Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
raspolozena70

#101 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by raspolozena70 »

I ja sam to pročitala danas u Avazu :x žalosno ali istinito.
Mislim da je svaki kometar suvišan.
raspolozena70

#102 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by raspolozena70 »

SAAdnan wrote:
raspolozena70 wrote:Meni je dr. sa Koseva unistio i zdravlje i zivot.
Nakon operacije slijepog crijeva dobila sam sepsu 2x i jos 9 operacija nakon toga i na kraju ostala sam bez pojedinih organa iz trbusne duplje i sada sa 33 godine sam invalid 70%.

Dr. je bio pod istragom i nije radio operacije i nakon toga su ga vratili na posao :x toliko o etici
Nikad nije priznao gresku ( kleme u stomaku, gnoj...) na dan otpusta posle operacije rekla sam mu da me boli stomak i da imam temperaturu na sta mi je rekao da je temperatura normala, a da ja umisljam bolove da bi me mazili-ovim rijecima
2 dana nakon otpusta sam upala u sepsu i spasavali su mi zivot i opet 15 dana nakon toga opet sepsa
4 operacije u 1,5 mjesec, a ukupno 9 operacijau periodu od 4 godine je bilo potrebno da se zakrpi ono sto mi je uradio i omoguci koliko toliko normalan zivot.
Rahmetli Abdulah Nakas mi je zivot spasio i da mu dragi Alah da sve najbolje.

Meni zdravlje nista i niko ne moze vratiti ali sam bar ziva a ovaj mali andjeo je tek poceo da zivi i ubili su je nestrucnjaci :x

Nakon koliko si se javila u bolnicu?
Kad vec toliko ocrniste covjeka, kojeg poznajem i za kojeg znam da je dobar dr. uzmite u obzir par statistickih podataka...prije su ljudi umirali zbog uple apendixa tzv. slijepog crijeva zbog ne pravovremene intervencije, jer ukuliko se na vrijeme ne javis doktoru upala apendixa tzv. slijepog crijeva se nastavlja do perforacije...odnosno probijanja zida, te izlaska sadrzaja u trbusnu duplj, koji se nakon toga apsorbuje, te si i na taj nacin mogla dobiti sepsu tako da ....
Kod mene nije doslo do perforacije vec je bila upala, ja imam dokaze i nalaze o njegovoj "strucnost"
ja progovorila

#103 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by ja progovorila »

justdoit wrote:Nažalost nije rekla-kazala.

Istina je.

Poznajem oca djevojčice.

On kaže da je u pitanju bilo nespretno, odnosno nesretno presjecanje arterije.

Prestrašno!!!

:sad: :sad: :sad:

I nije više poenta hoće li taj doktor koji je napravio grešku odgovarati, već kako stati u kraj njihovom diletantizmu, bezobrazluku, hroničnom neznanju... ovakvi slučajevi uzrokovani nestručnošću i nemarom su kod nas česti, samo se jednostavno veoma dobro zataškavaju...

Zataskat ce doktori to, kao da nista nije ni bilo, ja sam imala taj slucaj u familiji. Nista novo, samo sto je djeteta vise nema. Doktora ce privremeno maknuti ili premjestiti na neko drugo odjeljenje i onda ga lagano vratiti. Treba tom pametnom doktoru sloziti tuzbu.
norah

#104 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by norah »

BANDA KORUMPIRANA!!!! I DO KADA CE BITI TAKO???? MUKA MI JE KADA SAMO POMISLIM NA KOJI SU NACIN MNOGI OD NJIH DOSLI DO DIPLOME!
amrica

#105 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by amrica »

Mene drzali 3 dana u bolnici na infuzijama, spremali za operaciju slijepog crijeva, a nijedan simptom nisam imala, cak 2 doktora rekla da nema upala u stomaku, ali neki sef odlucio.... valjda da neko vjezba na meni...
I jos dobila temepaturu od ledene infuzije...

Srecom, imam mozga i jezik pa sam trazila da me puste
popajic

#106 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by popajic »

Iskreno saucesce roditeljima!
Better Man

#107 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by Better Man »

Odavno je poznato da je zdravstvo najkorumpiranija profesija i da je Medicinski faklutet leglo korupcije i kriminala. Doktori su jedna vrsta mafije koja se međusobno štiti i bez obzira o kakvim propustima se radi reči će da nisu pogriješili. Ljudi griješe što ih ne tuže. Ako ih naše sudstvo štiti, imaju međunarodni sudovi. Tamo sigurno neće moći uživati zaštitu i biće kažnjeni. I treba javno reči i napisati njihova imena i prezimena da građani znaju ko su ti monstrumi.
Magarinjo

#108 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by Magarinjo »

