Grozno
- manijak1
- DaysleepeR
Vjeruj, moj post nije ni u kojem slucaju namjenjen da ikome daje podrsku, pa samim tim ni tebi.ake wrote:angela, angela![]()
ne zelim s tobom da se svadjam, simple as that![]()
a istina je cesce surova , ali ponekad se moze reci i life is beatiful
DaysleepeR, fala na podrsci
Rekoh samo da to razjasnim.
Ako ti budem ikad davao podrsku, onda u mojim postovima trazi slijedece rijeci "ake", "imas", "moju", podrsku".
Dalje, jako je licemjerno biti ljubitelj srpskih koljaca poput tebe, i pripadnik te politike, a traziti sad od nas ovdje da se ogradjujemo.
Ja, kao i svi ostali ovdje na forumu, nismo predstavnici niti jedne zvanicne politike, pa samim tim nemamo nikakvu potrebu da se javno izjasnjavamo o ovom cinu.
Svako nosi svoju odgovornost, i nemam ja potrebe da se ogradjujem od cina nekog covjeka za kojeg nisam siguran da uopste razmislja blizu kao ja.
Mene je snimak potresao i stvarno niko (osim ljudi koji su ucinili upravo onakve stvari) ne zasluzuje onakvu smrt.
Snimak je potresan jer u roku od 60-tak sekundi vidis kako prestaje zivot jednog covjeka, i nestaje sve sto je on postigao do tog momenta.
Sve je to uzrok i posljedica.
Onakve stvari se nisu desavale u Iraku prije nego sto je Bush doveo svoju imperijalisticku vojsku tamo.
Amerika je dosla, unistila sve oblike vlasti, dovela pljacku i bezvlasce, doprinijela stvaranju bezbroj raznih frakcija koje se bore za bezbroj licnih ciljeva.
Nije nasao oruzja masovnog unistenja.
Nije donio "slobodu" narodu Iraka, nego je nastavio Saddamovim putem.
A nijedan amerikanac nece biti doveden pred medjunarodni sud pravde.
Vietnamci su dobili rat protiv amerikanaca identicnim brutalnim metodama, samo sto tada nije bilo interneta i mogucnosti da te stvari dodju do nas.
Put do slobode je uvijek natopljen krvlju.
Revolucija je crvene boje.
Ljudi se bore za svoju domovinu.
Sve se moze ocekivati od covjeka koji se bori za svoju djecu.
- DaysleepeR
Otac od brutalno ubijenog momka krivi Busha i Rumsfelda za smrt svog sina.
Berg Died for Bush, Rumsfeld 'Sins' - Father
The father of Nick Berg, the American beheaded in Iraq (news - web sites), directly blamed President Bush (news - web sites) and Defense Secretary Donald Rumsfeld on Thursday for his son's death.
"My son died for the sins of George Bush and Donald Rumsfeld. This administration did this," Berg said in an interview with radio station KYW-AM.
http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=s ... _family_dc
Prica je jos cudnija, jer je njegov otac izjavio da je zadnja informacija o njegovom sinu bila ta da je u pritvoru americkih vojnih snaga.
Eh sad kako je dospio odatle u ruke onih koji su ga ubili, vjerovatno nikad necemo saznati.
CIA smatra da ga je ubio Abu Musab al-Zarqawi, najblizi saradnik Bin Ladena, i navodno jedan od najjacih ljudi u Al - Kaidi.
Dakle Amerika bjezi od toga da okrivi Iracane da su sposobni za ovako nesto, sto i ja sumnjam, Iracani nikad prije nisu imali priliku da postanu okrutni ratnici koji su sposobni za ovakvo nesto.
Ipak covjek mora dozivjeti svasta da bi bio u stanju da zakolje nekog.
Berg Died for Bush, Rumsfeld 'Sins' - Father
The father of Nick Berg, the American beheaded in Iraq (news - web sites), directly blamed President Bush (news - web sites) and Defense Secretary Donald Rumsfeld on Thursday for his son's death.
