vjerovatno sam nesto propustila---al po ovom pisanju zakljucih ----da se u BIH povecao broj zahtjeva od strane gay-eva za usvajanje djece. Ako jeste , onda imamo ozbiljan problem , cekati da udjemo u EU JE dug. Djeca ce prerast, i svako svojim putem.Not My Idea wrote:Pored toliko neizljecivih smrtnih bolesti, ili zaraznih ili bolnih, vi bi lijecili nesto sto nikom ne cini zlo. Srecom pa se vas pita za misljenje od strane strucnih ljudi.
- General_Jackson
#958 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Itakoto wrote:Recimo da djeci i nije lose u tim domovima, toplina sopstvenog doma i familije su nezamnjenjivi pa makar djeca imala 2 oca ili 2 majke.
Licemjeri, kad vam je toliko stalo do te djece, zasto ih sami ne usvajate??? Zasto ih zloupotrebljavate za ispoljavanje vasih fobija? Mada sve vise vjerujem da su najglasniji i najradikalniji protivnici ravnopravnosti sve sami latentni homoseksualci.
Bravo zaista briljantno objašnjenje, znači onda su i antifašisti u stvari latentni fašisti, itd. da sada ne nabrajam još milion sličnih poređenja
-
Paul F.
#959 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Baš htjedoh napisati ovako nešto (prirodno vs normalno). Ako je jedan od glavnih zadataka živog bića produžiti vrstu, onda homoseksualnost nije normalna. Što se tiče usvajanja djece, ako je porodica osnovna ćelija društva, onda valjda i društvo treba brinuti da te ćelije budu zdrave.Ajatolah_ wrote:Da nije prirodno, to bi značilo da je homoseksualnost nije "prirodno" nastala nego vještački, što ipak nije slučaj. Homoseksualci su prirodno takvi i ne mogu si pomoć', je l'.broj dva wrote:Inace jedan od osnovni pojmova koji se provlaci kroz temu je prirodnost ili neprirodnost homoseksualizma, bez da je iko pokusao definisati sta bi rjec "prirodno" trebala da znaci u ovom kontekstu.
Kako moze biti prirodno kad dva muskarca jedan drugog u dupe, i od toga nema djece dakle definitivno neprirodno? (i onda odu pa ga izdrkaju na lezbejke)![]()
Ako se već mora govoriti o takvim kvalifikacijama, onda prije možeš reći da homoseksualnost nije "normalna", u značenju da odudara od uobičajenog. Imati različitu boju očiju je prirodno, a nije normalno, naprimjer.
Ali svejedno, mislim da ulaženje u semantiku pojmova "prirodno", "normalno" i slično nemaju šta tražiti u pitanjima njihovih prava. Postoji hejbet stvari koje nisu ni prirodne ni normalne, a društvo ih potpuno odobrava, isto kao što postoje prirodne stvari koje nam se ne sviđaju. Uostalom, to je l' nešto prirodno ni ne treba da se tiče društva; jedno jedino pitanje koje društvo treba zanimati je - šteti li mu neka pojava ili ne.
- petunija
#960 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ne, ne moram biti u pravu po svaku cijenu, zato i diskutujemo ovdje.S4mpion wrote:U tom slučaju ne postavljaj ovakva pitanja:petunija wrote:Neću, ne interesuješ meS4mpion wrote: Hoćeš li sada i mene optužiti da ne reagujem na zlostavljanje djece samo da bi dokazala neku svoju poentu?
Govorila sam uopštenoI ne iznosi netačne tvrdnje kako niko ne reaguje na zlostavljanje djece samo da bi dokazala svoje stavove. Ne moraš biti u pravu po svaku cijenu.petunija wrote:Zašto je nizak udarac, da se možda nisi našao prozvanim?
Nisam rekla da niko ne reaguje na zlostavljanja, nego da su reakcije blage u odnosu na ovo. Povrh svega nemamo ni zakon koji bi LGBT populaciji dozvolio/zabranio usvajanje, a ovo prvo je krivično djelo.
