Cujem se ja svakodnevno...svemu je super...trenutno je radno kod njih, jer je tetka tamo do prvog maja pa sad i ona mnogo pomace i hrabri ih.maybelline wrote:Ljudi, jel se iko cuo sa Edisom? Mislim, znamo da vise nije gladan, ali kako se osjeca? Jel mu konacno leglo sve ovo sto se desava oko njega?
Haram im bilo.....
- kurty
#2351 Re: Haram im bilo.....
- maybelline
#2352 Re: Haram im bilo.....
kurty wrote:Cujem se ja svakodnevno...svemu je super...trenutno je radno kod njih, jer je tetka tamo do prvog maja pa sad i ona mnogo pomace i hrabri ih.maybelline wrote:Ljudi, jel se iko cuo sa Edisom? Mislim, znamo da vise nije gladan, ali kako se osjeca? Jel mu konacno leglo sve ovo sto se desava oko njega?
- durgut81
#2353 Re: Haram im bilo.....
Dragi moji evo odvoi sat vremena za vase postove sve sam ama bas sve procitao
bravo ja, sta reci veliko srce imamo mi,aktivno pratim zbivanja oko edisove price,pokusao sam na nekim mijestima informisati ljude ,sto me je veoma razocaralo ti ljudi niti sluha niti srca imaju sto mi je toliko tesko palo a tako sam se nadao pozitivnom.par moji dobri kolega,prijatelja i rodbine se ukljucila sto me raduje,ja cu na racun uplatiti 25( dvadeset petoga) tad mi plata lijeze,
ako bogda da se sve planirano uspijesno zavrsi ja cu vidjeti neke garderobe i nekog alata vidjeti ovdje i kupiti pa ako bogda kad budem dolazio na odmor dole u bosnu imam zelju posjetiti malog edisa,bujrum ko hoce samnom
, eto toliko od mene za ovaj put puno vas pozdravljam i selamim ako nekom nesta treba nek javi ja sam uvjek za pomoc,
ps.ja sam uvjek tu nekako mi zadovoljstvo biti sa vama mada vas i nepoznajme...al kod edisa na raznju cemo se upoznat ako bogda tako je rekla teta

ako bogda da se sve planirano uspijesno zavrsi ja cu vidjeti neke garderobe i nekog alata vidjeti ovdje i kupiti pa ako bogda kad budem dolazio na odmor dole u bosnu imam zelju posjetiti malog edisa,bujrum ko hoce samnom
ps.ja sam uvjek tu nekako mi zadovoljstvo biti sa vama mada vas i nepoznajme...al kod edisa na raznju cemo se upoznat ako bogda tako je rekla teta
-
istina živa
#2354 Re: Haram im bilo.....
Ne smeta meni kad me probude fini ljudi,ja sam sretna da im mogu pomoći i usmjeriti ih kako da pomognu ovaj naš jadni narod.Ali kad mi drži predavanje o tome kako treba biti humanista i uz to ništa ne pomognebevomill77 wrote:istina živa wrote:O dragi moji,pa vi ste prava vojska spasa.Zove me neki pacijent noćas u 3,probudio me naravno i počeo naglabati o akciji,on je samo čuo a ništa vidio nije.Ja mu lijepo objasnim gdje da pogleda o akciji,kako da otvori stranicu i uz to ga zamolim da svaku stranicu pročita jer je svaka jako važna,pa da mi se onda javi.Malo sam ga smirila ali sam se slabo naspavla.Nije mi žao kad znam da ovo radim za pomoć drugima.Pravi je odmor biti uz vas.Doduše imam montažu još jedne tužne priče ali pomisao da će i ona možda imati sretan kraj daje mi snagu da idem naprijed.
![]()
![]()
![]()
Vidim da se samo pozitivne stvari dešavaju,to je dobro.Oni koji zvocaju nek crknu kad su prokleti i naopaki
![]()
Ovo me podsjeti na mene i ja sam Muniru probudila u 3, jadna zena nije mogla spavati zbog mene. Ja gledala Edisa na youtube i toliko se potresla da u opste nisam razmisljala i razlici u vremenu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Al nek nam je Edis sit i dobro to je naj vaznije hvala svima koji su doprinijeli da Edisu bude bolje![]()
Vidim da smo vrijedni.