"My son died for the sins of George Bush and Donald Rumsfeld. This administration did this," Berg said in an interview with radio station KYW-AM.
http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=s ... _family_dc
Prica je jos cudnija, jer je njegov otac izjavio da je zadnja informacija o njegovom sinu bila ta da je u pritvoru americkih vojnih snaga.
Eh sad kako je dospio odatle u ruke onih koji su ga ubili, vjerovatno nikad necemo saznati.
CIA smatra da ga je ubio Abu Musab al-Zarqawi, najblizi saradnik Bin Ladena, i navodno jedan od najjacih ljudi u Al - Kaidi.
Dakle Amerika bjezi od toga da okrivi Iracane da su sposobni za ovako nesto, sto i ja sumnjam, Iracani nikad prije nisu imali priliku da postanu okrutni ratnici koji su sposobni za ovakvo nesto.
Ipak covjek mora dozivjeti svasta da bi bio u stanju da zakolje nekog.
- Ergot
Kakve su to traume onoliki cetnici dozivljavali prije rata? Da bi covjek bio u stanju da zakolje nekoga mora imati noz, i to je sve. Covjek je go kurac.DaysleepeR wrote:Ipak covjek mora dozivjeti svasta da bi bio u stanju da zakolje nekog.
- DaysleepeR
Ergot, ja pricam o normalnim, obicnim ljudima.Ergot wrote:Kakve su to traume onoliki cetnici dozivljavali prije rata? Da bi covjek bio u stanju da zakolje nekoga mora imati noz, i to je sve. Covjek je go kurac.DaysleepeR wrote:Ipak covjek mora dozivjeti svasta da bi bio u stanju da zakolje nekog.
Kod cetnika je klanje tradicija koja ide s koljena na koljeno i nacin dokazivanja herojstva nad golorukim i nejakim narodom.
Znaci akcent na rijec covjek.
- Ergot
Shvati onaj post kao cyber-ekvivalent razmisljanja naglas. Nisam nista narocito htio reci.DaysleepeR wrote:Ergot, ja pricam o normalnim, obicnim ljudima.
Kod cetnika je klanje tradicija koja ide s koljena na koljeno i nacin dokazivanja herojstva nad golorukim i nejakim narodom.
Znaci akcent na rijec covjek.
- DaysleepeR
Nije problem, predvidio sam ovakvu reakciju, jer sam svjesno ostavio prostora za razmisljanje poput tvog, dakle paralelu sa cetnicima. 
-
progDVB
Nekoliko puta sam ponovio da osudjujem sve one koji naprave zlocin, pa bili oni Iracani, Amerikanci, Izraelci, cetnici, ustase, muslimani, pravoslavci, katolici...uopste nije vazno. Najpogubnije bi bilo da se ja identificiram sa nekim zlocincem samo zato sto je musliman, jer sa kime se ja tada zapravo identificiram?? Zlocin koji je snimljen pred kamerama sam sasvim jasno osudio, ali sma samo htio da se malo progovori i o drigoj strani "medalje" koja se ovdje uopste i ne spominje. Niko nije ni spomenuo da je Irak zvanicno napadnut zbog toga sto se tvrdilo da postoje "sasvim pouzdani" podaci da proizvodi nuklearno naoruzanje. Napadnut je i bez podrske UN-a, nego licnom odlukom par drzava. dakle, napadnut je nelegalno. Godinu dana su u Iraku, a ni bombu nisu nasli, a akmo li nuklearna postrojenja. I Amerikanci vec uveliko pricaju o tome. Sta je onda bio glavni motiv tog napada??@ke wrote:evo sta ti kazes progDVB, citiramcitat:AkeJa prvi ih osudjuejm, ali ...
i onda izmisljena prica o silovanoj sestri itd
progDVB:
Da, bas kao sto su izmisljenje slike koje mi tek sada gledamo, a one traju vec godinu dana u Iraku. Jos kazu da postoje i mnogo gore slike od onih koje smo vidjeli. Uzas Ake, da ne moze biti veci. Steta je sto se i u tebi ne probudi barem malo ljudskosti. Zlocin koji se nacini, bez obzira ko ga je nacinio ostaje zlocin, pa bili to Iracani ili Amerikanci. Neke slicne stvari su se i kod nas desavale, samo ih neki ljudi vrlo brzo zaboravaljaju. Ljudska velicina jeste u oprostu, ali sasvim sigurno ne i u zaboravu. Stvari koje su se desavale nama, sada se desavaju nekom drugom, na nekom drugom kraju planete. najmanje sto mozemo da ucinimo, jeste da razumijemo kako se osjecaju oni koje ugrozava narastajuci svjetski fasizam, a stvari koje su se godinu dana desavale u Iraku, za nas su tek od nedavno predmet price iniciran sa par slicica na Net-u. Zivot nekad' ima cudan smisao za humor. Ne bih volio da se "nasali" sa tobom i da ti se desi nesto poput onoga sto se desilo ljudima koji su bili zrtve fasizma, a ti pljujes po njihovoj muci.
i na krajucitat:AkePo meni, na vecu osudu treba da naidje politika Busha jr....
tu je poenta, tacno ono sto su htjeli autori snimka![]()
kolega, bili bi ste idealan par, samo neda sudba kleta
progDVB
Had' nek' si nam rastumacio sta su htjeli autori snimka, kad nam vec tako "dobro" tumacis desavanja u Bosni kojima smo i samo bili svjedoci.
Eh Ake, Ake, pa ti branis i fasizam koji je harao ovdje po Bosni 4 godine, pa me ne iznenadjuje ni to sto branis isti takav fasizam i na nekom drugom kraju planete. U principu, ti si svoju mrznju pokazao, kao i cinizam prema velikom broju zrtava u BiH, zasto bi saosjecao i sa zrtvama Iraka, Palestine ili neke druge zemlje. Tvoja ideologija kojoj si ocigledno vjeran ti ne da da suosjecas sa ovim zrtvama. Steta sto te ta mrznja toliko drzi, jer mislim da u principu nisi los covjek, samo od te silne mrznje ne mozes da pokazes kakav si u biti. Pokusaj tu mrznju malo potisnuti, pokusaj barem malo bit covjek. Velika vecina ljudi na ovom forumu osudjuje zlocin, ma gdje da se desi i ma ko da ga ucini. Zlocin je zlocin, zapamti to Ake, ma gdje i ma ko da ga cini. Pokusaj i ti imati isti odnos prema bilo kojoj zrtvi, jer Ake, ipak, sve su to ljudi kao sto smo svi mi.
Opet ponavljam, da ne spominjem kako je uzivo prozivljavati stvari koje smo svi gledali na TV-u i InterNet-u, na kojima po trojica vojnika siluju iracke djevojke, a jos i sami Amerikanci kazu da ima jos gorih slika.
Lako je nama sjediti ovdje uz kafu i kuckati po Net-u i pljuvati po svemu. U principu, mi se ovdje bavimo posljedicama, a ne uzrocima. Nama ni nase bosansko iskustvo nije dovoljno da imamo posteniji odnos prema bilo kojoj zrtvi, bez obzira na ime, naciju, vjeru, pol, ili bilo sta drugo.
Jadnio smo mi, da jadniji ne mozemo biti.
-
progDVB
Hajd' ti objasni Aketu da zlocinci nemaju ime ili naciju. Zlocin je zlocin!Soul_Sista wrote:OK, da pojasnim. Ja sam posebno reagovala na dio recenice ” Ali kad nesto muslimani urade lose onda su svi tu da komentarisu” jer zaista ovakvo nesto ne moze proci ne komentarisano, ovaj cin je GROZAN i po meni pravi vjernik (bilo koje vjere) to nikad nece uraditi, na tome je bio moj komentar Ragibu.
Onaj snimljen pred kamerama ja jos jednom osudjujem. Cak nisam htio ni da ga gledam, mada vec naslucujem sta je snimljeno
Meni i sam snimak svega toga s*ebe cijeli dan
Uzas!!
-
progDVB
Hajd' ti to pokusaj objasniti Aketu. Za njega je to samo prazna pricaSoul_Sista wrote:Sto se tice Sharona, Busha (fasita postmodernog vremena) nadam se da ce im se sve ovo odbiti od glavu...KAD TAD!![]()
”Ja sam Ragiba u tom dijelu price shvatio, da zeli da kaze da je odnos Izraela na celu sa Sharonom prema problemu Palestinaca vec 50 godina zabrinjavajuci, i da se niko ne brine zbog toga, a da mu u svemu tome trenutno, podrsku daje Bushova administracija.
…a u ovom se skroz slazem!
-
progDVB
Mislim da si ti izmanipulisan svojom mrznjom.@ke wrote:jos sutra i gotovo![]()
a saltamo se vec odavno, malo osude pa udri po neprijatelju
danguba, sta ti mislis jel progDVB izmanipulisan, onim "odlicnim" postom
Vec sam gore napisao da je to steta, jer mislim da bi bez mrznje pokazao da si u principu dobar covjek, ali ti mrznja svki put prevagne
-
progDVB
Koliko nas treba da se javi, da bi nesto objasnio??Fair Life wrote:Ne brini zbog drugih. Mislim da su oni razumijeli moju aluziju. Uostalom, nisu se oni ni javili za objasnjenje, vec tiprogDVB wrote:By the way: mozes ako zelis prokomentarsati tvoju pricu u vezi neceg nepostojeceg (kada sam spominjao Bosance) i o nekakvom kalmeljenju...tu si ostao ne dorecen, a predpostavljam sta si htio da kazes...dovrsi cisto onako, zbog ostalih
Zar je tako tesko odgovoriti na jedno obicno pitanje??
-
progDVB
Ja sam se prema tom postupku izjasnio da smatram zlocinom to sto je uradjeno, ali ne razmisljaju svi na isti nacin.Fair Life wrote:Upravo tako s tom razlikom sto onaj kome je silovana sestra zlocin uradi revoltiran u afektu, a ne smisljeno prije toga pripremivsi kameru da ovjekovjeci spektakl.
I sam si zrtva jednog zlocina. Znam da ti to nikada ne bi uradio, ali da si uradio nesto slicno ljudima koji su odvodili tvoje prijatelje iz celije, i ciji si hropot cuo cesto puta, nikada tebe ili bilo koga od onih koji su prezivjeli zajedno sa tobom, ja ne bih osudio da su pozvali profesionalnog rezisera da snimi egzekuciju nad monstrumima. Tvoja snaga i jeste u tome sto takvu stvar ti ne bi uradio, ali nisu svi isti.
Predpostavljam da tip kojeg su Iracani ubili nema nikakve veze sa vojnicima koji siluju po onim slikama, ali mrznja zaslijepi ljude. Amerikanci su za godinu dana dosta sranja napravili, i sada je za njih svaki Amerikanac isti. Ne opravdavam postupak, samo pokusavam da shvatim psihologiju ljudi koji su ono uradili da bih realnije gledao na cijelu stvar. Njihovu mrznju je nesto probudilo, ali to ne opravdava njihov zlocin.
- Soul_Sista
proGdvb, ja nemam kome sta ovde objasnjavati, samo sam rekla svoje misljenje u vezi onog GROZNOG cina. Ponavljam, po meni, ono pravi vjernik nikad nece uraditi (bilo koje vjere)!
