Haram im bilo.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
LilBear

#476 Re: Haram im bilo.....

Post by LilBear »

ahmed_dv wrote:Mogu ja pokrenuti grupu na Facebook. Sta bih trebalo biti tu? Ovaj post iznad, slike koje su ovdje na forumu, ziro racun i .......
super, hvala ahmed_dv. pored teksta i fotki mozemo uvrstiti i najbolje komentare koje je teAmica izdvojila na stranici 18.

svi ostali su dobrodosli sa svojim prijedlozima! :)
amrica

#477 Re: Haram im bilo.....

Post by amrica »

Koliko sam shvatila, decku otac nije poginuo u ratu, nego je umro poslije... :?:
Sacekajte 55 ili zivu istinu da nam kazu tacne podatke.

Inace, dosle jos dvije joje, od dvije dame, po želji aMonimne, jedna je D. H. rođ. Č. , druga je samo Lj..... :-D
ahmed_dv

#478 Re: Haram im bilo.....

Post by ahmed_dv »

Kako da nazovem grupu? Jel neko ima dobar prijedlog. Mozda da ovu recenicu stavim kao naslov: "Kad bih imao samo par ovaca, vrijedilo bi živjeti i životu se radovati”. Ili mozda "Pomozimo porodici Hodzic......."
maybelline

#479 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

ahmed_dv wrote:Kako da nazovem grupu? Jel neko ima dobar prijedlog. Mozda da ovu recenicu stavim kao naslov: "Kad bih imao samo par ovaca, vrijedilo bi živjeti i životu se radovati”. Ili mozda "Pomozimo porodici Hodzic......."

Ova prva je mnogo jaca, mislim da bi privukla vise raje... Ovo "pomozimo..." mi je nekako vise izlizano... Puno ima ovakvih akcija i makar one koje sam ja vidjala pocinju sa "pomozimo..."
amrica

#480 Re: Haram im bilo.....

Post by amrica »

prva :)
LilBear

#481 Re: Haram im bilo.....

Post by LilBear »

ahmed_dv wrote:Kako da nazovem grupu? Jel neko ima dobar prijedlog. Mozda da ovu recenicu stavim kao naslov: "Kad bih imao samo par ovaca, vrijedilo bi živjeti i životu se radovati”. Ili mozda "Pomozimo porodici Hodzic......."
ovaj prvi naslov mi je predug, a ovaj drugi previse uopcen. mozda:
San o ovci - pjesnicki zvuci, a mozda privuce i neke gurmane.. :D

a u podnaslovu recenica "kad bih...".. sta mislite?
Suncica79

#482 Re: Haram im bilo.....

Post by Suncica79 »

Cuj "san o ovci" e jbg to straasno i smijesno zvuci u isto vrijeme pa ne pises bajku :lol:

Imaju li oni kucu? Mislim kad se nabave ovce i sve to nije bas tesko sklepat stalice kakve :roll:
Ljudi sad ulaze u detalje-dajte ljudima da se krava i ovce kupe a o stali i Garovu moze se kasnije. Pretpostavljam da je kuca na slikama njihova a ima nekakava ko stala pred anyways.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#483 Re: Haram im bilo.....

Post by ladyblue18 »

Ja moram reci da dosta ljudi na fejsu uopste ne gleda grupe u koje se uclanuje, samo pritisne uclani se i to je to.
A naslov def. prvi.
ovo san o ovci zvuci previse kao neka zajebancija.
Ali ako od ljudi koji se uclane bar 5 njih donira nesto bice velika stvar :thumbup:
Suncica79

#484 Re: Haram im bilo.....

Post by Suncica79 »

Meni je dobro "Tuzna sudbina porodice Hodzic kojoj bi nekoliko ovaca obezbjedilo opstanak" ili nesto slicno...

Tuzna sudbina porodice Hodzic kojoj bi nekoliko ovaca znacilo ponovno radovanje zivotu.

