pedeset wrote: ↑01/05/2020 16:07
zrakomlat wrote: ↑01/05/2020 16:00
Naravno, boli milu qrz ta njima, nego kupuje glasove za milju maraka. A sirotinji dobro dođe, jbg.
Vozači kamiona, hebavanje na granicama po sedam dana, dostavljači bilo čega na kućnu adresu, humanitarne organizacije, i slični, gdje je opasnost zaraze visoka a plata mala, puno više zaslužuju da ih se pogura.
Policija je radila manje nego ikada, policijski sat je radio za njih. Ne vidim njihovu nikakvu zaslugu u suzbijanju pandemije.
Medicinsko osoblje je podnijelo većinu tereta, ali ne bih ni njih posebno nagradio. Samo su radili svoj posao a sami su ga i birali.
Tako je Grčka propala jer su poštari imali bonus na pravovremeno dostavljene pošiljke i sl.
Kažeš da su dostavljači, razne organizacije i slični puno rizikovali, a onda za policiju i medicinare reče da su sami birali? Pa i ovi su sami birali. Nema logike. Ovi prvi su to mogli izbjeći, dok su drugi morali biti u dodiru sa zarazom. Ma nije ovo ni slično Grčkoj.
Zaboravio sam i što je @Dinostula iznad naveo. Prodavače na kasama.
Posao tih službi koje si naveo bi trebao biti poziv, unutrašnji nagon, želja da pomognu državi, budu od koristi društvenoj zajednici a nikako se taj posao nebi smio gledati kroz dodatne bonuse, novčane nagrade i neko specijalno kolektivno nagrađivanje.
Jebeš ti policajca koji za vozikanje u službenom autu po pustim ulicama očekuje 1000 maraka na platu. To je parazit a ne policajac i zalutao je u tu profesiju.
A inače, kao što sam rekao u prvom mom upisu na ovu temu, tim službama bih ja lično da mogu povećao plate, onim časnim zaposlenicima. Ali većina je uhljeba, nažalost. Čim on traži stelu da dobije posao u policiji, nema tu ni ispravne namjere ni policajca.