Pokušavam reći da je ovo prvo mnogo opasniji problem i da kao takav zaslužuje veću pažnju nego ovo drugo, ali očito da sam pogrešno shvaćena
- zateznistub
#961 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Jel ovaj mene nazva toplim bratom?General_Jackson wrote:Itakoto wrote:Recimo da djeci i nije lose u tim domovima, toplina sopstvenog doma i familije su nezamnjenjivi pa makar djeca imala 2 oca ili 2 majke.
Licemjeri, kad vam je toliko stalo do te djece, zasto ih sami ne usvajate??? Zasto ih zloupotrebljavate za ispoljavanje vasih fobija? Mada sve vise vjerujem da su najglasniji i najradikalniji protivnici ravnopravnosti sve sami latentni homoseksualci.![]()
![]()
![]()
Bravo zaista briljantno objašnjenje, znači onda su i antifašisti u stvari latentni fašisti, itd. da sada ne nabrajam još milion sličnih poređenja
A nee drug, ni maca, a boga mi ni topdžija...jok
Last edited by zateznistub on 20/05/2015 16:16, edited 1 time in total.
- S4mpion
#962 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
petunija wrote: Ne, ne moram biti u pravu po svaku cijenu, zato i diskutujemo ovdje.
Nisam rekla da niko ne reaguje na zlostavljanja, nego da su reakcije blage u odnosu na ovo. Povrh svega nemamo ni zakon koji bi LGBT populaciji dozvolio/zabranio usvajanje, a ovo prvo je krivično djelo.
Pokušavam reći da je ovo prvo mnogo opasniji problem i da kao takav zaslužuje veću pažnju nego ovo drugo, ali očito da sam pogrešno shvaćena
Do mene je sigurno.petunija wrote:Kad se već brinete za prava djece, zašto onda niko ne reaguje na zlostavljanje djece?
-
Itakoto
#963 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
General_Jackson wrote:Itakoto wrote:Recimo da djeci i nije lose u tim domovima, toplina sopstvenog doma i familije su nezamnjenjivi pa makar djeca imala 2 oca ili 2 majke.
Licemjeri, kad vam je toliko stalo do te djece, zasto ih sami ne usvajate??? Zasto ih zloupotrebljavate za ispoljavanje vasih fobija? Mada sve vise vjerujem da su najglasniji i najradikalniji protivnici ravnopravnosti sve sami latentni homoseksualci.![]()
![]()
![]()
Tesko je ovo za tebe, znam.
- Muhamed Đakmić
#964 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
EDIT: Izvini, pogrešan post citirah.Aurelia Bronski wrote:Ono kad ne znas protumaciti tudji sarkazam......zateznistub wrote:Leo_alfa wrote:Pa upravu si, sta nas boli briga za tom djecom, bitno je svoj genetski materijal rasiriti. Jedino je bitno da ih homoseksualci ne usvajaju jer mi to smatramo nenormalnim.![]()
(Lave, odsad koristi [sarc][/sarc]
)
On topic - DA!
Apsolutno ne vidim problem da ljudi koji su u mogucnosti da djeci pruze dobar dom to i urade. U bilo kojoj kombinaciji, samci takodjer. I ne po pravilu prvo hetero pa homo pa sta ostane vec da djeca idu u PO NJIH najbolju situaciju.
I da - homoseksualnost NIJE bolest. Mozes TI to (@zateznistub) smatrati bolescu dok krave kuci ne dodju ali ti dzaba.
I dasta, eto homoseksualci su krivi za sve, propast svijeta blablabla. Homoseksualnost je prisutna od samog postojanja covjecanstva, postala je problem kad su se nadigle kojekakve moralne vertikale (al' u qrtzu) da definisu i odredjuju ko bi koga SMIO da voli.
P.S. I ja smatram da su mnogi ljudi totalni maloumni kreteni i ne bi trebali pisati po forumima ali dzaba mi, ne mogu im zabraniti da svojim idiotlukom siluju moje roznjace i mozdanu masu.
U svakom slučaju, posljednje upozorenje ostaje.
- JThomas
#965 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
prirodno je ono što se pojavljuje u prirodi. jednostavno, jelde, i sama riječ ukazuje na to.
- macmoodan
#966 Re: Homoseksualnots i usvajanje djece
kako bi tebi bilo da svi imaju mater i oca, a ti ni mater ni oca.jao_situacije wrote:kako bi tebi bilo da svi imaju mater i oca, a ti 2 oca
samo se postavi u tu situaciju i sve će ti biti jasno
Nek usvajaju, sretno im.
-
__Phoenix__
#967 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Kako usvajanje djece podilazi pod "ugrožavanje/dodirivanje" ostalih, ono se uvijek odobrava referendumom, tako da se ne brinem, to rijetko gdje prođe...
A i samo usvajanje djece je uzimanje ruke kod pruženog prsta.
A i samo usvajanje djece je uzimanje ruke kod pruženog prsta.
- jao_situacije
#968 Re: Homoseksualnots i usvajanje djece
bravo, svaka častmacmoodan wrote:kako bi tebi bilo da svi imaju mater i oca, a ti ni mater ni oca.jao_situacije wrote:kako bi tebi bilo da svi imaju mater i oca, a ti 2 oca
samo se postavi u tu situaciju i sve će ti biti jasno
Nek usvajaju, sretno im.
genijalno
- General_Jackson
#969 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Pa očito, ako si se izjasnio da se ne slažeš sa njihovom ideologijom, slijedi ti niz etiketa i uvreda ali to je ok. Kada pederi vrijeđaju hetero populaciju to je ok, međutim kada se ti izjasniš da se ne slažeš sa njihovom ideologijom, bez da ih vrijeđaš to je za zatvora.zateznistub wrote:Jel ovaj mene nazva toplim bratom?General_Jackson wrote:Itakoto wrote:Recimo da djeci i nije lose u tim domovima, toplina sopstvenog doma i familije su nezamnjenjivi pa makar djeca imala 2 oca ili 2 majke.
![]()
![]()
Bravo zaista briljantno objašnjenje, znači onda su i antifašisti u stvari latentni fašisti, itd. da sada ne nabrajam još milion sličnih poređenja![]()
![]()
A nee drug, ni maca, a boga mi ni topdžija...jok
- General_Jackson
#970 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Jeste, teško je, tu si u pravu, mene nikada nećeš ubijediti u to da si ti normalan a ja nenormalan!Itakoto wrote:General_Jackson wrote:Itakoto wrote:Recimo da djeci i nije lose u tim domovima, toplina sopstvenog doma i familije su nezamnjenjivi pa makar djeca imala 2 oca ili 2 majke.
![]()
![]()
Tesko je ovo za tebe, znam.
-
Itakoto
#971 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Cega si se prepao? Da te ne zarazim preko interneta?
Mozes misliti, nisam homo. Naprotiv, siguran u sebe i svoje seksualne sklonosti. Mozda mi zato za razliku od vas "normalnih" homici i ne smetaju.
Mozes misliti, nisam homo. Naprotiv, siguran u sebe i svoje seksualne sklonosti. Mozda mi zato za razliku od vas "normalnih" homici i ne smetaju.
- General_Jackson
#972 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Tebe i takvih kao ti sigurno nisam!
O da ne sumnjam da si ti siguran u svoju (homo)seksualnost i iskreno zaboli me q. za nju, samo prestanite nas terorisati sa tim.
O da ne sumnjam da si ti siguran u svoju (homo)seksualnost i iskreno zaboli me q. za nju, samo prestanite nas terorisati sa tim.
-
Itakoto
#973 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Kolega, koncentracija. Vidim da znas citati, ako nista nije do toga. Ali vec po drugi put ne citas sta sam napisao. 
-
sarajlija-x
#974 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/irska ... /150521013
Ako u Irskoj treba referendum za brak između istospolaca onda se za usvajanje djece podrazumjeva i u tom slučaju svi "oni" koji budu željeli djecu će morati seliti iz Bosne jer to ovdje nikad neće proći.
Ako u Irskoj treba referendum za brak između istospolaca onda se za usvajanje djece podrazumjeva i u tom slučaju svi "oni" koji budu željeli djecu će morati seliti iz Bosne jer to ovdje nikad neće proći.
-
Drinski
#975 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ovima homoseksualcima zaista nedostaje pažnje.
http://www.klix.ba/magazin/showbiz/cole ... /150521022
http://www.klix.ba/magazin/showbiz/cole ... /150521022