Svi na doktore a doktori najmanje krivi. Pa krivite onog ko ga je zaposlio, ili onog ko mu je dao diplomu.
melbaa

#109 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by melbaa »

Magarinjo wrote:Svi na doktore a doktori najmanje krivi. Pa krivite onog ko ga je zaposlio, ili onog ko mu je dao diplomu.
Koja je razlika? :x
alica.k

#110 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by alica.k »

kad vidim sve ovo zao mi samo onih doktora koji savjesno i dobro rade svoj posao i koji su radom dosli tu gdje jesu...i zao mi studenata koji bez stela polazu ispite, i provode noci bez spavanja uceci da bi sutra neko ovako prico o njima.

ne moze ih se sve u isti kos stavljati.
zonbirile

#111 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by zonbirile »

mislim da otac greši što ne zahtjeva zvaničnu istragu.Greška je napravljena,ako je otpuštena dan naqkon operacije,a kriminal je ako je pisano na otpusnom pismu da je ležala 7 dana,jer je toliko naplačeno od Socijalnog,i to nije usamljen slučaj.
chuchumbamayumbe

#112 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by chuchumbamayumbe »

Opste je poznato da na otpusnim pismima stavljaju da je osoba provela u bolnici vise nego sto zaista jeste, vjerovatno da bi mogli uzeti sto vise para od zdravstvenog ili je nesto drugo u pitanju!
Kako god, ocito je da tu nisu ciste rabote!
zonbirile

#113 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by zonbirile »

upravo zato,nisu trebali odustati od krivičnog gonjenja.Đubrad naplačuju bolesnički dan po 90KM,a to je 6x90=540 KM.Dijete i mnogi su platili glavom taj kriminal,s druge strane matere,i tetke na 3-oj internoj poste u apartmanima u doba Ramazana,sve na račun Socijalnog,odnosno sviju nas.
shuriken

#114 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by shuriken »

zonbirile wrote:upravo zato,nisu trebali odustati od krivičnog gonjenja.Đubrad naplačuju bolesnički dan po 90KM,a to je 6x90=540 KM.Dijete i mnogi su platili glavom taj kriminal,s druge strane matere,i tetke na 3-oj internoj poste u apartmanima u doba Ramazana,sve na račun Socijalnog,odnosno sviju nas.
a koji idiotski cjenik imaju!
bili s djetetom na pregledu i previjanju

pregled doktora specijaliste djecijeg kirurga - 18 KM
jedna gaza, zavoj, malo rivanola, 5 cm flastera - 120 KM

da je cijena obrnuta ne bi imao primjedbi, ali ovakve cijene su idiotske
znaci financiranje zdravstva se bazira na dilanju lijekova i materijala po stostrukim cijenama, a znanje i strucnost se ne cijeni
PalaSa Marsa

#115 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by PalaSa Marsa »

:( :( Rahmet joj dusi.. :(
fakat nema sanse

#116 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by fakat nema sanse »

Danasnji doktori - grozno.
ania

#117 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by ania »

citam ove postove...ovako moze govoriti samo neko ko veze sa medicinom nema...cak sest stranica, ako se ne varam, kojekakvih komentara ni o cemu, neka oproste izuzeci...

slucaj kao ovaj, nije prvi opisani u medicinskoj litearaturi, desavalo se i prije..nije nikakvo presjecanje arterije u pitanju...(da je , djevojcica bi vjerovatno iskrvavila odmah)
jednostavno, jedina greska ljekara u svemu ovome je zapravo, ne greska ljekara, vec sistema opcenito, tj djevojcica nije bila pod nadzorom punih deset dana. nazalost, preopterecenost nasih bolnickih centara to ne dozvoljava, kreveta uvijek fali...a ovakvi slucajevi su iznimno rijetki.
no , ni u austriji najvjerovatnije nebi bila ostavljena u bolnici, vec bi je narucivali na ceste kontrole, dok ne prodju kriticnih postoperativnih 7-8 dana.

toliko.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#118 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by pape »

ania wrote:citam ove postove...ovako moze govoriti samo neko ko veze sa medicinom nema...cak sest stranica, ako se ne varam, kojekakvih komentara ni o cemu, neka oproste izuzeci...

slucaj kao ovaj, nije prvi opisani u medicinskoj litearaturi, desavalo se i prije..nije nikakvo presjecanje arterije u pitanju...(da je , djevojcica bi vjerovatno iskrvavila odmah)
jednostavno, jedina greska ljekara u svemu ovome je zapravo, ne greska ljekara, vec sistema opcenito, tj djevojcica nije bila pod nadzorom punih deset dana. nazalost, preopterecenost nasih bolnickih centara to ne dozvoljava, kreveta uvijek fali...a ovakvi slucajevi su iznimno rijetki.
no , ni u austriji najvjerovatnije nebi bila ostavljena u bolnici, vec bi je narucivali na ceste kontrole, dok ne prodju kriticnih postoperativnih 7-8 dana.