Ja sam dogovorila odlazak iduće sedmice kod Edisa da mu riješimo papire oko zdravstvenog i penzionog kao i simboličnih mjesečnih primanja godinu dana dok ne stane na noge i ne počne sam zarađivati za plaćanje režija i ostalih životnih potreba.
-
hakimo
#2355 Re: Haram im bilo.....
Sorry, ne stigoh ranije postaviti,mada sam Kurtyju javio.
Pravo na penziju postoji, isplata naravno ide sa izostacima, od dana podnošenja zahtjeva,
samo se čeka papir iz PIO-A RS-A.
Kolege su rekle ubrzati koliko mogu,ali nije do nas.
Kurty ako sta treba, daj im moj broj telefona.
Pravo na penziju postoji, isplata naravno ide sa izostacima, od dana podnošenja zahtjeva,
samo se čeka papir iz PIO-A RS-A.
Kolege su rekle ubrzati koliko mogu,ali nije do nas.
Kurty ako sta treba, daj im moj broj telefona.
-
75440
#2356 Re: Haram im bilo.....
Da malo rasteretimo Kurty-ja evo aktuelnog stanja:
1. Stala
Uradjeno: Kurty je napravio plan. Stala ce se sastojati od dvije prostorije. Jedna prostorija ce biti 4m x 4m (za kravu/e), a druga 3m x 4m (za ovcice). Uz to ide jos jedna natkrivena prostorija, gdje bi mogao stojati motokultivator. Tavan (gdje bi se moglo drzati sijeno) bi bio velicine 9m x 4m, sa strane 1,20m visine, a u sredini 2,5m.
Planirano:
- gradnja stale - Edis da ispita da li postoji neko od povratnika (firma gdje su zaposleni povratnici), koji bi to mogli odraditi. Paralelno Kurty-ju dostaviti brojeve mogucih firmi.
- Zeljezni prozori – cini mi se da je Havana rekao da moze nesto organizovati (jeli to tacno, ili da prebacim da to jos treba?).
Potrebno za pocetak:
- Vrata za stalu
- krava
- ovcice i ovan (ne smije biti iz istog stada) – ciko iz Visokog planira donirati dvije ovcice i dvoje janjadi, novac iz Chikaga zele da bude namjenjen za ovce
- pilici,
- stocna hrana,
- konopac za kravu, lanci itd.
- veterinar da pregleda zivotnje (ima li neko medju nama da je veterinar i da bi to mozda uradio dobrovoljno?)…
Novac ulozen u ovu sekciju: ?
2. Obrada zemljista
Uradjeno: Havana je pronasao motokultivator. Kompletna cijena je 8,300 KM.
Planirano: Zlatiborka je poslala pismo mogucem donatoru. Cekamo na odgovor.
Potrebno za pocetak:
- asov,
- krampa,
- lopata,
- grablje,
- rukavice,
- sikira,
- najloni,
- sjeme (pitati Edisa sta treba i sta zeli) …
3. Kuca
Uradjeno: familija Hodzic je dobila od nepoznatog donatora 16 vreca brasna (8 vreca je podjeljeno u komsiluku sa Edisove strane). Cijevi za kanalizaciju su postavljene i zatrpane. Dobili su zito (da li je to donirano ili se mora jos platiti?). Pri prvoj posjeti kupljene su namirnice u iznosu od 340 KM i garderoba od forumasa je donirana
Potrebno/ planirano:
- kauc na razvlacenje – rodica od teAMICA donira, treba neko da prebaci. A&L je ponudila dvosjed i trosjed – ko ovo moze prebaciti do Printexa?
- protocni bojler – melbaa zeli donirati
- vodokotlic – melbaa zeli donirati
- stiropror za izolaciju na krovu i drvo za podkovicu – donira otac od Kurty-jeve djevojke
- zamrzivac – Lerdi je bio u pregovorima sa jednom tetom, ima li update?
- Bojler za kupatilo – cini mi se da Papacja zeli da to donira.
- Bunar, da bi se mogli sami snadbjevati vodom, jer inace imaju vodu samo 2-3 sata na dan
- Pod u kuci
- Kuhinja – mogucnost doniranja od Domavije – Kurty jesi dobio vise detalja?
- Prozori – Havana je u pregovorima
- Treba li jos sta? Posudje, serpe, serpice, krpe, sudopere itd.?
Novac ulozen u ovu sekciju: 340 KM
4. Ostalo
- Odjeca – Edis je visok 180cm, Elvis 170-175 cm. Broj obuce Edis 42, Elvis 39. Mama?
