Gramatika
-
bugarski
#1 Gramatika
Zanima me samo zna li iko sta je ispravno inkorektno ili nekorektno ? Koliko znam rijec je stranog porijekla i stvarno sam u dilemi sta je ispravno.
-
stup metropola
#2 Re: Gramatika
Napisi samo : Nije bilo korektno
-
mefistofilis
#4 Re: Gramatika
Inkorektno je full anglicizam a nekorektno nesto izmedu. Ne znam sta je gore od to dvoje i cemu potreba za tim. Ispravno, tacno, posteno... Sinonima na sve strane
- pirmin
#5 Re: Gramatika
Jes`al` onda ne zvucis elokventno.mefistofilis wrote:Inkorektno je full anglicizam a nekorektno nesto izmedu. Ne znam sta je gore od to dvoje i cemu potreba za tim. Ispravno, tacno, posteno... Sinonima na sve strane
- ¤ jelena ¤
#6 Re: Gramatika
Full.mefistofilis wrote:Inkorektno je full anglicizam a nekorektno nesto izmedu. Ne znam sta je gore od to dvoje i cemu potreba za tim. Ispravno, tacno, posteno... Sinonima na sve strane
-
mefistofilis
#7 Re: Gramatika
¤ jelena ¤ wrote:Full.mefistofilis wrote:Inkorektno je full anglicizam a nekorektno nesto izmedu. Ne znam sta je gore od to dvoje i cemu potreba za tim. Ispravno, tacno, posteno... Sinonima na sve strane
slazem se ali forum bas i nije neko formalno okruzenje
- ¤ jelena ¤
#8 Re: Gramatika
Purizam je uvijek mač s dvije oštrice i veoma često bespotrebno čistunstvo.
Nabrojani sinonimi za nekorektno su ti nekorektni.
Nabrojani sinonimi za nekorektno su ti nekorektni.
-
mefistofilis
#9 Re: Gramatika
Ne zagovaram ja radikalno cistunstvo samo skrecem paznju na ponekad nepotrebne "pametne" rijeci kojima se, blagus majci, sve cesce koriste nase vrle medijske licnosti pa se onda mogu cuti rijeci poput insuficijencija, monitoring itd itd.. meni to para usi.
Sto se tice konstatacije (jos jedna besmislena rijec kao primjer) da su moji primjeri netacni, to zaista ne bih komentarisao
Sto se tice konstatacije (jos jedna besmislena rijec kao primjer) da su moji primjeri netacni, to zaista ne bih komentarisao