Hit the Jackpot

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mefistofilis

#1 Hit the Jackpot

Post by mefistofilis »

Dakle, dobili ste na lotu neke smijesne novce, milione i milione evrica.
Sta biste uradili s njima?
Potrosili, donirali, racionirali?
Da li biste to pokusali sakriti, da li bi rodbinu ukljucili u "omascivanje" :D i sl.
P.S.
nadam se da nije bila ovakva ili slicna tema

EDIT: Jackpot je 8 miliona Eura :D
Last edited by mefistofilis on 13/11/2014 12:17, edited 1 time in total.
sema911s

#2 Re: Hit the Jackpot

Post by sema911s »

1. kuca na jugu francuske(blize montecarlu
2. lista svih auta sto zelim kuca naravno mora imat ogromnu garazu
3. platit reklamu da se vrti sarajevom gdje bi pisalo nabijem vas
4. sjetio se rodbine iz njemacke ko sto se oni sjete mene
5. starce par prijatelja iznenadio nekom svoticom na racunu
6. xxx
7. avta koja prvi put nisam primjetio sada uzeo
8. kupio Nordschlife i snizio cijenu ulaza na 5€
mefistofilis

#3 Re: Hit the Jackpot

Post by mefistofilis »

Posteno, hajdemo sad ovako.
Sema ti si nabrojao sve sto ti dusa zeli jer nisi bio finansijski ogranicen... da li bi sve bilo isto kad bi jackpot bio okruglo 8 miliona Eura
sema911s

#4 Re: Hit the Jackpot

Post by sema911s »

samo bih samnjio broj auta u garazi :D i eto nebih mogao nordschlife imat jbga sta ces takvi uslovi

6mil. na auta milion kuca,. 800minja ulozio neki posao ,., ono kusura prijateljima i starcima
mefistofilis

#5 Re: Hit the Jackpot

Post by mefistofilis »

jedan interesantan clanak o dobitnicima
http://vitals.nbcnews.com/_news/2012/11 ... isery?lite
walter kurtz

#6 Re: Hit the Jackpot

Post by walter kurtz »

Image
sema911s

#7 Re: Hit the Jackpot

Post by sema911s »

jedan je zivot bolje ga potrosit na kurve alkohol zajebanciju nego cekat da ti doktor zabije plasticnu cjevcicu da mozes da seres,.
ako imas mogucnost da zivot provedes sa max uzivanjem iskoristi ga kako i dolikuje, svakako ces umrijeti,.,
mefistofilis

#8 Re: Hit the Jackpot

Post by mefistofilis »

ja sam nesto racunao i skontao da bi mi dva miliona (maraka, ne eura) bilo dovoljno za citav zivot u Bosni.
radio bih neki bezvezni posao 4 sata dnevno cisto da mi nije dosadno i da imam neku obavezu i to je to.
nisam uracunao kol'ko bi islo za vuvu ali bi se skontalo nesto :D

e sad jedno pitanje:
ako sebi ne bi uzeo vise od, hajdemo reci, 2 miliona Eura, kome bih dao/donirao, gdje ulozio ostalih 6
mefistofilis

#9 Re: Hit the Jackpot

Post by mefistofilis »

sema911s wrote:jedan je zivot bolje ga potrosit na kurve alkohol zajebanciju nego cekat da ti doktor zabije plasticnu cjevcicu da mozes da seres,.
ako imas mogucnost da zivot provedes sa max uzivanjem iskoristi ga kako i dolikuje, svakako ces umrijeti,.,
a zasto ne bi mogao uzivati citav zivot umjesto godinu dana (pa kad umres da umres, nebitno)
SSemir

#10 Re: Hit the Jackpot

Post by SSemir »

mefistofilis wrote:ja sam nesto racunao i skontao da bi mi dva miliona (maraka, ne eura) bilo dovoljno za citav zivot u Bosni.
radio bih neki bezvezni posao 4 sata dnevno cisto da mi nije dosadno i da imam neku obavezu i to je to.
nisam uracunao kol'ko bi islo za vuvu ali bi se skontalo nesto :D

e sad jedno pitanje:
ako sebi ne bi uzeo vise od, hajdemo reci, 2 miliona Eura, kome bih dao/donirao, gdje ulozio ostalih 6
cekaj, i ti bi, kao milioner ostao da zivis u bosni???