- Penzija – HakimO je proslijedio detalje u Tuzlu. Pravo na penziju postoji. Ceka se na papir iz PIO RS-a i nakon toga moze poceti isplata. Izostala penzija ce biti placena, od dana podnosenja zahtjeva.
- Mobilni telefon – teAMICA ima stariji telefon koji moze posluziti kao zamjena za Kurty-jev broj.
- Stipendija za Elvisa – Bistra Boza garantuje Elvisu USD 100 mjesecno za dalje skolovanje
- Kontakt telefoni – 5ar 5rovic (063-895 015), Munira (062-419 388), Kurty (061-788 614)
- Izdavac za Munirinu knjigu
Ako ima negdje greske u tekstu, javite, da to prepravim. Inace aktualizirat cemo ovu listu zavisno od broja prijedloga/ promjene itd.
1. Stala
Uradjeno: Kurty je napravio plan. Stala ce se sastojati od dvije prostorije. Jedna prostorija ce biti 4m x 4m (za kravu/e), a druga 3m x 4m (za ovcice). Uz to ide jos jedna natkrivena prostorija, gdje bi mogao stojati motokultivator. Tavan (gdje bi se moglo drzati sijeno) bi bio velicine 9m x 4m, sa strane 1,20m visine, a u sredini 2,5m.
Planirano:
- gradnja stale - Edis da ispita da li postoji neko od povratnika (firma gdje su zaposleni povratnici), koji bi to mogli odraditi. Paralelno Kurty-ju dostaviti brojeve mogucih firmi.
- Zeljezni prozori – cini mi se da je Havana rekao da moze nesto organizovati (jeli to tacno, ili da prebacim da to jos treba?).
Potrebno za pocetak:
- Vrata za stalu
- krava
- ovcice i ovan (ne smije biti iz istog stada) – ciko iz Visokog planira donirati dvije ovcice i dvoje janjadi, novac iz Chikaga zele da bude namjenjen za ovce
- pilici,
- stocna hrana,
- veterinar da pregleda zivotnje (ima li neko medju nama da je veterinar i da bi to mozda uradio dobrovoljno?)…
2. Obrada zemljista
Potrebno za pocetak:
- asov,
- krampa,
- lopata,
- grablje,
- rukavice,
- sikira,
- najloni,
3. Kuca
Uradjeno: familija Hodzic je dobila od nepoznatog donatora 16 vreca brasna (8 vreca je podjeljeno u komsiluku sa Edisove strane). Cijevi za kanalizaciju su postavljene i zatrpane. Dobili su zito (da li je to donirano ili se mora jos platiti?). Pri prvoj posjeti kupljene su namirnice u iznosu od 340 KM i garderoba od forumasa je donirana
Potrebno/ planirano:
- kauc na razvlacenje – rodica od teAMICA donira, treba neko da prebaci. A&L je ponudila dvosjed i trosjed – ko ovo moze prebaciti do Printexa?
- stiropror za izolaciju na krovu i drvo za podkovicu – donira otac od Kurty-jeve djevojke
- Bunar, da bi se mogli sami snadbjevati vodom, jer inace imaju vodu samo 2-3 sata na dan
- Pod u kuci
4. Ostalo
- Odjeca – Edis je visok 180cm, Elvis 170-175 cm. Broj obuce Edis 42, Elvis 39. Mama?
- Penzija – HakimO je proslijedio detalje u Tuzlu. Pravo na penziju postoji. Ceka se na papir iz PIO RS-a i nakon toga moze poceti isplata. Izostala penzija ce biti placena, od dana podnosenja zahtjeva.
- Mobilni telefon – teAMICA ima stariji telefon koji moze posluziti kao zamjena za Kurty-jev broj.
- Stipendija za Elvisa – Bistra Boza garantuje Elvisu USD 100 mjesecno za dalje skolovanje
- Kontakt telefoni – 5ar 5rovic (063-895 015), Munira (062-419 388), Kurty (061-788 614)
Ako ima negdje greske u tekstu, javite, da to prepravim. Inace aktualizirat cemo ovu listu zavisno od broja prijedloga/ promjene itd.
Last edited by 75440 on 22/04/2009 22:38, edited 1 time in total.
-
istina živa
#2357 Re: Haram im bilo.....