toliko.
Pa dokle cemo odmicati krivicu od pojedinca i pripisivati je "sistemu"? Tko je taj od kojeg je u ovom tragicnom slucaju "pocinjao sistem"? Nisu li to upravo ta klinika i ti ljekari koji su prepustili djevojcicu samu sebi, ili njenim roditeljima? I sama upadas u zamku neprincipijelnosti i jasno kazes da bi to u austriji bilo pod strucnim nadzorom u kriticnom postoperativnom periodu.

I od mene samo toliko. :roll:
ania

#119 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by ania »

situacija je takva kakva je...doktori su samo pijuni u rukama krupnih riba, koji nam u zemlji kroje sudbinu. ne mozes reci da su ljekari krivi, njihove frustracije su opcenito jednake frustracijama sviju ljudi u zemlji., nedovoljno placeni, rade prekovremeno...istina da im je posao daleko odgovorniji, ali kad bi se poradilo na drugacijem slaganju prioriteta i onoga sto zemlji zapravo treba, kad bi se manje trosilo na putovanja i odmore politicara, vozni park im i :zoka: :zoka: sl, a vise ulagalo u bolnice, imali bi sigurno, daleko manje ovakvih slucajeva...

jos nam je zdravstvo krasno, s obzirom u kakvim se uvjetima radi...

valjda je jasnije sad :zoka: :zoka: :zoka:
clav

#120 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by clav »

ania wrote:situacija je takva kakva je...doktori su samo pijuni u rukama krupnih riba, koji nam u zemlji kroje sudbinu. ne mozes reci da su ljekari krivi, njihove frustracije su opcenito jednake frustracijama sviju ljudi u zemlji., nedovoljno placeni, rade prekovremeno...istina da im je posao daleko odgovorniji, ali kad bi se poradilo na drugacijem slaganju prioriteta i onoga sto zemlji zapravo treba, kad bi se manje trosilo na putovanja i odmore politicara, vozni park im i :zoka: :zoka: sl, a vise ulagalo u bolnice, imali bi sigurno, daleko manje ovakvih slucajeva...

jos nam je zdravstvo krasno, s obzirom u kakvim se uvjetima radi...

valjda je jasnije sad :zoka: :zoka: :zoka:
Nemoj se fatati tih otrcanih fraza i traziti opravdanje slucaju za kojeg jednostavno nema opravdanja. Politicari i njihov vozni park, apsolutno nemaju nikakve veze s javaslukom i kriminalom koji vlada na KCUS(nije tako svugdje, u tuzlanskom kantonu ima svijetlih primjera koji su rezultat iskljucivo volje doktora). Doktori rukovode klinickim centrom, doktori su glavni na KCUS-u, a ne polticiari ili oni portiri. Ili ne znas sta se sve radi gore ili ne zelis da znas. Prodavanje lijekova koje je vec platilo osiguranje, propisivanje lijekova u dogovoru s farmaceutskim kucama, primanje novca kako bi neko dospio na vrh liste za operaciju, primanje novca kako bi neko uopste ostao u bolnici, primanje novca kako bi se dobila ona njega za koju je osiguranje vec platilo su najcesci, da ne govorimo kako funkcionisu tenderi i donacije i ono stavljanje u dzep na kafu. Zbog cega se tako malo prica o ovome? Zato sto se ljudi plase da i oni ne dodju sutra u situaciju u kojima ce im zivot ovisiti o doktorima, a malo imucniji ljudi i s poznanstvima dobijaju relativno kvalitetnu zdravstvenu zastitu. U konkretnom slucaju doktor koji je operisao mozda nije uradio nista pogresno u samom operativnom zahvatu i to ne mozemo znati sa sigurnoscu zbog nedostatka obdukcije. Medjutim sigurno je napravljeno dovoljno gresaka prije i nakon operacije da je u normalnoj zemlji pokrenuta istraga, doktor bi u najmanju ruku ostao bez posla, a klinicki centar bankrotirao i cijelo rukovodstvo smijenjeno.
zonbirile

#121 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by zonbirile »

@ania

daj ne kakaj,čist kriminal,drugi put pročitaj sve napisano,a ne s neba pa u rebra.Kriminal je da je otpusnica pisana i napalčena za 7 dana,a bila je jedan dan.Onaj koji je pusti snosi svu odgovornost.Pa još malo će ići po kućama nas operisati-po tebi.Ne spominji Austriju,jer se provaljuješ.Tamo je jaka institucija licence i u strahu od gubitka iste ,niko se ovako ne ponaša.
Zux

#122 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by Zux »

Doktori pijuni? Doktori rade prekovremeno? HAHA! Pardon, nije smijesno, zalosno je. Sistem kriv? Ma naravno svi su krivi, kolektivna odgovornost je ono sto najvise volimo na ovim prostorima. Kad se kolektivne odgovornosti i pozivanja na istu rijesimo, bice nam ljepse u zivotima. Fino se utvrdi ko je kriv, u ovom konkretnom slucaju da li osoblje bolnice ili mozda neko drugi i taj u skladu sa zakonom odgovara, a ne "ma tamo neki sistem", "tamo neki oni" su krivi. A doktori koji gledaju sve redom s visine kao da su bogom dani, sasvim sigurno nisu niciji pijuni, a vecina ih je i politicko-poltronski aktivno. A rade cak do 13.00h svaki dan, nekad i produze do pola 2. U dezurama koje su im kvalitetno placene uglavnom spavaju. O uzimanju para za dolazak na red i iole kvalitetan tretman su sve price ispricane, licno znam N primjera. Onaj ko ih brani ili je isti kao oni ili nije imao nikakvog dodira s njima (srecom po njega). Naravno cast izuzecima, ima doktora koji obavljaju svoj posao revnosno, ali sve ih je manje nazalost.
nevenkagaragic

#123 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by nevenkagaragic »

fakat nema sanse wrote:Danasnji doktori - grozno.
Da, nazalost... grozno i svaki dan sve gore jer odlaze oni PRAVI, koji su se medicini POSVETILI u pravom smislu i u skladu sa Hipokratovom zakletvom, a ostaju i dolaze povrsni "hibridi".

Zasto vise cak ni novinare ne zanima sudjenje sarajevskoj "doktorki smrt" Amili Cvijetic-Koldzo, koje je juce nastavljeno? Zar to nije cudno? Da li je presudila cinjenice da je zrtva, Svjetlana Zukic BILA "obicni" gradjanin Sarajeva? Dokle ce nas dovesti cutanje?

http://gordanasi.blogger.ba/
ania

#124 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by ania »

ocekivala sam ovakav odgovor...i ovoliko bijesa i mrznje, pljujte, samo pljujte...nastavimo li pljuvati jedni po drugima, jadna nam majka.
htjela sam samo reci, bila je komplikacija, koja se mogla desiti ne samo ovdje, nego i bilo gdje drugo.
dakle, nisu i ne mogu samo doktori biti krivi. uvijek po njima, digla se hajka, moderno to sad..niko ne gleda , koliko je na tom istom KCUS-u zivota spaseno...

ogorcen narod, pa frustracije ovako iskaljuje...jadni mi... :roll: :roll: :roll: :roll:
duga je ovo prica...s licem i nalicjem :!: :!: :!:

toliko od mene, previse sam rekla 8-) 8-) 8-)
:run: :run:
Biznis

#125 Re: Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Post by Biznis »

Kod malene nije bila presjecena nikakva arterija. Dijete je iskrvarilo jer je nakon operacije imalo neku infekciju koja je dovela do laganog trosenja faktora koji ucestvuju u zgrusavanju krvi. Nije uopste problem bio u operaciji nego u postoperativnom toku.

Nije mi jasno kako se moze u isto vrijeme traziti bolja zdravstvena zastita i pljuvati na sve koji rade u zdravstvu. Sa temom ciji je naslov "Doktori i sestre banda bahata i nezainteresovana" se nece daleko dogurati jer se samim naslovom teme svaki ljekar i svaka sestra odmah negativno etiketiraju. Ako se zeli bolje zdravstvo onda se mora znati sta se trazi i makar pokusati predloziti nacine kako doci do tog boljeg: odakle platiti, kako organizovati, kako nadgledati, kako nagradjivati i kako kaznjavati.

Nevenka jako mi je zao radi vaseg gubitka, rijec je o ogromnoj licnoj tragediji i u potpunosti suosjecam sa vama. Ipak, niko vam se nece javljati na temu jer ste od teme napravili blog na kome niko sem vas ne postira. Sto se tice konstatacije da novinari nisu zainteresovani za to sudjenje: to sudjenje je samo jedno od mnogobrojnih teskih i dosadnih sudjenja u kome novinari ne vide ama bas nista zanimljivo jer nije privlacno za siroke mase,za razliku od nekih drugih sudjenja, a i pisuci o tom slucaju niko se nece proslaviti.

Zdravsto je dio drustva i ono je odraz stanja u drzavi. U zemlji u kojoj nista ne funkcionise totalno je nerealno ocekivati da zdravstvo funkcionise. Tuzno, ali istinito.
Post Reply