Nije bitno je li dugo, bitno je da privuce narod.

(jos ne mogu da se prestanem smijati snu o ovci) :-)
ruzmarin

#485 Re: Haram im bilo.....

Post by ruzmarin »

Pa, mozda staviti sam naziv teme: Haram im bilo, i kompletan Ahmedov prvi post uz slike itd, itd....
LilBear

#486 Re: Haram im bilo.....

Post by LilBear »

ispricavam se ljudi, malo me prenijelo s ovim prijedlogom :-)... tek sad uvidjeh, hvala suncica79.

moj glas ide za ruzmarinov prijedlog "haram im bilo"... taj naslov je privukao nas na temu, pa nema razloga da ne zaintrigira i druge.
maybelline

#487 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

LilBear wrote:ispricavam se ljudi, malo me prenijelo s ovim prijedlogom :-)... tek sad uvidjeh, hvala suncica79.

moj glas ide za ruzmarinov prijedlog "haram im bilo"... taj naslov je privukao nas na temu, pa nema razloga da ne zaintrigira i druge.

:thumbup: Moze i to. odlicno. :thumbup:
ekvivalent

#488 Re: Haram im bilo.....

Post by ekvivalent »

**
neko je spomenuo da je kontaktirao Senada? može li mali update o tome? hajde da napravimo spisak svih medija koje smo do sad kontaktirali.
senad kontaktiran
tacnije kenan cerimagic
mislim da ce od toga biti nesto...
ahmed_dv

#489 Re: Haram im bilo.....

Post by ahmed_dv »

Cini mi se da je opcija "Haram im bilo..." ili "Kad bih imao samo par ovaca, vrijedilo bi živjeti i životu se radovati”. Ova prva je dobila malo vise glasova pa cu ja nju postaviti. I meni se svidja a kao sto je vec receno to je to sto je nas privuklo na ovu temu.
teAMICA

#490 Re: Haram im bilo.....

Post by teAMICA »

Odgovorio mi je Senad Hadžifejzović, kasno je za ovu, bit će prilog sljedeće subote :thumbup: :thumbup:
ahmed_dv

#491 Re: Haram im bilo.....

Post by ahmed_dv »

Grupa na Facebook je otvorena. Uclanite se i prosirite vijest svim prijateljima.
http://www.facebook.com/group.php?gid=70092199171

Prijedlozi za grupu su dobro dosli :sax:
Brojevi racuna su:
EVO RACUNA....obadva su napravljena -otvorena u intesa sanpaolo banci
racun za domace uplate u km-ovima....
primalac/primatelj: Ajdin Čubro 867434-22-25606
Račun primaoca: 1540010000001910
Svrha uplate...sta god se upise zna se za sta pare idu

Devizni racun:Uplate izvršiti na račun:
INTESA SANPAOLO BANKA BOSNA I HERCEGOVINA
OBALA KULINA BANA 9a, 71000 SARAJEVO,BIH

Payments in EUR
SWIFT:UPBK BA 22

IBAN:BA39 154 001-000-000-1910
ACC.NO.50611200 867434 25607

Za sve one koji zele da novce posalju preko Western uniona ili MoneyGram-a, neka me o "posiljci" obavjestena PP, ili na broj telefona 00387 61 788614, a posiljku nek salju na :
Ajdin Čubro
ulica Alije Izetbegovića 14, 71370 Breza

Hvala dobrim ljudima!!!
HAVANA

#492 Re: Haram im bilo.....

Post by HAVANA »

:thumbup:
sanasa

#493 Re: Haram im bilo.....

Post by sanasa »

Tu smo, Ahmmedu :) :thumbup:
5ar5rovic

#494 Re: Haram im bilo.....

