Grlom u pushenje!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
OneWhoKnows

#1 Grlom u pushenje!

Post by OneWhoKnows »

Što iskren sam i predan svemu što radim i u šta vjerujem - a nevjernik nisam i kad' pušenje je u pitanju - Jedna i Jedina je stvar što, trenutno, pada mi na ud, a kojom bih da operem se pred ljudima što - ovako mlad, a već perverzan – ne pušim ih u laganino taktu - kakav – ekonomsko-propagandna Minka Muftić kraj klavira i promidžbeni Mario Drmać za glasovirom zapovijedaju i vole - već - ogrez'o u grijehu i poroku svojemu, nikad' zadovoljan i do kraja zadovoljen - ja – gutam ih naprosto!

Gut'o – što gut'o! Gutam, gutam, pičiću! još danas, a od sutra, riješio sam – i daće Bog – druge će mi ptice pušiti(*)…

... moja će tužna, erotska priča – samo da na tvrdom kursu istrajem – dobiti, tako, (ne)očekivani happy end, a u jato(*) će raspjevano, a da to još uvijek ne znaju, svi oni što - sve ove duge godine - išli su mi na k...atran i na svih 18 mg nikotina, jer dok ja, uvijek, i bez fušeraja, išao sam Grlom u Pušenje – oni – bili su oprezniji: Pušili Su Samo Meni, Samo Ovaj Moj I Samo Zato Što Svog Duhana, Nikad, Imali Nisu...

I... nije što odluka već je pala i što usne svoje, od sutra, pućiti ne namjeravam – al' dukat bih dao, žalio ga ne bih - obje ruke do lakata, evo, na! Ha! – za priliku da vidim i na djelu uhvatim tu kreativnu veličinu, tu - neupitno – malu, promidžbenu palicu upitne kakvoće, (pod) kojom začeti su svi fucking reklamni spotovi i slogani Fabrike Duhana Sarajevo i zbog kakvih sam promašaja neznanog ef-de-es e-pe-pe snajperiste s Pofalića i propušio.

Pripalimo po jednu i, s bolom u grud'ma pušačkim, prisjetimo se, samo nekih:

'AurA sa dva velika 'A' (srp. dvaput velikim po ustima, jer od malih vajde nema; lat. Lactobacillus acidophilus) u – pokušaće vas ubijediti - VRHUNSKI dizAjnirAnom pAkovAnju u kakvim ste istim kutijama, inače i by the way, u apotekAmA, navikli kupovati još samo kapsule liofiliziranih mliječnokiselinskih bAkterijA koje reguliraju fiziološku ravnotežu crijevne flore (i faune), proljev i nAdimAnje.

‘Elegantno primjetna – (??!) – TIGRA' (hrv. elegantnom bengalskom tigru s Pofalića pušite s pozornošću ukoliko ne kanite svršiti kao njegov zajutrak, što će vam se i dogoditi ukoliko elegantni bengalski tigar mudro zamijeti da zabušavate i tigru ne pušite punim plućima) u – slagaće vas - VRHUNSKI dizajniranom pakovanju - od čije čivit plave boje će vam se poremetiti ravnoteža crijevne flore (i faune) i zbog čega će vam zabrinuta apotekarka, kao prijeki lijek, preporučiti kapsule liofiliziranih mliječnokiselinskih bakterija, dvije štange čokolade za kuhanje - prije, a vrhom punu čašu slane vode poslije svakog obroka i - što više žutih dunja sa ormara od kojih će vam (za nešto drugo napirlitana apotekarka ne garantuje!) jezik, sigurno, i da izvinete, odrveniti.

'(Puš'o moja), Jedna i Jedina!' – slogan, ma šta slogan?, prava mala molitva od slogana što svakoj bosanskoj duši, obzidanoj (ne)pušačkim tijelom, što mucala je i mučila se tražeći jezik kojim bi, odzborila svoje bolove, svoje tuge, svoje čežnje i svoje molitve – pomaže da svoj jezik, nadje u Shefiku Loji – doživotnom direktoru FDS-a.

Kroz Shefika naša mucava duša promijenila se u pušu, kakvo oko OneWhoKnows-a ne vidje, u rječite molitve od kašlja kakve uho One Who Knows-a, još, ne ču. Shefik je stil, Jedan I Jedini, blagodatno-raskošni stil naše puše. Do njega, mi smo bili očajni. Od njega - mi smo ustreperili radošću. Zato je on postao naš optimizam, naš optimizam u mračne dane naše očajne sadašnjice. Prisustvujemo, dragi moji, velikom i fiziološki rijetkom čudu, divnom i svetom znaku vremena.

Onaj Sam Koji Zna da tudjim je kuvcem (što bi rek'o Vojvoda u Hagu), po gloginjama, lahko mlatiti...

Sad' kad' došlo je vrijeme da i ja - nakon jednom donesene odluke - isučem Jedno Mi I Jedino King Size (Light) Svijetlo Oružje, ni’ me, ni’ me, ni’ me strah, al' svejedno mi nije, jer pada mi na ud kako – ne daj Bože - posrnuti mogu...

So, wish me luck, my dear friends....

Sincerely, OneWhoKnows

P.S.

(click): Delete 'Shefick_S_Jednim_I_Jedinim_Ali_Malim_K.fds'

Confirm File Delete: 'Are you sure that you want to send 'Shefick_S_Jednim_I_Jedinim_Ali_Malim_K.fds' u kuvac kvasni shto bi rek'o Vojvoda u Hagu?

(click): Yes. Sure I'm Sure. Go Fuck Yourself And Don't Ask Me Again!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Nije ti lako, sto jes' jes' :-)

Mogao si u desetercu pisati, radi ritma :D
debela

Post by debela »

ponekad se isplati navratiti na bez cenzure.
lastavica

Post by lastavica »

Sjajno sjajno sjajno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Od danas sam tvoja groopie!
nebi

Post by nebi »

lastavica wrote:Sjajno sjajno sjajno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Od danas sam tvoja groopie!
Da sam pica lastavica.... :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

nebi wrote: