Nisam ba ni mislio da si gati izmislio. Jednostavno ne mogu da vjerujem da je drustvo ovo prihvatilo kao najnormalnije. Meni je grozno...ono posadis ko u saksiju jbt i uberes i nosis gdje hoces...groznokecher II wrote:drug nisam ja izmislio taj pojam, mislim da se regularno koristi i da je prihvacen u tim krugovima bez ikakvih losih ili degradirajucih konotacija.zateznistub wrote:meni se od ovog pojma dize kosa na glavi....pa pobogu, nisi saksija...
Homoseksualnost i usvajanje djece
- zateznistub
#776 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
-
kecher II
#777 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
kakva je situacija i trendovi u svijetu mescini nece jos dugo proci kada ce "surogat majka" postati i zanimanje ako vec nije 
- zateznistub
#778 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
kecher II wrote:kakva je situacija i trendovi u svijetu mescini nece jos dugo proci kada ce "surogat majka" postati i zanimanje ako vec nije
Ništa nas ne smije iznenaditi...
- Dozer
#779 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Kratko i jasno - protiv gay/LGBT populacije nemam apsolutno nista. Neka ljudi zive kako vole i zele, njihova pojedinacna stvar.
Ali, kod usvajanja djece od strane takvih parova, bez obzira da li se radi o zenskim ili muskim parovima, i te kako sam protiv.
Priroda je napravila svoje, kako kod nas, tako i kod ostatka flore i faune na planeti, pa ako nisi predvidjen da radjas (muskarci), ili ako ne zelis da radjas (zene), onda ne mozes ni imati dijete.
Usvajanje djece od strane dvije zene, a pogotovo dva muskarca, po meni je totalni idiotluk.
Ali, kod usvajanja djece od strane takvih parova, bez obzira da li se radi o zenskim ili muskim parovima, i te kako sam protiv.
Priroda je napravila svoje, kako kod nas, tako i kod ostatka flore i faune na planeti, pa ako nisi predvidjen da radjas (muskarci), ili ako ne zelis da radjas (zene), onda ne mozes ni imati dijete.
Usvajanje djece od strane dvije zene, a pogotovo dva muskarca, po meni je totalni idiotluk.
-
broj dva
#780 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
--------zateznistub wrote:Nisam ba ni mislio da si gati izmislio. Jednostavno ne mogu da vjerujem da je drustvo ovo prihvatilo kao najnormalnije. Meni je grozno...ono posadis ko u saksiju jbt i uberes i nosis gdje hoces...groznokecher II wrote:drug nisam ja izmislio taj pojam, mislim da se regularno koristi i da je prihvacen u tim krugovima bez ikakvih losih ili degradirajucih konotacija.zateznistub wrote:meni se od ovog pojma dize kosa na glavi....pa pobogu, nisi saksija...
Po cemu je to nenormalnije od transplantacije jetre ili bubrega ?
- zateznistub
#781 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ma salis se? Jel de da se salis?broj dva wrote: --------
-
broj dva
#782 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
-------zateznistub wrote:Ma salis se? Jel de da se salis?broj dva wrote: --------
Nisam drug, ne salim se.
Zena iznajmi svoju matericu nekom drugom, rodi djete sa kojim u nekim slucajevima djeli gene a u nekim ne, i onda to djete da(proda) drugom paru.
Sta je tu cudno ? Sta je tu cudnije od transplantacije organa ? Jednostavno posljedica razvoja medicinske nauke i nesrazmejra u blagostanju - siromasne zene iznajmljuju matericu bogatim zenama jer se moze. Bas kao sto siromasni prodaju bubrege bogatim. Jedini razlog sto ovo izgleda cudno je to sto se tek pojavilo, za par decenija ce biti najnormalnija stvar a nesto drugo, novo i trenutno nezamislivo ce nas cudti...
- and
#783 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
nikad neće biti normalno
- S4mpion
#784 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Poprilično sam siguran da nije jednak osjećaj izgubiti bubreg i izgubiti dijete.broj dva wrote: -------
Nisam drug, ne salim se.
Zena iznajmi svoju matericu nekom drugom, rodi djete sa kojim u nekim slucajevima djeli gene a u nekim ne, i onda to djete da(proda) drugom paru.
Sta je tu cudno ? Sta je tu cudnije od transplantacije organa ?
- Leo_alfa
#785 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ako nisi predvidjen da radjas i ne zelis da radjas normalno je da ne mozes imati dijete, ali to nije tema, tema je usvojiti dijete. Priroda i tu ima nevjerovatnih primjera koji po tom prirodnom sablonu ne bi trebali funkcionisati, ali funkcionisu.Dozer wrote:Kratko i jasno - protiv gay/LGBT populacije nemam apsolutno nista. Neka ljudi zive kako vole i zele, njihova pojedinacna stvar.
Dakle to "prirodno" u ovakvim pricama ne znaci nista.
-
broj dva
#786 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
-------S4mpion wrote:Poprilično sam siguran da nije jednak osjećaj izgubiti bubreg i izgubiti dijete.broj dva wrote: -------
Nisam drug, ne salim se.
Sta je tu cudno ? Sta je tu cudnije od transplantacije organa ?
Sigurno si u pravu i nije mi namjera bagatelizirat taj osjecaj. Jednostavno sam povukao paralelu sa necim sto je prije bilo medicinski nemoguce a danas je svakodnevna pojava. Ali sta recimo ako je zena samo surogat, bez da donira jajce /jajnu celiju (sta se vec kaze) tako da sav genetski materijal djeteta pripada ljdima koji ce to djete usvojiti ? U Indiji to prerasta u industriju...i moje eventualne primjedbe u vezi te prakse nemaju veze sa tim da li homoseksualni ili heteroseksualni parovi usvajaju utu djecu, sta meni vise smetsa je to iskoristavanje bjede od strane bogati...
-
palermo
#787 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Meni je najbolje kada počnu post sa protiv LGBT populacije nemam ništa protiv.Dozer wrote:Kratko i jasno - protiv gay/LGBT populacije nemam apsolutno nista. Neka ljudi zive kako vole i zele, njihova pojedinacna stvar.
Pa imaš, jednostavno ne bi da su ravnopravni. Što se vidi iz tvoga daljnjeg posta.
Meni je taj stav sasvim legitiman (iako se ja ne slažem sa njim) jedino mi smeta ovo ograđivanje.
-
Paul F.
#788 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ravnopravnost ? Pa hajmo onda svima podijeliti vozačke dozvole u cilju ravnopravnosti. Ili univerzitetske diplome. Kako to da Džeko može igrati za City a ja me mogu ? Gdje je tu ravnopravnost ? 
-
Avetinho
#789 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Glupog komentara.Paul F. wrote:Ravnopravnost ? Pa hajmo onda svima podijeliti vozačke dozvole u cilju ravnopravnosti. Ili univerzitetske diplome. Kako to da Džeko može igrati za City a ja me mogu ? Gdje je tu ravnopravnost ?
-
saja_dj
#790 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Hajmo prvo u skolu da naucimo sta je ravnopravnost.Paul F. wrote:Ravnopravnost ? Pa hajmo onda svima podijeliti vozačke dozvole u cilju ravnopravnosti. Ili univerzitetske diplome. Kako to da Džeko može igrati za City a ja me mogu ? Gdje je tu ravnopravnost ?
-
razonoda
#791 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Licno mislim da u praksi nema puno parova bilo koje skupine , da usvajaju djecu. To su osobe --vecinom sebicne, novcem orjentisanje ,(sve bi dale da svojoj guzi ugode) i imati dijete je velika obaveza.
Znam puno osoba , koje su nakon braka i djece --sve to napustili i otisli na '''drugu stranu''.
Ne smetaju mi ....
-
palermo
#792 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Izbriši druže ovaj post....Paul F. wrote:Ravnopravnost ? Pa hajmo onda svima podijeliti vozačke dozvole u cilju ravnopravnosti. Ili univerzitetske diplome. Kako to da Džeko može igrati za City a ja me mogu ? Gdje je tu ravnopravnost ?
- zateznistub
#793 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
prodati bubreg je nesto sto je iskljucivo dio tebe i ti imas puno pravo prodati nesto sto je iskljucivo tvoje odn, dio tebe.broj dva wrote:-------zateznistub wrote:Ma salis se? Jel de da se salis?broj dva wrote: --------
Nisam drug, ne salim se.
Sta je tu cudno ? Sta je tu cudnije od transplantacije organa ? Jednostavno posljedica razvoja medicinske nauke i nesrazmejra u blagostanju - siromasne zene iznajmljuju matericu bogatim zenama jer se moze. Bas kao sto siromasni prodaju bubrege bogatim. Jedini razlog sto ovo izgleda cudno je to sto se tek pojavilo, za par decenija ce biti najnormalnija stvar a nesto drugo, novo i trenutno nezamislivo ce nas cudti...
Dijete NIJE dio tebe, nije iskljucivo dio tebe, Dijete je zivo bice, zivot koji nije nastalo slucajno nego namjerno i kao takvo ne moze biti predmetom trgovine (iznajmljivanje materice). Kako to grozno zvuci.
-
razonoda
#794 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
-
Paul F.
#795 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Pa kako da ga obrišem kad si ga citirao ?palermo wrote:Izbriši druže ovaj post....Paul F. wrote:Ravnopravnost ? Pa hajmo onda svima podijeliti vozačke dozvole u cilju ravnopravnosti. Ili univerzitetske diplome. Kako to da Džeko može igrati za City a ja me mogu ? Gdje je tu ravnopravnost ?
Biti roditelj je odgovornost. Djetetu treba otac i majka i svako ima svoju ulogu. Dijete koje odraste bez roditelja nosi ožiljke cijeli život. Nije idealno ni da obični parovi usvajaju djecu jer se gubi taj biološki faktor ali ne može se drugačije.
-
Paul F.
#796 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ništa gluplje i besmislenije nema nego na forumu citirati nekoga pa napisati ovako nešto. Je l ja trebam sad citirati sve postove koje smatram glupim i samo to napisati ? Niđe veze s mozgom. Ako se ne slažeš sa nekim onda ga ili ignorišeš ili izneseš kontra argumente.Avetinho wrote:Glupog komentara.
Hajmo prvo u školu da naučimo šta je argumentovana rasprava.saja_dj wrote:Hajmo prvo u skolu da naucimo sta je ravnopravnost.
Ljudska prava i slobode mogu ići dotle dok ne počnu ugrožavati tuđe. Dijete ima pravo na normalno djetinjstvo. Dijete nije ničija igračka...
-
Paul F.
#797 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Po vašoj logici bi i pedofilima trebalo odobriti usvajanje djece zbog njihove ravnopravnosti. 
-
saja_dj
#798 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
glup ti je komentar bio nema se tu puno raspravljati.Paul F. wrote:Ništa gluplje i besmislenije nema nego na forumu citirati nekoga pa napisati ovako nešto. Je l ja trebam sad citirati sve postove koje smatram glupim i samo to napisati ? Niđe veze s mozgom. Ako se ne slažeš sa nekim onda ga ili ignorišeš ili izneseš kontra argumente.Avetinho wrote:Glupog komentara.Hajmo prvo u školu da naučimo šta je argumentovana rasprava.saja_dj wrote:Hajmo prvo u skolu da naucimo sta je ravnopravnost.
Ljudska prava i slobode mogu ići dotle dok ne počnu ugrožavati tuđe. Dijete ima pravo na normalno djetinjstvo. Dijete nije ničija igračka...
evo vidiš i opet...Po vašoj logici bi i pedofilima trebalo odobriti usvajanje djece zbog njihove ravnopravnosti.
-
Paul F.
#799 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ti si odličan primjer važnosti kućnog odgoja odnosno kako je teško nevaspitanoj osobi govoriti o kulturi i smislu dijaloga na forumu.saja_dj wrote:glup ti je komentar bio nema se tu puno raspravljati.
- BHCluster
#800 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ako ima zakon o usvajanju djece i osba ispunjava sve stavke zasto bi seksualna orijentacija te osobe bila prepreka?