Uvijek ce biti onih koji se slazu sa mojim misljenjem a i onih koji ce ga procitati, prozvakat i pljunut na njega...normala!

Uvijek ce biti onih koji se slazu sa mojim misljenjem a i onih koji ce ga procitati, prozvakat i pljunut na njega...normala!
-
progDVB
Uopste ne pljujem po tvom komentaru, sta ti je?
Pa ti si sve super rekla, samo sto si u prvom trenutku ostala malo ne dorecena, a ja se sa tobom slazem
Mislim da ni Ragib nije daleko od tvoje konstatacije.
Ti koliko mi se cini, razmisljas kao i ja. Svaka zrtva je u principu ljudska zrtva, i tu se ne gleda na ime, naciju, , vjeru, pol ili bilo sta drugo.
Svaka neduzna zrtva je zrtva divljaka koje treba osuditi.
Nadam se da moje naknmadne postove nisi protumacila kao da te kritikujem. Ja licno mislim da smo se slozili oko svih stvari.
Pa ti si sve super rekla, samo sto si u prvom trenutku ostala malo ne dorecena, a ja se sa tobom slazem
Mislim da ni Ragib nije daleko od tvoje konstatacije.
Ti koliko mi se cini, razmisljas kao i ja. Svaka zrtva je u principu ljudska zrtva, i tu se ne gleda na ime, naciju, , vjeru, pol ili bilo sta drugo.
Svaka neduzna zrtva je zrtva divljaka koje treba osuditi.
Nadam se da moje naknmadne postove nisi protumacila kao da te kritikujem. Ja licno mislim da smo se slozili oko svih stvari.
-
weasel
Da znam da ce to doprinjeti da ovaj nas svijet bude bolji odmah bih to uradio...angela wrote:Zamolila bih pokretaca teme da izbrise onu jezivu sliku sa prve stranice.
Ali znam da nece jer ovo je svijet patnje i nepravde....
Citam u novinama da je nekoliko americkih senatora jucer plakalo posto su vidjeli video snjimke i fotografije mucenja,ubijanja i silovanja irackih zatvorenika.Materijal je zgrazavajuci i nevjerovatan,a nece biti nikada objavljen zbog strahote prizora.Po meni to je velika greska,jer upravo to treba da bude primjer koji ne treba zaboraviti i koji treba da sluzi kao opomena da se isto vise nikada ne ponovi.
Guranjem glave u pjesak ne moze se postici nista.Cijeli svijet umjesto da ide naprijed vraca se daleko nazad u doba religioznih sukoba.
Zalosno,tragicno,grozno,zastrasujuce...
Kao covjek zelim da osudim svaki zlocin pa i ovaj.Ali opet,kao covjek, zelim da budem na strani slabijeg, sve do konoacnog rjesenja pravednog za sve.Kukavicki je sutati,i ne samo kukavicki,nego je neposteno i nemoralno.A rezultat sutnje moze biti katastrofalan za sve.
A ja jednostavno ne mogu da sutim bez obzira sto sam svjestan da sam mali i da ne mogu promjeniti nista.
-
progDVB
Ja ni onaj snimak nisam pogledao. Te snimke na koje su plakali ti senatori, takodjer ne bih mogao da gledam. Zanima me samo sta ce sada nakon sto su vidjeli te snimke izglasati?weasel wrote:Citam u novinama da je nekoliko americkih senatora jucer plakalo posto su vidjeli video snjimke i fotografije mucenja,ubijanja i silovanja irackih zatvorenika.Materijal je zgrazavajuci i nevjerovatan,a nece biti nikada objavljen zbog strahote prizora.Po meni to je velika greska,jer upravo to treba da bude primjer koji ne treba zaboraviti i koji treba da sluzi kao opomena da se isto vise nikada ne ponovi.
Guranjem glave u pjesak ne moze se postici nista.Cijeli svijet umjesto da ide naprijed vraca se daleko nazad u doba religioznih sukoba.
Zalosno,tragicno,grozno,zastrasujuce...![]()
Kao covjek zelim da osudim svaki zlocin pa i ovaj.Ali opet,kao covjek, zelim da budem na strani slabijeg, sve do konoacnog rjesenja pravednog za sve.Kukavicki je sutati,i ne samo kukavicki,nego je neposteno i nemoralno.A rezultat sutnje moze biti katastrofalan za sve.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
hm...plakati...
emocije se mogu indukovati i kao takve nevažne su i na sudu i u politici
samo rezultati se gledaju
a rezultat treba biti: UPISIVANJE U USTAV SVAKE ZEMLJE DA NJENA VOJSKA NEĆE NAPUSTITI NJEN TERITORIJ NI PO KOJU CIJENU
emocije se mogu indukovati i kao takve nevažne su i na sudu i u politici
samo rezultati se gledaju
a rezultat treba biti: UPISIVANJE U USTAV SVAKE ZEMLJE DA NJENA VOJSKA NEĆE NAPUSTITI NJEN TERITORIJ NI PO KOJU CIJENU
- Soul_Sista
Ma ne kazem tebi licno da pljujes, znam da imamo isto misljenje..ali kazem inace ne samo na ovom forumu nego i na drugim mjestima gdje god dodzes, sa bilo kim da udzes u neku diskusiju (bilo koje teme) naci ce se neko ko ce imati razlicito misljenja od tvog (ili mog, nekog treceg, osomog, devetog
I stvarno ne vidim sta bi ja dobila uzvrato od osobe koja kaze da se citav svijet brine o Palestini i Palestincima, jebiga @ke!!
-
ake
progDVB, tvoj komentari su upravo po zelji onih ubica, dakle malo osude pa onda po americi, izrealu itd, pa cak i po meni
a upravo i pravis razliku izmedju zrtava po tome koje su vjere,
i za izivljavanja nad irackim vojnicima bi se moglo smisliti neko opravdanje, pogino mu drug itd
ali to se naravno nece dogoditi i ne treba,
medjutim amerima svaka cast makar u tome, da su oni to objavili i osudili,
vrsi se i istraga povodom toga
ko je ovde jos pomenuo da se ovi idioti sa slika trebaju uhvatiti i suditi, naravno to nikome nije ni palo na pamet,
jer od toga nema nista
i za izivljavanja nad irackim vojnicima bi se moglo smisliti neko opravdanje, pogino mu drug itd
vrsi se i istraga povodom toga
ko je ovde jos pomenuo da se ovi idioti sa slika trebaju uhvatiti i suditi, naravno to nikome nije ni palo na pamet,
jer od toga nema nista
- DaysleepeR
Vecu krivicnu odgovornost ima armija koja vazi za najbolju na svijetu u svakom pogledu, kao i zemlja koju ta armija predstavlja, a koja se busa u prsa da je zemlja slobode i ravnopravnosti, puna nekih Freedomville, i Libertyville gradova, nego pet zamaskiranih pripadnika Bog zna koje frakcije iza kojih ne stoji niti jedna drzava.ake wrote:progDVB, tvoj komentari su upravo po zelji onih ubica, dakle malo osude pa onda po americi, izrealu itd, pa cak i po meni![]()
vrsi se i istraga povodom toga![]()
jer od toga nema nista
Naravno da ce osuditi jer MORAJU, jer su "land of the free, home of the brave", inace ode sve u k**ac.
Iako i oni sada govore da su oni koji su to radili, od pocetka imali neko svoje "bratstvo" unutar jedinice, i kako nisu nosili ni uniformu propisno niti su salutirali pretpostavljenima.
Ima nas koji imamo i internet i razumijemo engleski.
Daleko je od toga da je Amerika rekla da je njihova jedinica kriva.
Sve to oni svode na akcije neodgovornih pojedinaca.