Post by 5ar5rovic »

Evo i mene, dragi forumaši, dobri LJUDI ! Vratija se Šime...
Svaka tema koju pokrene naš Ahmed privlači pažnju forumaša i stranice se brzo pune jedna za drugom, ali ova je zaista nešto posebno. Moje je mišljenje da je žestoki naslov "Haram im bilo..." učinio svoje da na nas sviju mobilizira na ovoj temi, ali pošto je tema poprimila sasvim drugi, humanitarni karakter, mislim da ne treba više da se osvrćemo na one kojima je namjenjen naslov. Samo iz tog razloga glasam za svaki drugi naslov za FB.
Edit: Dok ja napisa svoje mišljenje, pojavi se grupa na FB ! Drugi put ću biti brži.
faruche

#495 Re: Haram im bilo.....

Post by faruche »

evo sam se uclanio na FB grupu.

danas nisam stigao otici do banke. nije kasno u ponedeljak? do tada cu mobilizovati rodbinu i kolege sa posla pa ce biti vise para. imam i nesto robe ako to moze pomoci, samo ja sam u mostaru. ako neko bude slucajno dolazio u mostar neka mi se javi.

akcija vam je cudo
teAMICA

#496 Re: Haram im bilo.....

Post by teAMICA »

5ar5rovic wrote:Evo i mene, dragi forumaši, dobri LJUDI ! Vratija se Šime...
Svaka tema koju pokrene naš Ahmed privlači pažnju forumaša i stranice se brzo pune jedna za drugom, ali ova je zaista nešto posebno. Moje je mišljenje da je žestoki naslov "Haram im bilo..." učinio svoje da na nas sviju mobilizira na ovoj temi, ali pošto je tema poprimila sasvim drugi, humanitarni karakter, mislim da ne treba više da se osvrćemo na one kojima je namjenjen naslov. Samo iz tog razloga glasam za svaki drugi naslov za FB.
Edit: Dok ja napisa svoje mišljenje, pojavi se grupa na FB ! Drugi put ću biti brži.
Ne bih se u potpunosti složila s tobom, ja mislim da treba da ostane "HARAM IM BILO", da se pokaže kako se može udružiti u istoj namjeri (ne znajući ko je srbin, musliman ili hrvat) i učiniti čudo! To smo mi postigli ovdje i upravo ovo treba biti škola svim našim političarima što pokušavamo da ispravimo Drinu koju su oni iskrivili... :x
E baš im haram bilo!
A vama narode moj dragi svaka čast!
faruche

#497 Re: Haram im bilo.....

Post by faruche »

ni ja ne bi mjenjao naslov. ovako nekako vise zapne za oko. kao i meni. cim sam vidio naslov teme na sa-x odmah mi je privukla paznju
amrica

#498 Re: Haram im bilo.....

Post by amrica »

faruche wrote:evo sam se uclanio na FB grupu.

danas nisam stigao otici do banke. nije kasno u ponedeljak? do tada cu mobilizovati rodbinu i kolege sa posla pa ce biti vise para. imam i nesto robe ako to moze pomoci, samo ja sam u mostaru. ako neko bude slucajno dolazio u mostar neka mi se javi.

akcija vam je cudo
Dobro dosao :-D

Nikad nije kasno za pomoć :)
Pozdrav Mostaru.
Što se tice odjeće i ostalih stvari, hvala na ponudi, ali problem je transport.... a ne znamo koliko toga će biti, pa ćemo se Zdogovoriti.
kurty

#499 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

sutra rano cu u Sarajevo, da prebacim neke novce sa nekih uplatnica preko Monay necega...sala, malo sam slab sa engleskim, pa da s ene provaljujem....
Takodje cu da javim stanje racuna i jednog i drugog...
edan privatnik iz Breze je danas obecao jos 150KM, koje ce ili danas ili u ponedjeljek biti uplacene....
ahmed_dv

#500 Re: Haram im bilo.....

Post by ahmed_dv »

38 clanova u FB grupi. Idemo jos :thumbup:

Ako neko zeli da pomogne sa administracijom grupe neka se javi sa imenom i prezimenom pa cu ga napraviti administratorom.
Locked