Ja mašallah šta nas je na stranici.Bogami smo pravo osvježenje u cijelom svijetu.Opet sam malo kroz emisiju napomenula za ovu našu stranicu.Pitaju me ljudi šta će biti kad se akcija završi?Žele i dalje da se ovakve akcije nastave i da pomažemo i ostale kojima je potrebno.Kažu da se ovdje odmore,a vidim da je tako dok čitam šta se dešava.Malo ćemo se odmoriti,nekoliko dana pa ponovo(nadam se) u rješavanje ljudskih nedaća.Vidim da nas ima raznih profila što mi uveliko olakšava rad,jer kad naiđem na probleme u nekoj porodici i savjet ili moj odlazak u instituciju-na pravu adresu mogu nekome život promijeniti i uljepšati.Bitno nam je samo vratiti ljudima dostojanstvo.
-
istina živa
#2358 Re: Haram im bilo.....
Javio mi se veterinar iz ustikoline koji je i sam povratnik i rekao da će lično otići da pregleda cijeli stočni fond koji stigne edisu

-
hakimo
#2359 Re: Haram im bilo.....
Aman ljudi sad moram i palome drzti pored laptopa.
Ganut.
do suza.
Iskreno.
Dajte Edisov žiro račun, kad plaćam kredit mogu uplaćivati neštoi za njih ,mjesečno.
Ganut.
do suza.
Iskreno.
Dajte Edisov žiro račun, kad plaćam kredit mogu uplaćivati neštoi za njih ,mjesečno.
-
75440
#2360 Re: Haram im bilo.....
Ma ti si kraljicaistina živa wrote:Javio mi se veterinar iz ustikoline koji je i sam povratnik i rekao da će lično otići da pregleda cijeli stočni fond koji stigne edisu![]()
![]()
![]()
- kurty
#2361 Re: Haram im bilo.....
nije jos otovren Edisov racun....a otvorit cemo cim se nasa akcija zavrsi
-
istina živa
#2362 Re: Haram im bilo.....
75440 wrote:Da malo rasteretimo Kurty-ja evo aktuelnog stanja:
1. Stala
Planirano:
Potrebno za pocetak:
- Vrata za stalu
- krava
- pilici,
- stocna hrana,
2. Obrada zemljista
Potrebno za pocetak:
- asov,
- krampa,
- lopata,
- grablje,
- rukavice,
- sikira,
- najloni,
3. Kuca
Potrebno/ planirano:
- Pod u kuci
4. Ostalo
- Penzija – HakimO je proslijedio detalje u Tuzlu. Cekamo izvjestaj.
- Info – Edis je bio u banci da otvori ziro racun. Jeli to uspjelo?
Ispravka mala izdavač za NAŠU knjigu narode.Knjiga će biti pisana po nikovima a ne našim imenima i svakako ćemo svi imati učešće u njoj prije izdavanja i evo još da otkrijem malu tajnu mog druga mirsooooo i mene.
Izvini Mirsooo jarane ali toliko sam sretna zbog svega ovog da nisam mogla ovu radost ne saopštiti ostalima.
-
istina živa
#2363 Re: Haram im bilo.....
Tito jarane danas sam snimila prilog za tv Alfa o tvojim simpatizerima,među kojima sam i ja
tita mi

- lerdi
#2364 Re: Haram im bilo.....
Dajte ljudi naljutite HAVANU. Nije mala cifra u pitanju 
Što se tiče zamrzivača još je status quo. To je visoki zamrzivač ladičar, ali nemogu stalno ženu zivkati iako bi najrađe to uradio pa da pod presingom popusti
Što se tiče zamrzivača još je status quo. To je visoki zamrzivač ladičar, ali nemogu stalno ženu zivkati iako bi najrađe to uradio pa da pod presingom popusti
-
75440
#2365 Re: Haram im bilo.....
Nema frke Lerdi, to je samo ono na listi, sta je eventualno moguce, a nemoj previse zivkat tetu, da se ona ne naljuti...Što se tiče zamrzivača još je status quo. To je visoki zamrzivač ladičar, ali nemogu stalno ženu zivkati iako bi najrađe to uradio pa da pod presingom popusti
Last edited by 75440 on 22/04/2009 22:47, edited 1 time in total.
- J.B.Tito
#2366 Re: Haram im bilo.....