boze boze, da mi je takav nacin razmisljanja, ogranicen u svoj tor, ne imati zelju za boljim i ljepsim..pa sa ovim sto vec sada imam, bio bih presretan i jako uspjesan... :-x

EDIT: sa tih 8m€ bih se preselio u neki od velikih evropskih gradova, jer volim taj dinamican stil zivota. vjerovatno bi to bila barcelona, zbog klime, jer ne volim hladnocu. vikendica u St Tropez-u, cisto da se osjecam kao bogatas, a i zbog blizine monaka. takodje bi obezbijedio sebi doktorat na nekom kvalitetnom svjetskom univerzitetu, da se sepurim u nekoj velikoj koropraciji i da se trudim da tih 8 miliona pretvorim u 80. jer jednom kad se naviknes na proschea 911 gt3, imas zelju da budes dio ekipe koja se sepuri u McLarenu P1, a to sa par milioncica ipak ne mozes sebi priustiti.. :D

ma u principu, stotinu hiljada € bi mi bilo dovoljno da napravim znacajan napredak u zivotu i odlazak iz ove vukojebine zvane balkan
Last edited by SSemir on 13/11/2014 13:25, edited 2 times in total.
OldMayor

#11 Re: Hit the Jackpot

Post by OldMayor »

Osnovao bih stranku.
sheilak

#12 Re: Hit the Jackpot

Post by sheilak »

mefistofilis wrote:Dakle, dobili ste na lotu neke smijesne novce, milione i milione evrica.
Da li biste to pokusali sakriti, da li bi rodbinu ukljucili u "omascivanje" :D i sl.
P.S.

jesi to osvojio 8 mill €? :D
sema911s

#13 Re: Hit the Jackpot

Post by sema911s »

mefistofilis wrote:
sema911s wrote:jedan je zivot bolje ga potrosit na kurve alkohol zajebanciju nego cekat da ti doktor zabije plasticnu cjevcicu da mozes da seres,.
a zasto ne bi mogao uzivati citav zivot umjesto godinu dana (pa kad umres da umres, nebitno)

adrnealin ne dolazi u malim kolicinama,.
mefistofilis

#14 Re: Hit the Jackpot

Post by mefistofilis »

sheilak wrote:
mefistofilis wrote:Dakle, dobili ste na lotu neke smijesne novce, milione i milione evrica.
P.S.

jesi to osvojio 8 mill €? :D
ne bih bio tu da jesam :lol:

@ssemir: zasto ne bih ostao ovdje.
evo logike iza mojeg razmisljanja: sa tih 8 miliona nisi u mogucnosti da igras sa velikima. spominju se monaco i nicca i slicne stvari na koje bi 8 miliona otislo u roku od najvise 5 godina (i to uz stednju).
zasto onda sa dva miliona ne ostati ovdje i imati relativno sve. (djeci kad dodje vrijeme studiranja saljes ih u inostranstvo i sta)
sema911s

#15 Re: Hit the Jackpot

Post by sema911s »

mefi,.,

ovdje ako se procuje da ti obican gradjanin imas 2miliona,. pred kucom ce da ti budu dva reda naroda oba poprilicno velika,.,
u prvo redu su oni koji su dosli moliti za sadaku, pomoc,
a u drugom redu kamatari i politicari da ti otmu to sto imas

svima moras dati jer neces izdurat vise od par dana da ti dijete ne kidnapuju ili tebe, jer si anonimus i nemas zastite

bolje se vani ispalit i sprzit to sto imas brzo i nestat u vartenoj stihji ili cumurat vani i polako trosit,.,

ovdje ako ostanes samo si sebi rezervisao crnu hroniku i posljednju stranu dnevnih novina
mefistofilis

#16 Re: Hit the Jackpot

Post by mefistofilis »

:lol: :lol:
ima ti i ta mjesta... ali pobrines se da nko ne sazna i zivis citav zivot a da ne moras ni oko cega brinuti. ides lafo tamo negdje raditi i uzivas :D
SSemir

#17 Re: Hit the Jackpot

Post by SSemir »