Samo vas gledam!istina živa wrote:Tito jarane danas sam snimila prilog za tv Alfa o tvojim simpatizerima,među kojima sam i ja![]()
![]()
tita mi
![]()
![]()
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2367 Re: Haram im bilo.....
ovo mi javlja prijateljica, uplatice ovo sutra...skupili smo 300. nismo mogli vise, jer je kraj mjeseca
nadam se da je dovoljno za neki mali zamrzivac...
kupujte motokulti, nece sve stat na racun
- kurty
#2368 Re: Haram im bilo.....
ma stat ce
- melbaa
#2369 Re: Haram im bilo.....
Dobro vecer svima koliko vas ima,
Da nabacim za razmisljanje: moze se fizicka osoba angazirati na radovima na kuci i to po ugovoru o djelu.
Definitivno ne mora imati registriranu firmu, osim svoj osobni racun na banci na koji ce leci novac. Narucitelj posla ima malih izdataka oko doprinosa koji su obavezni kada se angazuje netko na ugovor o djelu ali to nece biti velika suma a sve skupa budzet ce da bude "pokriven".
Nezahvalno je nekoga posebno ovjde pohvaliti ali mi je nekako najdraze (ako se uopce to moze tako i reci) je ovo za penziju!!! Svaka cast!!!
Da nabacim za razmisljanje: moze se fizicka osoba angazirati na radovima na kuci i to po ugovoru o djelu.
Definitivno ne mora imati registriranu firmu, osim svoj osobni racun na banci na koji ce leci novac. Narucitelj posla ima malih izdataka oko doprinosa koji su obavezni kada se angazuje netko na ugovor o djelu ali to nece biti velika suma a sve skupa budzet ce da bude "pokriven".
Nezahvalno je nekoga posebno ovjde pohvaliti ali mi je nekako najdraze (ako se uopce to moze tako i reci) je ovo za penziju!!! Svaka cast!!!
kurty wrote:za stalu mislim da ne treba nikakav papir iz opcine....
za stalu kao sto kazes treba jedan majstor, koji ce sa Edisom i Elvisom moci da to uradi za 7 dana...
znaci treba mu se samo sav materijal dovicu i to je to....
majstor ce za ruke uzimati mozda 80km po danu...ali to nije problem, ali ako majstorbude to radio, onda moramo naci neku firmu koja ce napisati racun za sve to...jer treba se to opravdati, posto su pare za stalu iz budjeta
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2370 Re: Haram im bilo.....
ma znam, vidis da sam duhovita...kurty wrote:ma stat ce
trzam se malo, zamalo da mi daju konjsku infuziju danas
- melbaa
#2371 Re: Haram im bilo.....
da nema zabune radovi na kuci za ovcice i kavicemelbaa wrote:Dobro vecer svima koliko vas ima,
Nezahvalno je nekoga posebno ovjde pohvaliti ali mi je nekako najdraze (ako se uopce to moze tako i reci) je ovo za penziju!!! Svaka cast!!!![]()
kurty wrote:za stalu mislim da ne treba nikakav papir iz opcine....
za stalu kao sto kazes treba jedan majstor, koji ce sa Edisom i Elvisom moci da to uradi za 7 dana...
znaci treba mu se samo sav materijal dovicu i to je to....
majstor ce za ruke uzimati mozda 80km po danu...ali to nije problem, ali ako majstorbude to radio, onda moramo naci neku firmu koja ce napisati racun za sve to...jer treba se to opravdati, posto su pare za stalu iz budjeta
- kurty
-
strongwoman
#2373 Re: Haram im bilo.....
Imamo i fizider i kuhinjski bojler (protocni) od mog prijatelja Senada...
-
Bandierra Rossa
#2374 Re: Haram im bilo.....
istina živa wrote:Javio mi se veterinar iz ustikoline koji je i sam povratnik i rekao da će lično otići da pregleda cijeli stočni fond koji stigne edisu![]()
![]()
![]()
(Možda bi bilo korisno da ga zamolimo da pregleda i učesnike parlamentarnih rasprava.Ima ondje svakakve živine...).
- HAVANA
#2375 Re: Haram im bilo.....
mIRCerka wrote:ma znam, vidis da sam duhovita...kurty wrote:ma stat ce
trzam se malo, zamalo da mi daju konjsku infuziju danas
Pala ti mačka sa petog sprata,bubi ti gume ispuhale,neće da upali,slabo jedeš,puno radiš=konjska infuzija potrebna