@mefistofilis, stvar je u tome sto ja na kvalitet zivota ne gledam samo kroz novcanik. dzaba ti pare, kad si okruzen siromastvom, depresijom, losim uslovima za zdravlje, katastrofalnim medjuljudskim odnosima, nemogucnoscu da uzivas kvalitetnom u tim svojim parama u smislu finih restorana, sportstskih dogadjaja itd. sve je to sto je potrebno za kvalitetan zivot.
pa eto, gdje bi ja po tuzli vozao svog porsche-a gt3 ?? :D
mefistofilis

#18 Re: Hit the Jackpot

Post by mefistofilis »

pa eto, sve je stvar organizacije.
da si okruzen ne znam ti kakvim ljudima, upoznat ces u zivotu dva prijatelja. vise ti i ne treba (ako imas zenu i djecu, jel)
onda, za pare koliko te godisnje kosta odrzavanje porsea pocastis se vikendom na nekoj od, sada sve vise, staza i iznajmis neko bijesno auto. i umjesto sto stalno vozis gt3 vozas malo i ferarija i astona i lamba. :D
sema911s

#19 Re: Hit the Jackpot

Post by sema911s »

mefi ovdje nemozes nista sakrit,. u banci ce neko nekome reci da ti imas para, omace ti se pa ces kupiti nova kola, sredices fasadu na kuci,. a znas kakva je mahala saznace neka serifa i najebo si

zdravstvo u Bosni i recimo (juznoj) Francuskoj,
trzni centri, asfalt, sam narod koji tu zivi ,

draga je meni Bosna, ali da mi je i u kanadu na sjever odmah bi,.

ovdje ce ti svi kukat kako nemaju koliko god da ih poznajes, uvjek ce se naci neki rodjak, pa ce ti roditelji trubit de mu pomozi de ovo de ono

nije fazon vozit nesto samo na stazi i to par dana, neznas kakav je osjecaj probudit se u 05h sjest u svog gt3(bijelog) i nedeljno jutro provest na nekom krivudavom puteljku,.,

***probao i vjeruj nema boljeg osjecaja, zaboravis na sve vazno je samo ono ispred tebe i kada se vratis kuci buljis u napucanu folciku i cekas sledecu nedeljuu
putovanje25

#20 Re: Hit the Jackpot

Post by putovanje25 »

Jedan milion starcima - nek rade šta žele, ionako će se imovina poslije njih dijeliti opet.
Po pola miliona za svaku od dvije sestre. Po 250.000€ oročeno na svakog od 4 sestrića dok ne napune 20 godina.
1 milion za nekretnine isključivo za iznajmljivanje.
1 milion za mene (kuća/stan i vozila).
500.000€ za neko zemljište za vikendicu (ili kuća/pansion na moru).
500.000€ za dionice (recimo Bosnalijek).
2 miliona raspoređeno na više banki i više računa, oročeno ili neoročeno, da se ima.

I iznad svega, okrenuti se humanitarnom radu, pomagati ga ako ništa. Ne dijeliti šakom i kapom, ali pokrenuti neke projekte, nešto malo sponzorisati. Nekad marka nekom cijeli svijet ;)
madridist

#21 Re: Hit the Jackpot

Post by madridist »

Pola bih dao bratu,ostalo bih itekako znao iskoristiti.
ime123

#22 Re: Hit the Jackpot

Post by ime123 »

Lijepo je mastati :)
Barem pola bi otislo na stedni racun i ulaganje u neke poslove, cisto da se vrte pare, da se necim zanimam.
Mozda bi otisao da zivim negdje vani, mozda Bec.
Otisao bih na svako mjesto na koje sam ikad pozelio da odem. Isao bi na sve dogadjaje na koje mi je zelja da odem.
Gledao bih da jedan dio odvojim da pomognem nekim bolesnim ljudima ili dam u humanitarne svrhe.
Veliki dio bi otisao na auta i to bi mi pruzalo najvece zadovoljstvo u tom bogatstvu, na Nurburgringu i slicnim stazama bi bio redovan.
Puno para bi trosio na provod,kafanu i pi**e :)
Russki

#23 Re: Hit the Jackpot

Post by Russki »

Zapalio ih.
Post Reply